Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
mas ip
ale figu..aj určite si🙂veď si už schudla,či?
ahojte tak vidim ze nemam len ja taky problem... mala ma uz 2 roky a stale mam 7kg navyse :( poradte nieco nie moc narocne na pripravu moje dieta je zive moc sa mi pri nej neda varit... Mam odskusanu 90dnovu pred 4 rokmi vtedy to islo samo dole ale teraz sa mi to tak nedari... :(
paráááda🙂ja sa tam ináč neviem nejako zaregistrovať,daj iný link pls 😉
:D
@kosta123
@zuzanecka17
@cukroska - baby ďakujem za privítanie. Ja som včera tiež jedla tak "pomenej" 😀 večer som študovala o tej 90dňovej diete, čítala som, že keď sa vrátiš k pôvodnému stravovaniu nabere sa to naspäť, ale moc sa k nemu už vracať nemienim.. teda pokiaľ vydržím.. už som sa veľa krát odhodľávala, no stále to na 2-3 deň skončilo s tým, že začnem od "zajtra".. tento krát mám toho ale naozaj dosť, od dneskasom začala kruto, ráno pohár vody, mandarinka, s ktorej mi polku dcérka zjedla 😀 no a už si varím vývar na obed 😠 chôdza je u mňa istá,keďže mám malé dieťa, prechádzky každý deň, aj doma moc pri nej nenasedím, je dosť živá, ale to vlastne bolo aj do teraz a tie kilá idú furt hore. Tiež nemám nejakú pevnú vôľu, žiaľ, ale teraz som si povedala dosť. Keď som prestala fajčiť, dokážem aj "nejesť". Tak vám všetkým držím palce, až prídeme k vytúženému cieľu 😵
@romcag - chyba !!! Raňajky sú základ !! Pekne si si mala dať 1ks celozrnného pečiva+šunka+ a vela vela zeleninky,,,,cca za 2 hodky ovocie potom obed.Ked budeš takto málo jesť telo sa zablokuje a bude ešte viacej šetriť tuky,,,,lebo sa zľakne že nič nedostane 😉 😉
Pravidlo chudnutia ktoré platí u mňa na 100% je jesť každé 2-3 hodinky po malých poriciách,,,a pred jedlom vypiť 2dc čistej vody (ja pijem s citrónom) a po jedle 4dc vody. Skús 🙂
Pečivo len 1 ks denne na raňajky, veľa bielkovín (cottage syr, praženica z bielok-možeš dať 1 žltko, jogurty,tvaroh)
No a keď čítam že si prestala fajčiť,,,,,myslím že prestať jesť je jednoduchšie - teda prestať jesť somariny.
Ak piješ kávu necukry ja som bola závisláčka na sladkom a musím denne niečo zjesť asi to aj moje telo ako energiu potrebuje tak si dám Bebe dobré ráno s kávou-to je maximum sladkého.
@kosta123 kua, ja som z toho debil už ☹ tam všade píšu pri 90 dňovej diéte, že na raňajky nič, jedine dva kusy ovocia.. a jesť len tri krát denne, raňajky to ovocie, na obed podľa dňa a na večer polku z obeda.. chcem túto diétu skúsiť, pokiaľ samozrejme už nebudem vládať, tak bude na ráno aj celzrnné pečivo 😀 Mne moc nepomôže schudnúť 3-4 kilá, to myslím ani vidieť nebude a hentam píšu, že sa dá 18-25kg dať dole.. to je niečo pre mňa pri mojej váhe :-/
@romcag - ako jesť 3 krát denne je fakt dosť málo ja jedávam aj 6x,,,,,pred 4 mesiacmi som jedávala 2-3 krát velké kopy jedla a bolo to naprd,priberala som a približovala som sa k váhe ako ked som išla rodiť 😨 😨 ..si myslím že by si bola hladná,,,preto ja niesom vôbec a chudnem a necítim hlad,,,ale vyskúšaj uvidíš sama,,,,ale si myslím že to nieje správne.
Môj muž je kulturista takže správny jedálniček mám vlastne doma,,,len som ho nedodržiavala lebo sa mi nechcelo,,,ale bola som stále kdesi s malou a nebolo kedy jesť ,teraz si pekne zoberiem niečo do tašky a je to.
@romcag vitaj medzi nami, som rada, ze je tu niekto novy medzi nami. Ak mas cas, precitaj si toto forum, vela sa z toho poucis a jedavame tu asi vsetky v malych porciach kazde 2-3 hodiny. A aj to u vsetkych zabera, netreba sa tyrat dietami, treba sa naucit normalnemu stravovaniu a hlavne pitnemu rezimu - to je zaklad 😉
Skus si zacat citat okolo strany 700, uz si presne nepamatam, kde sme vypisovali, co jedavame a kedy, hlavne lubikan ma dost zaujimavych "receptov"
Ja idem od zajtra na seba opat prisnejsie, odvazim sa vsak az v pondelok, aby som nezinfarktovala
babyyy a ešte mi rýchlo povedzte, keď teraz nemám čas si spätne čítať.. píšete, že jete kažé 2-3 hodinky pomenej.. ale čo papáte? Keď ráno celozrnné pečivo, potom to ovocíčko, zeleninku a čo iné??? A čo je malá porcia?
@romcag ja som za mesiac schudla 5 kil. a tiez jem tak, ako tu pisu baby - kazde 2, max 3 hodiny. nieco male je napr jogurt, ovocie, proteinova tycinka. obed jem normalny - maso so zeleninou, alebo aj morcaci rezen so zeleninou alebo uhorkami. alebo cottage so sunkou a zeleninou. ja pecivo nejem, mozno tak 3ks za tyzden a to mi ani nechyba. potraviny, ktorym sa vyvarujem su zemiaky, ryza, cestoviny a biela muka. cestoviny som mala za ten mesiac raz (a to predtym aj kazdy den!) a aj to celozrnne, ked som schudla prve kila 🙂 ze za odmenu 🙂 moja mama drzala 90dnovu, schudla, ale strasne jej padali vlasy, bolo to narocne na pripravu a samozrejme, nabrala vsetko naspat dvojnasobne. tak na tvojom mieste by som na dietu kaslala, je to aj tak zbytocny stres. jedz s rozumom a hlavne casto!!! a liter a pol minimalne vypit. vodu. vela stastia 🙂 a tesime sa na prve uspechy 🙂
A ja som zjedla o 22h vecer kapustnicu s chlebikom a rano som mala o 1cm v pase doleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
@kosta123 áno máš svätú pravdu,mám to priamo od lekárky...nakoľko som to priamo preberala a musím uznať,že máš veľkú pravdu ,čo píšeš,dieta nie je dobrá,pretože obyčajne býva jojo efekt/prečítaj si aj hocikde na nete/
@romcag takže určite sa drž zásad čo píše kosta123,ak teda si odhodlaná vydržať!!!!! 😀 Pretože ja sa neviem k tomu dopracovať,pretože ja vydržím2-3 dni a chcem všetko hneď!!!!😖..a tak to veru nefunguje!sama doki mi povedala,že sa treba držať zásady,raňajky ako kráľ,obed ako princ a večera ako žobrák!!!!! 😀 a pri radikálnom chudnutí aspoň tri litre tekutiny/čistá voda/ za deň a nesladiť ,nejesť sladké,vyprážané,naopak veľa zeleniny ,ovocia a celozrnné pečivo a úspech je vraj na 100%zaručenýý!!!!!! 😉 ale jasné,že pomaly a čím pomalšie tým lepšie,netreba vraj špeci vyvárať,len sa neprejedať a jesť posledné jedlo aspoň 3-4 hoďky pred spaním!! 😅 Kamoška takto schudla skoro 20.kg aj keď behom roka 🙂ale stálo jej to zato,pretože je veru kosť 🙂)))mám čo závidieť!! 😵 ale tou večerou sa tiež myslí,skôr jedlo bez prílohy a málinko 😝...nechcem tu vyzerať za múdru a sama si neviem pomôcť,ale viem,že to funguje,ale pevná vôľa treba 😝 😒 Dúfam,že raz ju budem mať! 🙂vlastne to by človek mal vraj aj bežne dodržiavať,životosprávu a nebude vraj problém si udržať postavičku...pche ďakujem :- 8
@zuzanecka17 áno presne s tebou súhlasím,a ja zase som chlebová,rožkovááá 😅
Tak baby, dneska som to zvládla, teda zatiaľ 😵 😵 na raňajky síce ovocie, ale nevadí, aj to stačílo 🙂 píšete, že papáte jogurty a to normálne či tie nízkotučné? ja teda moc nemusím jogurty, ale tak dnes som si dala 😉 ďakujem za rady, je super, keď má kto poradiť 🙂 idem si prečítať tie staršie príspevky, čo tam objavím 🙂 prajem vám pekný večer...
inaaaak vy na obed normálne papáte, napríklad, keď urobím perkelt, len so zeleninou a bez prílohy?
ahojte....som tu nová..tak som sa tešila, ked som pekne krásne mesiac po porode bola na svojej povodnej hmotnosti a teraz takmer po roku mám o 12 kg viac!!!!!!!!!! ááááááááááááááá!!!!! a to posledných 6kg som pribrala cez tieto sviatky!!!ja som taká krava, len som žrala a to len preto, že mi to bolo ľúto vyhodiť a bála som sa, že sa to pokazííí...normláne cítim ako sa mi stehná trú....fuj....no hrôza..už tretí deň sa snažím, no ale príde návšteva, tu vínko, tu chlebíčky, koláče...a keď vidím, žerem. Keby že som doma len sama, tak v pohode..ale keď si manžel večer o 22.00 krája slaninu...no ako mám odolať???ja som totálny slaboch..no ale je mi zo mňa zle...naozaj fuj
@romcag bolo to este pred 4 rokmi a mala som vtedy motivaciu svadba a podarilo sa mi zhodit nejak do 5kg co mi vtedy uplne stacilo ale myslim ze tak do pol roka som to opat pribrala a dodrziavala som poctivo asi len nejaky mesiac a pol ani nie 90dni tak drzim ti palce nech ti to ide pekne dole... 😉

Verte ze uz existuje produkt ze chudnete bez cvicenia a diet a tabletiek! Viem ze to znie neuveritelne ale do par mesiacov bude toho plny MK, lebo niektore baby si to tu uz objednali. :DDD