Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@debbie zrovna pred chvilou som o tom pisala - to je uz minulost, zabudni na to, kolko si vazila v juni, sustred sa na to, ze na silvestra budes vazit 70 no a v lete budes mat 60 - a teda sorry, ale places nad letnymi vecami ktore si sice v juni obliekla, ale najblizsie leto ti uz budu velke? 😀
@missy97231 sak teda, to by teda bolo, aby si sa nekrotila. Ved uz si schudla 2.1 kila, tak to nezahod 🙂
Drzim palce aby to maly zvladol, nech mate pokojnu noc 🙂
@yennn maš pravdu asi som ich mala zabaliť tiež.....lebo už mi budú na ......veľkééééééééééééééééé...hihihi 😀 ale to bude tým že som nebola cvičiť ,,,, už som nad tym uvažovala, vieš ked si idem zacvičiť mam taký dobrý pocit zo seba že som urobila v ten den maximum a netrapi ma ani leto ani to kolko mam a len sa teším že už to zase ide dole a kolko budem mať na silvestra 😀 no dnes sme neboli jeden den v tt odpočívam no asi budem cvičiť denne ...volno mi očividne nerobí dobre ,,.
@zuzuh este k tvojej vcerajsej otazke - ano pred tehotenstvom som schudla presne takto isto - pitny rezim, 5x denne racionalna strava + cvicila som (teraz to neprehanam - mam prasknuty meniskus a kojim). Ja osobne nic ine neuznavam, a nikdy som ani neuznavala. Nastastie som nikdy neprepadla ZIADNEJ diete. Vlastne, iba jednu som drzala, co bola taka predpisana, pred asi 15 rokmi, ale cuduj sa svete - uz vtedy to bolo predpisane 5x denne jedno jedlo, a fungovalo to. 😀
@debbie az teraz som si precitala tvoj vcerajsi prispevok, takze tiez uz mas za sebou ten uzasny pocit, co je to schudnut 25 kil 😀 Ja teda musim povedat, ze po porode som si 10 usetrila, takze sa to nenalepilo vsetko nazad. A uz sa b(p)lizim k vahe pred tehu, od toho bude iba 4 kila k tej povodnej, co som vtedy tolko schudla. Takze tipujem ze ak mi vydrzi elan (a ja vazne uprimne verim ze ano), tak na jar sa pohnem este nizsie. AJ TY? 😀
@debbie odvtedy som nebicyklovala. 😔 Mohla by som vymenovat dovody preco nie, ale aj tak by to stale bolo NIE, takze nebudem. 😖 V tomto mam velke rezervy, na svoje stravovanie som na seba prisna ako lev, ale co sa tyka bicyklovania - to je uz horsie, tam este ani nejde o pevnu volu, ako o nenastartovane predsavzatie - ako som pisala, moj vztah k bicyklovaniu je asi ako tvoj k beziacemu pasu - tak si predstav ze ti stoji v obyvacke 😀 A pritom ale normalny bicykel zboznujem 🙂
Myslis ze mozem ist bicyklovat aj teraz? O desiatej vecer? Vraj pred spanim sa nema ...
@debbie no tak opravujem svoju odpoved na tvoju otazku - dala som si 3.5 minuty = 1 dalsi kilometer 😀 😀 😀
Neviem ja sa nechcem vyhovarat, ale pred ranajkami tak nejak nestiham - stihnem sa akurat rychlo osprchovat, spravim ranajky sebe, (obcas muzovi), mame (teraz je zranena a u nas byva), mlademu desiatu a uz ideme von....
@adky @nanika @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @smarti @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @michele11 @katusradus @bubinko83 @zuzuh @debbie @moon1979 @ivca17 @gabka24 @lusia_99 @maya30 @lilithka26
Baby 2 navrhy:
1.) V decembri, ked vsetky pekne uz budeme stihlejsie presne podla planu - tak ako sme si to predsavzali 😉 tak by sme sa mohli opekniť a nechat odfotit aj s detickami a dat si uplne novu profilovu fotku
2.) uz tu niekto davnejsie navrhol - co keby sme poprosili adminov aby temu premenovali na chudnutie po porode. No aby to nezavadzalo (ze nebodaj tema je o spontannom chudnuti 😀 a pod.) , tak navrhujem nieco motivujucejsie, napr. "Zastavme priberanie po porode" 😀 😀
Idem uz buvat, dobru nocku. Zajtra sa zase ozvem asi az vecer, ak sa mi vobec podari..
morgen baby, ha, tak ja cely tyzden mame prizvukujem, ze vo stvrtok prideme a vecer mi napise, ze oni o deviatej niekam idu, neporazilo by vas? A ja uz pobalena, Oli tesivy... Nic, idem, tak aspon zmenime prostredie a kedze byvaju nedaleko vlakoveho nastupista, tak pojdeme aspon von pozerat s Olim vlaciky. Obed maju desny, ze segedin a kapustnica, ja mam uz tej kapusty po krk, takze preventivne beriem z mrazaku nejake maso, cosi z kurcata a vrecko mrazenej zeleniny a ryzu v sacku a radsej si uvarim na mieste sama. Bude doma aj brat, tak mozno bude jest aj on... nesiem mu kus strudle, tak aj preto som tu navstevu nezrusila. Joj, keby som ja mala kam tu baterku z vahy strcit,ja na nu skacem kazdy den a potom mi je do placu, krava jedna :( Od pondelka ju strcim do tasky a odnesiem do auta a vyberiem az v nedelu vecer, to bude asi najlepsie 🙂
@yennn znie to super, ja by som bola za,m ale fotenie je dosť drahe. Či ako si to myslela, doma odfotit? to nie je problem, mala je brutal modelka 😎 , len sa vytiahne fotak uz pozuje, takze ona by spolupracovala 😀
A premenovanie, dobrý nápad, kočky to bude viac motivovať.
Och ta vaha.......daco mi hovorte,uz som bola taka rozklepana dnes rano (ved od pondelka som sa nevazila!) ze som skocila na maminu klasicku vahu ktora nie je na baterku,ale ostala som milo prekvapena 😀 Bud ta vaha blbo vazi alebo som schudla 2 kila 😀 😀 😀
@debbie ale ved vacsina z nas je na tom podobne, myslis, ze ja nemam plnu skrinu oblecka, ktore som este na jar obliekla a teraz ani nahodou? Ale je to o motivacii, vyhodila si za to iste kopu penazi, nesmies to nechat lezat v skrini!!! Skus sa tym teraz netrapit, len tak nejako zdravo nastvat, hm?
@yennn ved ja si to plne uvedomujem, ale fakt neviem, kde robim chybu, ci to moje telo stale mysli, ze je to len nemiestny zart a preto nechce pustit kilecka. Vstupila som do seba, brutalne som obmedzila kadejake vyzieracky pomedzi jedla, nevravim, ze vzdy dam 5 vyvazenych jedal denne, jasne, podari sa mi zhresit, ale na to, ako som sa stravovala predtym, je to obrovska zmena, chodim s kocikom rychlejsou chodzou, cvicim nie pravidelne, ale snazim sa aspon brusaky, vody este stale nepijem, kolko by bolo treba, ale v tom som pridala, tak kde je chyba??? Ja neviem, poradte mi, za tieto tyzdne som zjedla dokopy jedny chipsy, viem, nemusela som, ale inokedy by som ich zozrala 5-6 😠 . Dnes som mala na ranajky maly krajec celozrnneho chleba s tavenym syrom, paradajkou a kecupom. K tomu kavu a pol litra caju, ale s malo cukrom. Teraz mam s malou ovocnu desiatu, uplne bez cukru, na obed cestoviny s paradajkou a cesnakom. Okrem toho mam na krku cely dom, upratujem ho 2-3krat tyzdenne komplet, 2 poschodia, mam pocit, ze sa hybem viac, ako predtym, tak preco uz 3 tyzdne nic??? 😠 😠
@adky tak to je ozaj blbe, ako to od nich teraz budes brat naspat, ked schudnes, budes si musiet nakupit nove, inak to nevidim 😀 😀 😀 . Vyrazime na jar v PO na nakupy, co ty na to? 😉 Ja som ho nastastie nemala komu dat, preto ho mam pekne naskreckovane v skrini a tesim sa, ze ho o rok vytiahnem. Teda, ak sa mi podari prist na to, preco nechudnem 😠
Baby, prosim, pozrite si moj prispevok o 10.32 a skuste to nejako zhodnotit, uvitam kazdu dobru radu ☹

@michele11 no co ti budem klamat, trosku sa flakate (ty a tvoje telo) 😎 😝 za tri tyzdne si schudla 0.5 kila. Mohlo byt aj viac, ale to uz je minulost takze to netreba riesit. Treba sa sustredit na buducnost a tou je pre nas momentalne najblizsie silvester 😀 Este stale mas sancu splnit si svoje predsavzatie a na silvestra mat 82 kil. Ak sa do toho poriadne zakusnes, tak fakt lahucko, pol kila tyzdenne. 🙂