Priberanie po skončení fajčenia
Ahojte, chcem sa opýtať, koľké z vás pribrali po skončení fajčenia, a koľko? Dali ste to potom dole? Zo zdravotných dôvodov určitý čas by som nemala fajčiť, a úprimne viac ako abstak mi vadí prebratie. Už teraz mám dosť, a snažím sa zhodiť, nie ešte + ďalšie kilá
Nepribrala som ani kilo. Nevidím na to najmenší dôvod. Priberáš lebo sa prejedáš a nehýbeš.
nepribrala som…
@columbovazena ja som pribrala, pretoze namiesto cigarety som stiahla po sladkom a je dokazane ze fajcenie urychluje metabolizmus. ale hlavny problem priberania po skonceni fajcenia je to ze ludia ked nefajcia, hladaju kompenzaciu inde. cukriky zuvacky atd
@columbovazena ze prestanes fajcit neznamena ze priberies
Fajcis lebo sa nudis a to iste aj s jedlom
@columbovazena ja som prestala fajčiť hadam aj 20 x takže viem o tom svoje.
Áno prvý mesiac priberies, väčšinou je to iba voda, telo sa zavodní, akokeby opuchne a po cca mesiaci sa to postupne dá do poriadku. Je to obranný mechanizmus, v momente ako prestaneš fajčiť telo sa začne same liečiť a čistiť, zbavuje sa toxinov a škodlivých látok.
V realite toto pribratie môže byt 1-3 kg a do mesiaca to zmizne. Nejde o tuk, je to také spuchnutie iba. Tak isto môžeš prvý mesiac dosť kašlať
Ďalší dôvod prečo ľudia priberajú je iba ten že začnú viac jesť (cigarety blokujú chuť do jedla takže silný fajčiar naozaj je menej). Pripadne ze cigaretu nahradia za sladkosti, žuvačky a pod. Pripadne majú chuť stále niečo hryzkať, žuť …
Je super ze chceš prestať a to či naozaj priberies je iba v tvojich rukách.
Najlepšie je nahradiť zlozvyk za niečo zdravé. Koľko mesačne prefajciš? 100-200 e? Kúp si za to bežecké tenisky a začni behať napríklad.
Ta najhoršia chuť fajčiť trvá týždeň, ten týždeň, dva kľudne vyjedaj sladkosti ale potom si povedz dosť a začni chudnut.
Ono sa super začína so zdravým životným štýlom, budeš vedieť ze si dokazala prestať fajčiť a to ti dodá silu dodržať aj ďalšie predsavzatia
Nepribrala som ani kilo. Nevidím na to najmenší dôvod. Priberáš lebo sa prejedáš a nehýbeš.
@koniarova No tak celkom tak to nie je, ja sa neprejedam, a hýbem sa, 2x do týždňa kardio, 2x silový tréning. Avšak keď som začala brať antidepresíva, 15 kg hore ako nič, a to poznám ľudí, ktorí po AD vyleteli aj 30, 40 kg + ako nič. A okrem toho, je dokázané, že fajčenie urýchľuje metabolizmus, a ja ho mám spomalený z AD už teraz
@koniarova No tak celkom tak to nie je, ja sa neprejedam, a hýbem sa, 2x do týždňa kardio, 2x silový tréning. Avšak keď som začala brať antidepresíva, 15 kg hore ako nič, a to poznám ľudí, ktorí po AD vyleteli aj 30, 40 kg + ako nič. A okrem toho, je dokázané, že fajčenie urýchľuje metabolizmus, a ja ho mám spomalený z AD už teraz
@columbovazena pribrala si z AD. Z fajčenia určite nie. To je blbosť.
AD tlmia nie len hlavu ale aj metabolizmus. Klesol im bazal, preto pribrali. Ja som prestala fajcit 3x a nepribrala som ani raz 🤷
@columbovazena ze prestanes fajcit neznamena ze priberies
Fajcis lebo sa nudis a to iste aj s jedlom
@taktotedanie Lebo je to závislosť ,rovnako ako na cukre,alkohole..
@taktotedanie Lebo je to závislosť ,rovnako ako na cukre,alkohole..
@cukroska plati moj komentar vyssie
@cukroska plati moj komentar vyssie
@taktotedanie Rozhodne nie je fajčenie iba nuda.Aj nuda,ale predovšetkým závislosť.
@taktotedanie Rozhodne nie je fajčenie iba nuda.Aj nuda,ale predovšetkým závislosť.
@cukroska nuda
Ahoj, islo mi hore len 1,5kg...ale treba troska sebadisciplinu-vela ludi zvykne zajedat kadecim sladkym, mastnym nefajcenie a tak to dopadne. Ja som jedla ovocie,zeleninu, polievky, lahke jedla, cvicila som 3x v tyzdni, ziadne prejedacky, bola som tak ako ked som fajcila, len bez cigy. Abstaky som nemala ziadne...ked aj dosla slaba chvilka nejaka ta "spomienka" na cigaretu, tak mi pomohlo zahnat echt studena voda. Ziadne bolesti hlavy, ziadne problemy so spankom, ziadna nervozita ani stres z toho...-ked sa sama v sebe dopredu nastavis, tak zijes rovnaky zivot ako predtym, akurat,ze zacnes pocitovat vyhody nefajcenia🙂 Mysli na to,ze zdravie je prvorade a ked zo zdrav.dovodov nemozes fajcit, tak asi lekari vedia preco. Ak by si mala este nejake otazky kludne sa pytaj🙂 Ja som to 1,5kg zhodila naspät na svoju vahu..

nepribrala som nic- pribera len ten,kto si namiesto cigariet zacne "dobkar" do sladkosti a jedla aby zabudol na cigarety... ak to vsak ovladnes a budes jest ako predtym -mozno zdravsie tak si v pohode