icon

Prispieva prerušovaný pôst 14:10 k priberaniu?

10. apr 2025

zacala som cca tyzden dozadu prerusovany post, ale nie 16:8 ale 14:10, kedze este len zacinam. Mam dost naprd spanok pri dietati (autista).
Vstavam okolo 5:00, cesta do skoly, 7:30 ranajky, 17:30 vecera. Pomedzi to normalny obed, maso, ryza, salat, alebo tak, nic mastne tazke vyprazane. Sladkosti nejem. Pijem vodu. Kava bez cukru. A nic.

Strana
z2
barka1
10. apr 2025

Chudnut budeš kalorickym deficitom. Post to nezachráni. Ideálne chudnutie (ak nemáš extrémnu nadváhu) je 0,5kg/týždeň

autor
10. apr 2025

@barka1 viem ze kaloricky deficit. Na ranajky mam ciste ovsene vlocky. Potom obed - vcera pecene maso s ryzou, hrst paradajok. Vecera bud vajce, alebo cottage, alebo tuniak. Voda. Rano kava. 🤷🏼‍♀️

br4n
10. apr 2025

Hod si to do tabuliek, zaklad je dostatok bielkovín.

sweet20
10. apr 2025

Splna tvoj jedalnicek aspon bazalny metabolizmus? Podla toho co si napisala.., ale daj do kalorickych tabuliek a podla toho

autor
10. apr 2025

@sweet20 to asi ani nie. Vlocky, kava, maso, ryza, zelenina, vecer cottage, paprika

biba_18
10. apr 2025

ješ málo a keď si podvýživená, neschudneš, telo si zúfalo snaží uložiť všetko čo do seba dostaneš ...

sense
10. apr 2025

Z toho čo si napísala ťažko povedať či si alebo nie si v deficite. Kávu piješ bez cukru a mlieka. Vločky suché bez ničoho? Ryžu - akú,koľko,ako pripravenu, mäso ake,koľko,ako pripravené. Nepíšeš ani vek, výšku, váhu, aktivitu....
Veľakrát si človek myslí že jem málo a priberám ale je to len málo čo sa objemu týka ale nie čo sa kalórií týka. A týždeň je krátka doba robiť nejaké zavery

hederamonstera
10. apr 2025

Z tyzdna by som este nevyvodzovala zaver, my zeny mame 28dnovy cyklus, ak si pred kramamy, mozes zacat zadrziavat vodu atd. Pockaj mesiac.

sweet20
10. apr 2025

Mozes si viac uskodit ako pomoct... na tvojom mieste by som to uz nerobila a ak ano, vypocitaj si bazalny metabolizmus... toto je cele zle... tvoje telo nema za co existovat a budes vzdy priberat

veronicka1901
10. apr 2025

Urcite malo bielkovin, pridaj zdravu bielkovinu na desiatu, aj olovrant. Naozaj, skus aspon zo zaciatku pouzivat kaloricke tabulky, velmi to pomoze.

zic
Autor odpoveď zmazal
guudy
10. apr 2025

Aj podla mna jes pod svoj bazalny metabolizmus. Tvoje telo nedostava energiu ani len na to, aby spravne fungovalo, keby si 24 hod lezala a nehybala sa. Plus zly spanok tomu tiez nepomaha. Tvoje telo je v strese a uklada vsetko, co mu das….na este horsie casy.

nynia
10. apr 2025

Priberanie a chudnutie je o kalorickom nadbytku alebo deficite. Je uplne jedno aky mas post aj ked 20:4by si mala ide o to kolko kalorii prijmes. Ja som vcera mala pizzu a drink zaplnilo mi to cely kcal prijem takze moj post bol 23:1 rovnako ako vsetky "junk days" a nepribrala som 🤣 normalne jem 1x denne a 1snack niekedy je to 22:2 inokedy v rozmedzi 12:12 zalezi den od dna a nepriberam ani nechudnem pretoze nemusim a mam kcal prijem pod kontrolou.

zuzinka888
10. apr 2025

Fasting je zivotny styl- nie dieta. Ak budes jest vela budes priberat aj z 23/1. Vzdy je dolezite mnozstvo a zlozenie stravy - a nie to kedy ju zjes.

biglovemom
10. apr 2025

Netreba ziadny Post ani ine chujoviny .mozes jest aj o 22 hej v noci ked mas kaloricky Defizit !

Inak u mna sa vaha tiez nepohla a po 2t bum 🥳 slo pekne dole

biba_18
10. apr 2025

@biglovemom pôst je dôležitý - nie kvôli chudnutiu - ale kvôli správnemu fungovaniu čriev!

biba_18
10. apr 2025

@zuzinka888 aj to kedy ju zješ je dôležité - ale to je už vyšší level. zatiaľ jej stačí aby bola v deficite - ale nie pod bazalom ...

biglovemom
10. apr 2025

@biba_18 staci sa normalne stravovat a aj creva budu normalne fungovat

biba_18
10. apr 2025

@biglovemom to sú výsledky výskumov. netvrdím že sa nemôžu mýliť, ale skôr budem veriť gastroentrologovi ako tebe ak sa neurazíš 😉

biglovemom
10. apr 2025

@biba_18 preco by som sa mala 😊 kazdy nech so robi ako jemu vyhovuje predsa .☺️

zuzinka888
10. apr 2025

@biba_18 nie, nie je. A su na to studie ( dokazy)a vela. A dokonca ich robia lekari - vzdy bude dolezite mnozstvo a zlizenie, nie cas. Nemusis s tym suhlasit no tvoj nesuhlas fakty FAKTY neznemi. Menia sa len nazory.

sisska96
10. apr 2025

Vynechaj večeru, daj si iba zeleninu, alebo joghurt. Mne takto išli dole 10 kg. Nič iné som nemenila iba večeru som zredukovala

biba_18
10. apr 2025

@zuzinka888 nechce sa mi hľadať na nete štúdie, kde sa rozoberajú procesy metabolizmu jednotlivých živín, optimálne množstvá potrebné na optimálne využitie, optimálne zdroje týchto živín a podobne ...
nepíšem nič o časoch, že čo ja viem, že nejesť po 18:00 ...
ale na trávenie istého množstva napr. bielkovín potrebuješ mať dostatočné množstvo enzýmu ktorý sa tvorí počas dňa a teda ráno zjesť všetky bielkoviny je neefektívne, lebo ich všetky nevyužiješ - je lepšie si ich rozdeliť do priebehu dňa ...
takže myslím že píšeme o 2 rôznych veciach - a mňa vôbec netrápi nejaký kalorický deficit, ale zameriavam sa na optimálne, zdravé a efektívne jedenie ...

autor
10. apr 2025

@sisska96 ved som napisala - vecera paprika. Alebo cottage. Nie spolu. Asi jem malo. Skusim viac bielkovin zaradit.

autor
10. apr 2025

@sense ano. kavu bez cukru a mlieka, vlocky ciste, ryzu asi kopcek, maso pecene, nevyprazane, normalne upecene v rure, minimum tuku, k tomu zelenina. Nic extremne kaloricke pocas dna nemam. Pijem len cistu vodu.

autor
10. apr 2025

@zuzinka888 jem asi podla vsetkeho malo. Musim si ten bazal skontrolovat. Dnes napr. rano kava, vlocky, teraz obed - pecene maso, salat. Vecera bude krajec chleba, paprika, cottage.

soraya25
10. apr 2025

Ja chudnem z malej váhy, vstávam medzi 6-7, najprv pijem čaj, kavu (ciernu bez cukru utlmí hlad) až okolo 9-10,prvé jedlo dňa mám ideálne čo najneskôr väčšinou okolo 13:00 potom veceriam cca o 18:30. Obed si dám väčší kludne aj prílohu k bielkovinam. Večera bielkoviny veľa zeleniny a max krajec proteínoveho chlebu. Počas týchto dvoch jedál sa najem do sýta kým mám ešte hlad a chudnem. Samozrejme že hlad cítim ale da sa to vydrzat v pohode. Pre mna je dôležitá neísť spat hladná to by som nezaspala. Cez den sa človek odputa.

bubchen86
Autor odpoveď zmazal
bubchen86
10. apr 2025

umrela by som 🫣 a to uz ja jem dost malo , ale oproti tebe dost vela 🤪🥹

sense
10. apr 2025

A tých suchých vločiek bez ničoho zjes koľko, asi kopček ryže je koľko...ak nevieš koľko máš zjes, a koľko reálne zjes tak nemôžeš vedieť ako si na tom kaloricky.
Ľudia ktorí jedia kaloricky malo nemajú nadváhu. Dokonca ani keby idea tie dva týždne pod hodnotu bazalu tak by sa ti nespomalil natoľko metabolizmus. Ten sa neviem tak rýchlo adaptovať....
Ako si jedavala predtým?

Strana
z2