Problém s chudnutím po druhom pôrode
Ahojte maminky babulky ma tu niektora skusenos zo zelenou kavou ? Oplati sa ju pit ?
No ja toho vela neziem vecsinou ovocie nechuti mi ale aj tak sa mi nedari a kedze ma mali pol roka na sport mi vela casu nezostava lebo je zivi a to az moc ale tak miesto sportu skacem okolo neho ☺
@maminkaat ked chces schudnut, musis jest, kto hladuje, neschudne
ziadna kava ti nepomoze
treba jest pravidelne 5x denne, obmedzit sladke, pecivo, treba jest hlavne chude maso, zeleninu, na obed si daj kludne ako prilohu ryzu/zemiaky, na olovrant syry, tvaroh, acidko, zeleninu, sunku
strava je pri chudnuti najdolezitejsia
Sak ano nehovorim ze hladujem jem tak 3 krat denne jem zeleninu jem sunky pecivo vobec ryzu zboznujem jem len kuracie a hovädzie meso vec.dusene ale zatial som schudla asi tak 6 kg a to sa mi zda za pol roka malo 😔
Viem ze menej schudnut je lepsie pri rychlom moze prist jojo efekt ale moj problem je ze som pribrala naozaj vela a 30 kg pocas tehu cizi som sa s 70 kg dostala na 100 aktualne mam 90 ...😶
No asi to skusim uvidim najhorsie je ze manzel robi na 3 smeny a to kazdy den ma niaku inu tak budem vidiet a kedze nezijem na sk nema mi kto maleho strazit 😕ale dakujem za radu ☺
Tak skus cvičiť s jillian Michails. Cvičenia nájdeš na nete. Trvajú cca pol hodinu to môžeš cvičiť kedy to vyhovuje tebe keď ti malý spí. Nie je to náročné na čas a baby s tým dosahujú super výsledky. K strave si tu mala napísané čo treba ja by som ešte doplnila že pitný režim treba dodržiavať
Baby ahojte,ja uz zacinam pomaly stresovat,malinka mi ma 4 mesiace na zaciatku po porode som sla s vahou dole ale teraz sai dali sort 2,5 kg..som z toho nestastna,stale kojim,chute veru hrozne na sladke,hybat sa nevladzem-chcela som ze budem cvicit ale chrbat mam totalne zlomemy,nohy tiez,ked rano vstanem tak krivam ako depeirak :D ale chcela by som aj ja zrejme zacat so zdravsou stravou,ldn co je lepsie delena strava?nejest prilohy ako zemiaky?popripade mala by som radsej vylucit uplne zemiaky napr?(u nas ich mame doma pestovane a casto su pouzivane vo vareni..) dakujem za tipy
@petka_s to, ze si dolamana treba co najrychlejsie zastavit 🙂 postupnou sportovou aktivitou 🙂 a co sa tyka zemiakov - ryze - cestoviny jasne, ze mozes tvoje telo potrebuje cerpat z niecoho energiu - cukry. Samozrejme ze v obmedzenom mnozstve 🙂 denny prijem kcal odporucam cca 1200kcal - 1300kcal vysadit muku, sladkosti, mliecne a pojde to. Je to princip zdraveho zivotneho stylu cize netreba cakat ze za mesiac das dole 10kg pijde to postupne ale efekt dlhodoby. Ak prestanes jest sacharidy - tak schudnes velmi rychlo a jedneho pekneho dna ta chyti zravost a zjest vsetko co si aj predtym nejedla :( a priberes dvakrat tolko
@angels23 no podla mna to je strašne málo kcal.(chudnúť schudne ale nevydrží tak dlho).to je možno jej bazalny metabolizmus plus ma nejaký výdaj energie ked sa stará o dieta..takže podla mna 1500-1600kcal...je chudnúť ked maš menej stravy a ked si telo na to zvykne potom čo bude zasa uberať? to sa tak nedá vydržať a zasa by boli prežieračky
@18lenussa nieje to malo ak chces schudnut 1200-1300kcal za den je uplne v pohode 🙂 napriklad strava
Ranajky 50g ovsenych vlociek + 100g čučoriedky je cca 230kcal
Desiata jablko 100g - cca 60kcal
Obed - 100g ryza - 100g maso - 200g salat cca 600kcal
Olovrant - 200g tuniak vo vlastnej stave cca 200kcal
Vecera - 100g varene vajicka, 50g sunka, 100g salat cca 300kcal
Uplne v pohode 1390kcal a ak mas denny vydaj - aktivitu1600kcal tak ak chces schudnut musis mat vyssi vydaj ako prijem 🙂 ja tak fungujem niekolko rokov a uplne v pohode 6 dni do tyzdna toto a 1 den cheat day ziadne drasticke diety iba zdrava strava. "Trochu" som to studovala a cim si vekovo starsia tym telo menej spaluje
M ENERGIE = VÝDAJ ENERGIE - keď do tela prijmete jedením a pitím rovnaké množstvo kalórií, ako z neho fyzickou aktivitou (vrátane bazálneho metabolizmu) vydáte, potom dochádza k udržovaniu váhy.
2. PRÍJEM ENERGIE > VÝDAJ ENERGIE - v prípade, ak príjem energie z jedla a pitia prevyšuje množstvo energie, ktorú spálite aktivitou, dochádza k priberaniu váhy. To je pozitívne pre kulturistov, ktorí sa snažia nabrať hmotu, no pre väčšinu ľudí to spôsobí neželané priberanie. Už 100 kalórií navyše dokáže postupne zvyšovať hmotnosť.
3. PRÍJEM ENERGIE < VÝDAJ ENERGIE - pre ľudí túžiacich po chudšej postave je lepšou alternatívou, keď príjem energie z jedla a pitia je menší ako výdaj energie prostredníctvom aktivity, pretože vtedy telo začína využívať vlastné zdroje a toho dôsledkom je chudnutie.
Samozrejme ak ma presne zmerane pisem PRESNE a vie, ze spali za den 2300kcal tak jej prijem by chudnuti by mal byt niekde pri 1800kcal. Ja mam hodinky kde mi meria presnu dennu aktivitu / take hodinky stoja cca 500€ / mam pracu 8 hodin na nohach co byva cca 8000 krokov denne spravim cvicim a spalim max.1800kcal cize pri babatku viem, ze baby palia max.1400-1500 co mam zmerane 🙂

Skúsiť to môžeš ale zázraky od toho nečakaj. Najdôležitejšia je strava a hneď za ňou nejaký pohyb. Ale hlavne strava