Profitujte zo skúseností so zhadzovaním 120 kg
Ahojte, na úvod uvediem že nie som zvedavá na žiadne urážky ohľadne váhy.
Chcela by som sa opýtať či tu je nejaká z vás ktorá chudla z takejto váhy. Ako rýchlo išli kilá dole, čo pomáhalo, ako ste sa stravovali, či ste hned robili aj nejaké cviky, kedy ste na sebe videli prvé zmeny a na akú finálnu váhu sa vám podarilo schudnúť.
Ďakujem
@blancheporte za kolko si dala 20kg?
@blancheporte z akej váhy si išla a za kolko si dala dole tých 20 prosim ta ? A fakt tie tri roky dodrzujes stravu 100%? Alebo máš aj dni kedy povolíš?
@bublinka1426 myslím že za pol roka. Ale to už nepamätám presne. Možno aj 8 mesiacov....fakt nepamätám 🤷
skús sa pridať a opýtať v tejto skupine
https://www.modrykonik.sk/group/6855/
Snažím sa dodržiavať. Raz za týždeň mám koláč. Jeden kúsok. Ak sú oslavy,ponúknem sa ale tiež len jeden kúsok. A čo sa týka alkoholu nepijem. V lete som si sem tam dala ochutený Birrel,aj to len polovicu plechovky. A veľa chodím....denne aj cez 10000 krokov.
a určite pomáha vyplňovať KT - ale poctivo
ani netreba, ono staci rozumne jest. ziadne KT nemam. a chudnem
ale chapem, ked clovek chce byt niecim riadeny a mat plan, KT je dobra vec
@bublinka1426 isteže, z váhy 120 na 80 sa dostaneš už len tým že budeš rozumne jesť. potom na to treba ísť inak ...
@biba_18 ja som presne vedela co mi robi zle a to nejem dokonca mi zmizla kyselina
@bublinka1426 🙂 ale to sú 2 rôzne veci - strava ktorá neškodí a príjem kalórií ...
@biba_18 mne skodili priave tie z ktorych aj priberam
Ahoj. Skúsim niečo poradiť.
Ja som nemala 120kg ale asi 72kg a tiež som bola taká že aspoň pár kg by som dala dole ale nechcela som aby to bolo nejaké donútené chudnutie. Začala som chodiť na rýchle prechádzky pravidelne aspoň 4-5x do týždňa tak na cca hodinu a pol, 10 000 krokov. Nedržala som žiadnu diétu, jedla som všetko ale menšie porcie, vynechala som sladké a slané pochutiny. Išlo to síce pomalšie lebo som sa nemala ani kde ponáhľať, ale schudla som cca 11kg bez nejakej extra námahy. Pred pár mesiacmi som pridala ďalší pohyb, konkrétne indoor cycling na zlepšenie kondičky a spevnenie.
Ja si myslím že nič nepokazíš tými prechádzkami a je možné ze zo začiatku asi tie kilá pôjdu dole rýchlejšie a potom skús aj inú pohybovú aktivitu a najlepšie takú, ktorá ťa bude baviť a budeš ju vedieť praktizovať pravidelne.
Jeden čas som si sebou na prechádzky volala aj známu ktorá má možno aj tých 120kg a síce som sa jej nič nepýtala, ale všimla som si že z nej niečo ubudlo 🙂
@biba_18 ja som s kalorickymi tabulkami skoncila po tyzdni, mne to liezlo na nervy. Radsej som ten cas venovala niecomu inemu a napriek tomu som upravou stravy a pridanim pohybu celkom slusne schudla. Komu KT vyhovuju, nech si ich kludne vyplna, ale nie je to system, ktory vyhovuje kazdemu
@viestta každému ako jeho jest ... ja som napr. bez KT nemala ani šajn ako nevyvážene jem - používam ich vyslovene kvôli kontrole príjmu bielkovín, nie kvôli chudnutiu - ak niekto podľa neho nepotrebuje bielkoviny, ako ok - ja ich potrebujem 🙂
a na druhej strane - si pridala pohyb. ak by si chcela chudnúť teraz - koľko pohybu by si ešte vedela pridať?
@viestta presne. ono niekedy naozaj staci len striedmo jest a hybat sa a ziadne KT clovek nepotrebuje, ani ine appky.
@biba_18 ked som sa zacala viac riadit svojim telom a intuiciou, zacala som konecne chudnut
Ja som sla zo 118 pri vyske 175cm, mala som okolo 66kg svalovej hmoty (ze aspon to teda). Chudla som dennymi prechadzkami 10 000 krokov cca za 1h40minut. Prvy pol rok len to. -10kg dole. Psychicky by som nezvladla prilis vela razantnych zmien v zivotnom style, tak takto pomaly som na to sla. Dalsich lar mesiaciv som sa sustredila na 3litre cistej vody denne. Chudla som cca kilo mesacne. Rok od zacatia som zacala pocitat kalorie cez tabulky, vsetko vazila. Od toho bodu som chudla 2kg mesacne. (Mne to proste nejde tak rychlo ako inym, neviem preco, ale bazalny metabolizmus plus prechadzky mi nejak extra nespalovali tak kaloricky prijem.som mala 1600-1750 na den, ako ktory den). To bolo pre mna udrzatelne. Schudla som na 73, pri tej vahe mam Mko alebo 38 oblecenie, cize za mna spokojnost.
Nesla som z takej vahy ale za 3mes -takmer 15kg
Prve kila idu dole rychlo, jedneho dna som sa rpzhodla ze poporodne kila idu dole, proste musis chciet
Zacala som chodzou najskor denne 4km, potom 6km, potom som pridala meditym hodinu kardio- pre zaciatocnik na youtube
Chudnem dalej, cvicim hodinu denne +2km prechadzka kedze sa pocasie pokazilo, stiahla som si KT, nastav si dobre tabulky, namiesto velkeho taniera som davala jedlo do maleho tanierika
Pecivo jem grahamove , zjem aj ryzu aj zemiaky aj cestoviny, rezen ci dukatove buchticky proste co ma na obed zvysok rodiny nechcela som travit cely den pri sporaku a varit milion jedal, treba mat aj osobny zivot nie vsetko tocit okolo jedla
Jedine co som na zaciatku vynechala sladkosti, alkohol, sladke vody- prazdne kalorie
Teraz si dam aj kusok cokolady ci nejaku proteinovu tycinku
Jem len ranajky, desiatu mam protein, obed( co mame doma ale upravena porcia) a veceru, idem podla 16:8 cize 8 hodin jem 16 nejem, zo zaciatku je to tazke poviem ti uprimne, bola som aj hladna ale najhorsi je prvy mesic potom uz je dobre
Pijem 3l vody denne
Ja sama som si vsimla zmenu asi po mesiaci trosku na tvari, potom po mesiaci a pol mi vsetky podprsenky boli velke a obliekla som nohavice co som vytiahla max po kolena (teraz su mi uz velke uplne)
Okolie si to vsimlo az teraz, u teba pri takej vshe si to vsimnu ked schudnes az okolo 15-20kg
Proste treba len vydrzat, tes sa z kazdeho dna, ze si to vydrzala, hoci pis si aj dennik niekomu toto pomaha, sama som bola prekvapena kolko kalorii som musela zjest ked som nechudla a ake to boli porcie co som jedla- to je sialene
A nastav si v hlave, ze ak to budes chciet vzdat tak si spomen na tie dni predtym ako si sa snazila, jedla podla tabuliek, potila sa pri sporte a toto zahodis len aby si sa prejedla? Mne to uz za to nestoji, hlad uz nepocitujem, okolie si to vsima, ja sama sa citim ooovela lepsie
Nebudes mat vysledky hned, to ta vsak nema co odradit, caka ta dlha cesta aj 1-2-3rocna
Uprimne je jedno ci budes cvicit doma, na stroji, s cinkami ci s flaskami s vodou ci len sediet na stolicke a cvicit toho bezca ci ako sa to vola alebo v posilke s trenerom, tvojmu telu to je jedno kalorie spalis tak ci tak
Ja osobne som ani vo fitku nebola, do buducna nevylucujem ale mam male dieta, rodinu a fitko daleko kedze byvam “panubohu za chrbtom” kde nic tu nic a ide to
Nevaz sa kazdy den ci viackrat za den ( ako tu citam niektore uzivatelky), denne ti moze vaha potom skakat aj o pol kila hore dole, mne pocas menstruacie dokonca o 3kg
Daj si napr kazde dva tyzdne
@taktotedanie chodza je top. planujem sa vratit k behu ale musim dat dole 15kg.
mne to lepsie pali na vzduchu nez niekde vo fitku, ale to je asi vec nazoru
@bublinka1426 aj mne odsypaju kroky 2x rychlejsie vonku 🙂
@missviolet to je len dobre, rychlochodza zvysuje spalovanie , zvysuje sa tep, co je len prospesne. ja ani pomaly chodit neviem.
Ja som za ten rok schudla 20kil, ale išla som teda z nižšej váhy. Upravila stravu, pridala pohyb a kila išli samé prec
Ja tiež odporúčam prechádzky ..ak nie si zvyknutá chodiť aj 30 min.denne robí zázraky postupne pridávať na tempe a minútach ...ako sa bude kondička zlepšovať chodiť na ťažší terén ako kopčeky . Všade kde sa dá chodiť pešo..schody sú tiez super . No a potom stačí zmenšiť porcie a viac zeleniny a ovocia a vody a je to...tiež nie som zástancom všetkého sa vzdať. Aj štíhli ľudia jedia vyprážané , pečivo ale nedajú si 3 rezne alé iba jeden či nezozeru 3-4 zákusky ale iba jeden 😀..
Čiže chôdza denne a menšie porcie a pridať vlákninu.
Ahoj, nemám síce skúsenosť, ale bola by som rada, keby som našla niekoho podobného na spoločné internetové chudnutie, tiež som už zúfalá a čítam len samé rady a nie a nie sa nimi riadiť :( 🙂 ak chceš, napíš SS 🙂
Ahoj. Síce som nemala váhu ako ty, ale roky som bola bezradná. Už som mala pocit, že aj z obyčajnej vody priberám, pritom som nejedla veľa. 2-3x denne. Žiadne vyprážané jedlá, ani sladkosti, ani sladené vody. Toho roku v lete mi na internete vybehol tréner Daniel Čmel, že daruje knihu na chudnutie zadarmo. Objednala som si aj keď som tomu nedávala veľkú nádej. Knižku som si neskôr prečítala, je veľmi ľudsky písaná a hlavne zavedenie zmien v jedálničku bolo úplne jednoduché, aspoň pre mňa. Za 2 mesiace som schudla bez hladovania a cvičenia 8 kíl. Konečne sa môžem najesť do Sýta a aj obľúbené jedlá a nepriberám späť. Jem viac aj 3 chody naraz, predtym to nebolo mysliteľné, a jem plnohodnotnejsie, konečne nie som hladná a kilá sa hýbu dole aj bez cvičenia. S cvičením by to bolo asi rýchlejšie. Tak ak ti môžem za mňa odporučiť ako začať tak objednať si knihu. Mne to pomohlo po 4 rokoch neúspechu a kolotoča s jojo efektom.

Prvých 20 kíl išlo rýchlo. Mala som a ešte mám trénera. Do fitka chodím 2 krát do týždňa. Za 3 roky ( s prestávkou počas covidu) som schudla 40 kíl. Ešte 12 potrebujem. Strava upravená....žiadne rožky,chlieb, sladké pečivo, knedle,buchty atď. Väčšinou jem syry,cottage cheese, tuniak, ryby, zelenina....