Prvýkrát v posilovni

redroseleny
26. jan 2014

Žienky chcem sa opýtať, že keď idete prvýkrát do posilovne ako cvičíte. Máte nejaký plán čo ktorý deň cvičíte. alebo precvičujete celé telo.

ms28
26. jan 2014

Pre zeny, hlavne kardio trening, lahke vahy a vela opakovani.
Co tak skusit skupinove cvicenie ako Zumba, body attack, pilates, kruhovy trening? skus rozne a pocase uvidis ktore ta bavi a ktore ukaze najlepsie vysledky

83lenka83
26. jan 2014

Ahoj , tak na začiatok sa musíš zahriat ( stepper, bežiaci pas, eliptical) zo zaciatku stačí 15 min a potom sa začínajú cvičiť najväčšie svalove partie, ja začínam zadok a stehna a potom prechadzam na brucho, chrbat, prsia a ruky ( lýtka necvicim, nepotrbujem), ja nechcem mat velke svaly tak si davam lahke vahy a vela opakovani ( chrbat, prsia cca 20 opakovani), ( nohy, zadok aj 40 opakovaní)a 4 série, cvicenie striedam, jeden den sa zameram na spodnú časť tala a o dva dni vrchnu časť, jeden den si dam čisto kardio cvičenie cca 1 hodinu, pokial máš este nejake otazky kľudne mi napíš. Prijemne cvičenie 😉

gretka2
26. jan 2014

Na prvy krat si urcite zaplat trenera, ktory ti povie, ako spravne cvicit. Dalej budes uz cvicit podla jeho instrukcii sama.
Ako uz vyssie napisala 83lenka83 , najprv kardio-trening. Uvidis, kolko vydrzis. Mala by si sa drzat v urcitom pasme tepovej frekvencie (vysvetli ti to trener, a aj ti povie tvoje hodnoty).
Su baby, ktore chodia iba na kardio, celu hodinku su na bez.pase, alebo na orbitreku, a tak. Zalezi od toho, ci chces vyrzaznejsie chudnut, alebo zlepsit a vyrysovat postavu.
Niekto cvici napr. pondelok-ruky, ramena, v stredu-nohy a v piatok brucho a zadok a niekto kazdy den zo vsetkeho trochu (teda pondelok, streda piatok, nie kazdy den, lebo telo potrebuje cas na regeneraciu).

lorela
27. jan 2014

@redroseleny Ja by som ti takisto odporučila zaplatiť si prvú hodinu s trénerom. Nielen preto, že ti ukáže čo cvičiť, ale hlavne AKO cvičiť. Možno neuveríš, ale nesprávne prevedený cvik = žiaden cvik! 😉 A nemenej dôležité je aj správne dýchanie. Áno, pokiaľ budeš niečo zle cvičiť, ešte pri tom aj zle dýchať, tie cviky môžu byť absolútne neúčinné. Priam učebnicovým príkladom môže byť brušáky; 200 brušákov nesprávne urobených je 100x horších ako 15 urobených správne 😵.
A tiež, ako bolo spomenuté, dôležité je, čo chceš dosiahnuť. Ak chceš schudnúť, je potrebné cvičiť tzv. kruhový tréning - v rýchlejšom tempe bez prestávky, veľa opakovaní s nízkymi váhami. Ak chceš tvarovať postavu, vhodne rozložiť precvičovanie jednotlivých svalových skupín s väčšou záťažou, menším počtom opakovaní a väčšími prestávkami medzi jednotlivými cvikmi. A upraviť stravu a veľ piť! Nuž, a chodiť do posilky pravidelne: 3 - 4 do týždňa. Veľa zdaru!

dejka77
27. jan 2014

Co sa tyka strojov v posilovni, tak to ti tiez poradim zacat s trenerom. Musis sa naucit spravne cvicit, lebo nespravnym sposobom skodis telu. Ja som tak kedysi bola parkrat s kamaratkou, cvicili sme co sa nam pozdavalo. Ale citila som sa neisto, nevedela som co a ako a pravdu povediac vobec som si to nevychutnala.

redroseleny
autor
27. jan 2014

Ďakujem krásne za rady babule. Ja si trénera bohužial nemôžem dovoliť. Mám dve detičky takže skôr na ne človek dá peniažky. Ale z každej z vás si určité niečo vezmem a určite využijem. Niečo chcem určite ešte schudnúť aj keď nie veľa a potom už len rysovať. A ked cvičíte používate aj nejaké suplementy či skôr prirodzene.

majloo
27. jan 2014

@redroseleny Ked budes mat cas, popozeraj si tuto stranku: http://www.fitmagazin.sk/clanky/clanky-zeny/ To ti vela pomoze.

redroseleny
autor
27. jan 2014

@majloo dakujem určite kuknem.

bajana
27. jan 2014

@redroseleny su aj fitka, ktore maju trenera v cene, len si treba dohodnut termin...ale ak to nepojde inak, rozhodne by som tych par korun obetovala, niekedy je hroza co zeny vyvadzaju na strojoch...cele cvicenie je casto neefektivne

83lenka83
30. jan 2014

Ja som mala zaplatenu trenerku a dodrbala som si rameno, dnes to robia ako na bežiacom pase, ide im hlavne o peniaze, mala nas naraz troch na jednom treningu a ani jednemu sa poriadne nevenovala a to som si platila plnu sumu nie časť tak som nakoniec oslovila kamarata ktory sa tomu venoval a dal mi par lekcií a zadarmo 🙂.