icon

Raňajkové recepty bez pečiva na chudnutie

1. apr 2025

Ahojte snažim sa schudnuť (155cm a 60kg) aspoň na 55 kg,ale pointa je ta ,že som sa chcela opýtať,tie ktoré chudnete a nejete pečivo ,čo take ranajkujete ? Dokažete odolať pečivu aj napriek tomu ,že ste v domacnosti,kde každé ráno jedia pečivo ? Keďže ho mám rada tak sa musim snažiť na to nemysliet,keďže otec a mama su zvyknuti na pečivo tak sa toho nechcú vzdať a mňa to strašne láka ,tak preto sa snažim prísť na vlastné recepty 😀 aj keď o chviľku sa stahujem tak to budem mat jednoduchsie ,poradite prosim nejake recepty ?

majlo1234
1. apr 2025

Grecky jogurt, chia, trochu orieskoveho masla a nejake bobule. A neviem odolat, najlepsie sa mi zdravo je, ked neni doma muz😆

zuzubb007
1. apr 2025

Môžeš aj pecivo, môžeš aj čokoládu, môžeš aj keksíky, môžeš aj džús, ale podstatný je kaloricky deficit, čiže to je celé, ale odpoveď na otázku jedávam proteínový chlebík, vajíčka, šunka, zelenina, proteínové jogurty, tvarohy potom ovocie

livuska124
1. apr 2025

Jedla som pečivo pri chudnutí denne a rovnako aj prílohy k mäsu na obed, dokonca takmer každý deň nejaký malý koláč ku káve a schudla som. Máš nejaký dôvod, prečo chceš vyradiť pečivo?

nynia
1. apr 2025

Ja dokazem tomu odolat kedze mam intoleranciu na lepok. A v dobe ked som este ranajkovala najviac mi chutili kase ovsena, ryzova, pohankova, cerealna do toho nejake ovocie, niekedy med na osladenie. Alebo biely grecky jogurt a cerstvym ovocim, niekedy aj s chiapudingom. Ale pecivo raz za cas nie je ziadne zlo najma to tmave len treba v rozumnom mnozstve si ho davat nie 2-3x do dna ako je to v niektorych rodinach (rano, na desiatu, vecer). Teraz moj den zacina spravidla obedom a to mne z hladiska travenia vyhovuje najlepsie.

bolarazjedna
1. apr 2025

Ovsenu kašu, asi 35g, zalejem horúcou vodou, pridám lyžičku medu, škoricu a na vrch dám horúce bobulove ovocie alebo maliny (mrazené dám do mikrovlnky na 1min a ono sa to aj zohreje).
Alebo si dávam hrsť vlašských orechov, lyžička medu, trocha hrozienok, trocha kokosu, k tomu nakrájame pár koliesok banánu a ešte k tomu zjem 1jablko. Ono to není vyslovene nízko kalorické, ale zdravé, zasýti a bez pečiva.

A tiež je aj pečivo, zvyčajne na večeru, ono to v chudnuti nebráni... Len záleží, či si dáš 1 rožok alebo 3...ak si dáš dostatok zeleniny, tak sa aj najesť.... Napr taka praženica bez pečiva - mňa potom boli žalúdok a pritom v prazeminy máš zdravé bielkoviny.

petracandle
1. apr 2025

Jem pečivo. Ale samozrejme nie 3 krajce 😃 ale 1 krajec s vajíčkom a zeleninou absolútne neublíži- práve naopak. Ono tie jogurty s chia a orechmi sú paradoxne oveľa viac kalorické (nebavim sa o tom, čo je zdravšie ale čisto len po kalorickej stránke)

7miriam77
1. apr 2025

Ovsené vločky s bielym jogurtom, strúhaný kokos do toho,milujem kokos 👌😋a banán, alebo jahody....podľa toho čo mám

januska12323
1. apr 2025

Daj si pečivo, to je len mýtus čo všetko sa má nejesť. Ja som viac hladná po zdravých raňajkách a môže tam byť čo chce, čiže v konečnom dôsledku zjem potom viac.

komplikovana
1. apr 2025

Jeden krajec kvaskoveho peciva pri chudnuti nie je vobec prekazka. Ked som mala obdobie bez peciva, tak som ho jednoducho nejedla a pomazanky som jedla len so zeleninou.- kalerab, uhorka, paprika, rajciny, redkvicky a listy salatov.

lucia13022023
1. apr 2025

Koľko máš rokov? Pecivo môžeš kľudne jest, ti co tvrdia ze nie, tvrdia aj to ze z jedla po 18:00 sa priberá 🙈 prosím ta, netráp sa a daj si kúsok pečiva s riadnou kuracou šunkou, mozarellou, paradajkami, zeleninou a uži si raňajky 🙂

ivangeline
1. apr 2025

Kase, aj na slano a šaláty.

araavdva
1. apr 2025

Ovsené vločky plus chia zalejem vodou nechám napučať k tomu ovocie sem tam škoricu. Plus k tomu ešte vajíčka, buď praženicu alebo na mäkko, na tvrdo. Tak ako to máš rada. A keď neodolas pečivo, zvol celozrnné. Ale zas pokiaľ nebudeš jesť pečivo na kilá tak si môžeš dať na raňajky kľudne.

tana85
1. apr 2025

chudnes ked mas mensi prijem ako vydaj, nie preto, ze vynechas pecivo. nemusis sa ho zriekat. mam rada proteinovy chlebik na chrumkavo, s avokadom namiesto masla a s volskym okom, k tomu redkovka. dnes som mala grecky jogurt light s jahodami a cakankovym sirupom, plnu misku. pri diete, ktora ti je proti srsti a len ta obmedzuje nevydrzis dlho a potom pride jojo efekt lebo sa opustis a konecne si “doprajes”, co si pri chudnuti nesmela.

tana85
1. apr 2025

@petracandle ze? zdrave ano, ale pouzivam kal.tabulky a chia,orechy,sus.kokos - to su velke kalorie, ten krajec chleba ma viac zasyti ako lyzicka mandl.masla

arieska
1. apr 2025

ja mám napríklad rada na raňajky vajíčka, takže praženica, omeleta a stačí mi k tomu len zelenina.

majlo1234
1. apr 2025

@tana85 200 g greckeho jogurtu ta zasyti viac ako krajec chleba, respektive nadlhsie, kedze je plny bielkovin. A maslo mozes vynechat, davam ho aby mala porcia aj zdrave tuky

radulkova
1. apr 2025

ak chceš schudnúť, na raňajky nikdy nejedz nič studené, ideálne ani počas dňa🙂 na raňajky je najlepšia tepla kasa - ovsena, pohankova atd
teple jedlo ti zlepšuje trávenie, zrýchľuje spaľovanie, studené celý tento proces spomaľuje..

janci27
1. apr 2025

vies si kludne upiect nizkosacharidove pecivo ak sa nechces peciva vzdat. Ja som si od peciva nejak odvykla, myslim to klasicke psenicne, necitim sa po nom az tak dobre. Ked uz chleba, tak viac mi vyhovuje razny, kupujem si tie razne tenke platky, maju ich v kazdom obchode. Dam si 1 platok k niecomu a som syta, pripadne to nizkosacharidove si peciem. Mne aj tak vyhovuju slane ranajky, davam si ich neskor medzi 10 - 11h, napr. leco je moje oblubene, k tomu chleba ani netreba a zasyti ma aj na 4h. Ak by som si dala na ranajky chleba so sunkou, tak som za hodinu hladna.

taktotedanie
1. apr 2025

Normalne jem pecivo grahamove, 2 hrianky
Ja ked sa rano nenajem mne je zle, jogurty a kase z toho ma natahuje rano brutalne, takze schudla som 25kg za 6mes a pecivo som nevynechala, ani ryzu ani zemiaky, v podstate nic okrem sladkych vod, dzusov a zo zaciatku aj sladkosti ( prve 3mes nech si telo odvykne od zbytocneho cukru)

denkabemommy
1. apr 2025

Máš chuť na pečivo? Tak si ho daj, si myslíš, že keď zješ jeden rožok, krajec chleba denne, tak sa ti zastaví chudnutie? 🙈 dopraj si všetko, na čo máš chuť, daj tomu ale mieru, lebo môže nastať situácia, že si nebudeš ďalej vedieť odopierať a dožerieš sa toho ako 🐷, čo je ďaleko horšie. Úprimne poznám xy ľudí, čo majú dokonalé telá a v pohode si šupnúť na raňajky 2 rožky so šunkou 😂. Takže no stress

margotka17
1. apr 2025

Kyslá smotana, ovsené vločky, sekane vlašské orechy, čajová lyžička medu, banán. Zmiesas a máš raňajky. Ja si občas aj do práce beriem 🫣.

tana85
2. apr 2025

@majlo1234 toto patrilo mne? lebo ja si grecky jogurt davam aj dnes na ranajky, nikde nepisem, ze jedine chlieb zasyti

majlo1234
2. apr 2025

@tana85 ano, reagujem na tvoj posledny prispevok pre petracandle

tana85
2. apr 2025

@majlo1234 porovnala som lyzicu mandloveho masla cca 100-120kcal s krajcom razneho chleba napriklad…nechaj tak

lujza123
2. apr 2025

Raňajky jem budto

- 200 g skyr + rozpučeny banán + arasidove maslo

- ovsené vločky+ instantna kasa + chia semena + orechy + hrozienka + arasidove maslo a zaliate len horúcou vodou

charlottelavender
4. apr 2025

Môžeš papať všetko je to o celodennom príjme a kalóriach. Skús používať kalorické tabuľky a uvidíš že môžeš všetko len s mierou😊cvičím, trackujem si kalórie a schudla som od decembra 13kg

naty15naty
5. apr 2025

Určite si môžeš dať na raňajky pečivo, ide o kalorický deficit (pečivo nie je strašiak) ale ak predsa len nechceš jesť pečivo ja raňajkujem koktail. Zasýti ma na 2-3 hodinky (potom si dám desiatu). Ak ťa to zaujíma napís mi súkromnú správu.