icon

Raňajky bez chleba. Ako na to?

zdena7327
19. jún 2015

Ahojte kočky ja poprosiím o radu, ako to mám zvládnuť ako sa nakopnúť ? Každý večer zaspávam s tým od zajtra nejem pečivo ale príde ráno a? je to tam samozrejme že si ho dám neviem čím ho mám nahradiť aby bol moj začiatok chudnutia skutočnosťou v minulosti som schudla 20 kg ale chleba aj pečivko som jedla 🙂 ale prišlo to že sa to zastavilo a ani gram dolu preto chcem skúsiť bez chlebíka možno mi to pomôže poradte ak máte skúsenosti ďakujeeem pekný den Vám želám 😉 😉

moncurienula
15. aug 2018

@lucinkaboz Ked si da clovek rano ovsenu kasu, podla mna si rovno potom moze dat aj ten chleba, oboje je z obilniny, radsej na ranajky nejake smoothie, ktore vie vynikajuco z rana nastartovat organizmus. Ked uz pecivo, tak vlastne, poctivo doma upecene z celozrnnej muky. 🙂

tuppuk
20. aug 2018

ahojte ženušky😉🙂 idem sa aj ja obrátiť na Vás s prosbou o pomoc! taktiež mám dosť veľký problém sa vzdať pečiva😒 podľa môjho názoru ho nejem až tak veľa ale ráno ho musím mať. no ako každá z nás, taktiež by som rada schudla ešte nejaké tie kilá a všetci mi hovoria, že bez vylúčenia pečiva to jednoducho nepôjde...aký máte na to názor? čo ste robili, keď ste chceli schudnúť?

flofli
20. aug 2018

@tuppuk chce to veľa zaprenia ale dá sa to zvládnuť bez toho chlebíka, skus ten chlebík niečim nahradiť, ja som si dávala o to viac zeleninky každé ráno 🙂 Keď budeš úplne v koncoch daj si ten chlebík ale iba malý krajček.

tuppuk
22. aug 2018

@flofli len mne to zaprenie akosi chýba ☹😒 aj si poviem, že už od dnes jednoducho to pečivo jesť nebudem ale potom príde nejaká zlomová situácia a dám si ho😒 ty si na tom ako so stravou??

vroni
22. aug 2018

Ja zase nechapem, co je na chlebe akoze take uzasne. Dam si oblozenu zeleninu (pouzijem papriku, uhorku, kalerab, redkovku, hocico ako podlozku), natriem alebo nenatriem zase hocicim, oblozim sunkou, syrom, salatom... Alebo do salatu zabalim sunku, syr, lososa, vajce, uhorku - nie vsetko naraz - a zrolujem ako rolku. Ak mam cas, spravim si vajicka na milion sposobov so zeleninou, hrncekovy kolac ci vafle alebo lievance (bez muky, pochopitelne)... Kase nemam rada, takze tie nie...

tuppuk
22. aug 2018

@vroni proste mne chlieb a pečivo veľmi chutí a preto mi príde úžasné...ale posnažím sa aj ja vymeniť pečivo takto za zeleninu ako si napísala..a na raňajky si skúsim robiť ovocné šaláty s cereáliami a podobne. snáď sa mi to bude dariť dodržiavať!

vroni
22. aug 2018

@tuppuk, cerealie nie, to rovno mozes ostat pri chlebe 😉 Skus zacat skor cez vikend, ked budes mat na ranajky cas (a mozno si aj nieco supnes do mraznicky a budes mat cez tyzden). Skus tie lievace alebo vafle, nebude ti k nim chybat chlieb, budes mat lahsi zaciatok. Na zeleninu si treba trochu “zvyknut“, je to predsa len ina chut nez kus chleba. Mne sa lahko hovori, ja som nikdy mukove veci rada nemala, pre mna su aj pizza a spagety trest a nie jedlo :-X

tuppuk
22. aug 2018

@vroni ozaj?? a to som si myslela, že cereálie sú zdravé a že začnem tie papať, lebo tie mi vcelku aj chutia. už som ich skúšala zopár krát🙂 no vyskúšať teda tie lievance či vafle, ktoré mi tak radíš. alebo vyskúšam aj také ovocné mixy, čo som včera videla v kauflande. tie by mali obsahovať iba čisté ovocie a vyzerá to podobne ako detská výživa. možno aj to bude fajn na raňajky🙂

mijo53
22. aug 2018

ja som namiesto chleba jedla kľaganý kravský syr, to je niečo podobné ako ovčí syr, k tomu šunku, zeleninu a občas aj tenulinký krajec chleba, za rok som schudla 10 kg a potom sa to zastavilo, dr. mi povedal, že chlieb splnil svoju misiu, držím tu váhu 4 roky a jem všetko a ani nepozerám na to, aby som viac schudla, skôr, aby sa mi tie kg nevrátili

elephas
22. aug 2018

Moja rada..normálne sa ráno najedz...hocčo, čo ťa zasýti, miesto pšeničného pečiva (obsahuje veľa sacharidov) používaj radšej celozrnné alebo špaldové, ovsené kaše a podobne obsahujú veľa sacharidov, to je ešte horšie ako pečivo...raňajky sú základ, obedy si dávaj ľahšie napr.hydinu so šalátom, menšie porcie a večer zeleninu a ovocie, pi veľa vody, vyhýbaj sa sladkým malinovkám, alkoholu a kávu a iné teplé nápoje pi s medom, ale hlavne nepoužívaj náhradné sladidlá s aspartámom, to je jed...ryžu naturálnu, cestoviny celozr. a špald., nízkotučné jogurty sú samá chémia, to ešte horšie ako plnotučný smotanový jogurt..chipsy, krekry atď. a sladkosti nabudzujú chuť do jedla..ja som skúšala byť úplne bez sladkostí a cukru, prvé 3 dni je to ťažké ale potom si organizmus navykne a prestaneš cítiš tú potrebu si dať tie gebuziny (a samozrejme som schudla).

angelsfaith
22. aug 2018

Ja si striedam na raňajky bez chleba: tvaroh + ovsené vločky + 1 ČL medu + škorica + ovocie (kupujem v Lidli mrazenú zmes lesného ovocia, alebo maliny) alebo potom ovsená kaša: 3 dcl vody, 3 PL celých ovsených vločiek, 1 PL pomletých ovsených vločiek, privediem do varu, zhustne to, pridám 1 dcl mlieka na zjemnenie chuti, + 1ČL med + škorica a na tanieri na vrch už ako uznáš za vhodné, tvaroh, ovocie, kokos. 🙂
Raňajkujem to stále dookola, a ešte sa mi to zatiaľ nesprotivilo.

mrkvicka060
22. aug 2018

Tak ja vam snad aj zavidim, ze vam tak chuti to pecivo 😀 ja si sice dam, ale jem ho strasne malo. Kludne aj tyzden bez peciva vydrzim 😀 a vidite, nejem sladke, nejem pecivo a aj tak som neschudla ani gram 😀 lebo ja mam zas problem, ze prijimam vela tukov v mliecnych vyrobkoch a masle. Skor toho sa neviem zbavit. Ked mne to prazene maslo tak chuti 😀 zeleninka na masle, cestoviny s tvarohom a s preprazenym maslom na slano...no strasne. A pijem vela mlieka, hadam aj 0.5 - 0.7l denne 😯

veronika426
22. aug 2018

Baby, ak ste na Facebooku, vyhľadajte si "chudnutie s R. Toet". Má tam jedálničky zadarmo k stiahnutiu. Ja som skúšala všelijaké "osvedčené" diéty, ale podľa jej jedalnickov schudnete a neni to o diéte, ale o zdravom stravovaní. Skúste pozrieť. Ja som zhodila 16kg zatiaľ a ani neviem ako😉

nela6
22. aug 2018

@moncurienula nesuhlasim , chlieb je biela muka kdez to ovsene vlocky su zlozene sacharidy, je to velky.rozdiel, plus staci pri spravnej zivotosprave dodrzat pomer prijmu zivin aaaa.hotovo 🙂

vroni
22. aug 2018

@tuppuk, ovocie je fajn, lenze ta moc nezasyti, ak nie si zvyknuta. Cerealie su plne umeleho cukru a prisad, to si mozes dat na ranajky cukriky s chlebom... Muzovi som robievala (musim urobit zas, minule reklamoval) domace “müsli“ - nasucho opecene kokosove lupienky (pozor, hned zhoria), do toho posekane orechy (odroda “co dum dal“ - lieskovce, mandle, vlasaky, makadamiove, pekanove... Len arasidy nie), do toho hrozienka alebo posekane susene marhule, slivky, co mas doma. Znesie to aj chia semiacka. To normalne do flasky a odsypas si ako klasicke müsli. Mozes s mliekom alebo jogurtom (bielym), prihodit kusky ovocia na chut, je to rychle, chutne a zasyti to na dlho...

terezka1947
22. aug 2018

Ja sa chleba vzdat neviem....alebo celkovo peciva
Nooo,bohuzial,ani sladke ranajky nedavam,je mi po nich cely den zle
Kompromis-jem pecivo iba rano

johanna_b
22. aug 2018

no ja tiez jedavam ovsene vlocky s mliekom medom a bananom. ine ranajky uz nemam roky. vcera na veceru som mala leco bez chlebika. proste ho nekup

johanna_b
22. aug 2018

@nela6 ovsene vlocky su polysacharidy

mrkvicka060
22. aug 2018

@veronika426 no ja som asi slepa ale nenasla som tam jedalnicky na stiahnutie... Nevedela by si mi pls poslat?

flofli
22. aug 2018

@tuppuk snažím sa jesť zdravo, hlavne vyvážene a na raňajkách si dám obzvlášť záležať. Čo sa týka tvojho vzdania sa pečiva, proste ho nekupuj, nech ho doma nemáš na očiach a po čase si naň ani nespomenieš. Raňajky majú byť také, aby ti dodali energiu hneď z rána a z pečiva ti bude akurát tak ťažko. Daj si niečo čo má veľa vitamínom, napríklad také smoothie z ovocia a zeleniny alebo ovsenú a chia kašu. 🙂

veronika426
22. aug 2018

@mrkvicka060 opravujem, nazov skupiny je "chudnutie, hubnutie, dieta, kilá dolu! Spolu s R.T. " je to vlastne to isté a najdi si "súbory" a tam máš všetko 😉

nela6
22. aug 2018

@johanna_b no ono pointa je spravny pomer živín tak ci tak... Ja som tak schudla a ne len to, zrazu som bola clovek plny energie, ziadne ťahanie na spanie ako kedysi, proste to nie je take jednoduche, ze prestanem jest sacharidy a hura vsetko bude super... Asi vies co myslim

nuska
22. aug 2018

Nemusíš sa úplne vzdávať chleba, len skús jesť menej ho a možno časom sa ho úplne zbavíš. Ja nie som vôbec raňajkový typ - takže aby som niečo do seba dostala používam náhrady stravy v podobe kokteilu. Ak tak tak si robím ovsenú kašu. Nie je to to isté čo chlieb, lebo v chlebe je pridaný cukor a kopu blbosti 😞 Plus je z bielej múky, ktorá práve tie dobré veci neobsahuje. Ovsené vločky sú síce tiež sacharid ale pomaly, takže sa postupne z neho uvoľňuje cukor do tela a nie naraz. Čo je dobre. A ešte obsahujú aj vlákninu, ktorá zasýti. Ale naozaj čisté ovsené vločky nie muslli a podobne. Do kaše si ale pridávam nejaký protein alebo si dám k tomu vajíčka napr. aj praženica je fajn, aj keď lepšia len z bielok. Potom ešte zvyknem jesť biely jogurt - grécky a k tomu trošku med alebo ďatlový sirup. Alebo cottage so zeleninou. Neviem odkiaľ si , ale keď chceš napíš mi. Ak by si bola z okolia Košíc, tak by bolo super, lebo robievame prednášky na tému chudnutia, zdravého stravovania, ... aj zdravotne to riešime (je tam aj lekár). Je to zadarmo a dozvieš sa nové info. A je to len na hodinku 🙂 čo sa dá prežiť.

johanna_b
23. aug 2018

@nela6 ja nechapem kde tvrdim nejest sacharidy. moje ranajky su sacharidove, nasleduju sacharidy na desiatu v podobe ovocia. obed ak vydrzim mavam bez sacharidov - niekedy, na olovrant si doprajem ovocny jogurt... na veceru sa snazim vyhodit sacharidy

nela6
23. aug 2018

@johanna_b nie ty, asi som sa nepresne vyjadrila 🙂

johanna_b
23. aug 2018

@nela6 este mnohi nechapu, ze pri chudnuti je dolezite pozitivne myslenie, predstava, "uz sa vidim, aka som stihla", atd... na toto pride az clovek, ktory si prejde touto cestou, ako to "cele" funguje. ako vsetko v nasich zivotoch funguje.

moncurienula
23. aug 2018

@tuppuk Skus si doma upiect chlebik a ten si davaj ked sa ho nevies vzdat. Mne pomohlo to ze som si kazdy postupne davala mensi kusok toho chleba az nakoniec som zistila ze ho vlastne ani nepotrebujem. Ale kazde telo je ine, niekomu na ranajky staci iba zelenina a niekto musi mat na ranajky aj nieco viac syte ako je napriklad chleba 🙂 Keby tebou nejdem do toho hned ale vsetkemu dam cas a snazim sa nove veci do svojho jedalnicka pridavat postupne a tak isto postupovat aj z vyradenim niektorých potravin 🙂

tuppuk
23. aug 2018

@vroni vyskúšam a uvidím či ma zasýtia, potom dám vediet 🙂 oha, ty si aká kuchárka. takéto "domáce" mussli by ma nikdy nenapadli robiť ale istotne to je veľmi chutné. možno niekedy sa na to odhodlám😂😀
@flofli vieš, ťažko je nekupovať, keď mám doma aj chlapa, ktorému musím kúpiť pečivo! ale tak posnažím sa ho dať na také miesto, aby som ho nevidela😀 presne aj rozmýšľam, že začnem s ovocnými smoothie alebo tými výživami. som zvedavá, či to vydržím😀
@moncurienula ďakujem ti veľmi pekne za radu😉

flofli
24. aug 2018

@tuppuk zapoj do toho teda aj tvojho chlapa 🙂 možno nájdeš takú alternatívu, ktorá bude chutiť obom že nebude už treba chleba kupovať lebo si na to zvykne 🙂 neskúšala si sa ho na to spýtať, či by nebol ochotný ísť do toho s tebou? v dvoch sa to lepšie ťahá 🙂 smoothie mám veľmi rada ale nemám čas si ho každé ráno pripravovať :(

moncurienula
28. aug 2018

@tuppuk teraz ma tak napadlo, pisala si ze sa ti nedari schudnut a pripisujes to pecivu. cukor si skusala vyradit zo svojho jedalnicka? myslim ten rafinovany. aj to moze byt pricina, preco to chudnutie nieje podla tvojich predstav.