Raňajky bez chleba. Ako na to?
Ahojte kočky ja poprosiím o radu, ako to mám zvládnuť ako sa nakopnúť ? Každý večer zaspávam s tým od zajtra nejem pečivo ale príde ráno a? je to tam samozrejme že si ho dám neviem čím ho mám nahradiť aby bol moj začiatok chudnutia skutočnosťou v minulosti som schudla 20 kg ale chleba aj pečivko som jedla 🙂 ale prišlo to že sa to zastavilo a ani gram dolu preto chcem skúsiť bez chlebíka možno mi to pomôže poradte ak máte skúsenosti ďakujeeem pekný den Vám želám 😉 😉
vysadit lepok, ak nemas intoleranciu, je kardinalna blbost... a nie je pecivo, ako pecivo, staci vyradit biele rozky, zemle, a zamerat sa na celozrnne chleby, nie prifarbene z tesca, dobre pecivo sa da kupit v lepsich potravinach, take naozaj celozrnne, nie nafarbene, len si treba vyberat a hladat
@landsmanka ja mam rada domace veci, samozrejme suroviny na to kupim tiez v obchode, ale viem, co tam davam. a nalozim sebe aj kazdemu dietatu, kolko potrebuje. a nemam z toho 6 kelimkov alebo inych nadob v smetiach kazde rano 🙂 takze ked sa da, tak zatial poctivo chystame.
@poohie ja mám zatiaľ len jedného syna a ten je ešte malinký, takže papá len mliečko a kvôli sebe málokedy niečo mixujem a podobne. takže mne viacej vyhovuje to, že si day up kúpim v obchode a len ráno spapám. ale tak možno raz budem tiež fungovať podobne ako i ty, lebo je to správne 🙂 no teraz mi toto viacej vyhovuje 🙂
@landsmanka tak potom hej. to chapem. ja robim hrniec jogurtu z 1,5 litra mlieka a to zjeme na ranajky alebo veceru 🙂
@poohie pekne, tak to máte riadne výdatné raňajky 🙂 😀 u nás by sme toľko mlieka jedli asi aj týždeň :D :D
@landsmanka dakujem ti velmi pekne za odpoved 🙂 tym cukrom si ma uplne prekvapila. myslela som si, ze aj do tejto vyzivy nejaky pridavaju. ale je super, ze nie! aspon su aj zdravsie 🙂 pozriem sa po nich v obchode a vyskusam nejaku prichut 🙂
@izabellik nie je začo, rado sa stalo a kľudne aj nabudúce 🙂 veď toto je super, že sú zdravšie a aj chutnejšie. teda aspoň mne viacej chutia ako tie klasické. vyskúšaj a daj potom vedieť, ktorú príchuť si si kúpila a či ti chutila. som veľmi zvedavá na tvoj náror😉🙂 a čo mikuláško prišiel aj k tebe? dostala si nejaké dobroty do čižmy? pochváľ sa😂
odporucam do jablkovej vyzivy vmiesat mix vlociek (ja kupujem od pohankovych az po klasicke ovsene) k tomu chia seeds, hrozienka a oriesky a vela vela vela skorice...je to ovela lepsia kombinacia a to nielen kvoli traveniu 😉, ako s jogurtom (mliecnou bielkovinou...)
@kafulienka ahoj 🙂 v tých väčších day up kapsičkách už sú vmiešané vločky, buď ovsené alebo taktiež pohankové či quinoa vločky. a môžem potvrdiť, že odkedy ich papám, tak mi veľmi dobre trávi 🙂
no ved ano, len ja sa snazim aj trosku viac mysliet na to, kam potom tie kapsicky ako odpad putuju....zvyknem nahlas podotknut, hlavne pred dochodcami v obchodoch pakujucimi kazdu jednu cast ich nakupu do plastoveho sacka, ze ABY VNUCATKA NASICH DETI ESTE VOBEC MALI SANCU PREZIT....tak kupim radsej v sklenenej velkej flasi vyzivu v kauflande za 99centov - teraz ju sice maju za 1,39eur.
@kafulienka no ja osobne separujem, takže moje prázdne obaly putujú do koša s plastami. viem, že plasty sú nebezpečné ale je ich ešte toľko, že tieto malé sú len minimum z toho všetkého! aj ja si radšej pečivo nabalím do papierového obalu ako do sáčku ale kapsičiek sa nemienim vzdať, keďže ich balenie mi vyhovuje.
@landsmanka nechapem, co vsetci maju proti plastom. Ved z plastov aspon robia nove lavicky a vzdy nieco! Aj ja separujem a v pohode kupujem potraviny aj v plastovych obaloch!
@marika142 na toto ti neviem odpovedať, keďže ani ja tomu moc nechápem. ale tak vieš ako, sto ľudí, sto názorov.
@landsmanka samozrejme, ze som dostala do cizmy sladkosti🙂 ved ja stale poslucham😀 sice boli skor take nezdrave ale sem-tam treba aj zhresit, no nie?😂 ale vies s cim sa ti uz mozem pochvalit? ze som uz vyskusala ruzovu kapsicku pearls a chutila mi🙂🙂🙂
@izabellik áno? ty si taká poslušná?😂 tak to je len a len dobre! tvoj muž musí mať z teba radosť😂😅 super, že si sa odhodlala😉 budeš si ich teda aj častejšie kupovať?
@landsmanka ano, ludia su rozni, to mi je jasne ale niekedy sa mi az rozum pozastavuje nad niektorymi vecami :-/. Ale tak v pohode, nebudem to tu uz viac riesit. Ako inak? Uz pripravena na Vianoce? Upratane, napecene? 😀 😀
@landsmanka jasne, ze som😇 myslim, ze aj ma a vdaka tomu nam to tak perfetkne klape a skoro vobec sa nehadame. keby som bola komplikovanejsia povaha, tak neviem ako by to bolo😂😂 ale to je jedno🙂 budem sa snazit, lebo mi to fakt chutilo a je to hlavne take prakticke na vylety, to sa mi paci😉
Úplne v pohodičke sa dajú pripraviť raňajky bez chleba. Ja už dlho nejedávam pečivo na raňajky a fakt sa cítim lepšie. Niekedy si krajec chleba dám na večeru ale to je tiež málokedy. Väčšinou si kupujem sladké raňajky a keď mám viacej času, tak si sama pečiem zdravý chlebík🙂😉 Fakt je to pravda, že 80% robí strava a iba zvyšných 20% cvičenie. Od kedy sa zdravšie stravujem, tak som zhodila už 5kg🙂🙂 To len tak pre info a motiváciu, že sa to oplatí😉
@humajnicek tak tak, ja si robievam napr. prazenicu z 2 vajec na troske masla, platok sunky a syra, zelenina, bez chleba - syte, zdrave... chlieb nie je nutnost, to len mame tak nejak z detstva zafixovane
@zuzuliennka1 presne, rodičia nás nútili veľa pečiva jesť a preto sme na to zvyknutý. Ale dá sa všetko jesť aj bez toho🙂
@marika142 ahoj 🙂 som tu dlhšie nebola tak preto odpisujem až teraz. mám sa veľmi dobre, nový rok sa začal super a snáď to tak bude aj pokračovať. vianoce taktiež dobre dopadli. boli také kľudne v kruhu rodiny, takže spokojná som bola 🙂 a ty ako? ty sa pochváľ 🙂
@izabellik to je super, keď máte harmonický vzťah 🙂 nič lepšie neexistuje ako šťastná žena a šťastný muž 😉 presne, hlavne tá praktickosť je na nich super!
@dzejn80 prosím si recept na chlebík ďakujem

biely jogurt s ovocim
mussli (domace) s jogurtom alebo mliekom
smoothie (alebo smoothie miska)
ryza v mlieku s ovocim
ovsena kasa s ovocim (orieskami, hrozienkami...)
wafle/lievance z ovs. vlociek