Raňajky bez chleba. Ako na to?
Ahojte kočky ja poprosiím o radu, ako to mám zvládnuť ako sa nakopnúť ? Každý večer zaspávam s tým od zajtra nejem pečivo ale príde ráno a? je to tam samozrejme že si ho dám neviem čím ho mám nahradiť aby bol moj začiatok chudnutia skutočnosťou v minulosti som schudla 20 kg ale chleba aj pečivko som jedla 🙂 ale prišlo to že sa to zastavilo a ani gram dolu preto chcem skúsiť bez chlebíka možno mi to pomôže poradte ak máte skúsenosti ďakujeeem pekný den Vám želám 😉 😉
@liesik aha, tak prepáč. zle som ťa pochopila🙂 rozdiel je taký, že tie menšie majú pomenovanie Pearls a neobsahujú cereálie. tieto menšie obsahujú len ovocie a tie väčšie sú mixy ovocia, jogurtu a cereálií. iba tento rozdiel je medzi nimi🙂
@chovancova27 prosím ťa kde kupuješ tie kaše?
@landsmanka v com su prosim ta ine? myslela som si, ze vyzivy su vsetky rovnake a ze sa v nicom nelisia. rada by som tiez pozmenila trochu jedalnicek, lebo teraz nie je najlepsi a je pravda, ze potrebujem aj schudnut trochu po porode. tak budem rada, ak mi das zopar rad🙂🙂
@izabellik najväčší taký rozdiel medzi týmito a obyčajnými výživami je ten, že tieto vôbec neobsahujú pridaný cukor. sú sladké len z čerstvého ovocia, z ktorého sú kapsičky vyrobené. druhý rozdiel je, že tieto majú lepšie a praktickejšie balenie, ako tie výživy v skle. tieto sú vhodné aj na cesty či turistiky. toto sú podľa môjho názoru dve také najväčšie výhody day up kapsičiek. no možno niekto ti tu ešte nejaké iné spomenie, uvidíš časom 🙂
@landsmanka neda mi nesuhlasit s tebou, kedze tento produkt velmi dobre poznam🙂😉 kupujem si ho dost casto, kedze ho papavam na ranajky🙂 je to take moje nakopnutie do uspecneho dna🙂 dnes aj s croissantom:-P:-P
Mne osobne najviac chutia tie day up pearls s lesným ovocím. Tých sa jednoducho nevieme doma nejak nabažiť. normálne musíme mať v špajzke zásobu :D
@landsmanka a hlavne ta kopa plastoveho odpadu, co po nich zostava :( za mna taketo veci absolutne nie,...
@lutomm to su tie bezlepkove, ze? ja ich poznam skor podla obalu, take mensie a kokosovy orech je na obrazku, ze
Áno sú @moncurienula. Ako ja nie som celiatik no poviem ti, že tá mangová bezlepková je moja najobľúbenejšia 🙂 Som rada, že som sa k nim dostala, lebo takto niekedy maškrtím bez výčitiek
@lidia73 👍😉 perfektné raňajky si zvolila😉 s croisantom som to síce ešte nepapala ale možno niekedy vyskúšam. môže to chutiť spolu fajn🙂
@ckatka na svete je toľko plastových obalov, že keby sme všetko takto chceli riešiť, tak nejeme skoro nič! to, že odstavili tašky je fajn ale čo tie ostatné produkty, ktoré sa balia? ja si radšej túto kapsičku kúpim a iné veci v plastoch nekupujem, čo obsahujú podľa môjho názoru viacej plastu ako takýto maličký produkt!!
@landsmanka máš pravdu. Ono keď si len predstavíš, koľko vecí je v tej jednej kapsičke a máš to v podstate v jednom obale. Ako by vyzeral tvoj nákup ak by si si to mala kupovať každé zvlášť, koľko tašiek a rôznych sáčkov by to bolo
@lidia73 no veď toto ale niektorí si to očividne neuvedomujú😕😕
ja som jedávala dlhé mesiace rôzne chlebíky od cnackenbrot až po active. Tie som jedla klasicky s tvarohovou nátierkou (lučina) salámou, zeleninou, syrmi...s čímkoľvek a zvykla som si. Teraz my to už prestalo chutiť robím si na raňajky zeleninový šalát na viac dni, s fetou alebo bylinkovým dresingom z jogurt, jeden deň spravím a mám aj na 3-4 dni. Nemusím sa ráno zdržiavať. včera sme natrafili na syry v precenení tak som mala syrový tanier s rukolou a cherry paradajkami. Zvyknem jest aj smoothie, prípadne nejaký ten jogurt ci výživu ale je to skôr výnimka možno raz za dva týždne. Keď začneš bez pečiva nebude ti vôbec chýbať, je to ako droga...keď si dáš raz, budeš chcieť zas a zas a už to bude ťažké.
@221girl, lievance su klasika, banan a vajce (mne sa osvedcili tri normalne velke vajcia a dva priemerne banany), rozslahat a pomaly upiect ako lievance (mozes aj rychlo, ale potom su menej pekne a nie take rovnomerne zlatiste), zlupnes samotne alebo s ovocim, ak chces velmi mlsat, tak pokvapakas medom (pokvapkas, nie utopis v mede). Pozor, je ich dost vela a dlho sa pecu, nie su to rychle ranajky
Vafle su rychlejsie hotove, ale ide do nich aj kokosova muka (nie, nie postruhany kokos!), ta sa tak celkom bezne v domacnosti nevyskytuje, ale aj tie su v pohode, su rychlo hotove (ak mas vaflovac alebo formu na vafle, len tak na volno upiect som sa este nepokusala)
@221girl, Ja ich nerobim az tak rada. Dlho sa pecu a detiska ich sprasia rychlejsie, ako ich stiham piect. A ked uz dufam, ze sa ujdu aj mne, vstane ich cteny otec...... S tvarohom som ich neskusala, ja len drobne ovocie (alebo nadrobno pokrajane), med, javorovy alebo datlovy sirup a pripadne slahacku na ne (ale nie vsetko naraz 😀 )
prazenica sa da jest normalne tiez bez chleba....
ja si držím váhu od strednej a vôbec sa neobmedzujem. môj problém sú sladkosti. tie si odoprieť neviem. Podľa mňa vôbec nemusíš obmedzovať chlieb/pečivo ráno. v pohode krajec chleba - skús viaczrnný alebo majú aj taký bielkovinový pre tých čo sa chlebu vyhýbajú. Skús ho obmedziť až večer. To robím niekedy aj ja. Ono jesť jogurt, kašu a pod. nie vždy má človek na to chuť. Myslím, že väčšina z nás bola vychovaná na chlebe a ťažko už teraz výraznejšie meniť jedálny lístok. Ináč človek má danú "normálnu - optimálnu" váhu a organizmus sa ju snaží udržať. Ak má človek dlhodobo nadváhu, tak ju tak organizmus, ako normálnu váhu aj berie. a neverím, že niekto dlhodobo drží diétu a zároveň sa cíti úžasne (jedine si to nahovára).
Skvela volba na ranajky je polievka. Telo rano potrebuje teple, tekute, stavnate (v zmysle nie suche). Preto coraz viac ludi prechadza v ranajkach na kase a casom z kase na polievky. Hmotnost je skor skladacka...striedmost a jest do 80% nasytenia, v zime telo z vnutra stravou zahrievat, v lete ochladzovat, psychika (zdrave vztahy a radost zo zivota), pohyb k tomu ;) je to skladacka. Drzim palce!
Jednoducho,vsetko k comu som jedla chleba som nahradila cerstvou zeleninou a k comu som jedla napr zemiaky dusenou alebo grilovanou zeleninou.
https://www.google.sk/search?q=kukuričné+placky... ...... sú výborné
@christin3 ja som chudla v centre a mne ovsenne vlocky lekarka zakazala som prekvapena kolko ludi ich ma rado pri redukcii vahy.Maju velky glykemicky index a mne povedala, ze sa z nich pribera, ale tak mozno lepsia volba ako biely rozok🙂omeletu jem bez chleba, k sunke syru paradajkam si kludne rozok maly dam
2 lyzice ovsenych vlociek zalejes mliekom cca 2 - 2,5 dcl, das do mikrovlnky na cca minutu pri 800w, medzitym do mixeru nakrajas stredne jablko, pridas med, mlieko s vlockami, skoricu a rozmixujes.
@landsmanka zatial veru nie ale ja stale dufam, ze raz si to uvedomovat budu!!
@221girl ahoj, tie kapsicky bud maju hned pri pokladni alebo pri nejakom regale postavene. byvaju v takom ich originalnom stojane. neviem, ako ti to uz lepsie vysvetlit ale dufam, ze ich najdes 🙂

@chovancova27 tak to je dôležité, že ti to chutí a že máš z toho radosť🙂 ja hovorím, nech každý papá to, čo mu chutí a z čoho mu je dobre, no nie? 🙂 hej? o tom som nič nepočula. toto sú ale iné kapsičky, sú pre dospelých a samozrejme, že ich môžu aj deti ale tak v prvom rade sú pre dospelých a športovcov🙂 pliesne sú asi vtedy, keď sú po záruke. no u mňa sa to stať nemôže, keďže sa po nich len tak zapráši keď ich kúpim😝😅😂