icon

Rok bojujem s priberaním a depresiou

31. okt 2024

Ahojte .. ja som to asi vzdala...rok sa točím v kruhu...z mojich 48 kg je 68 kg... Vyzerám ako teta, je mi zo mňa zle, nevládzem, nemám si čo obliecť, bojím sa, že dostanem nejakú smrteľnú chorobu, schudnem 3 kg a priberiem naspäť 4, muž so mnou už ani nespí, som nahnevaná na celý svet, mám 158 cm, kedysi som bola jedna z najkrajších žien, teraz som teta v 37 rokoch a je mi zo seba zle, mam depresie, kde hľadať pomoc...

arianna25
31. okt 2024

@biba_18 aj ja by som to rada praktizovat, ale nechce sa mi vstávať o 4:30
Ale inak mala som kolegyňu, ktorá taká istá pribratučka začala cvičiť s trénerom, vstávala o 4, išla cvičiť, potom do práce 12 h a držala aj stravu - mäso na vode, zelenina a neviem čo ešte aby to mala vyvážené. Bola aj na súťaži fitness

hylary
31. okt 2024

No, ak tá to "poteší" mám tvoj vek, tvoju výšku a váhu mám 75.. áno dobre čítaš.. aj mne je zle zo mňa.. ale vidíš som na tom horšie než ty.. a tiež som niekedy vazila 54 kíl.. presnejšie pred 6 rokmi.. čiže nie tak dávno.. takze sa k tebe pridávam v zúfalstve.. len kto nám pomôže 🫣 ja som vyskúšala už všetko a presne som na Tom bola ako ty.. schudla som 3 a pribrala 4 😥

nevenka
31. okt 2024

@biba_18 neviem, kde nabrali "kopu tuku", ano, je to dost na jej vysku, ale nie tak hrozne. Ja mam 152cm a 66kg, cim viac stresu, malo spanku, tym horsie, vtedy vyjedam, zajedam,...ked telo nespi, este aj vysoky tlak mam z toho. Ale tak pride moj cas. Raz. Ked budem viac vladat, napriklad, ked mi dieta konecne prespi noc.
Stitnu zlazu mam posahanu, sice vysledky teraz ok, mne to lietalo, z hyper do hypo, v kuse zmena rychlosti metabolizmu, vypadali mi vlasy, odvapnili sa zuby...
Zaklad je ale v hlave, to ja viem. A pride ten cas. Horsie, ze autorka nema podporu, neciti sa ani milovana a to je strasne zle...

leidin
31. okt 2024

A čím to začalo? U mňa braním pangaminu, liekov na alergiu a ďalších silných.

anjelicek26
31. okt 2024

@simona20201309 tak môže.. alebo o kombináciu viacerých faktorov. Minimálne skontrolovať štítnu žľazu po deťoch ma vždy zmysel.

autor
31. okt 2024

@lilitela že veľa, celé dni v práci sedím. Dnes ma chrbát už boli tak, že som si musela dať tabletky proti bolesti. Cvičiť sa chystám, vždy mi to vyjde na pár dní, potom sú deti choré a zase necvicim. Chýba pravidelnosť. Ak cvičím, chrbát ma nebolí. Skúšala som piť drinky zo sáčku ako náhradu jedla presne 5x, 5x som schudla a zase všetko pribrala, vydržala som vždy cca týždeň. Skúšala som jesť až od 14:00, napriek tomu to nejde dole. Aktuálne skúšam nejesť žiadne pečivo. Jem vločky, ovocie, zemiaky, ryžu, kupované sladkosti nejem vôbec, robím aj ovocné misy, ak mám chuť na sladké. Musím asi extrémne znížiť príjem, aby som niečo schudla. Obedy si beriem do práce, ktoré varim pre rodinu, snažím sa variť zdravo. Všetci sú štíhli okrem mňa. Som zúfalá a je mi zo seba neuveriteľné zle. Ak by som bola obézna celý život, tak by som na to asi bola zvyknutá. Ale mňa toto neskutočne psychicky ubíja.

autor
31. okt 2024

@arianna25 a ako si to riešila?

autor
31. okt 2024

@anjelicek26 rodičia majú problémy so štitnou žľazou. Ako sa to kontroluje, dávala som si robiť pred dvomi rokmi bežne krvné testy, ale to som ešte mala 52 kg

biba_18
31. okt 2024

@hylary pre teba platí to čo som napísala autorke v mojom druhom príspevku… chce to plán - a držať sa ho… baby, vážne odporúčam sledovať stravu podľa KT - alebo výživového poradcu, nejaký pohyb ktorý je vám príjemný - a psychologa- všetky tieto 3 veci…

nevenka
31. okt 2024

@anjelicek26 no mne teraz zistili, ze som okaaa. Ale bolo to divoke. Po kazdom porode hyperfunkcia, uz 3x ma chceli operovat, vybrat ju celu von. Tlaky do 200/125, pulzy strasne. Raz mi spalovalo rychlostou rakety a potom som spadla do hypofunkcie. Teraz je klud. Mala by som v pohode schudnut pri tych vysledkoch. Ale...mam tam dost ale...Takze skontrolovat stitnu za mna ano, treba.

lucia248
31. okt 2024

Ja som tento rok za 3 mesiace schudla 10kg ktoré som mala navyše a manžel 30kg, pribrali sme ich vpodstate spolu počas 8 ročného vzťahu. Teraz sme sa vrátili na pôvodné váhy ktoré sme mali, keď sme sa dali dokopy. Všetko je len o tom, že musíš začať. Žiadne od zajtra od pondelka a podobne, keď chceš niečo zmeniť tak odteraz. Nájdi si trénera/trenerku poradia ti so stravou dajú ti cvičenia na mieru budú sledovať ako sa ti darí ak váha dole nepôjde tak budú vedieť prečo… pomôžu celkovo vyformovať postavu. V prvom rade si uvedom, že to robíš hlavne pre seba, pôjde to iba ak to chceš v prvom rade ty, naozaj to nie je ľahké ja som prvé tri tréningy vracala kým som nabrala kondičku ale poviem ti stálo to za to a to jednoznačne. Obaja viac zvládneme, ja som sa určite druhý krát zaľúbila. Intímny život som nikdy nepovažovala za zlý, vždy bol dobrý ale teraz je to 100x lepšie a to som si nemyslela, že to môže byt lepšie. Ale teda my sme nemali problém ani keď sme mali kilá navyše, vždy sme si rozumeli a dovolím si tvrdiť, že manželstvo sme mali aj máme dokonalé, ale máme hlavne bezchybnú komunikáciu a obaja máme v tom druhom bezpečný prístav, vždy keď niekoho niečo trápi tak ten druhý je prvý, ktorý o tom vie. Fitko mne osobne pomohlo aj na psychiku a nabrala som sebavedomie o tom bezpochýb.

nevenka
31. okt 2024

Vsak obvodacka Ti vezme TSH aspon. Ale najlepsie je ist ako samoplatca, das si spravit TSH, fT4 a protilatky aTPO a ATG. Protilatky tipujem, ze asi budes mat, to ma mnoho zien, oni postupne zlazu nicia. Niekomu rychlo, niekomu pomalsie, ale casom sa yo na funkcii prejavi. Fukciu vidis na zvysenom TSH a znizenom fT4.

lilitela
31. okt 2024

Mne napriklad priberanie a chudnutie zavisi od chuti do jedla ( jasne) a ta zavisi od hormonov. Velmi mi pomaha praca v terene, kedze na jedlo vtedy nemyslim a ani nemam cas. Zmena prace neprichadza do uvahy? Ak varis doma, treba kontrolovat, aby si pouzila minimum tuku (aj v skrytej forme), Nepoznam ta, ale zo skusnosti s mojou mamou viem, ze nema paru o "zdravom" vareni. Vzhladom na zdravotne problemy musi mat nizky prijem tuku a mysli si, ze ked si nenatrie chlieb maslom a neda olej do varenia, ze je to oki. Potom si da cele Bambino, pripadne "dietnu salamu".
A podla mna tam mas asi vela uhlohydratov a ovocie je tiez velmi sladke. Dala by som si maximalne 1-2 jablka denne, zvysok vlakniny doplnila zeleninou. Ja si spravim napr 50:50kuskus/zelenina (primerane mnozstvo) a k tomu nejaky protein (ja si mozem dovolit aj mastny syr, inak by som dala kuracie mäso).
Manzel deti postrazi podvecer, pripadne je schopny ta uplne zastupit? Ze navari, urobi s detmi ulohy (ak treba), operie a tak? A ty si chod 3x do tyzdna na hodinku zabehat (rychla chodza).

juliet86
31. okt 2024

ja mam 80kg a 174 cm. dve deti z toho mensie nespi v noci a kojim ho. neviem.sa neprejest z nedostatku spanku a vycerpanoati ale adpon cvicim. cuze sa,utesujem ze zial na wstetike to nevidno ale som silnejsia,vytrvalwjsia ohybnejsia. zabehla som 4kn run aj 5km run. mam wndorfiny a manzel ma zo mna erkeciu hned aj ked teda kila tam su aj prsia ovisnute z vela kojenia. verim ze ked dieta zacne spat a ja dokojim tak par kil dole dam este

nevenka
31. okt 2024

@juliet86 mas moj obdiv, ja nevladzem cvicit, aj teraz som prisla dole, narychlo osprchovana, este aj umyvat sa ma zatazuje, nevladzem,...a nohy uz ako medvedie laby, neoholena som 2 tyzdne 🙊🤯

rozculena
31. okt 2024

nič sa neboj,v tom veku sa ti koža vráti naspať,ja som chudla v staršom veku a nikde mi neostala koža visieť.
Ale teda 158 cm a 48kilo? Ja mám 158 a pri 58 kilách som bola ako lata chudá.

autor
31. okt 2024

@rozculena môj muž so mnou prestal spať pri 62 kg.

rozculena
31. okt 2024

😨
nebude s tebou spať ani keď budeš mať 48.......môjmu nevadilo ani keď som mala 70........

autor
31. okt 2024

Baby nejaký tip na dočasné prírodné antidepresíva? Fakt mám pocit, že to už nedávam ... Celé to chudnutie, muža .. ešte že má decká držia nad vodou ..

ivik4
31. okt 2024

Inak tiez mam 158cm a pri 48 som sa citila ako male 7rocne dieta , ziadna zenskost, nic.
Ja mam 52kg ,ploche brucho a pekne zenske boky a zadok ,ziadny tuk nikde.
Mam z Teba pocit ze sa z toho fakt rucas a hrozne tragicky to beries.
Ved sa zatni. Vela ludi sa musi zaťať skrz zdravie, ty si zdrava a aj mlada

luccija
31. okt 2024

Presne takými pokusmi drinky, nejesť po určitej hodine si len zničis metabolizmus.Najdi si niekoho kto ti vysvetlí stravu, alebo si študuj na webe.Ked máš sedavu pracu musíš aspoň chodiť rýchlochodzou hodinu každý druhý deň.Schudnes neboj sa len si musíš dobre naplánovať stravu a hýbať sa.Za aky dlhý čas si pribrala?A muža nerieš asi tam bude aj niečo iné.Ked budeš chodiť večer rýchlochodzou vyvetras si hlavu budeš mať lepšiu náladu.najdi si čas na seba je to dolezite

autor
31. okt 2024

@ivik4 prosím ťa a ako sa stravuješ a cvičis? Možno máš inak postavu rozloženu ako ja .. Mne muž pri 52 kg stále hovoril, že to nie je tých 47-48...tiež som to tak cítila..

autor
31. okt 2024

@luccija 8 kg som pribrala do 3 mesiacov po ukončení kojenia a ďalších cca 10 kg po naslednom nástupe do práce do 4 mesiacov. Úprimne ma to šokovalo

anjelicek26
31. okt 2024

Zájdi na tu preventívnu to je základ. Dva roky dozadu je proste dávno. Telo sa vie zmeniť aj po par mesiacoch. Vidím na sebe. Nestratil tým nič, porozpravate sa i tom priberanie, o strave.. a skutočne nápady ako jest až po 14tej ti len a len uškodia... a nerob z deti tvoju výhovorku, je to tvoja motivácia.. mat zdravú silnú mamu. A to psychicky hlavne.

unicornlady
31. okt 2024

Podľa mňa zajedáš frustráciu z toho, že ťa manžel odmieta. A čím viac ťa odmieta, o to viac si v strese, telo sa chce chrániť, tak si vytvorí zásoby tuku. To ťa zdeptá ešte viac.

Ako na jednej strane chápem, že príťažlivosť vo vzťahu je dôležitá.
Ale on by ťa mal podporiť. Napr., strážiť deti, kým ty si zacvičíš. Povzbudiť ťa, ako sa snažíš.

ivik4
31. okt 2024

Ja sa udrzujem na rovnakej vahe uz dlheeeeee roky . Jem co chcem ale zas to neprehanam a cvicim ako kedy. Väcsinou doma bicykel a strasne vela chodim lebo chodzu mam rada ale su obdobia kedy som v posilke 3x do tyzdna . Jak sa mi chce, vahu mam rovnaku ci cvicim alebo nie. Skor len na spevnenie.
Inak musim to povedat, mas fakt priserneho manzela , ked Ti vycita este aj par kg ze to nieje ono... ( tych 52) ... fuj🙄
Dufam ze on je nadsamec

autor
31. okt 2024

@anjelicek26 no ono to nie je výhovorka..keď ťa muž roky "nenápadne" deptá, aká si neschopná v rôznych oblastiach života, aj keď si silná osobnosť, tak sa to niekde podpise

autor
31. okt 2024

@ivik4 no práveže on je "nadsamec"....a ja už nie som dokonalá.....(Nebol taký, keď sme sa brali).

autor
31. okt 2024

@unicornlady ja som z neho veľmi nešťastná. Ale to je iná téma ako chudnutie

ivik4
31. okt 2024

Aj moj je postavou ,,nadsamec" ale toto by si v zivote nedovolil ,fakt strasne . Ma to mrzi aj za Teba