icon

Rozdiel medzi bazálnym metabolizmom a kalorickým príjmom

22. feb 2026

Dobry den.som v tom nova tak sa mi prosim nesmejte.neviem kde je chyba.bazalny mam 1700 a prijat by som mala 1500.co ten rozdiel?

Strana
z3
anonym_555565
24. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor ak je to vela, ako to, ze si obezna? Navod na nastavenie je tu https://www.modrykonik.sk/group/6855/
Poriadne si to nastav a prijem dodrz. Ja som s KT schudla 20kg. Ak je taky problem priijat viac kalorii - co sa cudujem - pridaj napr lyzicku orechoveho masla do kase alebo platok syra na maso…
Ale skus mi vysvetlit, ako ti moze vyhovovat ist pod bazal a pritom, ako si napisala - a potom zmazala - si obezna? Ja sa priznam bez mucenia, ze som pri chudnuti bola stale hladna a aj teraz, ked uz cca 2 roky udrziavam, by som zjedla aspon o 1/3 viac.
Ist dlhodobo pod bazal - koledujes si o zdravotne problemy a yoyo efekt.

@simsalabim asi preto nastáva obezita, lebo telo má strach a stres, že nedostane tak ukladá z toho mála kalórii, čo dostáva. Lebo tak to všade každý výživár vysvetľuje, či?

simsalabim
24. feb 2026
@anonym_555565

@simsalabim asi preto nastáva obezita, lebo telo má strach a stres, že nedostane tak ukladá z toho mála kalórii, čo dostáva. Lebo tak to všade každý výživár vysvetľuje, či?

@anonym_555565 tak odtial potial. Sibenicny humor hovori, ze v koncentraku obezni neboli. Takze tak.

anonym_555565
24. feb 2026
@simsalabim

@anonym_555565 tak odtial potial. Sibenicny humor hovori, ze v koncentraku obezni neboli. Takze tak.

@simsalabim dosť nevhodné prirovnanie.

simsalabim
24. feb 2026
@anonym_555565

@simsalabim dosť nevhodné prirovnanie.

@anonym_555565 ved pisem, ze to je sibenicny humor. Nerozumies? Ano, telo mozno uklada do urciteho momentu. Ale potom uz nema co ukladat. Obezny clovek nie je obezny preto, ze je malo.

autor
24. feb 2026
@anonym_72a413

Obézny človek väčšinou zje 2000kcal , aj viac. Ty píšeš, že ti stačí 1400kcal. Niekde sa stala chyba, keď si z 1400kcal obézna. Buď zle zapisuješ alebo je to celé výmysel. Veľmi veľa obéznych ľudí nič neje, naozaj nič, len 4 horalky, 5 káv s cukrom. Za celý deň. To je nič.

@anonym_72a413 ja nie som obezna zo1400kcal pre boha.som obezna lebo som zrala,mali sa hýbala,bola som tehotná,mám zdravotné problémy .po úprave stravy čo trvá 2 mesiace mám problém prijat 1400kcal,bazal mám 1700.

autor
24. feb 2026

Toto som mala včera ,ale 370 kcal mi urobilo 50 g chipsov a70g koláč večer,čo som si seba napchala ,aby som to zvýšila.viem,že hlúposť,to mi písať nemusíte,bol to len taký pokus🤷.

anonym_72a413
24. feb 2026
@anonym_autor

Toto som mala včera ,ale 370 kcal mi urobilo 50 g chipsov a70g koláč večer,čo som si seba napchala ,aby som to zvýšila.viem,že hlúposť,to mi písať nemusíte,bol to len taký pokus🤷.

@anonym_autor a potom sa čuduješ, prečo nechudneš a že nevládzeš jesť. 1700kval neznamená, že musíš mať polkilovy rezeň, stačí si rozložiť suroviny. Napríklad zaradiť do jedálnička orechy, tvaroh, biely jogurt, chia, to ti urobí kalórie ale aspoň prospešné. Skús si jeden deň namiesto 50g chipsov urobiť biely jogurt, chia, banán ... Máš toho oveľa viac, nasýti a aj bielkoviny doplniš.

autor
24. feb 2026

Pre kristove rany.ja som ale nikde nenapísala,že nechudnem.za dva mesiace som schudla 10 kg.tie chipsy včera boli výnimočné.nemala som ich dva mesiace.kazdy deň mám cottage,biely jogurt,nejakú šunku,veľa zeleniny,kuracie alebo bravčové mäso.kolac si pečiem sama bez cukru,takisto pijem veľa vody,žiadne sladené nápoje.pecivu sa vyhýbam lebo som mala tehotenskú cukrovku.hocijake pečivo aj špaldové mi zdvíhalo cukor.pokial nebudem po kontrole u diabetológa ,tak sa mu aj naďalej budem vyhýbať.

autor
24. feb 2026

K tým včerajším chipsom sa prosím nevyjadruje,naozaj to nejedávam,nemusíte to komentovať

autor
24. feb 2026

Ale teda dnes ráno som zjedla polovicu špaldovej bagetky s nátierku tuniakovu,stále nie som hladná.jednoducho neviem už do seba násilu tlačiť jedlo.nemam šancu prijať 1900kcal podľa tabuliek,dokonca ani bazal niesol schopná prijať.

simsalabim
24. feb 2026
@anonym_autor

Ale teda dnes ráno som zjedla polovicu špaldovej bagetky s nátierku tuniakovu,stále nie som hladná.jednoducho neviem už do seba násilu tlačiť jedlo.nemam šancu prijať 1900kcal podľa tabuliek,dokonca ani bazal niesol schopná prijať.

@anonym_autor tomuto naozaj nerozumiem. Ved pred tym si musela jest viac, ci? Ako to, ze teraz nevladzes? Ja uz iba udrzujem hmotnost, schudla som 20kg a teda, vzdy by dom zjedla viac. Aj pri chudnuti, aj teraz.
Na tu bagetku si si mohla dat napr platok syra a kcal by isli hore. Cottage ci jogurt doplnit semienkami slebo par orieskami a lyzickou medu… kcal hodnotu navysis lahko s malymi upravami a na objem toho jedla nebude o moc viac.

autor
24. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor tomuto naozaj nerozumiem. Ved pred tym si musela jest viac, ci? Ako to, ze teraz nevladzes? Ja uz iba udrzujem hmotnost, schudla som 20kg a teda, vzdy by dom zjedla viac. Aj pri chudnuti, aj teraz.
Na tu bagetku si si mohla dat napr platok syra a kcal by isli hore. Cottage ci jogurt doplnit semienkami slebo par orieskami a lyzickou medu… kcal hodnotu navysis lahko s malymi upravami a na objem toho jedla nebude o moc viac.

@simsalabim však som písala ,že asi 2 mesiace mám upravenú stravu

simsalabim
24. feb 2026
@anonym_autor

@simsalabim však som písala ,že asi 2 mesiace mám upravenú stravu

@anonym_autor ja viem, len ja nerozumiem, ako ti zrazu staci tak malo. Lebo mne ani po rokoch nestacia mensie porcie - resp., zaludok by dalej jedol, ale ja sa stopnem. Pri chudnuti mi vyslovene skvrkalo od hladu v zaludku a to som mala vsetky kolecka zelene. Teraz uz jem viac, ale stale mam pocit, ze by som zjedla este tak o tretinu viac. Preto mi vobec nejde do hlavy, ako niekto, kto potrebuje schudnut a zrazu je o dost menej, ako roky pred tym, zrazu nie je hladny. To je vsetko.

anonym_2ffc54
24. feb 2026
@anonym_743d20

@anonym_2ffc54 Suhlasim s tymto. "Pri 45kg vahoveho ubytku som takto stratila iba 2kg svalov". Kto priberie 45 kg, ten priberie vacsinou iba tuk. Mozno na nohach trochu svalstva, aby vladali niest kazdy den to 50kg vrece cementu navyse.

@anonym_743d20 tak to mas smolu a u mna ti to nevyslo. Aj ako tlsta, aj ako stihla som mala na inbody 10/10 v hodnoteni svalov. Chcem vidiet zenu, nie fitnesku ci profi sportovkynu, co ma 60+ kg CISTEHO svalu, a to aj pri normalmom BMI (takze kil samotneho tuku uz malo, logicky). Pri deficite pod bazal ci ozempicu je aj 30% schudnuteho svaly, nie tuk. Mne neubudlo ani 5% svalov. A asi ten moj pristup funguje, ked som tolko schudla sama, bez trenera alebo kohokolvek a mam rysujuce sa tehlicky na bruchu ci? Ale v pohode, rad dalej, nech ludia jedia pod bazal,dodrbu si metabolizmus a budu vyzerat jak stihle huspeniny bez svalov 🤭rady jak tvoje zabezpecuju jojo efekt. Mozno si z biznisu a potrebujes platby od obeznych ludi, nech im vaha kolise na vecnost

anonym_743d20
24. feb 2026
@anonym_2ffc54

@anonym_743d20 tak to mas smolu a u mna ti to nevyslo. Aj ako tlsta, aj ako stihla som mala na inbody 10/10 v hodnoteni svalov. Chcem vidiet zenu, nie fitnesku ci profi sportovkynu, co ma 60+ kg CISTEHO svalu, a to aj pri normalmom BMI (takze kil samotneho tuku uz malo, logicky). Pri deficite pod bazal ci ozempicu je aj 30% schudnuteho svaly, nie tuk. Mne neubudlo ani 5% svalov. A asi ten moj pristup funguje, ked som tolko schudla sama, bez trenera alebo kohokolvek a mam rysujuce sa tehlicky na bruchu ci? Ale v pohode, rad dalej, nech ludia jedia pod bazal,dodrbu si metabolizmus a budu vyzerat jak stihle huspeniny bez svalov 🤭rady jak tvoje zabezpecuju jojo efekt. Mozno si z biznisu a potrebujes platby od obeznych ludi, nech im vaha kolise na vecnost

@anonym_2ffc54 Ospravedlnujem sa, ak sa ta to dotklo. Ale reklamovat potom musis KT, ktore tu pouziva polka MK. Ked nahadzes udaje (priklad osoba 80-90kg), vypocita to priklad bazal 1700 kcal, pripocita denny rezim 200kcal = udrziavacich 1900kcal a navrhne na chudnutie denny prijem 1500 kcal. Co je pod bazal. Ak toto sposobuje jojo efekt, treba zazalovat rovno KT.

autor
24. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor ja viem, len ja nerozumiem, ako ti zrazu staci tak malo. Lebo mne ani po rokoch nestacia mensie porcie - resp., zaludok by dalej jedol, ale ja sa stopnem. Pri chudnuti mi vyslovene skvrkalo od hladu v zaludku a to som mala vsetky kolecka zelene. Teraz uz jem viac, ale stale mam pocit, ze by som zjedla este tak o tretinu viac. Preto mi vobec nejde do hlavy, ako niekto, kto potrebuje schudnut a zrazu je o dost menej, ako roky pred tym, zrazu nie je hladny. To je vsetko.

@simsalabim no ja netuším.vzdy som bola hrozne na sladké,myslela som ,že mi to bude chýbať a vôbec.ja tiež neviem ako je to možné,možno to tak mam nastavené v hlave

simsalabim
24. feb 2026
@anonym_743d20

@anonym_2ffc54 Ospravedlnujem sa, ak sa ta to dotklo. Ale reklamovat potom musis KT, ktore tu pouziva polka MK. Ked nahadzes udaje (priklad osoba 80-90kg), vypocita to priklad bazal 1700 kcal, pripocita denny rezim 200kcal = udrziavacich 1900kcal a navrhne na chudnutie denny prijem 1500 kcal. Co je pod bazal. Ak toto sposobuje jojo efekt, treba zazalovat rovno KT.

@anonym_743d20 ale KT to takto nepocita! Treba to mat spravne nastavene pidla denneho rezimu. Pod bazal KT nejdu. Nikdy. Ani ked nastavis sedavy rezim. Cize v pidstate sa vobec nehybes - aj vtedy je - i ked iba trochu - nad bazal.
Ja uz KT moc nepouzivam, ale toto je screen z mojich.

anonym_743d20
24. feb 2026
@simsalabim

@anonym_743d20 ale KT to takto nepocita! Treba to mat spravne nastavene pidla denneho rezimu. Pod bazal KT nejdu. Nikdy. Ani ked nastavis sedavy rezim. Cize v pidstate sa vobec nehybes - aj vtedy je - i ked iba trochu - nad bazal.
Ja uz KT moc nepouzivam, ale toto je screen z mojich.

Problem je, ze sa s tym lahko carovat. 1300kcal odpoveda +- 60kg. Ak mierna zataz je 200kcal, cize 1500kcal. Tak 1700kcal by zvysovalo vahu, ale 1700kcal nie je nejak vela, staci vela chodit v praci. Zalezi, aky rezim ma ten clovek (namahava praca), ako casto ma dalsie aktivity (cvicenie, beh). AK je niekto kancelarsky uradnik a necvici, tak ma zase inak.
Ak ludia drzia jeden den v tyzdni post, piju iba vodu, tak idu urcite pod bazal, kedze maju prijem 0 a su v pohode. A takych prikladov je vela.

simsalabim
24. feb 2026
@anonym_743d20

Problem je, ze sa s tym lahko carovat. 1300kcal odpoveda +- 60kg. Ak mierna zataz je 200kcal, cize 1500kcal. Tak 1700kcal by zvysovalo vahu, ale 1700kcal nie je nejak vela, staci vela chodit v praci. Zalezi, aky rezim ma ten clovek (namahava praca), ako casto ma dalsie aktivity (cvicenie, beh). AK je niekto kancelarsky uradnik a necvici, tak ma zase inak.
Ak ludia drzia jeden den v tyzdni post, piju iba vodu, tak idu urcite pod bazal, kedze maju prijem 0 a su v pohode. A takych prikladov je vela.

@anonym_743d20 ved ano, ale ty ako rozmyslajuci clovrk si ten rezim mas podla toho nastavit. Ved je tam viac moznosti denneho rezimu a dobre vysvetleny navod je tu https://www.modrykonik.sk/group/6855/
A ak drzis den post, tak ten jeden den pid bazal absolutne nezavazi. Tak, ako sa pri chudnuti nezruti svet, ked si das na oslave kus torty.
Zalezi na tom, co a kolko jes v ostatne dni.

autor
2. mar 2026

Ahojte ,idem sa pripomenúť....začala som teda viac jesť,aspoň tých 1800kcal a musím povedať ,že som stále hladná a mám chuť na sladké

miselka257
2. mar 2026
@anonym_autor

Ahojte ,idem sa pripomenúť....začala som teda viac jesť,aspoň tých 1800kcal a musím povedať ,že som stále hladná a mám chuť na sladké

@anonym_autor a čo zješ v tých 1800kcal? 😀 na sladké bohužiaľ mať chuť budeš ešte dlho, kým si telo nezvykne fungovať na nižší príjem cukru 🤔 hlavne že do teraz si jedla podľa tvojho tvrdenia iba 1400kcal ak si dobre pamätám 😅

autor
2. mar 2026
@miselka257

@anonym_autor a čo zješ v tých 1800kcal? 😀 na sladké bohužiaľ mať chuť budeš ešte dlho, kým si telo nezvykne fungovať na nižší príjem cukru 🤔 hlavne že do teraz si jedla podľa tvojho tvrdenia iba 1400kcal ak si dobre pamätám 😅

@miselka257 ale na sladké som chuť nemala a ani som ho nejedla

Strana
z3