icon

Rozdiel medzi bazálnym metabolizmom a kalorickým príjmom

22. feb 2026

Dobry den.som v tom nova tak sa mi prosim nesmejte.neviem kde je chyba.bazalny mam 1700 a prijat by som mala 1500.co ten rozdiel?

Strana
z3
anonym_9c699e
22. feb 2026

@anonym_autor pausalny vydaj nastavený?
daj screen z nastavení - cieľ a parametre; a vlastné nastavenie

anonym_37aa9f
22. feb 2026

to je nejaka blbost

biba_18
22. feb 2026

máš to asi zle nastavené, nechce sa mi veriť aby kt nastavili príjem menej ako bazal…

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_72a413
22. feb 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor áno, je to problém. Skús najprv ten vyšší a potom máš z čoho uberať, keď si dáš veľmi málo kalórií, nebudeš sa mať kde pohnúť.

anonym_9c699e
22. feb 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor keby ti vyhovovalo prijať 1400 kcal tak nemusíš chudnúť 😉 tak nevymýšľaj

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
22. feb 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor obezna z 1400kcal? Nikdy by si nemala ist pod bazal. KT poriadne nastavit a drzat sa toho. Ved chces, aby to chudnutie bolo udrzatelne.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
biba_18
22. feb 2026

ja absolutne nerozumiem čo za čísla tu hádžeš… 😏

anonym_62511d
22. feb 2026

Veď daj printscreen nastavenia aj jedálnička jeden dva dni. Človek ktorý zje 1400kcal a ešte aj prácu kde sa hýbe a cvičí (keďže spomínaš stredný režim) nepotrebuje chudnut

autor
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
22. feb 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ak je to vela, ako to, ze si obezna? Navod na nastavenie je tu https://www.modrykonik.sk/group/6855/
Poriadne si to nastav a prijem dodrz. Ja som s KT schudla 20kg. Ak je taky problem priijat viac kalorii - co sa cudujem - pridaj napr lyzicku orechoveho masla do kase alebo platok syra na maso…
Ale skus mi vysvetlit, ako ti moze vyhovovat ist pod bazal a pritom, ako si napisala - a potom zmazala - si obezna? Ja sa priznam bez mucenia, ze som pri chudnuti bola stale hladna a aj teraz, ked uz cca 2 roky udrziavam, by som zjedla aspon o 1/3 viac.
Ist dlhodobo pod bazal - koledujes si o zdravotne problemy a yoyo efekt.

miselka257
22. feb 2026

normálne nechápem ako môže niekto zjesť iba 1400kcal 😳 veď to je príjem malého dieťaťa 😳

miselka257
22. feb 2026

len taká rýchla otázka, dobre si zapisuješ jedlo? nie je niekde chyba? 💁‍♀️

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
ivik4
22. feb 2026
@miselka257

normálne nechápem ako môže niekto zjesť iba 1400kcal 😳 veď to je príjem malého dieťaťa 😳

@miselka257 ja sa normalne hanbim kolko vela doslova ,,zozeriem" ked citam tieto diskusie o kaloriach 😀

autor
Autor odpoveď zmazal
miselka257
22. feb 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor zapisuješ si surový stav? pošli sem screen, nech vidíme v čom môže byť problém 😁 a ešte k tomu, zapíš si viac dní, nie len jeden, lebo sú dni, kedy možno ješ viac, niekedy menej a v tom je tiež následné nekontrolované priberanie a uberanie hmotnosti

miselka257
22. feb 2026
@ivik4

@miselka257 ja sa normalne hanbim kolko vela doslova ,,zozeriem" ked citam tieto diskusie o kaloriach 😀

@ivik4 😂😂 každá sme iná, niekomu dobre robí jesť 2500kcal a niekomu zas 1800, záleží od toho či priberáme na váhe, či chudneme, či sa len udržiavame a záleží aj na tom, čo v tých kalóriách zjeme 😀 je rozdiel zjesť mekáč a byť o hodinu hladná, ako za rovnaký počet kcal urobiť raňajky, obed a aj večeru 😂😂

miselka257
22. feb 2026

ale zas raz za čas si dať mekáč je ok si myslím 😁

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_743d20
22. feb 2026

Je to spravne. Ak chces schudnut, musis vytvorit kaloricky deficit. Bazalny mas 1700kcal, plus bezny pohyb kancelarskeho cloveka, tak tvoj vyrovnany prijem je okolo 1900kcal. V KT si zadala nejaku nizsiu cielovu vahu a vypocitalo ti to potrebny denny deficit. Ukazuje ti, ze mas prijimat 1500 kcal, vytvoris tak deficit -400 kcal x 30 dni = -12 tis kcal mesacne. Co je medzi 1,5-2 kg tuku dole.
Nejst pod bazalny je mytus. Ludia v historii nikdy nemali dost obzivy a vela krat trpeli hladom a prezili. Kto ma nadvahu, moze ist pod bazal. Resp musi, inak telo nemusi siahat na tukove zasoby. Rozdiel sa vykryje z nadvahy = chudnutie. Kto ma ale normalnu primeranu vahu, jes tihly a pojde pod bazal, ten si uz zahrava s anorexiou a narusenim funkcii organizmu az smrtou. Lebo telo nema z coho vykryt deficit. Cize po lopate povedane tucny moze ist pod bazal, chudy nesmie.

Strana
z3