icon

Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si

luci78p
7. nov 2012

Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....

luci78p
autor
23. nov 2012

@cumin presne tak,ja tiež nesúhlasím s tým nejedím večer - papám tak 3 hodky pred spaním niečo ľahké - ako chodím spať pravidelne okolo polnoci,šak to by ma od 17:00 od hladu vyvrátilo a kde ešte do rána.... 😵 ja neviem či by som si od tej soli odvykla,mám rada dobré papkanie, ochutené presne ako má byť 😵 😵 😵 😵

luci78p
autor
23. nov 2012

puká mi brucho - ako ryža basmati, tofu so zeleninkou - fúúúúha,som si akosi veľa naložila (40g ryže basmati,165 g tofu bieleho,50g fazul.strukov,50g kukurice,50g šampikov,polka malej cibulky,strúčik cesnaku a 1pl oliv.oleja ) je to veľa???????

cumin
23. nov 2012

@luci78p to delas urcite dobre, to je tak akorat, ty 2-3 hodky 🙂 a tento tvuj obed je akorat 🙂 ukazkovy slozeni, ten olivac byl za studena vid? 🙂

luci78p
autor
23. nov 2012

@cumin jj - až po dovarení - tá zeleninka sa trošku podusila a ked sa voda vyparila,dala som olej - pár kvapiek 😀 tak to si ma potešila - ďakujem 😵 😵 😵

luci78p
autor
23. nov 2012

@cumin či si myslela lisovaný za studena ? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 že aká jazyková bariéra 😀

mimikyky
23. nov 2012

@luci78p pri chudnutí by mala mať porcia 200gr.... menšie a častejšie 😉
a úžasnú foto si pridala, mňam musia byť tie lievance 😀

@luci78p
@cumin
a jesť naposledy o 17tej, to je veru riadna hovadina 😝 to môže tá, ktorá chodí spávať okolo 20tej 😉
treba papať 2-3hodky pred spaním, niečo ľahké, bielkovinové 😉

cumin
23. nov 2012

@luci78p i lisovany za studena i za studena pridany, aby se neznicily hodnotne latky 😉
@mimikyky 200g jak pro koho 😉

mimikyky
23. nov 2012

@cumin tak mi odporúčal tréner keď mi zostavoval stravovací program.... ja to ale hlavne pri cestovinách dokážem veľmi ľahko prešvihnúť 😀

luci78p
autor
23. nov 2012

@cumin 😵 no akurát rozmýšlam,že keby som dala tých 200g - to mám akurát tú ryžu a tofu a zeleninka by sa už nezmestila.bežne si dávam na obed 150g mäska plus príloha,takže tú zeleninku tam musím ešte zmestiť 🙂 a bez prílohy si obedík bohužiaľ tiež neviem predstaviť. snažím sa aby som mala kalorický príjem postavený vyššie,zatiaľ váha ide dole,pretože akonáhle som ubrala z jedla zastavilo sa mi chudnutie po dvoch týždňoch a bola som hladná ako pes,tak som to vždy napokon vzdala 😝

luci78p
autor
23. nov 2012

@mimikyky čo mne všetko vo fitku odporúčali 🙂 aj spomínanú poslednú večeru o 17:00 😝 😝 😝 😝

mimikyky
23. nov 2012

@luci78p sama zistíš najlepšie, čo Ti najviac vyhovuje 😉

luci78p
autor
23. nov 2012

@mimikyky to hej - jééééééj,dnes sa mi tááák nechce ísť cvičiť.... 😀 😀

mimikyky
23. nov 2012

@luci78p j sa radami z fitka neriadim, teda nie všetkými, dokonca ani väčšinou... tak večeru o 17tej mi síce neodporúčali, ale napr že menej kuracieho a morčacieho a viac bravčového... ďaľší tréner mi kázal dukanovú dietu, ale neviem si predstaviť bez sacharidov chodiť pravidelne cvičiť...
toto mi taký čo výživu vyštudoval navrhol, a strava 7x denne, a presne vyrátané podľa bazálneho metabolizmu...to bolo na presný rozpis +pohyb-strava....bla ba...
ja mám tiež už aký taký kurz absolvovaný, a aké také skúsenosti s úpravou postavy (4 tehotenstvá 😀 ) ale riadim sa viac menej podľa seba...

cumin
23. nov 2012

@mimikyky a meril ti ten trener rychlost metabolismu? protoze kazdej ma potreby zivin a prijmu jiny, takze treba ja bych na 200g porci umrela hlady 😀 Zato nektery moje klientky by byly za chvilu koule 😀

@luci78p ne neee, prosim prilohy neodebirat, to by byla velka chyba! ☹ 200g je takova berlicka lidi, kteri radi radi diety, ale nevi nic moc o rozlozeni zivin. Vem si treba chlap jak hora, kterej pracuje na stavbe a vecer chodi do fitka, tak ma uplne jiny porce nez slecna, ktera pracuje v kancelari, neni vysoka a nerada sportuje. Obema nejde dat 200g. A takto je to s kazdym clovekem, kazdej ma proste uplne jiny potreby a kazdyho telo vyzaduje uplne jiny slozeni zivin. Spravne pises, ze kdyz prestanes jist, prestanes hubnout, to je logicky dusledek, telo se lekne a zacne setrit. Kdybys videla moji obedovou porci, kdyz jsem mela tech 108kg, tak bys neverila 😀 vsichni se me ptalli, jestli bych nechtela spis hubnout a omezit se nez tak "žrát" 🙂

llluckaaa
23. nov 2012

Ahoj holky, občas k vám chodím načuhovat a čerpat inspiraci 😉 Měla bych poznámku k těm 200g na porci k jídlu. Je to fakt málo, když vezmete k úvahu, že zeleniny se má sníst asi 100g, masa přes 100g plus příloha 😉 Zkuste se mrknout sem, je tu rámcový jídelníček, kolik čeho jíst - většina z vás asi bude spadat do diety nastavené přibližně na 6200 kJ, ta je na str. 17: http://www.zijzdrave.cz/data/sharedfiles/Obezit...

mimikyky
23. nov 2012

@luci78p ja stále nemôžem, príšerne sa drzhnem ☹ 😠 😢

mám nápad, posielam Ti moje "chcenie" ísť cvičiť, a uvidíš, ako sa Ti bude fajne cvičiť 😀 😀 😀 daj si do tela aj za mňa...a ja Ti to niekedy vrátim 😀 😀 😀

luci78p
autor
23. nov 2012

@cumin noooo, aj chalani v robote mi niekedy hovoria, že daj mi kúsok a ja že nie,musím to zjesť - kukajú jak puci - šak ty chudneš.....veľa ľudí to nechápe 😵 😵 😵

luci78p
autor
23. nov 2012

@mimikyky tak ok,dúfam,že sa prinútim - a ty chodíš sama do fitka,či máš neakú kamku na cvičenie???? 😵

mimikyky
23. nov 2012

@cumin meral...
ale ja som nespomínala 200g drevorubačovi 😀 mám doma dcéru, a tá robí tanec 6-8hodín denne...a čo tá teda zožerie 😀viem, že jej je 200g málo...

@llluckaaa
a inak, asi sme sa presne nepochopili... tých 200g a o 2,5-3 hodky ďaľšie jedlo...

a tých 200g bolo mäso+50g prílohy za surova, čo robí napr u ryži aaj cestovín varené dvojnásobok a k tomu + zelenina

mimikyky
23. nov 2012

@luci78p sama chodím, prijala by som kamošku ale všetko je tu naokolo lenivé 😀

llluckaaa
23. nov 2012

@mimikyky Aha, tak to jo, já jsem to z toho pochopila, že bylo myšleno 200g po uvaření se vším všudy na hlavní jídlo. To by bylo opravdu málo 😉 Po 2,5 až 3 hodinách určitě svačina, souhlasím 🙂

luci78p
autor
23. nov 2012

@mimikyky šak toto,ja chodím s kamkou,ale tá dnes nejde,tak sa ani mne nechce - ako sa mi zdá,že v poslednom čase chodím častejšie sama ako s ňou - no,to aby si hľadal ako ihlu v kope sena,ale schudnúť by chceli všetky....asi čakajú na zázrak 😀 😀 😀 😀

luci78p
autor
23. nov 2012

@mimikyky
@llluckaaa
@cumin ja som samozrejme tie množstvá v tom obedíku tiež vážila zasurova 😀

mimikyky
23. nov 2012

@luci78p veď takto som aj ja kedysi chodila s jednou kočkou, a častejšie bola v sekáči vedľa fitka ako vo fitku 😀

cumin
23. nov 2012

@mimikyky 200g masa? tyjo, to je celkem hodne pro zenu... fakt skoda ze si nevzpominas na ten metabolismus...

mimikyky
23. nov 2012

kočky, trošku mimo, ale...
dcéra (15) má dnes tanečný koncert, a dala som jej urobiť kyticu, nevyzerá ako na pohreb? ako kríž? mám ju zobrať ??

mimikyky
23. nov 2012

@cumin nee, v tých 200 surových bolo mäso a prílohy za surova .. písala som narýchlo ako tatar, ešte z obchodu 😀
a na kcal mi odporúčal v cvičiach dňoch 1400kcal pri necvičení 1200-ale to sa mi zdá dosť málo.... a navrhol mi aj pomer S/B/T

luci78p
autor
23. nov 2012

@mimikyky nedajú sa dať tie paličky preč??? 😀 😀 😀 😀 inak je pekná

mimikyky
23. nov 2012

@luci78p ako kukám tak kukám... sú zdrátované a okolo nich listy poukladané...

mimikyky
23. nov 2012

@llluckaaa večer pozrem ten link, po koncerte 😉