Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
puká mi brucho - ako ryža basmati, tofu so zeleninkou - fúúúúha,som si akosi veľa naložila (40g ryže basmati,165 g tofu bieleho,50g fazul.strukov,50g kukurice,50g šampikov,polka malej cibulky,strúčik cesnaku a 1pl oliv.oleja ) je to veľa???????
@luci78p pri chudnutí by mala mať porcia 200gr.... menšie a častejšie 😉
a úžasnú foto si pridala, mňam musia byť tie lievance 😀
@luci78p
@cumin
a jesť naposledy o 17tej, to je veru riadna hovadina 😝 to môže tá, ktorá chodí spávať okolo 20tej 😉
treba papať 2-3hodky pred spaním, niečo ľahké, bielkovinové 😉
@cumin 😵 no akurát rozmýšlam,že keby som dala tých 200g - to mám akurát tú ryžu a tofu a zeleninka by sa už nezmestila.bežne si dávam na obed 150g mäska plus príloha,takže tú zeleninku tam musím ešte zmestiť 🙂 a bez prílohy si obedík bohužiaľ tiež neviem predstaviť. snažím sa aby som mala kalorický príjem postavený vyššie,zatiaľ váha ide dole,pretože akonáhle som ubrala z jedla zastavilo sa mi chudnutie po dvoch týždňoch a bola som hladná ako pes,tak som to vždy napokon vzdala 😝
@luci78p j sa radami z fitka neriadim, teda nie všetkými, dokonca ani väčšinou... tak večeru o 17tej mi síce neodporúčali, ale napr že menej kuracieho a morčacieho a viac bravčového... ďaľší tréner mi kázal dukanovú dietu, ale neviem si predstaviť bez sacharidov chodiť pravidelne cvičiť...
toto mi taký čo výživu vyštudoval navrhol, a strava 7x denne, a presne vyrátané podľa bazálneho metabolizmu...to bolo na presný rozpis +pohyb-strava....bla ba...
ja mám tiež už aký taký kurz absolvovaný, a aké také skúsenosti s úpravou postavy (4 tehotenstvá 😀 ) ale riadim sa viac menej podľa seba...
@mimikyky a meril ti ten trener rychlost metabolismu? protoze kazdej ma potreby zivin a prijmu jiny, takze treba ja bych na 200g porci umrela hlady 😀 Zato nektery moje klientky by byly za chvilu koule 😀
@luci78p ne neee, prosim prilohy neodebirat, to by byla velka chyba! ☹ 200g je takova berlicka lidi, kteri radi radi diety, ale nevi nic moc o rozlozeni zivin. Vem si treba chlap jak hora, kterej pracuje na stavbe a vecer chodi do fitka, tak ma uplne jiny porce nez slecna, ktera pracuje v kancelari, neni vysoka a nerada sportuje. Obema nejde dat 200g. A takto je to s kazdym clovekem, kazdej ma proste uplne jiny potreby a kazdyho telo vyzaduje uplne jiny slozeni zivin. Spravne pises, ze kdyz prestanes jist, prestanes hubnout, to je logicky dusledek, telo se lekne a zacne setrit. Kdybys videla moji obedovou porci, kdyz jsem mela tech 108kg, tak bys neverila 😀 vsichni se me ptalli, jestli bych nechtela spis hubnout a omezit se nez tak "žrát" 🙂
Ahoj holky, občas k vám chodím načuhovat a čerpat inspiraci 😉 Měla bych poznámku k těm 200g na porci k jídlu. Je to fakt málo, když vezmete k úvahu, že zeleniny se má sníst asi 100g, masa přes 100g plus příloha 😉 Zkuste se mrknout sem, je tu rámcový jídelníček, kolik čeho jíst - většina z vás asi bude spadat do diety nastavené přibližně na 6200 kJ, ta je na str. 17: http://www.zijzdrave.cz/data/sharedfiles/Obezit...
@cumin meral...
ale ja som nespomínala 200g drevorubačovi 😀 mám doma dcéru, a tá robí tanec 6-8hodín denne...a čo tá teda zožerie 😀viem, že jej je 200g málo...
@llluckaaa
a inak, asi sme sa presne nepochopili... tých 200g a o 2,5-3 hodky ďaľšie jedlo...
a tých 200g bolo mäso+50g prílohy za surova, čo robí napr u ryži aaj cestovín varené dvojnásobok a k tomu + zelenina

@cumin presne tak,ja tiež nesúhlasím s tým nejedím večer - papám tak 3 hodky pred spaním niečo ľahké - ako chodím spať pravidelne okolo polnoci,šak to by ma od 17:00 od hladu vyvrátilo a kde ešte do rána.... 😵 ja neviem či by som si od tej soli odvykla,mám rada dobré papkanie, ochutené presne ako má byť 😵 😵 😵 😵