Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
Holky, šunka je hotová. Je výborná 😵
Kdo chtel ty celozrnny knedliky ke svickove? 🙂 davam rychle z hlavy, tak kvalita popisu neni nic moc 😀
půl grahamové veky nakrájet na kostičky
zadělat kvásek - půl kvasnic+lžička cukru tak dlouho třit a míchat v misce dokud z toho neni taková kašička (ze začátku to jde dost z tuha) pak přilít deci vlažného nízkotuk mlíka, nechat cca 10min v teple
nakrájet petrželku, pažitku, a vůbec jakýkoli bylinky se vám líbi, klidně suseny.
smichat veku a bylinky v jedne mise, rozslehat vajicka ve druhe mise.
K vajickum prilit kvasek, jeste deci a pul vlaznyho mlika, pridat 400g celozrnne mouky (obycejne, nee te jemne) a spetku soli, promichat, pridat veku s bylinkama, vytvarovat 2 sisky, nechat kynout pul hodiny pod uterkou v teple. Po pul hodine hodit do vrouci trochu osolene vody a varit na jedne strane 15 min a na druhe 10 min. Po vyndani propichat spejli 🙂
misto grahamove veky muzou byt grahamovy rohliky, celozrnny rohliky, zkousela jsem i pul napul s knackebrotem zitnym, celozrnny chleb taky muze byt ale to me nechutnalo. Povede se to i z kokosovyho mlika, nebo kokosovy napul s ovesnym.
@luci78p
@dnika2
ja mam zamrazene ovocie z leta cele (jahody,a slivky)
potrebujes 250g tvarohu (nie hrudkoviteho,takej jemnej kremovitej konzistencie),75g ovsenych otrub,1 az 2 vajicka,stipku soli,ja davam aj sladidlo(xylit,ci eritrit)
Z tych surovin treba vypracovat cesto a nechat odpocinut v chladnicke min.hodinu
Potom z toho cesta odrezem kusok (cesto je dost take lepkave nepevne) a rukami vyformujem do tvaru gule trosku vacsej ako je ovocie,potom to mrazene ovocie tym cestom obalim (netreba na hrubo to cesto okolo ovocia).
Uvarit ich potom vo vriacej vode,pomaly cca 15 minut,ja ich jedavam na masle poprazenou celozrnou struhankou,
z tejto davky mi vyslo 15 guliciek,robila som aj jahodove tie su mensie,tak na ne treba menej cesta
Inak kto nema ovocie mrazene,daju sa tie gulky len tak bez ovocia a poliat s bielym jogurtom (do ktoreho pridame skoricu a sladidlo).Tuto verziu som este neskusala inak
holky, já nemám ráda vaření, vařím zřídka, mám chlapa, kuchaře, já dobře umím několik jídel a nějak víc nepotřebuju...knedlíky jsem nejedla taky ani nepamatuju, moje mamka dělá klasické,ale menší šišky...já se snažím čemukoli z mouky vyhýbat, takže vařit to ještě by mě asi zabilo 😀
caute kocky mozem sa pridat? ja sa snazim chudnut uz asi 5 dni 😎
po 2 detoch teda nevyzeram bohvieako 😒
mate nejake tipy alebo zazracne triky? 😀

@mimikyky aj ja si obcas kupim proscuitto akurat tento tyzdenmaju swarlzlavsku po 99centov v lidli a ktomu mozzarelka paradajky rukola a vecea je na svete 😀