Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
@valeria1985 Mně přijde, že když k někdo o změně stravy přistupuje se sebezapřením, tak si to zbytečně ztěžuje 😒 Mám na mysli to, že prostě proces hubnutí by se měl brát jako celková změna životního stylu a režimu, nemělo by se k tomu přistupovat negativně a jako k něčemu časově omezenému, mělo by ti to přinášet radost (že máš ze sebe dobrý pocit, že děláš něco pro svoje zdraví, že tě ostatní chválí, jak vypadáš líp, žes to zvládla, že jsi motivací pro ostatní atd.) a právě že ne pocit sebezapření 😉 A taky by podle mého názoru cílem hubnutí neměl být primárně lepší vzhled nýbrž lepší zdravotní stav 😉 Aspoň mně tohle pomáhá - nemyslím na to jako na něco, co mě ochuzuje, ale jako na něco, co mě posunuje pozitivně dál 🙂
Což mi připomíná, holky, že mám zablokovaná záda, nemůžu se pořádně hýbat, od ortopeda předepsané prášky a rehabilitace ☹
A k obědu dnes hrachová kaše a šunka (já jí prostě miluju 😀 ).
@katarina789 no rada by som aspoň 8 do leta 😀
Inak ahojte žienkyyy
Ja som raňajkovala hrianku s cottage nízkotučným ale ochuteným Pred chvíľou som dala kafčo(samozrejme s hnedým cukrom a nejak nemám už na nič chuť Myslíte,že je zlé vynechať jednu dávku keď nie je chuť po tej sladkej káve 😕 ???
já zdlábla talíř zapečených brambor 😎
ja som mala mozzarelu s rukolou paradajkami a repkovym olejom mnam 😀

@katarina789 chute na sladké sa dajú potlačiť aj tým, že ješ potraviny s pomalými sacharidmi, vtedy tak veľmi neskáče hladina cukru... a tiež napr. aj užívaním chrómu... ale ja si aj tak dám trošku,keď mám chuť, inak potom by som zožrala aj celú milku-a to rovno tú kravičku 😀 😀
u mňa dosť pomôže ak si dám bohatšie raňajky, a samozrejme sacharidové 😉 tak napr po palacinkách,lievancoch,kaši z ovsákov vydržím lepšie ako napr po pečive...
pozri tu na str.4 😉
a pýtala si sa po ktorej nejeme? neviem,či som to pochopila správne...ak hej, tak ja si dám tak 3hodky pred spaním niečo malé, bielkoviny, kusok syra, acidko, drink...prípadne citrus
@luci78p k tomu cottage ešte- v lidly som našla aj light verziu, jem ho väčšinou neochutený, so zeleninou, syrom, šunkom... ale už som dávala aj s kakaom 😀 mne príde ten z tesca dosť slaný...
a to musí byť fakt ťažké,keď máš také obmedzené možnosti nákupu, vtedy je naozaj treba jedlo si o to viac plánovať, a robiť rozumné zásoby... inak tá šunka v lidly sa volá dulano, a je ich viac druhov: kuracia prsná, morčacia prsná, dusená a jedna ešte neviem aká, ja len tie prsné kupujem...
@valeria1985 my nedietujeme, my pekne papáme, a chudneme rozumne, správnou stravou a pohybom 😉