icon

Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si

luci78p
7. nov 2012

Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....

sylvar
21. dec 2012

všude se říká, že když chceš hubnout, máš vynechat přílohy, tak to teda všichni asi kecaj 😎

lubica69
21. dec 2012

@sylvar @katkvy kočky ja sa tiež snažím prílohy nejesť 😅 😅 😅 😅

luci78p
autor
21. dec 2012

@katkvy @sylvar
@lubica69 ja som raz kukala jste to co jíte a tam havliček prilohy odporúčal....

lubica69
21. dec 2012

@luci78p takžeeeeeeeeeeeeeeee??????????????
A tak jasné asi v zdravom množstve

luci78p
autor
21. dec 2012

@lubica69 ja si dávam,ale to je len o zvyku...myslím,že to je jedno,ako myslím,že to nie je rozdiel,či je to zdravé,alebo nezdravé....samozrejme pri diéte je rozdiel,či si dás večer masko s cestovinami,alebo len zo šalátom,ked volíš druhú možnosť,mal by šalát obsahovať neaký tuk - napr.oliv.olej a orechy hlavne - pomôžu zasýtiť

lubica69
21. dec 2012

@luci78p a aké oriešky sú naj do šalátiku?

grimaska4
21. dec 2012

@sylvar
dobre robis,radsej zeleninku,namiesto knedle, a ked tak na obed,vecer uz prilohy nepotrebujes,najme ak potrebujes schudnut 🙂

luci78p
autor
21. dec 2012

@lubica69 vlašské,slnečnicové semienka,tekvicové semienka,čo tebe chutí..... 😵 😵 😵

grimaska4
21. dec 2012

@lubica69
para orechy,vlasske orechy,slnecnicove semienka,lanove semienka,tekvicove semienka-aspon ja take davam do salatu,su mastne,to je pravda,ale obsahuju len tie dobre,telu prospesne tuky.samozrejme neslane verzie kupujem 🙂
aj sezamovy ci lanovy olej je velmi chutny,a najme tekvicovy mnamka to je hotova

kaktusik
21. dec 2012

baby chcela by som sa k vami pridat, potrebovala by som nejake to kilecko dat dole, ale najlepsie navzdy 🙂

luci78p
autor
21. dec 2012

@kaktusik no,asi začneme znovu až po novom roku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 inak ja som dnes začala požierať koláčiky,som sa naštvala,zobrala som sa do fitka,dala som posilku a 7km na páse a ono ma to prešlo....jéééj,ako ja neznášam tie chute na sladké......... 😝 😝 😝 😝

kaktusik
21. dec 2012

@luci78p no tiez som to tak myslela, ze po sviatkoch.... cez sviatky sa sice budem krotit, ale nie az tak poctivo no 🙂 a okrem toho ze sa chcem pacit sama sebe (manzelovi sa pacim aj takto), chcem mat zo seba dobry pocit a zmestit sa do vsetkych krasnych siat, ktore mam v skrini 🙂 v lete nas cakaju dve svadby a uz som aj vymyslela darcek na prve vyrocie svadby s nufiakom, tak chcem vyzerat dobre... Jaaaaj a este ak uspesne zostatnicujem, tak by som sa rada na promocnych fotkach na tie fotky aj vosla 🙂)

katkvy
21. dec 2012

@sylvar Tady nejde ani o to, co je na něm zdravého, ale že tělo potřebuje dodat určité množství živin za den a přílohy jsou hlavně o sacharidech, které tělo taky potřebujete. Těmito postupy, že vynecháváte jídla a přílohy si neskutečně spomalujete metabolismus. Za deset let přiberete už jen z toho, že se na jídlo podíváte a bude vás to nutit jíst stále míň a míň. Po druhém porodu mi zůstalo 10 kilo a rozumným jídlem jsem je dostala dolů, i když to trvalo víc jak rok. Ale co je důležité, teď mi stačí jíst jen udržovací jídelníčky a cvičit a váha je stále stejná.
@luci78p Ano, stačí se podívat na pořad Jste, to co jíte, tam je to krásně vysvětleno a stále dokola opakováno, že se musí hlavně pořádně jíst včetně příloh, jinak tělo naběhne na šetřící režim a jakmile něco navíc sníš začíná ukládat.

luci78p
autor
21. dec 2012

@kaktusik no ja plánujem do leta ploché bruško,neviem či sa podarí...len tak pre seba,že to dokážem 😀

kaktusik
21. dec 2012

@luci78p no tak od januara ideme na to 🙂) ja by som chcela dat dole takych 10 kil - a kebyze som moooooc odvazna, tak 15... inac ked sa na tie cisla pozeram a predstavim si 15 kil muky tak mi je dobre zle.... to bude ina makacka..

luci78p
autor
21. dec 2012

@kaktusik a kolko vážiš/meriaš???

@katkvy jéééj,ja hodne papám a napriek tomu chudnem,jasné,že ked jem sladké,tak kilečko vybehne,ale dala som takmer 10kg za rok,tak som spokojná,stačí,nemám pocit,že sa moc obmedzujem,ked si doprajem,potom sa na pár dni zasa dám do normálneho-zdravého režimu a hlavne mi pomáha cvičenie - vdaka nemu chudnem....ako kebyže nepotrebujem schudnúť,papám celkom normálne,ale vždy som to robila zle-len som uberala a uberala a teraz som konečne našla zlatú strednú cestu....sa teším sama zo seba 😵 aj teraz pred hodkou som si dala tuniaka a pol graham.rožka,ma to neak netrápi,.... 😀 😀 😀

luci78p
autor
21. dec 2012

@kaktusik nooo,môžme začať hned druhého,prveho budem asi celý deň spať 😀 😀 😀 😀 😀 ja by som chcela tiež 10 - a budeš aj cvičiť,či čo plánuješ???

majuskacechova
21. dec 2012

ahojte. berte ma medzi seba prosim, aj ja chcem schudnut 🙂 🙂
ale az po sviatkoch kedze teraz vypekam a ochutnavam 😝 😝

katkvy
21. dec 2012

@luci78p Vidíš, tady se přesně potvrzuje to, co říkám,.Taky se snažím cvičit, ale s tím časem je to těžký. Není důvod proč by jsi z takovéto večeře měla mít výčitky, vždyť je naprosto v pořádku.

kaktusik
21. dec 2012

@luci78p kokso az sa to hanbim napisat, ale sak teda napisem no - mam 170 cm a 80 kil 😠 😖 no chystam sa hlavne vylucit sladke, pecivo a hlavne cvicit... kedysi som chodievala pravidelne na bodyforming a zumbu a celkom rychlo sa zo mna to sadielko vytracalo 🙂 len potom prisla svadba, skola, stresy a katuska do seba pchala piate cez deviate...

luci78p
autor
21. dec 2012

@katkvy nooo,ja ako chodím cvičiť nemám čas na nič,ale nechcem sa toho vzdať,ale vždy mám potom kopec energie aspoň,aj tak by som len kvasila doma....normálne plánujem,že aspoň na pol roka aj na rok sa stanem nezamestnaná a užijem si všetko na čo nemám teraz čas 😀 😀 😀 😀 to by som si chodila pekne cvičiť,doma poriadok,dieťa tip-top,navarené,napečené,nakúpené,vyspatá,upravená....xixi a v peňaženke prievan 😀 😀 😀 😀 ale ja s tým asi fakt seknem

grimaska4
21. dec 2012

@katkvy
ved medzi sacharidami a sacharidami je rozdiel ☹ ,telo ich potrebuje,ale nie vsetky druhy,a velmi pekne mnozstvo sa da prijat aj bez priloh,a ked prilohy,tak existuju aj urcite zdravsie verzie ako knedle-biela muka doda telu vela zivin to ti poviem..

luci78p
autor
21. dec 2012

@kaktusik ja mám 167 a som sa vyžrala na 93 kg - ako to nie ked som šla rodiť,potom 😝 ale tento rok som začínala s 88,7 kg,teraz mám okolo 77 - tak tých 65 by mi stačilo,kedže chodím cvičiť,by to pekne vyzeralo 😀 inak dnes som bola sama vo fitku chvílu,tak som sa samoľúbo poobzerala v zrkadlách pri cvičení,ono sa mi tam rysujú kopčeky na ramenách,aj stehnách,jéééj,som ani nevedela,len to bruchooooooo 😝 😝 😝 😝 😝 hned som v kardiu dlhšie pobola 😀
@majuskacechova xixi,tak po sviatkoch,teraz to je s nami beznádejnéééé 😀 😀 😀 😀 😀

luci78p
autor
21. dec 2012

@grimaska4 ja robim knedle z celozrnnej muky,ale to raz za dva mesiace,ked nestíham dám prilohu aj pečivo - to ma serie,ale inak ryža hnedá,pohánka a tak.....aj zemiačky ľúbim,no čo,ale tak pomenej sa snažím,mäsko si doprajem 🙂 dnes bol len tofu syr 😵

kaktusik
21. dec 2012

@luci78p mne by stacilo aj tych 70 zatial a potom sa uvidi.. ale mat tak 65 - no to by bolo uuuuzasneeee... konecne by som nechodila z obchodov s paradnou depresiou, ze vsetko siju len na figuriny, co maju vo vykladoch...

luci78p
autor
21. dec 2012

@kaktusik no ja som dala plán na tento mesiac 75,ale nestihnem to,tie sviatky,nedám to,tak sa mi to posúva,potom dám 73,potom 70 a tak postupne,to je reálne a viem,že za mesiac to dám,ked si dám že 65,to je hrozne daleko,to by som stratila motiváciu 😵

kaktusik
21. dec 2012

@luci78p no tak to ja si teda najprv dam ciel 75, potom 70 a potooom 🙂) zaujimalo by ma kolko by sa malo cca za mesiac schudnut, aby to bolo ok... predpokladam, ze by to zo zaciatku mohlo ist rychlejsie, tak dufam ze do leta tych 75-72 dosiahnem

majuskacechova
21. dec 2012

@luci78p jasne. kedy presne po sviatkoch? ale teraz sa uz vazne na to dam. nemozem tak po svete chodit. ani medzi ludi ist. sa necitim dobre takto ☹ 😀

luci78p
autor
21. dec 2012

@kaktusik no,prvý mesiac je asi najrýchlejší,ale tak 3-4 kg tuším sa dá a je to aj zdravé,inak netreba moc riešiť váhu,ked začneš cvičiť,naberieš svaly a tuk pojde preč,a kedže svaly sú ťažšie,može sa ti zdať ze si pekne schudla,ale váha to až tak neukáže,lepšie je sa meriať-hlavne pás...

luci78p
autor
21. dec 2012

@majuskacechova no až po silvestri,prvého nieeeee,druhého,to je tuším streda,dáme zdravé raňajočky,ukuchtíme dietny obedík a potom aj zacvičíme,či???? 😀 😀 😀 😀 😀 😀