icon

Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si

luci78p
7. nov 2012

Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....

mimikyky
1. jan 2013

vítam medzi nami nové kočky 😉 😉 hneď je tu veselšie 🙂

iconka
1. jan 2013

Dievcata, aj ja by som sa k vam rada pridala. Este v zivote som ziadnu dietu nedrzala, ale uz sa na seba nemozem pozerat. Prave som sa odvazila a mam 79kg, tolko som v zivote nemala 😠 a neda sa donekonecna ani utesovat tym, ze som vysoka. Ja najvyssi cas s tym nieco robit. Vzdy som mala presne opacny problem, bola som az prilis chuda, takze toto ma naozaj netrapilo, naopak, som si rifle vypchvala ponozkami, ked som sla von, lebo mne padalo vsetko, trcali mi bedrove a vlastne vsetky kosti na tele...ale to uz su len spomienky...takze, ak mozem, rada sa k vam pridam, len absolutne neviem, ako zacat. Zijeme v domacnosti dvaja a ja si neviem predstavit varit kazdemu zvlast. Ako to robite vy? Budem rada, za kazdu radu. Zaroven vam drzim palce s chudnutim. 😉

mimikyky
1. jan 2013

@iconka treba sa rozumne stravovať, a pridať aj nejaký ten pohyb, a pôjde to 😉

iconka
1. jan 2013

@mimikyky no ved jasne, len to stravovanie mi robi problem, pohyb mam ako tak, kazdy den som so psom vonku, ale sedavu pracu.... 😒

mimikyky
1. jan 2013

TROŠKU TEÓRIE 😉

Raňajky:
- cz pečivo, chlieb (1rožk, žemľa, chlieb cca60gr) + trošku masla , občas mäkký syr ligt, tvrdý syr, lučina syr, šunka, vajko, nátierky.... + zelenina
- cereálie, najlepšie nie také zapekané, lepkavé, hrudkové... cz cereálie od emco, bonavita, dobrá vláknina , čisté ovsené vločky ... + nízkotučné (0,5% príp 1,5%) mlieko, alebo s bielym jogurtom (50gr domlieka, 30gr do jogurtu)
- kaše z ovsených vločiek - sú aj hotové,instantné čo len zaleješ, ale majú dosť veľa cukru-ja občas dávam, niekedy ich robím pol na pol s ovsenými vločkami, a dolievam mliekom... varené z ovsených vločiek s vodou, s mliekom...
dochucujem ich orieškami, mandľami,škoricou, ovocím, sušeným ovocím...
- všelijaké palacinky, lievance z ovsených vločiek, k tomu ovocie, oriešky, mlieko... mňam mňam
-čaj, káva s ml, riedený 100%džús s vodou 1:2

desiata:

-väčšinou jogurt s cereáliami, vločkami, ovocím - banán,hrozno, granátové jablko... + trocha-tak za hrsť max. orechy vlašské,mandle
- jogurt má tak cca 125-150gr a do toho cca 30gr cereálií, vločiek a 1/2 banána,cca 10hrozienok...
-ja nejako presne nevážim, vážila som zo začiatku, naučila som sa odhadom, a držím sa-snažím sa teda aby nemalo jedlo viac ako 200gr

-občas nejaký cz koláč, káva
-cereálie s mliekom + ovocie
-ovocný tanier + tvrdý syr
-rôzne knacky so syrom a zeleninou

obed
mäso: kuracie, morčacie (najlepšie prsia, ale prestriedam aj so stehnom,a samozko, že bez kože) , hovädzie, ryby (treska, losos...), a občas aj chudé bravčové, pečienka (kuracia)
mäso: dusené , na štave, na prírodno, na zelenine.... parené v paráku... na panvici len tak na prírodno... grilované (panvica,el gril) ... pečené... varené
príloha : ryža (natural,parboiled) , zelenina!!! sladký zemiak, cz.cestoviny, kuskus, quiona
zeleninové šaláty ako prílohy, dusená zelenina, grilovaná zelenina....

polievky:
čisté zeleninové vývary, mäsový vývar, a rôzne zeleninové krémové... nikde nedávam múku!!! keď potrebujem trošku dohustiť, tak troškou ovsených jemných vločiek,,,,, zjemňujem smotanou na varenie -10%

zapekaná zelenina.... miešaná,s ml mäsom, brokolica so syrom, cuketa s kuracím mäsom....

také moje srdcovky ... kuracie pečené na kyslej kapuste, ryba na zelenine, kuskus alebo quinoa s mäskom na šťave ala čína... mäsko na špenáte.

olovrant:
podobne ako desiata, ale tu už pridávam bielkoviny a uberám sacharidy
-jogurt miešam s tvarohom 1:1, a pridám orechy, škoricu, javorový sirup, prípadne ovocie-mandarínka, kiwi,ananás
-tvaroh s troškou javorového sirupu, rozmixovaný s ovocím, s troškou lekváru light....
-hotový kúpený ovocný tvaroh "ovofit" (kaufland, hypernova)
-cottage syr s paradajkami, so zeleninou, ako šalát so zeleninou,syrom,šunkou... prípadne nasladko
-tuniak so zeleninou
-poľa potreby dopĺňam buď cz chlebom, ale polovičnou dávkou ako doobeda... alebo krehkými chlebíkmi,papierovými
-acidko
-tvrdý syr, zelenina, vajko
-mliečny drink

večera:
-mäsko, ryba ako na obed, ale už len so zeleninou
-cottage, tuniak, tvaroh.... so zeleninou
-vajíčka: 2ks na mäkko+papierový chlebík,zelenina.... volské oko + zelenina.... praženica s 1celé+2bielky + zelenina,papierový chlebík.... natvrdo 1+2bielky + zelenina..... omeleta 1celé+2bielky so zeleninou, paprikou, šampiňonmi, šunkou, syrom.......

-2hodiny pred spaním si dám buď pohár acidka, čistého (zákys,cmar) alebo kúsok tvrdého syra, bielko na tvrdo...

VEĽMI dôležité je jedlá obmieňať, striedať...aj rôzne druhy,značky...lebo sa niečoho obješ, a potom to vylúčiš, nebudeš schopná to už jesť, a bude ti to chýbať
Raz za čas (napr v nedeľu) si treba dať aj "normálne" jedlo, trošku zhrešiť, aby sme metabolizmus trošku šokovali, a nakopli ho do ďaľšej etapy

mimikyky
1. jan 2013

@vichrica to narodeninové tiramisu? nemáš zajtra náhodou narodeniny?? ak si dobre pamätám, či??

dadka246
1. jan 2013

@sbosorka ahoj ja mam 169cm a 75kg ... na zaciatok by som chcela schudnut 10kg... a miery este musim premeriat... a uz si zacala dnes?

wieruss
1. jan 2013

@iconka u nas je to este tazsie , lebo ja musim varit aj malemu takze asi budem jest to co on 😀 a mne osobne pomaha ked si proste hovorim, ze jem lebo musim a nie preto ze mi to chuti, potom sa neprezieram a vaha ide pomaly dole.

wieruss
1. jan 2013

@sbosorka ja mam 68 a chcela by som dole 10kg. Vyska 168, mieri neviem lebo maly schoval niekde meter 😀

iconka
1. jan 2013

Vzdy to musia byt len biele jogurty? Vidim, ze to bude tazke, lebo napr. kuskus mi vobec nechuti, ovsenne a podobne vlocky s mliekom ma napinaju. To ich jem radsej suche tie kadejake cerealie ako s mliekom, proste si pritom pripadam ako ked vykrmuju hus 😒 Asi sa budem musiet velmi premahat, aspon zo zaciatku. To je asi moj problem, lebo sa na to pozeram s odporom a pritom by asi stacilo sa na to tesit ☹ a tiez nemam rada zeleninu, teda nie vsetku samozrejme, ale neznasam napr. mrkvu, petrzlen, zeler, teda vsetku korenovu zeleninu. Ale tak to nahradim rajcinou, paprikou a pod. A dalsia vec ma desi, ja uz roky neranajkujem. Neviem si predstavit jest 5x denne 😒 zda sa mi to vela. Ale s ostatnym by nemal byt problem, teda dufam. 😕

sbosorka
1. jan 2013

@dadka246 nie, začínam oficiálne až zajtra 😉 , ale už dnes žiadne sladkosti a nič nezdravé 😀 😀 .
U mňa je najväčší problém s pitím, niekedy si večer spomeniem že som za celý deň nevypila ani deci vody. Budem si musieť napravovať mobil na každú hodinku aby som na pitie nezabudla. Aké rôzne diéty ste skúšali?

vichrica
1. jan 2013

@mimikyky Máš super pamäť 🙂 Áno, narodky mám až zajtra, ale tiramisu som robila skôr kvôli babke a už je úspešne aj zjedené, takže ma už nemá čo pokúšať 😝
@iconka Na niektoré veci si človek zvykne časom. Napr. ja na tvaroh alebo ovsené vločky, ale niektoré nezjem ani teraz. Vyber si tie, ktoré chutia Tebe, skúšaj nové veci a uvidíš. Ja som jedla aj 6x denne. Zavísí čo ješ, kedy a koľko.

mimikyky
1. jan 2013

@iconka tie raňajky, tie sa veru treba naučiť jedávať 🙂 a do bieleho jogurtu skús dávať orechy, mandle, sušené brusnice, ovocie, granátové jablko.... nemusíš ho jesť samotný, ani ja ho tak nedokážem zjesť 😝
@sbosorka aj ja mám na mobile nastavené pripomienky 😉
@dadka246 mám rovnaký cieľ, -10kg
@wieruss kľudne jedávaj s malým, len si uprav porcie 😀

@vichrica 😉 🙂

dadka246
1. jan 2013

@sbosorka u mna je to tiez problem s tou vodou.... ja to budem riesit asi tak, ze si rano nalejem 2lvody do flase a do vecera musi byt vypita 😀 ...

dadka246
1. jan 2013

@sbosorka ja som nedrzala zatial ziadnu konkretnu dietu... ale ked som niekedy pred 3rokmi mala take obdobie zdrave zivotneho stylu, vtedy som nejedla sladkosti, vyprazane a take klasicke zakladne veci co robit a co nie... tak by som bola velice rada, keby som sa k tomu opat dokazala vratit 😉

dadka246
1. jan 2013

@mimikyky tak uz len najst poriadnu motivaciu a odholanie a hor sa do toho 🙂 ... budeme sa musiet veru podporovat 🙂

borkavan
1. jan 2013

@vichrica inak vážne, paráda ako si schudla. a to chceš ešte ďalej? a koľko?

borkavan
1. jan 2013

@iconka a koľko meriaš? lebo ja mám tiež 79 kg a meriam 175 cm a tiež toto mám extrém a cítim to aj na kolenách. už som raz mala takúto váhu a za 10 mesiacov som schudla.
takže idem aj teraz na to.

iconka
1. jan 2013

@borkavan Meriam 180cm, ja to vidim najma na bruchu a tak celkovo od pasa hore. Taky pavuk je zo mna 😖 KOlko by si chcela zhodit? Ja som dlhooooooo mala 58kg, ale potom nastal zlom a uz to islo ☹ ...ja sa potesim kazdemu kilu dole. Uz som sa pytala priatela, ci je ochotny stravovat sa zdravsie spolu so mnou, ale neuspela som. 😒 Bude to tazke...a ked vidim este tie medovniky a slane kadeco 😕

borkavan
1. jan 2013

@iconka tak tak ja som typ hruška. Ja zas brucho a zadok mám ako Serena Wiliams, ale ona ho má aspoň pevný. Proste ja mám typický černošký vypučený zadok a teraz ako delo :D
A brucho ani nehovorím.
Inak to si vážne bola chudá pri takej výške a 59 kg. Joj to ti závidím. To som mala naposledy v mojich 24-roch rokoch.
Ja keď mám pri 175 cm 73 kg, som ako tak spokojná. Ale úplne super a sexi sa cítim, keď mám 68 kg. To mi stačí. Keď bude menej, len budem vďačná.
prvý cieľ mám 73 kg a druhý 68 kg a potom uvidím.
Lebo keď som mala menej ako 68 kg tak som nemala žiadne prsia, keďže som typ hruška. Tak toto mi stačí.

borkavan
1. jan 2013

@mimikyky dík za ten jídelníček... tiež chcem dať dole -10 kg. Ale prvý cieľ mám - 6 kg, čiže sa dostať na 73 kg pri výške 175 cm.

iconka
1. jan 2013

@borkavan aj u mna nastal zlom tak vo veku 23-24rokov, potom som zili isty cas vo Finsku a tam som okrem roboty len jedla a spala a vtedy sa to zacalo a pokracovalo to a vlastne stale pokracuje, takze som sa rozhodla zakrocit a nepokracovat smerom hore, ale naopak. Ja zatial nemam urcenu konkretnu vahu, lebo som to nikdy nesledovala, ze kedy sa citim fajn, ale zatial si skusim dat hranicu 10kg 🙂 ale ked si pomyslim ako dlho to potrva, tak mi je do placu 😒 ale drzim ti palce 🙂

borkavan
1. jan 2013

@mimikyky sa chcem opýtať, ja napr. vôbec nelúbim mlieko. fuj. ovsenné kaše si robím so sójovým mliekom, to nevadí???

mimikyky
1. jan 2013

ja tiež snívam o -10kg 🙂
ako som spomínala, mám už vyskúšané, že keď sa stravujem a cvičím podľa plánu aspoň na 70-80%, dám dole mesačne 4kg, a to podľa merania čistého tuku... krásne mi aj cm ubúdali 🙂 len musím dodržiavať 😝 ... minulý rok som bola dosť chorá, dúfam, že teraz už to bude ok 😉
dávam si teda cieľ, každý mesiac dať dolu -2kg 😉 keď sa mi to bude dariť, nebudem si zatiaľ presne jedlo vážiť, možno neskôr...
u mňa je problém zelenina, dosť som sa jej prejedla keď som sa účastnila jedného chudnúceho projektu, a nedokážem jej zjesť toľko, koľko treba 😔 a aj pitie... ach jo 😅 nastavené pripomienky, a fičím...
chcela by som do leta mať zase svoju váhu 🙂

mimikyky
1. jan 2013

@borkavan ono to mlieko nieje až také dôležité, nejak extra výživné nieje 😉 ide o to, že tie vločky obsahujú tzv. pomalé sacharidy, čiže až tak nám nenarobia šarapatu, lebo po nich tak veľmi nekolíše hladina cukru v krvy ako po obyč sladkých jedlách...a ak nemáš rada mlieko, daj tie vločky do jogurtu, tvarohu, acidka...alebo si ich sprav ako palacinky, muffinky, lievance...

susik77
1. jan 2013

@mimikyky : ahoooj, to som rada, ze ste znovu rozbehli diskusiu, mozem sa pripojit? 🙂 ja som zacala chudnut v polovici oktobra / nechala som si zostavit jedalnicek od nutric. poradkyne. do vianoc som mala 8 kg dole, ale cez vianoce som 2 nabrala. Chcem zhodit 20 kg do juna - jula. Tesim sa ze sa budeme znovu povzbudzovat 😉
A vsetko najlepsie do neveho roku!

mimikyky
1. jan 2013

@susik77 jééj, vitaj moja 🙂 jasné, že sa môžeš pripojiť 😉 budeme zase spolu chunúť 😉 😉
a aj Tebe a rodinke všetko dobré 🙂

iconka
1. jan 2013

@mimikyky vsak ja nemam nejaky velky problem jest biely jogurt, len som tak naivne dufala, ze mozu byt aj ochutene. 🙂 Dufam, ze nemusia byt len nizkotucne, lebo tie su hnusne akekolvek.

susik77
1. jan 2013

@mimikyky - supeer, tesim sa 🙂 sa mi s vami super chudlo, dala som vtedy -19 kg 🙂

mimikyky
1. jan 2013

@iconka nízkotučné nie... tak okolo 3%tuku v poho 😉 hollandia je super 😉 ten milujem aj príchuť írska káva a miešam si 1:1 s tvarohom,mňamka 😀