icon

Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si

luci78p
7. nov 2012

Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....

luci78p
autor
14. jún 2013

@mimikyky no,konečne som sa tu dostala,ale som ťa tu nevidela 😵 ako pribrala som 10 kg - za 3 a pol mesiaca,no cítim sa jak slon,ale už idem na to znova,zlé obdobie je hádam už preč 😝
a ty sa ako máš?????? 🙂

mimikyky
14. jún 2013

@luci78p moja, tak to ma mrzííí ☹
ja som nepribrala, držím sa stále viac menej rovnako... doma peklo absolútne, problémov strááášne veľa, a každého druhu ☹ .. teraz som 3t sama, bez menších deciek, tak budem makáááť oživot 😀

luci78p
autor
14. jún 2013

@mimikyky a kam ti idú na 3t???? 😵 😵 😵 aspoň oddýchneš

mimikyky
14. jún 2013

@luci78p sú v Lučivnej v tatrách na liečení ... alebo sa zcvoknem z toho ticha 😀

luci78p
autor
14. jún 2013

@mimikyky no,3t ti bude aj smutno 😉

marost
17. jún 2013

skuste cambridge diet. popularna dieta, ja som schudol 40 kil..

llluckaaa
18. jún 2013

@marost Možná populární, ale s vysokým rizikem jo-jo, protože se při ní člověk nenaučí správně stravovat ☹ A navíc by měla být pod dohledem lékaře a není vhodná pro všechny 😉

marost
18. jún 2013

@llluckaaa nemozem s tebou suhlasit. Kazda dieta nesie v sebe rizko jojo efektu, pokial a clovek po jej ukonceni nezacne stravovat racionalne a vrati sa tam, kde zacal. Jojo efekt je totiz to psychicka zalezitost a zalezitost toho, ako sa stravujeme. Nie je to zalezitost diety. A co sa tyka spravneho stravovania - ver tomu ze a nauci. Nauci sa minimalne 3x denne jest. A co sa tyka dohladu lekara alebo vyskoleneho konzultanta - je to len a len plus tejto diety, pretoze clovek je pod dohladom, moze sa kedykolvek s cimkolvek poradit a navyse, kazde 2 tyzdne ma merania vahy a tukov. Cize presne vie ako na tom je... Je to jedna z najlepsich diet na chudnutie a to ti povie vacsina z tych, co si tym presli...

llluckaaa
18. jún 2013

@marost Já s tebou taky nemůžu souhlasit. Právě že s touto dietou se člověk nenaučí správně jíst. Naučí se, že zhubne pomocí průmyslově vyrobených přípravků a tím, že hodně omezí svůj energetický příjem. A jíst třikrát denně, to se asi stěží dá považovat za zdravé a správné. Nenaučí se připravit si sám zdravá jídla a nenaučí se znát složení výrobků, takže je vysoká pravděpodobnost, že bude po skončení diety dělat ty stejné chyby, jako před dietou 😒
To by mě zajímalo, kolik lidí, kteří drží Cambridge dietu jsou skutečně pod dohledem lékaře, který jim ohlídá to, co má ☹
Závěr: mně přijde mnohem lepší se naučit zdravě stravovat, změnit složení stravy, naučit se správě jídla připravovat a k tomu individuálně omezit příjem energie. I tohle se dá dělat pod dohledem odborníka, který pohlídá, zda se to dělá správně 😉

marost
18. jún 2013

@llluckaaa ja som nenapisal ze a naucia spravne stravovat (mimochodom edukacia k tomu je nadpriemerna v ramci CD), ale ze sa naucia praviddelnosti (co je zaklad). A co sa tyka toho dohladu - kazdy jeden clovek co je na CD pod tym dohladom je. A ma to svoje dovody. Suhlasim s argumentom, ze je treba naucit sa spravne a racionalne stravovat. Lenze ktora dieta je taka? Kazda je o ombedzovani niecoho, aby sa schudlo. Cize dieta je vzdy len dieta a nie radionalne stravovanie 🙂 Nie nadarmo aj narodny institut NICE uznal CD za vyvazeny sposob stravovania a zaradil ju do zoznamu diet, ktore neohrozuju zdravie a ktore prinasaju ocakavane vysledky. Navyse, najdes ju aj v učebniciach klinickej obezitologie od vedeckych kapacit ceskej medicíny a VLCD sa bezne uplatnuju v zdravotnickej praxi..

llluckaaa
18. jún 2013

@marost Tys to možná nenapsal, ale já to píšu 😉 Já vím, že CD patří do VLCD, které se uplatňují při redukčních režimech, četla jsem například Hainera. Ale právě proto, že jsem to četla a zajímám se o obezitologii, tak píšu, že CD není vhodná pro všechny, že je potřeba lékařského dohledu a že se při ní nenaučíš správně stravovat. Je vhodná pro ty, kteří potřebují hodně zhubnout v krátké době.
Dieta, která se nazývá RACIONÁLNÍ, respektuje jednotlivce a pravidla zdravé výživy 😉 Jen se při ní trochu sníží energetický příjem tak, aby se hublo pomalu a vyváženě. Pokud se člověk naučí si správně poskládat jídelníček, pak mu tolik nehrozí jojo jako při CD.
Hele, to je jedno. Je super, že ti CD pomohla, ale já bych se do ní z výše uvedených důvodů nikdy nepustila.

marost
18. jún 2013

@llluckaaa odporucam ti precitat si vetu po vete co som v 2 prispevkoch napisal. Odchadzas od podstaty len preto, aby si ma presvedcila o spravnosti tvojich argumentov (tie ja mimochodom akceptujem, na svoj nazor mas pravo).. Nejdem to dalej pitvat, nema to zmysel. Pekny den prajem

luci78p
autor
14. júl 2013

semolinové špagety s baby špenátom a syrom - klasickým,ale inak by som volila parmezán,len už došli zásoby 🙂)
pečienky kuracie so zemiakovým pyré,brokolicou na pare a smotanovo- cesnakovým dipom

agnesi
19. júl 2013

Nedávno mi jedna paní poradila,že mám jíst po malých, ale pravidelných dávkách, takže jsem to zkusila. Ráno místo 2 chlebů jeden, na oběd talíř polévkou už nepřetéká, druhého si dám také méně, na svačinu slupnu s drobkama nějaké to ovoce, jen večeře se mi moc nedaří 😒 Váhově jsem na tom pořád stejně, protože jsem začala teprve před týdnem, ale cítím se mnohem lépe a hlavně, nemám pocit hladu, čehož jsem se bála nejvíc 😵 Do toho cvičím Kalanetiku, která mi vrátila po porodě dvou dětí svoji postavu, kterou jsem měla možná tak na prvním stupni ZŠ 😀 Vždy jsem měla 64 kg při výšce 159 cm a nyní mám 57 kg, což je opravdu úžasné, hlavně po dvou dětech 😉 Kdo by chtěl vědět více, ať mi napíše, vytvořila jsem totiž své stránky, které se věnují Kalanetice, protože na internetu nic takového neexistuje, tedy ano, něco málo, ale pro mě to bylo nedostačující 😝 Mějte se krásně a všem přeji pěkný a prosluněný den 🙂

luci78p
autor
25. júl 2013

soja s ryžou a zeleninkou 😉 inšpirovala som sa tu na MK od jednej kočky

sarkad2856
30. júl 2013

@agnesi Mohla bych se zeptat kde tu skupinku máte?Tady na MK?

anka035
30. júl 2013

Neviem či je to sem vhodné, snáď to ale niekoho zaujme, súťaž o kávu na chudnutie: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=5056702...

agnesi
2. aug 2013

@sarkad2856 Jakou skupinku přesně myslíte? Pokud máte na mysli "Kalanetikovou", tak tady ne, ale mám FB stránky a potom i své vlastní vytvořené. Pokud byste měla zájem, napište mi a já vám na ně pošlu odkaz 😉

adeli79
3. aug 2013

schudla som bez trapenia 5 kg za 3 tyzdne a pokracujem dalej. pre mna, co vecne bojujem s kilami, idealna dieta. este 10 kg a som hviezda. 😀 😀 😀 viac info tu: http://www.vitaminex.eu/vitaminex/8-AKO-SCHUDNUT

cencula
6. aug 2013

adeli79 v čom to spočíva?

happyfrog80
6. aug 2013

@llluckaaa ja som za take chudnutie,ze sportovat viac a jest male porcie ,castejsie (nie len ked citim hlad bo potom sa total prezeriem) a samozrejme jest vsetko co mi chuti,nie hnusne nizkotucne mlieka ,jogurty fuj

karolin54
6. aug 2013

@happyfrog80 sdílím tvůj názor, tak jak říkáš mi to tak podobně poradili i ve studiu, mám sestavený jídelníček, kde jím pěkně 5 krát denně, důležité je dodržovat pitný režim (ne jen vodu) a pak se k tomu i přiměřeně hýbat, funguju už takhle 14 dní a cítím se mnohem lépe, řekla bych, že zatím je to hlavně psychycká úleva, že pro sebe konečně něco dělám a jaké jsou výsledky v číslech poznám 20. na další schůzce 🙂 jo a taky musím říct, že mi káva Coffee4Slim odbourala mé předsudky, že co je nějaký zdravý výrobek tak není dobré, chutná mi to více než normální káva 🙂

luci78p
autor
8. aug 2013

špagetky s rajčinkami,cottage,cibulkou a parmezánom
zapekaná zeleninka s mozzarelou,gouda a parmezán

karolin54
10. aug 2013

@luci78p Teda Luci, ta tvá jídla vypadají krásně 🙂 já dneska na oběd vařila Rybí rizoto, kdyby jsi chtěla recept, tak pošlu 😉

luci78p
autor
11. aug 2013

pošli 😉 a dakujem 😀

karolin54
11. aug 2013

@luci78p pošlu rovnou tu stránku, kde jsem to našla, jsou tam napsané i kilojouly a krásná fotka, kterou bych já nikdy neudělala 😀 takže recept na rybí rizoto tady http://www.svet-zdravi.cz/recepty/hlavni-jidla/... 😎 Jooo, ještě, když už tam budeš, tak jsem dělala i na večeři 2 z pomazánek, které tam jsou tu pažitkovo-bazalkovou a ředkvičkovou (víc mi chutnala ta pažitkovo-bazalková 😝

dada97
11. aug 2013

ahojte koceny, ja som konecne pred casom ako som sa zacala viac venovat problematike prekyslenia zistila, preco poniektore tvrdia ze priberu aj z vody, keby ste chceli, viem tu vlozit nejake prispevky a v kombinacii so stravou na akej fungujete, resp kombinacii potravin, ktore budu vytvarat v tele zasadite prostredie pojdu kilecka dole,. Prekyslennost si viete zistit pomocou lakmusovych papierikov, tie sa daju kupit aj v lekarni, keby ste chceli vediet viac, kludne ip

luci78p
autor
11. aug 2013

@karolin54 pozriem, a redkvičku ja tiež nemusím 🙂

luci78p
autor
11. aug 2013

@karolin54 čo to je gervais????neaký syr????

karolin54
19. aug 2013

@luci78p áno, áno, gervais je sýr 🙂 najdeš ho normálně v jakémkoli obchodě 😉