icon

Ryžová diéta - skúsenosti

borihh
24. feb 2019

Aké máte skúsenosti s touto diétou ? Nevýhody? Koľko ste dali dole?

amelia000
•
25. feb 2019

@borihh to je asi najvavsia hlupost aku som kedy citala :D ked chces dietu daj si radsej bielkovinovu. Nebudem tu rozpisovat ale v skratke:
Sacharidova dieta: schudnem svaly
Bielkovinova dieta: schudnem tuk.

lorela
•
25. feb 2019

@borihh Kolegyňa schudla výrazne a počase nabrala všetko naspäť aj s úrokmi tak, ako je to pri každej diéte na ohraničený čas (a je jedno, či je to bielkovinová alebo sacharidová, melónová alebo delená, kapustová alebo banánová atď. atď. 🙂 ).
To, čo potrebuješ k trvalému schudnutiu, t.j. schudnúť a váhu sa natrvalo udržať je zmeniť stravovacie návyky už navždy a začať sa hýbať - zidealizovať príjem a výdaj kalórií do takej miery, aby si svoju váhu ustálila (nepriberala a nechudla).

evka64
•
25. feb 2019

@borihh ryza je najhorsi sacharid aky moze byt aceste ta aj zapecie 😁😁

ninapat
•
27. feb 2019

@evka64 Nerozumiem preco by mala byt najhorsi sacharid, podla mna je ryza fajn, len zase ryzova dieta nie je najstastnejsim riesenim 🙂

amelia000
•
27. feb 2019

@ninapat to tak ked to ma v hlavicke kus pomylene a najhorsi sacharid je ryza a najlepsi bude cukor 😂

lorela
•
27. feb 2019

Celozrnná ryža (hnedá) je celkom v pohode. Asi mala autorka onoho výroku 🙂 na mysli arzén, ktorý v dnešnej zamorenej dobe ryža môže obsahovať. No stále platí, že náš organizmus sa do určitej miery vie s týmto bordelom vysporiadať (inak by sme kapali rovno na ulici ako muchy), ak ovšem človek aspoň trochu holduje racionálnej životospráve, konzumuje všetko s mierou a obzrie sa aj za kvalitou.

evka64
•
27. feb 2019

@ninapat pretoze ma vysoky glykemicky index

evka64
•
27. feb 2019

@amelia000 neviem preco urazas...viem o com hovorim, mam dceru diabeticku...sacharid =cukor, keby nahodou...trapka

lorela
•
27. feb 2019

@evka64 Samotná ryža má vyšší GI, a stále nie tak vysoký GI ako napr. chlieb. A chlieb tiež netreba úplne vylúčiť z redukčnej diéty, len zvoliť celozrnný a v obmedzenom množstve rovnako, ako je to s tou ryžou.

amelia000
•
27. feb 2019

@evka64 sa ta tu niekto pytal na tvoju dceru a jej diagnozu? 😉 ryza alebo koncentrovane sacharidy su vhodne aj do diety samozrejme v urcitej miere pre svoje iste ucinky. Ale ked budeme riesit GI potravin napisem ti aby si sa pridala do konverzacie ;)

ninapat
•
22. mar 2019

@evka64 Podobny, pripadne rovnaky glykemicky index maju aj ine potraviny, ale to hned automaticky neznamena, ze je to zle 🙂

evka64
•
22. mar 2019

@ninapat ved ano, ale pani sa pytala na ryzovu dietu....

mili2103
•
27. apr 2019

Ahoj chcela by som vyskusat ryzovu dietu mesacnu kolko sa da schudnut tymto sposobom dakujem

betka1209
•
15. sep 2020

Starsia diskusia ale predsa napisem ci je ryza vhodna alebo nevhodna neviem ale ja pri histaminovej intolerancii som musela zacat prave ryzovou dietou a zemiakovou fitnesky z toho nebudete ale ked clovek musi s eliminacnou dietou tak proste musi

sisinka76
•
27. dec 2020

Bielkovinova dieta