icon

Dieťa prestalo chodiť po chrípke: Skúsenosti?

7. jan 2025

3 ročný syn mal virózu s vysokými teplotami. Keď teploty ustúpili, syn prestal chodiť. Na pohotovosti mu dali diagnózu parainfekčná myozitida. Máte skúsenosti s touto diagnózou?Kolko dni trvalo kým dieťa začalo chodiť ako pred chorobou?

veklipo
•
7. jan 2025

Robili mu rozbor krvi? Nechcem v ziadnom pripade strasit, ale moja 11r neter po chripke prestala chodit a bola z toho leukemia.

autor
•
7. jan 2025

Rozbor je v poriadku. Diagnózu som napísala vyššie.

oceanahory
•
7. jan 2025

Mna raz zaujimala tato tema a vtedy som nasla tuto starsiu diskusiu, kde viacere maminy so skusenostami rozoberaju tento problem. Mozno sa tu docitas nieco mudre:
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/parainfekcna-myozitida/
Prajem skore uzdravenie!

rivini
•
7. jan 2025

Mne sa toto stalo v dospelosti. Prekonala som influenzu typu B a asi tyzden-dva po som chodila len s obrovskymi tazkostami, svaly boli ako paralyzovane. Asi po troch tyzdnoch mi bolo lepsie.

adigo81
•
7. jan 2025

Ahoj,syn má 11 rokov a tiež to dostal pred týždňom a pol,po vysokých teplotách 39,5.Boli sme v nemocnici na pohotovosti,brali mu krv,dostal infúziu.Dávali sme 3x denne Nurofen,vitamíny,D,C a B komplex,po 2 dňoch už začal zase chodiť,ale mali sme týždeň dodržiavať kľudový režima Nurofen bral 6 dní,potom už len 2x denne,keď sa stav zlepšil.

11bodka11
•
7. jan 2025

Moj syn raz po chorobe zacal krivat,dva dni ani na wc nepresiel. Boleli ho klby. Mesiac nechodil do skolky. Dali mu aj injekciu D vitaminu. Preslo to

joesvk
•
7. jan 2025

Dávaj Nurofen aspoň dva dni.