icon

Ryžová diéta - skúsenosti

borihh
24. feb 2019

Aké máte skúsenosti s touto diétou ? Nevýhody? Koľko ste dali dole?

amelia000
25. feb 2019

@borihh to je asi najvavsia hlupost aku som kedy citala :D ked chces dietu daj si radsej bielkovinovu. Nebudem tu rozpisovat ale v skratke:
Sacharidova dieta: schudnem svaly
Bielkovinova dieta: schudnem tuk.

lorela
25. feb 2019

@borihh Kolegyňa schudla výrazne a počase nabrala všetko naspäť aj s úrokmi tak, ako je to pri každej diéte na ohraničený čas (a je jedno, či je to bielkovinová alebo sacharidová, melónová alebo delená, kapustová alebo banánová atď. atď. 🙂 ).
To, čo potrebuješ k trvalému schudnutiu, t.j. schudnúť a váhu sa natrvalo udržať je zmeniť stravovacie návyky už navždy a začať sa hýbať - zidealizovať príjem a výdaj kalórií do takej miery, aby si svoju váhu ustálila (nepriberala a nechudla).

evka64
25. feb 2019

@borihh ryza je najhorsi sacharid aky moze byt aceste ta aj zapecie 😁😁

ninapat
27. feb 2019

@evka64 Nerozumiem preco by mala byt najhorsi sacharid, podla mna je ryza fajn, len zase ryzova dieta nie je najstastnejsim riesenim 🙂

amelia000
27. feb 2019

@ninapat to tak ked to ma v hlavicke kus pomylene a najhorsi sacharid je ryza a najlepsi bude cukor 😂

lorela
27. feb 2019

Celozrnná ryža (hnedá) je celkom v pohode. Asi mala autorka onoho výroku 🙂 na mysli arzén, ktorý v dnešnej zamorenej dobe ryža môže obsahovať. No stále platí, že náš organizmus sa do určitej miery vie s týmto bordelom vysporiadať (inak by sme kapali rovno na ulici ako muchy), ak ovšem človek aspoň trochu holduje racionálnej životospráve, konzumuje všetko s mierou a obzrie sa aj za kvalitou.

evka64
27. feb 2019

@ninapat pretoze ma vysoky glykemicky index

evka64
27. feb 2019

@amelia000 neviem preco urazas...viem o com hovorim, mam dceru diabeticku...sacharid =cukor, keby nahodou...trapka

lorela
27. feb 2019

@evka64 Samotná ryža má vyšší GI, a stále nie tak vysoký GI ako napr. chlieb. A chlieb tiež netreba úplne vylúčiť z redukčnej diéty, len zvoliť celozrnný a v obmedzenom množstve rovnako, ako je to s tou ryžou.

amelia000
27. feb 2019

@evka64 sa ta tu niekto pytal na tvoju dceru a jej diagnozu? 😉 ryza alebo koncentrovane sacharidy su vhodne aj do diety samozrejme v urcitej miere pre svoje iste ucinky. Ale ked budeme riesit GI potravin napisem ti aby si sa pridala do konverzacie ;)

ninapat
22. mar 2019

@evka64 Podobny, pripadne rovnaky glykemicky index maju aj ine potraviny, ale to hned automaticky neznamena, ze je to zle 🙂

evka64
22. mar 2019

@ninapat ved ano, ale pani sa pytala na ryzovu dietu....

mili2103
27. apr 2019

Ahoj chcela by som vyskusat ryzovu dietu mesacnu kolko sa da schudnut tymto sposobom dakujem

betka1209
15. sep 2020

Starsia diskusia ale predsa napisem ci je ryza vhodna alebo nevhodna neviem ale ja pri histaminovej intolerancii som musela zacat prave ryzovou dietou a zemiakovou fitnesky z toho nebudete ale ked clovek musi s eliminacnou dietou tak proste musi

sisinka76
27. dec 2020

Bielkovinova dieta