Schudnutie z veľkej váhy
Ahojte ... Mám 25 rokov tri detičky som dosť sedavy typ ženy ľúbim veľmi papat sladké ..a piť sladené nápoje nemám absolútne žiadnu motiváciu mám 159cm a 92 kg bojím sa že sa dostanem na trojciferne číslo a preto som sa rozhodla niečo zo sebou robiť bojím sa že sa manželovi zapáči krajšia chudsia a to nedovolím .. chcem schudnúť . Lenže vôbec neviem ako začať nejaké rady typi motivácia ktorej sa podarilo schudnúť viac ako 30kg a nemá ovisnutu kožu 🥴 dakujeeeem 😍
@ivetka1445 aktívne sa venujem športu aj výžive. Takze ako aj iné baby ti tu radia stačí pomalé kroky na začiatok keď niesu financie na trénera a jedálnička na začiatok aj úplne zbytočne keď to nebudeš prehanat nejakými nezmyselnými diétami 🙂!
@ivetka1445 vieš čo najhoršie bolo asi bruško, ale nebolo to dramatické. Sťahovalo sa relatívne pekne, keď som cvičila a zmenšovalo sa tak mne sa akoby dvíhalo hore a tak sa sťahovalo . Ale je treba povedať, že som dosť vysoká, takých 170cm zhruba a ten tuk ubúdal odvšadiaľ a boli partie ako to bruško alebo tricepsy, kde tá koža troška visela, ale ako hovorím, nie dramaticky. Tak ti to poviem. Nebolo to na dvojdielne bokové bikiny, čo nosia 16nast ročné, ale nebolo to ani na žiaden chirurgický zákrok!! Ja teraz budem musieť riešiť diastazu po pôrode a až potom môžem cvičiť klasické cviky na spevnenie a tvarovanie a chudnutie. Takže tak 🙂
@mogaa veľmi veľmi pekne ďakujem za radu parádne vysvetlene 🥰
@alzbeta1301 dakujeeeem 😊
@mimibabybell no tak to máš ešte super 😊 ja sa preto pýtam vieš lebo mne dosť to bruško vysi od tehotenstiev pôrodu ... Už teraz a bojím sa že keď schudnem bude ešte viac ale hádam sa to stiahne
@ivetka1445 asis tym moc nearobis. ja mam velke brucho,a le mam aj svaly uvolnene, aj kozu vytahanu., videlo aj pred chudnutim. mne pomoze jedine plastika
@majamat ja si myslím že aj ja tak budem na Tom ale tak hádam raz na ňu našetrim keď to bude také hrozne 🤣🙈
@ivetka1445 @majamat kočky uvidím teraz po pôrode ako to pôjde 🙂 ja strašne dúfam, že plastiku nebude treba 🙏 ale čo viem, že bude treba je disciplína a pevná vôľa a mať stále pripravené niečo zdravé pod zub 🙂 Držím nám všetkým palčeky 💕
@mimibabybell no tá pevná vôľa hlavne 😊dakujeeeem a podobne držím palceky 🥰
@ivetka1445 ahoj, na začiatok si hlavne nenalož veľa aby si to dokázala dlhodobo niesť. Na začiatok úplne stačí keď zameníš sladené nápoje za čistú vodu. Pridávaj si malé ale dosiahnuteľné ciele krok za krokom. Možno to bude dlhšia cesta, ale výsledok bude trvalý. Nepodlahni prosím diétam ♥️
@positivvibe určite nie diéty už nikdy viac .. skúšala som to neskutocne veľa krát a furt som len hladovala a mala z toho nervy 😐skúsim to pomaly ale isto a dúfam že to tentokrát zvládnem už mi ide totiž o zdravie 😊 A veľmi pekne dakujem za radu 🥰
@majamat dnes som skúšala zápisat prvý krát a je to so mnou teda pekne na chuja myslíš že mám dobre nastavené tie tabuľky ?
@ivetka1445 mne sa podarilo schudnúť 15 kg bez cvičenia- stravou, tým, že som nejedla sladké ani nepila sladké,biele pecivo som vylučila,ranajky obedy normálne ale večera do 17,30 - celozrne pecivo plno zeleniny max kvalitna šunka lučina ,a šlo to.Dala som si hocikedy aj hranolky k obedu , či kebab,činu z reštiky
@ivetka1445 skus si vygooglit 28dnovu kuru podla macingovej.ranajky su vzdy sladke a sluzia na to aby si pocas dna uz nemala chut na sladke.treba ale varit kazdy den podla jej receptov.
@ivetka1445 mne sa podarilo schudnut 30 kg za 6 mes cca. Ked je odhodlanie, nie je dovod, aby si nedosiahla svoj ciel 😊
@ivetka1445 Pozri www.schudnisdave.sk, sme tu viacere co ideme s nimi, a na rozdiel od "zazracnych" koktailov a potravinovych doplnkov, ktore Ti skor znicia zdravie, nez pomozu schudnut, toto funguje.
@ivetka1445 vylúčila som sladké a colu a zatiaľ za 5dni 1,5kg dole 😆
@ivetka1445 základna rada ktorá neublíži prestaň jesť cestoviny, pečivo - ak sa ho nevieš vzdaz obmedz ho napr miesto dvoch chlebov si daj 1 a daj si vajíčko, cotage chceese a zeleninu aby si bola sýta, nepi sladké to je smrť....nesladené čaje, vodu, sóda stream, daj si do vody ovocie ak ti čistá nechutí, keď zješ dve vajcia, papriku, paradajku k tomu jeden chlebík nemôžeš byť hladná. Nikdy nejedz sladké pred jedlom, počkaj po jedle 10-15 min pravdepodobne ta to prejde a začni sa hýbať inak ako doteraz nejaké cvičenie na you tube ja robím body project low impact, nič ti netreba a cvičí sa v stoji aspoň 3 x do týždňa
Normalne nechapem. Precitaj si svoje prve 3 riadky. A hned vies kde je chyba a co je tvoja motivacia...
@ivetka1445 Silovy trening a dostatok jedla je kluc a zatym si stojim. Ale ja na Tvojom mieste, najdem cloveka, ktory sa vyzna, urobi In body a na zaklade "vysledkov" zostavi jedalnicek na mieru + samozrejme cvicit a to tiez najlepsie s niekym, kto Ta navedie ako nato, aspon zo zaciatku.
Ja som chodila cvicit rozne kruhove a HIIT treningy, nikdy som sa nejak tazko nestravovala, ale schudnut sa nejak nedarilo, alebo mi vaha lietala hore dole, ale nikdy nie na cislo, ktore som chcela.
Nakoniec mi kamoska (majitelka gymu) urobila indoby, poslala jedalnicek (velmi dolezite su tam tie grami jedla, proste budes vela vazit, ale zvyknes si, ja uz to robim uplne automaticky) + som zacala cvicit crossfit a ver, ze svoje telo nespoznavam, zacali sa mi robit povestne kocky na bruchu,o ktorych som myslela, ze mozem ja len snivat.
Ide to sice pomalsie, ale stoji to naozaj zato❤️
HLAVNE NIE ziadne diety prosim🙏 Kopec ludi si stale mysli, ze zdravo sa stravovat je len hladovanie a taniere plne zeleniny🤦 Takisto nepocuvat bludy typu ziadne cestoviny, ryza, pecivo, telo potrebuje aj sacharidy, len to je znova o tom kolko gramov ich Tvoje telo moze zjest, aby si chudla (ale tiez mi trvalo, nez som to pochopila, tak isto som mala zato,ze pecivo a cestoviny su smrrrt🤣) Ja jem ako kralovna, 5x denne😁 A ver, ze si (uz teraz) doprajem aj hocico sladke, slane, nezdrave, proste 80:20 ;)
Velmi Ti drzim palce❤️
@ivetka1445 mas tam nejak malo kalorii.
mne tabulky davali pri nizkej aktivite okolo 1600kcal a to sice meram trosku viac - 164cm, ale vazim o dost menej - 76kg.
ked an nete prepocitam tvoj bazal, vychadza mi len bazal okolo 1600kcal. dalej podla toho, aku mas aktivitu, sa tato hdonota navysuje. ty tam mas necelych 1400kcal. musis mat viac. som to skusila prehodit na tvoju vysku a hmotnost a vychadza mi 1774kcal.
jedna vec- toto su kalorie nadstavene na chudnutie. cize ak by si chudnut nechcela, tak zavisi od aktivity, ale zhruba o 300-500kcal viac by simala priblizne spalit. cize za normalnych okolnosti spalis takych 2100-2300kcal.
to co si dnes zjedla sice nei ej na chudnutie, ale nic take hrozne to nie je. ked som rozozrana a napr som na nejakej oslave a neico si dam, rpiapdne amme nieco v robote a zobrkam, alebo aj doma cez sviatky, tak v pohode dam aj cez 3000kcal, dokonca je mozne,ze aj 4000kcal som uz niekedy dala. neviem. to sa ani zaisat neda, elbo by soms tale neico zapisovala a keby to chcem urobit az vecer, naraz, tak si vsetko co som pojedla napamatam. tak tam hodim do KT len cislo, napr tych 3000kcal a viem, ze to bol den, kedy som to prehnala. ci som zjedla dost bielkovin, to uz je v akyto den aj jedno, lebo je ejasne, ez som zjedla vela sachaidov a tukov.
@di228 môžeš mi prosím napísat ako si to dosiahla ?
Ja ucim uz deti zdravemu stravovaniu. Zaklad je uz v obchode: Ideme okolo cokolad- vravim FUJ. Ideme okolo sladenej vody - znova TO JE FUJ, dalej vsetko co obsahuje palmovy olej/tuk - FUJ FUJ......A presuvame sa k ovociu, jogurtom, syrom. Zas tak zlozite to nie je. Ale nebudme naivny - dat si na veceru syr, sushi, morske plody, lososa, salaty, ryby, ovocie kazdy den, dzusy, zeleninu- je to proste drahe :/
@majamat mám to teda skúsiť nastaviť znovu ? :/
@ivetka1445 v prvom rade sa potrebuješ počas dňa dostať do kalorického deficitu. Sladene nápoje a keksiky obmedz ale nevyrad lebo ta to prestane baviť. Pekne postupne. Mozes schudnúť aj keď budeš mat keksik aj sladký napoj…ale musíš byt v deficite. Ale je pochopiteľne že mat deficit nezdravým štýlom a zdravým je obrovský rozdiel pre telo.
Keby som ty začnem takto: nájdem si podcasty, videa, online trénerov. Z vlastnej skúsenosti viem, že ak ma telo dostatok živín nežiada sa toľko sladkého. A prechádzky, prechadzky…namiesto výťahu schody, keď máš možnosť sediet a stať (pri deťoch na ihrisku tak stoj), pomaličky postupne pridávaj aktivitu. Zapni si videa od trénerov a skúšaj ak je to moc úprav si, koľko vládzeš. Nájdi zalubu v Cvikoch a dbaj na regeneraciu svalov. Doplnky ešte neužívaj max si daj l-carnitin 30min pred fyzickou aktivitou spális viacej
@natalyasurova ja vôbec tomu nerozumiem asi by som potrebovala aby mi niekto zostavil aspoň na mesiac jedálniček alebo teda mi nabil niekto do hlavy ako čo môžem jesť ako kombinovať atd. A čo sa týka tých trénerov skúsim nejaké videá zdarma lebo na to aby som si platila trénera bohužiaľ nemám ale našla som super cvičenia zo svihadlom podla chalanov z svihej.cz a majú videá už pre začiatočníkov aj s rozcvickamy
@ivetka1445 prejdi si kazde nadstavenie co tam ams a pozri si,c o vies upravit. teda halvne mozes opravit to aku mas aktivitu a tiez hmotnost a vysku. aj teda rezim, ci chces chudnutie.
@ivetka1445 môžem ti poslat moj jedalnicek ale neviem či ti to pomôže…pretože moj deficit je iný ako tvoj a taktiež potraviny ktoré uprednostňujem sa môžu líšiť ale možno pre predstavu. Len teda nesnaž sa z 0 na 100 ak nemáš pevnú vôľu a trénera to neustojis. Pri cvičení skus také psychické triky že si budeš pozerať na telo…bude ta to viacej motivovať tak nevyzerať

@ivetka1445 myslím že ľudia ktorý zacinaju stačí keď si tu vyskúšajú aspoň vysadiť. Sladke, vyprazane a pit vodu aspoň 2l na začiatok. Pri takejto váhe to spravi veľa dak si dajme tomu mesiac dva tohto plus prechádzky aspoň 🙂) ak to vydrzis potom zainvestuj do trénera.