icon

Skúsenosti s chudnutím hladovkou

neviemakemenosidat
11. nov 2025

Ako začať a aké máte vskúsenosti? Vážim 102kg a už naozaj neviem ako inak Ich zhodiť. Zaujímalo by ma koľko ste schudli, či je to ťažké alebo či nasledovali zdravotné problémy.

Strana
z2
anonym_795559
11. nov 2025

@neviemakemenosidat koľko vydržíš hladovať? Deň? Dva? Potom zrejme zješ aj dvere z chladničky. Koľko myslíš schudneš za dva dni, keď sa odporúča okolo 2kg mesačne, aby nenastla jojo efekt, čiže aby si následne nenabrala všetko späť. Nešpekuľuj s hladovkou, ak ju aj budeš držať, môžem sa s tebou staviť o čo chceš, že budeš o pol roka s váhou tam, kde dnes. Stiahni si kalorické tabuľky, kúp váhu na potraviny, ak nemáš, pripoj sa ku skupine Cesta k mojej premene tu na MK, popozeraj si aké jedlá si varia, čo konzumujú ženy, ktoré sa rozhodli s váhou zabojovať a o rok môžeš mať o 25kg menej bez pocitu hladu, bez zbytočny vyhodených peňazí. Nič iné nefunguje, iba nižší príjem, ako výdaj. Nie oveľa nižší, lebo to dlho nevydržíš a u teba to bude cesta aspoň na dva roky.

anonym_50d941
12. nov 2025

Skús keto diétu. Ak nebudeš jesť žiadne sacharidy atď... tak je to ako hladovka, keď môžeš jesť čistú slaninu, ak si hladná, koľko chceš, kokosový olej, avokádo (ale len jedno), dbať na elektrolyty, piť len vodu a ak musíš, káva je v poriadku, ale bez cukru, samozrejme. Môžeš jesť šalát, špenát. Je to oveľa ľahšie ako hladovka a efekt je taký istý. Mám to vyskúšané. Ale pozri si podrobnosti.

anonym_795559
12. nov 2025
@anonym_50d941

Skús keto diétu. Ak nebudeš jesť žiadne sacharidy atď... tak je to ako hladovka, keď môžeš jesť čistú slaninu, ak si hladná, koľko chceš, kokosový olej, avokádo (ale len jedno), dbať na elektrolyty, piť len vodu a ak musíš, káva je v poriadku, ale bez cukru, samozrejme. Môžeš jesť šalát, špenát. Je to oveľa ľahšie ako hladovka a efekt je taký istý. Mám to vyskúšané. Ale pozri si podrobnosti.

@anonym_50d941 super návod, ako si odpísať obličky a čo myslíš, ako dlho vydrží tie sacharidy nejesť? A potom čo? Lebo ona nepotrebuje len schudnúť, ale si aj váhu udržať, čo je oveľa ťažšie

anonym_795559
12. nov 2025

@neviemakemenosidat pozri nick @dolka899 , ale príjem by som dala vyšší, okolo 2000 kcal.

biba_18
12. nov 2025

hladovka ale nie je na chudnutie. ak chceš hladovku kvôli tomu tak na to zabudni…
a začni naopak RIADNE a VYVÁŽENE jesť tak aby si bola v kalorickom deficite…
veľa bielkovín, zeleniny, primerane príloh, obmedziť (nie nevyhnutne vylúčiť) sladkosti a koly a začať CHODIŤ denne…
jedlo si VŽDY PLÁNUJ na deň dopredu, ak sa nechceš alebo nevieš vzdať sladkého tak zjedz to čo máš naplánované - a až potom to nezdravé. ak pridáš pohyb a budeš sa rozumne držať toto čo budeš jesť, schudneš.

dadis
12. nov 2025

@neviemakemenosidat Ani keto, ani hladovka, dokonca aj skratky ako mounjaro ci ozempic su len kratkodibe riesenia s nastupom vyrazneho jojo pribratia. Tak ako pisali vyssie - zmena zivotneho stylu a nechudnut prilis rychlo (nevyhladovat telo prilis nizkym kalorickym prijmom). Urcite to zvladnes..

anonym_e8fde0
12. nov 2025

Napíš do chat gpt vyráta ti kaloricky deficit poradí s cvičením aj s jedálničkom

osky
12. nov 2025

Hladovka je fajn,ocistna,aale 1 den v tyzdni...ako detoxt,post...
Urcite to nie je na chudnutie.
Nastav si kaloricke tabulky,casom sa mozno zacnes i hybat...
Jedine toto ti pomoze.
Jest pravidelne,cvicit,nejest zbytocne hluposti..
Ked je clovek syty,nepottebuje ani rozne blbinky na prilezitostne mlsanie.
Zasada je nebyt hladna.
Lebo ked ta prepadne vlci hlad....
Zjes aj skrinu..a to nechces

Kuk sem!!!!
https://www.modrykonik.sk/group/6855/

katkaseiner
12. nov 2025

suhlasim s napisanym, od maja som s kalorickymi tabulkami dala dole 11kg. Ide to pomaly, to je pravda, ale zaklad je ze to je uz navzdy. Zalisovanim si vsimnes ze je rozdiel ked si das lekvarovy chlieb na ranajky alebo si das 2 vajcia, chlieb a zeleninu. Prvym odstrelis tretinu dennych kalorii a ani ta to nezasyti, s druhym vydrzis kludne do obeda bez obzerania sa v dome co by si si este mohla zahryznúť. Hlavne fakt vynechat blbosti typu keksiky, kolaciky, rozne pecivo. Celozrnne pečivo samozrejme mozes. Dlho som sa trapila s kalorickymi tabulkami kym som fakt pochopila ako mi to ma pomoct (jasme, blondyna). Rano a na obed som vsetko pisala a vecer som to cele zanedbala a prave to je dolezite. Drzim oalce. Hladovku urcite nedrz, nie je to zdrave ani udrzatelne

anonym_795559
12. nov 2025
@katkaseiner

suhlasim s napisanym, od maja som s kalorickymi tabulkami dala dole 11kg. Ide to pomaly, to je pravda, ale zaklad je ze to je uz navzdy. Zalisovanim si vsimnes ze je rozdiel ked si das lekvarovy chlieb na ranajky alebo si das 2 vajcia, chlieb a zeleninu. Prvym odstrelis tretinu dennych kalorii a ani ta to nezasyti, s druhym vydrzis kludne do obeda bez obzerania sa v dome co by si si este mohla zahryznúť. Hlavne fakt vynechat blbosti typu keksiky, kolaciky, rozne pecivo. Celozrnne pečivo samozrejme mozes. Dlho som sa trapila s kalorickymi tabulkami kym som fakt pochopila ako mi to ma pomoct (jasme, blondyna). Rano a na obed som vsetko pisala a vecer som to cele zanedbala a prave to je dolezite. Drzim oalce. Hladovku urcite nedrz, nie je to zdrave ani udrzatelne

@katkaseiner pri rozumne nadstavenom kalorickom deficite sa nemusíš úplne vzdať ani tých koláčikov. Samozrejme nie denne, ani nie veterník, ale napr. jeden kúsok kysnutého koláča s ovocím alebo moravského koláča, jablkové pité, býbovku si dva, tri krát do týždňa môže na raňajky dať bez obáv. Ak jej to vyjde do denného príjmu a pri tej váhe by som skutočne išla na minimálne 1800kcal, nevidím problém. Chudne tak kopa žien, z jej váhy to je dlhý proces, nemôže si odoprieť absolútne všetko, lebo nevydrží ani do Vianoc

banalu
12. nov 2025

Ku kalorickym tabulka dodam, ze je este velmi dolezite nastavenie v hlave - proste chces - naozaj - a nepopustis pre nic. Musis planovat, pocitat cez kaloricke tabulky a pridat pohyb aspon 20-30 minut denne (extra - ziadne ja beham okolo deti pohybu mam dost, no nemas inak by si nemala 102 kg).
Mne pomohlo mat napr na ranajky, desiatu a veceru to iste kazdy den (vstavala som o 5tej, desiatu som potrebovala). A nechala som si 500 kcal na obed - nevarila som si zvlast len navazila co bolo aby som sa zmestila do 500kcal.

rachel36a
12. nov 2025

@neviemakemenosidat žiadna hladovka to nepomôže...okrem toho ze si môžeš nenávratne poškodiť zdravie, tak ešte všetko čo schudneš zase neberieš nazad keď začneš jest...jacsom sa konečne začala pri 100kg a začala to riešiť...dlhé prechádzky, kalorické tabuľky a zdravá strava..acala som na 100kg...teraz mam 75kg... a idem ďalej...

katkaseiner
12. nov 2025
@anonym_795559

@katkaseiner pri rozumne nadstavenom kalorickom deficite sa nemusíš úplne vzdať ani tých koláčikov. Samozrejme nie denne, ani nie veterník, ale napr. jeden kúsok kysnutého koláča s ovocím alebo moravského koláča, jablkové pité, býbovku si dva, tri krát do týždňa môže na raňajky dať bez obáv. Ak jej to vyjde do denného príjmu a pri tej váhe by som skutočne išla na minimálne 1800kcal, nevidím problém. Chudne tak kopa žien, z jej váhy to je dlhý proces, nemôže si odoprieť absolútne všetko, lebo nevydrží ani do Vianoc

@anonym_795559 ja to viem a jem aj sladke ale prave vdaka kalorickym tabulkam si viem lepsie prehodnotit či je lepsie dat si domaci moravsky kolac alebo kupovanu šišku

anonym_0084ef
12. nov 2025

Chcem schudnut, tak proste nebudem jest. Hura, to je zas napad! A telo bude fungovat z coho? Heh...najrychlejsia cesta ku kolapsu, alebo jojo a pribratie dalsich 5 kg(lebo nevydrzis a obzeries sa do bezvedomia). Bozemoj vsak si najdi niekoho, kto tomu rozumie. Nejaky vyzivovy poradca. Alebo aj na nete najdes par jedalnickov. Trochu pohybu do toho a pojde to. Ale nie za 3 dni. Inac aj na zlavovych portaloch som videla nejake krabickove diety. To by mozno tiez pomohlo, ak nemas sajn, co jest.

anonym_87c4b6
12. nov 2025
@katkaseiner

@katkaseiner toto presne vravim aj ja... kaloricke tabulky aspon zo zaciatku "otvoria oci" ludom, aby chapali, ze ako VELMI su niektore jedla kaloricke a nie ze "ja som si len dala kapucinko s mlieckom a cukrom"... to je najvacsia pridana hodnota.
Casom si myslim, ze ludia sami tak vedia odhadnut, co mozu a co nie. Ale zo zaciatku je to na nezaplatenie.

anonym_7a0029
12. nov 2025
@anonym_795559

@anonym_50d941 super návod, ako si odpísať obličky a čo myslíš, ako dlho vydrží tie sacharidy nejesť? A potom čo? Lebo ona nepotrebuje len schudnúť, ale si aj váhu udržať, čo je oveľa ťažšie

@anonym_795559 ja tak fungujem 20 rokov. obličky mám v poriadku..

anonym_0084ef
12. nov 2025

Ano, velice realne pre autorku, ktora nevie, kde je sever a nadvahu ide riesit hladovkou...keto dieta je pre par ludi, urcite nie pre vacsinu populacie. Okrem toho- slanina a kokosovy olej? He??? Fakt vyhra.

martinka13
12. nov 2025

Na prvých 30-40 kg pomôže Vitabox. Teda ja osobne som šla dole z 90 na 72 cca za 4 mesiace. Potom už len pravidelné cvičenie a kalorický deficit. Dostala som sa tam, kde som chcela. Udržiavame už viac rokov.

anonym_098602
12. nov 2025

Dlhodoby deficit, no Pomaly, postupne. Nie naraz a urxite nie hladovku, lebo si este viac spomalis metabolizmus a telo si zacne ukladat aj z mala. Nie je to krarkodoba zalezitost ale zivotny styl, ak chces schudnut a vahu si udrzat.

anonym_489a3d
12. nov 2025

Na hladovku musíš mat sakra pevnú vôľu. Ak mas 102 kg tak pevnú vôľu bohuzial nemáš. To je cesta do pekla.

anonym_0084ef
12. nov 2025

Najlepsie je vykrmit sa za 20 rokov, ale schudnut treba OKAMZITE, max.do 2 tyzdnov...realita 0 bodov.

natalka13
12. nov 2025

zmendi si porcie, vyluc uplne sladkosti a pouzivaj menej tuku.
chod na dlhe prechadzky zo zaciatku.
uvidis sko to pojde

anonym_795559
12. nov 2025
@anonym_7a0029

@anonym_795559 ja tak fungujem 20 rokov. obličky mám v poriadku..

@anonym_7a0029 dvadsať rokov nekonzumuješ žiadne sacharidy?

anonym_795559
12. nov 2025
@katkaseiner

@anonym_795559 ja to viem a jem aj sladke ale prave vdaka kalorickym tabulkam si viem lepsie prehodnotit či je lepsie dat si domaci moravsky kolac alebo kupovanu šišku

@katkaseiner presne tak, chudla tak moja kolegyňa, neviem z akej váhy, odhadujem, že to bolo tiež cez sto kg. Trvalo jej to takmer tri roky, ale vo svojej 60 vyzerá lepšie, ako kedykoľvek pred tým. Viem, že si dala aj koláč, keď sme boli niekde spolu, alebo bola u nás na návšteve, jasné, že nie pol plecha a taký, o ktorom vedela, čo do neho išlo.

cimage
12. nov 2025

Pomoze ti jedine nastavenie v tvojej hlave, ze nieco chces dosiahnut. Ziadne hladovky, ani diety, len upravit stravu a pohyb. Ked budes drzat dietu, tak to je nanic. Budes trpiet, potom to cele vzdas a priberies este viac. Staci ti uprava stravy, obmedzit sladke, mastne a hybat sa. Kaloricke tabulky su najlepsia varianta, aj ked zo zaciatku je to pracne. Jes v podstate vsetko, len mas prehlad kolko.

monro
12. nov 2025

Nie je to na chudnutie...ale jeden môj bývalý robil Pránu a za dva týždne ničnejedenia schudol 16 kíl...

zuzubb007
12. nov 2025

Úprimne? 102 kilo si nezobrala zo vzduchu, hľadáš najľahšiu a najdebilnejšiu formu chudnutia a zničenia si tela, reálne pri takej váhe si musela papať veľa a stále, takže si polož otázku koľko vydržíš nejesť? Vieš kde je cesta v cvičení a zdravej strave, ak nedáš toto, tvoja váha bude čoskoro 150 kíl, ono iná cesta nieje, a hladovka je naco dobrá, že dáš dole dve kilá , a potom začneš jesť a máš hore dvojnásobok, ako toto môže vôbec ženu napadnúť

lusilla
12. nov 2025

@neviemakemenosidat pises ze uz nevies ako mas zhodit, cize predpokladam ze toto beries ako x-tu moznost. Vymenuj co si spravila doteraz ze to nefungovalo a skusme sa pozriet na to. Lebo hladovka nie je ziadne riesenie, a nie tak sa ti to nepodari.

anonym_7a0029
12. nov 2025
@anonym_795559

@anonym_7a0029 dvadsať rokov nekonzumuješ žiadne sacharidy?

@anonym_795559 minimalne, v podstate mozno raz za mesiac zjem kusok ovocia, ale sacharidy obsahujú aj potraviny ako tvaroh, maso, zelenina.. zeleninu konzumujem na obed, takze taketo sacharidy ano.. ine nie, žiadne pečivo, zemiaky, ryža, obylniny, ani cukor, med, žiadne nahrady.. nejem to proste

anonym_87c4b6
12. nov 2025
@monro

Nie je to na chudnutie...ale jeden môj bývalý robil Pránu a za dva týždne ničnejedenia schudol 16 kíl...

@monro hmm... to je - jemne povedane - velmi neuveritelne...

Strana
z2