icon

Skúsenosti s fastingom 16:8

mulm
30. aug 2025

Ahojte aké skúsenosti máte s fastingom 16:8

vero13
30. aug 2025

Stravujem sa tak už pár mesiacov, ale do ničoho som sa nenútila… prvé jedlo jedávam o dvanástej a posledné teraz v lete okolo 7-8, cez zimu bez problémov o šiestej, vyhovuje mi to takto, cítim sa tak lepšie, schudla som ale k tomu viac prispelo, že som začala jesť zdravé veci, než to že jem časovo takto, zaujíma ťa niečo konkrétne?

mulm
autor
30. aug 2025
@vero13

Stravujem sa tak už pár mesiacov, ale do ničoho som sa nenútila… prvé jedlo jedávam o dvanástej a posledné teraz v lete okolo 7-8, cez zimu bez problémov o šiestej, vyhovuje mi to takto, cítim sa tak lepšie, schudla som ale k tomu viac prispelo, že som začala jesť zdravé veci, než to že jem časovo takto, zaujíma ťa niečo konkrétne?

@vero13 kolko ste schudli za aký čas ja mám 150cm 70kg skúšala som rôzne veci ale nič nepomohlo tak som sa rozhodla skúsiť aj toto a ešte sa spýtam od akého času si rátaťe od kedy do kedy možte jesť

anonym_30663d
30. aug 2025

Ja sa takto stravujem viac menej prirodzene už roky, raňajky boli vždy pre mňa boj a vyhovuje mi to takto, ale nechudnem, váhu si momentálne držím a keď som chcela, tak som dokonca aj v tomto režime pribrala. Vždy to bude len a len o kalorickom deficite resp. surpluse.

autumn1
30. aug 2025

Fasting nie je sam o sebe sposob ako schudnut. Schudnes len a len na kalorickom deficite. Ja mam prirodzene fasting 20:4 a vaha sa mi uz vyse roka drzi a chudnut nepotrebujem. Vela ludi na fastingu za to okno v ktorom mozu jest castokrat prijme viac kcal a tak priberu alebo vyrovnaju prijem s vydajom a neschudnu nic.

januska12323
30. aug 2025

Čas si nastavíš ako vyhovuje tebe a samozrejme nemôžeš jesť toľko čo inokedy.

mulm
autor
30. aug 2025
@autumn1

Fasting nie je sam o sebe sposob ako schudnut. Schudnes len a len na kalorickom deficite. Ja mam prirodzene fasting 20:4 a vaha sa mi uz vyse roka drzi a chudnut nepotrebujem. Vela ludi na fastingu za to okno v ktorom mozu jest castokrat prijme viac kcal a tak priberu alebo vyrovnaju prijem s vydajom a neschudnu nic.

@januska12323
@autumn1 to mi je jasné že sa nemôžem preżierat to chápem

tabakmirka
30. aug 2025

Mne to napriklad nevyhovovalo, ale tak kazdy sme iny, mne velmi pomohlo nejest mucne jedla napriklad a pridat viacej bielkovin do stravy, to u mna malo efekt 🙂

maranta_leuconeura
30. aug 2025

Zalezi aky mas rezim pracovny a s aktivitami, ja rano ak sa poprebudeni nenajem nie som schopna rozmyslat a vecer zase mavam este aktivity, po ktorych jednoducho nieco zjest musim, lebo hladna nezaspim...
Plus dobre ti radia, tie kalorie ci ich zjes o druhej v noci alebo v okne od 12 do 14 na obed su take iste.

vero13
30. aug 2025
@mulm

@vero13 kolko ste schudli za aký čas ja mám 150cm 70kg skúšala som rôzne veci ale nič nepomohlo tak som sa rozhodla skúsiť aj toto a ešte sa spýtam od akého času si rátaťe od kedy do kedy možte jesť

@mulm od Decembra doteraz som schudla 11kil, mala som 73, teraz 62 a 168cm… mne veľmi pomohlo prestať jesť, prílohy, pečivo… nehovorím, že to nejem vôbec, ale oveľa viac jem zeleninu, taktiež nejem bravčové, nejem šunky, nejem spracované jedlá, ja to mám tak že o 12tej si dám chia kasu z rastlinného mlieka, semiačka, orechy, opražený sezam a nejaké bobulové ovocie, potom si dám okolo tretej obed, po obede si dám niečo sladké (bohužiaľ tohto sa chcem zbaviť, ale zatiaľ to je silnejšie než ja 🤣) no a potom ai dám ešte niečo k večery… teraz cez leto to býva neskôr, keďže sme dlho vonku s malou, cez zimu sa mi to darí dodržiavať do šiestej, ja som na to išla postupne, od toho decembra som začala jesť do šiestej, ale teraz cez leto sa mi to prirodzene upravilo takto..

mulm
autor
30. aug 2025
@maranta_leuconeura

Zalezi aky mas rezim pracovny a s aktivitami, ja rano ak sa poprebudeni nenajem nie som schopna rozmyslat a vecer zase mavam este aktivity, po ktorych jednoducho nieco zjest musim, lebo hladna nezaspim...
Plus dobre ti radia, tie kalorie ci ich zjes o druhej v noci alebo v okne od 12 do 14 na obed su take iste.

@maranta_leuconeura to ja ráno nemožem nič jesť ráno je na prvom mieste káva a potom okolo 11:00 začinam jesť

anonym_72cc4d
30. aug 2025
@mulm

@maranta_leuconeura to ja ráno nemožem nič jesť ráno je na prvom mieste káva a potom okolo 11:00 začinam jesť

@mulm Ak doteraz nechudnes a to co jes teraz budes jest medzi 12.00-18.00, tak nemas ako schudnut... ak planujes jest menej, tak to mozes o rovnake mnozstvo znizit aj teraz a nemusis nic menit... to ako keby si mala problem s minanim penazi, lebo dajme tomu minies 1000 eur mesacne a chces minut len 800 eur... ked si povies, ze budes nakupovat len medzi 15.-31., ale minies rovnako 1000 eur aj tak nic neusetris...

taktotedanie
30. aug 2025

@mulm ja som isla 16:8 do toho kaloricke tabulky a 25kg za 6mesiacov, z XL-XXL nosim S

anonym_a36cf3
4. sep 2025

Ja som to držala 3 mesiace, vynechala som raňajky, dala som si obed v práci taký bežný, polievky nejem a prílohy len polku (to bez ohľadu na chudnutie). Potom o pár hodín som zjedla tak 100-150g sladkostí a potom som už nejedla nič alebo ešte okolo 18:00 napr trochu šunky, klobásy alebo syra. Pribrala som dve kilá 🤣 mala som také návaly chute na sladké že som tým sladkostiam jednoducho nedokázala odolať. Ale bolo to lepšie než kalorické tabuľky, na tých trpím strašným hladom a priberám ešte rýchlejšie.