icon

Skúsenosti so stratou hmotnosti a zdravým životným štýlom s Mounjaro

4. nov 2025

Ahojte
V prvom rade by som chcela poprosiť o rešpektovanie, aby sa tu nezapájali ľudia ktorí nemajú skúsenosť a prišli tu len vyjadriť svoj názor čo si myslia... Chcem položiť otázku ženám ktoré s munjaro majú skúsenosť. Ako sa cítite? A aký vidíte úbytok váhy? 🙂 nasmerovalo vás to aj po ukončení liečby na zdravý životný štýl? Viete si váhu pekne udržať?
Od včera ho beriem aj ja... Bohužiaľ nemám v okolí nikoho s kým by som sa porozprávala čo sa skúsenosti týka
Tak čo poviete? Je to naozaj pevná barlička v naštartovaní správnej životosprávy?
Ďakujem

Strana
z2
anonym_2ad229
4. nov 2025

@anonym_autor tiež by som ho chcel začať brat, mám bmi 31.

ivik4
4. nov 2025

Poznam zenu 42rokov ktora ho berie 2 mesiace a neschudla absolutne nic .Viem lebo sa mi stazovala. Predtym mala ozempic a z neho ze strasne vracala tak ako zacala,tak aj skoncila

autor
4. nov 2025
@anonym_2ad229

@anonym_autor tiež by som ho chcel začať brat, mám bmi 31.

@anonym_2ad229 je potrebné ísť k lekárovi a on vás nasmeruje

autor
4. nov 2025
@ivik4

Poznam zenu 42rokov ktora ho berie 2 mesiace a neschudla absolutne nic .Viem lebo sa mi stazovala. Predtym mala ozempic a z neho ze strasne vracala tak ako zacala,tak aj skoncila

@ivik4 hm to sa mi nezdá. Za prvé ozempic u nás sa nepredpisuje na chudnutie ale wegovy áno a z neho sú nevoľnosti preto sa skôr odporúča mounjaro pretože má lepšie výsledky a minimálne vedľajšie účinky. Ale nie je možné že kamoška neschudla vôbec nič. Musela robiť niečo zlé

ivik4
4. nov 2025

To ja neviem ci robila nieco zle ,pisem ako vravela. Ozempic si zohnala sama mimo doktora

anonym_18495a
4. nov 2025
@anonym_autor

@ivik4 hm to sa mi nezdá. Za prvé ozempic u nás sa nepredpisuje na chudnutie ale wegovy áno a z neho sú nevoľnosti preto sa skôr odporúča mounjaro pretože má lepšie výsledky a minimálne vedľajšie účinky. Ale nie je možné že kamoška neschudla vôbec nič. Musela robiť niečo zlé

@anonym_autor nemusela schudnut. tieto lieky su na liecby cukrovky a nie hnidam na chudnutie

autor
4. nov 2025
@ivik4

To ja neviem ci robila nieco zle ,pisem ako vravela. Ozempic si zohnala sama mimo doktora

@ivik4 no ale tak tu je ta chyba.. keď to niekto robí bez dozoru lekára... To fakt nechápem 🫣 ale ďakujem za tvoj príspevok, kamoška veľmi nezodpovedna

ivik4
4. nov 2025

Nieje to moja kamoska, je to znama

autor
4. nov 2025
@anonym_18495a

@anonym_autor nemusela schudnut. tieto lieky su na liecby cukrovky a nie hnidam na chudnutie

@anonym_18495a prosím očividne si nevzdelana a nič o tom nevieš tak ako je napísané hore v mojom príspevku nezapajaj sa ďakujem

puertorico
4. nov 2025

mám kamošku ktorá berie mounjaro . začínala nejakou "menšou" dávkou , alebo teda čo to obsahuje a potom sato postupne zvyšuje. schudla 15kíl, ale teda nejedáva "zdravo". je málo , veľa pracuje . odporučila jej to diabetologička , normálne má takú dg .
myslím že ak chce mať niekto výsledky, tak musí jesť zdravšie , aj sa hýbať . nie je to len taký "zázrak" že schudne a nič nerobí .
mám známe ktoré berú ozempik , lebo je oproti mounjaro lacnejší , ale teda keď vidím že pijú samé kofoly a koly a jedia rezne, knedle, tak im á váha nejde až tak rýchlo dole ako čakali .

anonym_2ad229
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_2ad229 je potrebné ísť k lekárovi a on vás nasmeruje

@anonym_autor a je to platené ? Môj obvodný mi nechce vypísať lístok nikam, že niesom tak tučná

puertorico
4. nov 2025
@anonym_2ad229

@anonym_autor a je to platené ? Môj obvodný mi nechce vypísať lístok nikam, že niesom tak tučná

@anonym_2ad229 za mounjaro sa platí nejakých 400€ +- . tuším to je na mesiac, ale opravte ma ak by náhodou je to inak. ozempik je v tomto "lacnejší". od diabetológa ak máte odporúčanie, tak sa nedopláca, ale musí byť diagnóza cukrovka , alebo teda môže vám to predpísať aj obvodný ale na priamu platbu , cca 80€/mesiac . jeden mesiac nestačí ... a aj tak si myslím že ak to hocikto prestane brať , tak znovu priberie ak nebude mať návyky na cvičenie plus k tomu strava .

autor
4. nov 2025
@puertorico

mám kamošku ktorá berie mounjaro . začínala nejakou "menšou" dávkou , alebo teda čo to obsahuje a potom sato postupne zvyšuje. schudla 15kíl, ale teda nejedáva "zdravo". je málo , veľa pracuje . odporučila jej to diabetologička , normálne má takú dg .
myslím že ak chce mať niekto výsledky, tak musí jesť zdravšie , aj sa hýbať . nie je to len taký "zázrak" že schudne a nič nerobí .
mám známe ktoré berú ozempik , lebo je oproti mounjaro lacnejší , ale teda keď vidím že pijú samé kofoly a koly a jedia rezne, knedle, tak im á váha nejde až tak rýchlo dole ako čakali .

@puertorico no to nemá veľký význam brat ak nemajú záujem zmeniť aj životný štýl....

autor
4. nov 2025
@anonym_2ad229

@anonym_2ad229 k obezitologicke sa viete objednať aj samostatne ak ste presvedčená o tom že to potrebujete. Hlavne treba byť úprimná sama k sebe.. ak nechcete zmeniť svoje návyky a životný štýl nepomôžu vám ani lieky. Lieky slúžia na to aby ste sa naštartovala. Za ďalšie je to pomerne drahé takže aby to splnilo svoj význam 🙏🏼

anonym_6ff0e2
4. nov 2025
@anonym_autor

@puertorico no to nemá veľký význam brat ak nemajú záujem zmeniť aj životný štýl....

@anonym_autor ak zmeníš životný štýl, na čo sa potom pchať chémiou?

anonym_10cc71
4. nov 2025

osoba z mne blízkeho okolia "užíva" Mounjaro. Úbytok na váhe už nejaký je aj to je viditeľné. predpísaný ho má však aj kvôli cukrovke. táto osoba sa snaží menej jesť, ale aj zmenila stravu. viacej bielkovín, zeleniny, vlákniny atd. s tým že už nemá také nočné vlčie hlady a zje naozaj len toľko koľko treba. Žiadne dopchávanie sa. nie je to však lacná záležitosť.

anonym_10cc71
4. nov 2025
@anonym_6ff0e2

@anonym_autor ak zmeníš životný štýl, na čo sa potom pchať chémiou?

@anonym_6ff0e2 pomôže ťa to nakopnúť...

anonym_6ff0e2
4. nov 2025
@anonym_10cc71

@anonym_6ff0e2 pomôže ťa to nakopnúť...

@anonym_10cc71 pomôže ti to iba z peňaženky vytiahnuť peniaze, ktoré by si mohla použiť na plaváreň, osobného trénera, kvalitnú stravu

autor
4. nov 2025
@anonym_6ff0e2

@anonym_10cc71 pomôže ti to iba z peňaženky vytiahnuť peniaze, ktoré by si mohla použiť na plaváreň, osobného trénera, kvalitnú stravu

@anonym_6ff0e2 prečítala si si môj príspevok? Pekne som požiadala aby sa nezapájali ľudia ktorí si tu chcú len vyjadriť svoj názor ale nemajú skúsenosť...

autor
4. nov 2025
@anonym_10cc71

osoba z mne blízkeho okolia "užíva" Mounjaro. Úbytok na váhe už nejaký je aj to je viditeľné. predpísaný ho má však aj kvôli cukrovke. táto osoba sa snaží menej jesť, ale aj zmenila stravu. viacej bielkovín, zeleniny, vlákniny atd. s tým že už nemá také nočné vlčie hlady a zje naozaj len toľko koľko treba. Žiadne dopchávanie sa. nie je to však lacná záležitosť.

@anonym_10cc71 predpokladá sa že pokiaľ sa k tomu postavis zodpovedne liečba nemusí byť vôbec dlhodobá. Ale áno je to naozaj finančne veľmi náročné. Nuž som zvedavá ako pôjdu kilá dole. Dostala som aj dvojmesačnú dietu a potom dostanem následne vzorový jedálniček podľa toho ako pôjdu kilá dole

anonym_6ff0e2
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_6ff0e2 prečítala si si môj príspevok? Pekne som požiadala aby sa nezapájali ľudia ktorí si tu chcú len vyjadriť svoj názor ale nemajú skúsenosť...

@anonym_autor prepáč

anonym_18495a
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_18495a prosím očividne si nevzdelana a nič o tom nevieš tak ako je napísané hore v mojom príspevku nezapajaj sa ďakujem

@anonym_autor ty mne nebudes nic diktovat, kapisto? ja si mozem pisat co chcem.

autor
4. nov 2025
@anonym_18495a

@anonym_autor ty mne nebudes nic diktovat, kapisto? ja si mozem pisat co chcem.

@anonym_18495a nepríde ti drzé zapojiť sa tam kde nemáš čo napísať? Ak máš zlú náladu alebo si zo seba frustrovaná rieš si to inde.
Vďaka🙂 pekný večer

yvoneta
4. nov 2025

@anonym_autor prosím ťa, účinok ti už nabehol hneď? Že potlačil chuť do jedla a prípadne nežiaduce účinky už nabehli? Ja si od zajtra picham prvý krát wegovy, obávam sa toho, ako mi bude. Ďakujem

autor
5. nov 2025
@yvoneta

@anonym_autor prosím ťa, účinok ti už nabehol hneď? Že potlačil chuť do jedla a prípadne nežiaduce účinky už nabehli? Ja si od zajtra picham prvý krát wegovy, obávam sa toho, ako mi bude. Ďakujem

@yvoneta no takto určite som citila že nemám taký extrémny hlad. Naposledy som jedla včera o 18 a aj teraz som úplne ok bez pocitu hladu čo by za normálnych okolností by som už citila. To isté čo sa týka Jedenia nepotrebovala som sa včera nejako prejsť
Vedľajší účinok jediný ktorý pozorujem je bolesť hlavy ale nechcem ho zatiaľ sto percent pripísať mounjaro
Lekárka mi hovorila že wegovy je drsnejší že veľa pacientov zvracalo

anonym_91f6b1
5. nov 2025
@anonym_autor

@yvoneta no takto určite som citila že nemám taký extrémny hlad. Naposledy som jedla včera o 18 a aj teraz som úplne ok bez pocitu hladu čo by za normálnych okolností by som už citila. To isté čo sa týka Jedenia nepotrebovala som sa včera nejako prejsť
Vedľajší účinok jediný ktorý pozorujem je bolesť hlavy ale nechcem ho zatiaľ sto percent pripísať mounjaro

@anonym_autor ja poznám osobu čo neschudla, lebo nedodržiavala pokyny, stravu ani pohyb. Síce nepribrala ale ani neschudla.

autor
5. nov 2025
@anonym_91f6b1

@anonym_autor ja poznám osobu čo neschudla, lebo nedodržiavala pokyny, stravu ani pohyb. Síce nepribrala ale ani neschudla.

@anonym_91f6b1 to ale nerozumiem načo sa tí ľudia na to vôbec dajú keď potom pre to nič nerobia aby to malo účinok

anonym_91f6b1
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_91f6b1 to ale nerozumiem načo sa tí ľudia na to vôbec dajú keď potom pre to nič nerobia aby to malo účinok

@anonym_autor lebo si myslia že to pôjde samo

anonym_18495a
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tebe to dal, obeziotolog co i koho ci o to ziadala? znama brala ozempik, schudla a hlavne jej muz, za polroka 30kg. ale oni v tom zdravom style pokracuju dalej. bez upravy stravy to nejde. a zacali aj trocha viac sa hybat. ale jemu bolo z toho zle, dokonca musel do nemocnice.
to co beries ty, ze je jemnejsia verzia pre telo.

anonym_714f17
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemusi robit nic zle, ja som brala saxendu a neschudla som nic, este po vysadeni som pribrala aj to co som za rok pred saxendou schudla. Ono je to dobra vec, pre NAOZAJ OBEZNYCH ludi, ziadne BMI 30 a pod.. proste vysoke vahy. Ludi co maju problem s prejedanim sa. Nie je to pre ludi (podla mna, co som si vsimla pise sa to riadne a nikto neskuma preco komu= mam tu cest, cakala osm kym lekarka niekolko receptov vypise, lebo este treba kolegyni, tej a tej..), co maju upravenu stravu alebo malo jedia atd a nechudnu z akychkolvek pricin. Ano ludia schudnua zaroven za ten cca polrok sa aj naucia inak jest, fungovat = neviem ako munjaro, ale tie ostatne proste znizuju chut, ak sa clovek preje, malo by mu dokonca byt zle.... a vieme, ze obzerstvo je casto zlozvyk 🙂
K tomu ja osobne po skusenostiahc pol rocnych odporucam silovy trening, lebo clovek splasne, ale len zo svalov... ja kvoli jedej mojej diagnoze bohuzail nemozem cvicit, max kardio (a to mne vobec nepomaha), a po par mesiacoch som bola slaba neskutocne.
Ja som napr zaludocne problemy nemala, po mesiacoch ma zacal ako keby boliet pankreas (??) ale mala som problemy so zavratmi a tocenim hlavy, nizky tlak, doslova som mavala vlci hlad,taky ze som chodila o 19 spat, aby som proste nevyzrala chladnicku... predpokladm, ze nizky cukor som mavala.
Za mna je to super vec ak naozaj obeznym pomoze schudnut, nie je to nic pre damy co potrebuju dat dole 5kg a su lemravucke pocvicit, podietovat (a to nemyslim v zlom), staci si pozriet fotky celebrit, proste "ozempikove" krasky asi nie je vyzor aky chce zdrava zena dosiahnut. Takze vsetko s rozumom.

Strana
z2