icon

Som v kalorickom deficite, prečo nechudnem?

25. aug 2026

uz skoro mesiac si zapisujem uplne vsetko do kalorickych tabuliek, vazim jedlo a podla nich som kazdy den v minuse. a vysledok? kilo dole a potom naspat 😐

tak teraz fakt neviem. ked vsade citam ze pri deficite sa proste chudnut musi, ako je mozne ze u mna sa nic nedeje? mam este ubrat alebo kde moze byt chyba?

Strana
z2
anonym_bfe6ce
25. aug 2026

Tak potom zle zapisujes jednotlivé jedla.

anonym_a6e8f4
25. aug 2026

zle nastaveny deficit, zle si zspisujes jedla, zle nutricne zlozenie. Raz tu bola diskusia, ze ci sa zapisuju aj drobnosti ako orechy alebo olej - ktore su paradoxne najviac kaloricke takze to treba tiez davat. Jedna hrst orechov sa moze vysplhat aj na 200+kcal zalezi od druhu.

anonym_a8d951
25. aug 2026

@anonym_autor "skoro mesiac" je malo, rob to poctivo a o ďalšie dva mesiace uz uvidíš výsledky.

13uzivatelka11
25. aug 2026

Napíš tvoju váhu a koľko máš nastavených kcal, možno je to málo, ale váha hlavne u ženy vie dosť kolísať aj počas cyklu. Mne číslo na váhe tiež dosť kolíše počas mesiaca, ale silovo cvičím a zmeny na tele vidím, aj keď váha si ukazuje raz menej a raz viac.

13uzivatelka11
25. aug 2026

A je pravda že mesiac je pri nižšej hmotnosti malo

simsalabim
25. aug 2026

Skoro mesiac je velmi malo. U zien vaha velmi kolise vplyvom cyklu - u mna aj takmer 2 kg. Vydrz dlhsie a medzitym skontroluj, ci ozaj poctivo zapisujes vsetko.

autor
25. aug 2026
@13uzivatelka11

Napíš tvoju váhu a koľko máš nastavených kcal, možno je to málo, ale váha hlavne u ženy vie dosť kolísať aj počas cyklu. Mne číslo na váhe tiež dosť kolíše počas mesiaca, ale silovo cvičím a zmeny na tele vidím, aj keď váha si ukazuje raz menej a raz viac.

@13uzivatelka11 mam nastavene 1650 kcal a vazim 92 kg. prave preto mi to pride divne, lebo podla tabuliek by som mala byt v deficite celkom urcite. ale je pravda ze mi vaha skace aj o kilo dve hore dole, tak mozno to sledujem prilis kratko. obvody som si zatial nemerala, to ma ani nenapadlo.

anonym_631e93
25. aug 2026
@anonym_autor

@13uzivatelka11 mam nastavene 1650 kcal a vazim 92 kg. prave preto mi to pride divne, lebo podla tabuliek by som mala byt v deficite celkom urcite. ale je pravda ze mi vaha skace aj o kilo dve hore dole, tak mozno to sledujem prilis kratko. obvody som si zatial nemerala, to ma ani nenapadlo.

@anonym_autor 2kg hore dole sú bežné, keďže máme hormonálne zmeny počas cyklu. Keď schudneš nad 2kg až potom to ber ako schudnutie.

biba_18
25. aug 2026

určite by som nič neuberala ...

vážiš sa teda každý deň?
kľudne sa váž, ale jednotlivé váhy si zapisuj pomimo - a potom si urob priemer a až to si zapíš do tabulečky - stačí porovnávať raz za 2 týždne ...
detto meranie obvodov - stačí porovnávať každé 2 týždne (možno aj mesiac by stačil...)

začala si aj cvičiť?

simsalabim
25. aug 2026
@biba_18

určite by som nič neuberala ...

vážiš sa teda každý deň?
kľudne sa váž, ale jednotlivé váhy si zapisuj pomimo - a potom si urob priemer a až to si zapíš do tabulečky - stačí porovnávať raz za 2 týždne ...
detto meranie obvodov - stačí porovnávať každé 2 týždne (možno aj mesiac by stačil...)

začala si aj cvičiť?

@biba_18 nemusi nic zapisovat, staci mat vahu prepojenu s appkou a ukaze jej aj graf aj trend - prave ten trend je dolezity, lebo graf skace hore dole pocas cyklu. a suhlas, pohyb a cvicenie je super na vyformovanie postavy.

anonym_2374f0
25. aug 2026

Chudnutie je beh na dlhu trat, mesiac ja kratka doba. Nastav sa na chudnutie a trpezlivost. Co naskakalo hore 5 rokov, nepojde dole za 2 mesiace.
Kazde telo funguje inak. Ked niekomu funguje, miesto krkovicky som si davala salaty a zhodila som 20kg, otazka je, ci neprifarbuje a u teba to nemusi fungovat.
1.Silove cvicenie, kludne doma. Potrebujes svaly 2. vela chodit peso a vsade. Do obchodu, do prace, prechadzky. Aspon 10km aspon kazdy druhy den. 3. Znizit kalorie a jest co najviac bielkovin. Bielkoviny vyzivuju svaly, maju najmenej kalorii a zasytia na dlhu dobu, ze nebudes vzdy po 2 hodinach hladat nieco v chladnicke.

biba_18
25. aug 2026
@simsalabim

@biba_18 nemusi nic zapisovat, staci mat vahu prepojenu s appkou a ukaze jej aj graf aj trend - prave ten trend je dolezity, lebo graf skace hore dole pocas cyklu. a suhlas, pohyb a cvicenie je super na vyformovanie postavy.

@simsalabim ja mám prepojené a napriek tomu si zapisujem - mám to rada biele na čiernom 😒 apka mi zdochne a čo potom ...
a niekto to chce vidieť v čísle, mám o kilo menej ako pred mesiacom, napríklad ...

biba_18
25. aug 2026
@simsalabim

@simsalabim a teda ja napr. nechudnem - ale zapisujem si cvičenia, progres v posilke a váhy už roky rokúce... viem prečo som napr. 9.4.2024 necvičila, koľko som dala bench presse 26.3. minulý rok a koľko mi kolísala váha po dovolenke na jar keď sme boli ... 🙂

anonym_35491c
25. aug 2026

meriam a vazim sa, vzdy 5.den cyklu (tak mi AI poradila :D). Cvicim silovo ale iba doma tak 20-30min, kaloricke nezapisujem. Vaha sa od januara nepohla ani o deko, centimetre ale ano. A pofot sa. Potom nebudes az tak demotivovana. Ak by so som sa nemerala a vahu by som mala rovnaku stale, tak uz to davno vzdam ... takto nie.

13uzivatelka11
25. aug 2026
@anonym_35491c

meriam a vazim sa, vzdy 5.den cyklu (tak mi AI poradila :D). Cvicim silovo ale iba doma tak 20-30min, kaloricke nezapisujem. Vaha sa od januara nepohla ani o deko, centimetre ale ano. A pofot sa. Potom nebudes az tak demotivovana. Ak by so som sa nemerala a vahu by som mala rovnaku stale, tak uz to davno vzdam ... takto nie.

@anonym_35491c za to že ty si kalórie nezapisujes neznamená, že to bude fungovať aj iným. Možno si jedla doteraz akurát na udržiavanie a keď si pridala tréning, tak si proste začala "chudnúť", ale pri 90kg strava nebola určite ideálna a autorka extra pohyb nespomína.

sense
25. aug 2026

Daj jeden dva dni printscreen čo si jedla. Akú máš výšku, vek a aktivity

anonym_7c63c4
25. aug 2026

Ja neviem prečo to niektore zeny maju takto, ja som chudla uz viackrát a ci som jedla 1200, 1500 alebo 1800kcal, vzdy zo mna za prvy tyzden spadli aspon 3 kila (viem, ze nie tuk) a potom som chudla cca 1kg tyzdenne.. mna by nemotivovalo kebyze si mesiac vsetko vazim a vaha sa ani nehne.. teraz znova chudnem a po 2 tyzdnoch som obliekla gate, ktore mi predtym skoro praskli na zadku.. len dufam, ze tentoraz si tu vahu aj udrzim

rozculena
25. aug 2026

@anonym_autor a čo chceš po mesiaci? Nepribrala si za mesiac. Neváž sa každý deň,stačí raz za týždeň.

rozculena
25. aug 2026
@anonym_7c63c4

Ja neviem prečo to niektore zeny maju takto, ja som chudla uz viackrát a ci som jedla 1200, 1500 alebo 1800kcal, vzdy zo mna za prvy tyzden spadli aspon 3 kila (viem, ze nie tuk) a potom som chudla cca 1kg tyzdenne.. mna by nemotivovalo kebyze si mesiac vsetko vazim a vaha sa ani nehne.. teraz znova chudnem a po 2 tyzdnoch som obliekla gate, ktore mi predtym skoro praskli na zadku.. len dufam, ze tentoraz si tu vahu aj udrzim

@anonym_7c63c4 a akým spôsobom chudneš,keď ti je jedno,kolko kalórií príjmeš?

biba_18
25. aug 2026
@anonym_7c63c4

@anonym_7c63c4 ale ty si odvodnila tie prvé kilá, nie schudla ... a kilo týždenne? to ozaj len pri 1200, alebo aj menej - a z väčšej váhy ...
zjavne to nefungovalo, keďže si pribrala s5 ... 😒

anonym_7c63c4
25. aug 2026
@rozculena

@anonym_7c63c4 a akým spôsobom chudneš,keď ti je jedno,kolko kalórií príjmeš?

@rozculena to boli len take pokusy, chcela som vediet ako to pojde, ako sa budem cítiť

anonym_7c63c4
25. aug 2026
@biba_18

@anonym_7c63c4 ale ty si odvodnila tie prvé kilá, nie schudla ... a kilo týždenne? to ozaj len pri 1200, alebo aj menej - a z väčšej váhy ...
zjavne to nefungovalo, keďže si pribrala s5 ... 😒

@biba_18 ja som naspat nepribrala, len som este neschudla na cielovu vahu 🙂 a ano chudla som cca kilo tyzdenne aj pri 1800kcal

rozculena
25. aug 2026
@anonym_7c63c4

@biba_18 ja som naspat nepribrala, len som este neschudla na cielovu vahu 🙂 a ano chudla som cca kilo tyzdenne aj pri 1800kcal

nechápem tvoj spôsob chudnutia,nepočítaš kalórie,tak ako vieš,kolko ich príjmeš? Na základe čoho teda chudneš?

simsalabim
25. aug 2026
@biba_18

@simsalabim a teda ja napr. nechudnem - ale zapisujem si cvičenia, progres v posilke a váhy už roky rokúce... viem prečo som napr. 9.4.2024 necvičila, koľko som dala bench presse 26.3. minulý rok a koľko mi kolísala váha po dovolenke na jar keď sme boli ... 🙂

@biba_18 tak mne na tom vlastne nezalezi 😂 Ak by appka nefugovala, ci by som prisla o data, nevadilo by mi to. Uz roky nechudnem, takze vahu iba kontrolujem, a cvicit cvicim, ale zeby mi zily trhalo, ze som v pondelok za rovnaky cas dala 700m na rozburenom mori a v utorok 1400m v bazene a ze v stredu som nerobila nic, lebo som mala ine povinnosti... toto vobec nesledujem, podvedome viem, ci som sa hybala dost alebo nie, nemam ani cas, ani chut toto riesit. Ale niekomu to asi pomoze v discipline.

anonym_7c63c4
25. aug 2026
@rozculena

nechápem tvoj spôsob chudnutia,nepočítaš kalórie,tak ako vieš,kolko ich príjmeš? Na základe čoho teda chudneš?

@rozculena 1. kde pisem, ze nepocitam kalorie?
2. schudnut vedia len ti, ktori kalorie pocitaju?

anonym_9a7c18
25. aug 2026

@anonym_autor mesiac je málo

anonym_2374f0
25. aug 2026

Pridaj pohyb. Ja momentalne udrziavam vahu, som 3kg nad, tak snad do jesene doladim formu. Ale stale je nejaka dovolenka, teambuilding,... to sa tazko chudne. Ale min.4 razy do tyzdna idem peso do prace. 5km tam a 5 naspat. Hodina tam a hodina naspat. Cez vikend tura, alebo behat v lese. To ma zachranuje. Bez toho neviem, neviem. Prejdem sa, premyslim, vycistim hlavu. Na udrzanie kondicky plus este cvicenie to staci. Bez pohybu to od urciteho veku proste nejde.
Preto sa mi chudnutie cisto iba ubratim kalorii, bez cvicenia a bez vela pohybu (chodza, beh, bajk) prilis nezda ...

13uzivatelka11
25. aug 2026
@anonym_2374f0

Pridaj pohyb. Ja momentalne udrziavam vahu, som 3kg nad, tak snad do jesene doladim formu. Ale stale je nejaka dovolenka, teambuilding,... to sa tazko chudne. Ale min.4 razy do tyzdna idem peso do prace. 5km tam a 5 naspat. Hodina tam a hodina naspat. Cez vikend tura, alebo behat v lese. To ma zachranuje. Bez toho neviem, neviem. Prejdem sa, premyslim, vycistim hlavu. Na udrzanie kondicky plus este cvicenie to staci. Bez pohybu to od urciteho veku proste nejde.
Preto sa mi chudnutie cisto iba ubratim kalorii, bez cvicenia a bez vela pohybu (chodza, beh, bajk) prilis nezda ...

@anonym_2374f0 a čím sa podľa teba chudne ak nie kalorickym deficitom? Áno pohyb je dôležitý a veľký pomocník nie len pri chudnutí, ale zdravý človek nemá dôvod neschudnut ak je naozaj v kalorickom deficite aj bez cvičenia.. veď matematika nepustí, len tie kcal treba naozaj poctivo počítať

13uzivatelka11
25. aug 2026
@anonym_7c63c4

@anonym_7c63c4 ale potom si išla z dosť veľkej váhy, tam je to asi aj normálne na začiatku že to ide rýchlo.

biba_18
25. aug 2026
@anonym_2374f0

@anonym_2374f0 5 km, veď to je hodina cesty 😲

Strana
z2