icon

Som žena v domácnosti. Ako schudnúť?

lexilaracroft
1. jan 2017

Po prvom tehotenstve som si drzala kondiciu ale teraz moja druha dcerka ma 7 mesiacov a vsetko je inak. Vela zien v mojom okoli maju uz rodiny a su pri sebe necitim sa preto medzi nimi neprijemne. Moj partnej v poslednej dobe si uz figuru nestrazi takze si nemame co zavidet. V podstate som zo sebou spokojna. Ale je tam velke ALE. Necitim sa prijemne. Do zrkadla sa radsej ani nepozeram a vahu mam rovnaku. Nakolko teraz nepracujem stratila som vacsinu svalovej hmoty preto mam vahu rovnaku ale uz to nie som ja. Problem je v tom ze odomna nikto neocakava ze mam byt stihla a tak mi chyba motivacia. Preto som sa obratila na vas. Cvicim rada chodim aj behat ale mam velky problem. Moja trojrocna dcerka ked vidi ze cvicim hodi sa mi okolo krku alebo si lahne podomna a prejde ma chut. Viem za sa da cvicit aj s detmi pouzit ju ako zavazie ale vadi mi to. Radsej by som cvicila s rovesnikmi ako s detmi. Ma niekto podobny problem? Dakujem

Strana
z2
luzzia
2. jan 2017

@alicka850 stravujem sa uplne bezne, nenasledujem ziadny styl typu paleo, raw atd, ani ziadne specialne diety. totizto podla mna akykolvek extrem alebo obmedzovanie ide trosku aj na psychiku, u niekoho viac, u niekoho menej, ale u vacsiny ludi teda viac ako menej 🙂 a potom vznikaju tie zlyhania, jojo efekty, nie je to dlhodobo udrzatelne a je to trosku aj spolocensky problem, ked ides dakde na veceru alebo na oslavu, tak co? budes sa tyrat alebo vysvetlovat, ako hrozne ti ublizi jeden chlebicek a ako si nedas kus torty, lebo tyyyyy teraz mas novy zmysel zivota a ani za toho boha nezjes cukor 🙂)) (ako fakt to nemyslim zle, nech sa niekto neurazi). pointa je, ze vsetko s mierou, s kludom a zachovanym psychickym zdravim. poznam osobne bikini fitnessku a trenerku , ktora ma plny instagram a facebook fanusikov, denne si tam foti, v akej skvelej forme je, ake je to super, ako si v tom nasla zivotny styl, cestu, pridava motivacne citaty atd, ale v skutocnosti normalne trpi a udieraju jej tie sutaze a diety a nedovolene porusenia v predsutaznych dietach uplne na psychicke zdravie a nakoniec som je v absolutnej tichosti vybavovala nasu rodinnu znamu psychiatricku, ktora isla k nej domov, aby ani nahodou ju nikto nevidel v nej v ordinacii a dievcina teraz bere antidepresiva a tabletky na spanie a neraz som jej dohovarala, aby sa vykaslala na taky extrem. vazne ani ju, ani nikoho nezabiju dva trojuholnicky pizze raz za tyzden.. a to ju teraz neohovaram v zlom, je mi to skor luto, ze sa takto zamotala.. a to nehovoriac o tom, ake ma tazkosti so zaludkom z kopy vselijakych doplnkov vyzivy a proteinovych napojov. vsak taky kopec bielkovin stravit, no chudak zaludok a pecen. co sa tyka mojho stravovania, ziadne predpisane diety, len zhruba sledujem kaloricky prijem (fakt len priblizne), aby som mala dost bielkovin a zdraveho tuku (avokado, olivy, vajicka, kokosovy olej, ..) a nie prilis vela cukrov (idealne skor sacharidy z celozrnneho peciva napriklad).. treba jest to, co cloveku nechuti a nema rad len preto, ze to niekde je napisane v nejakej diete. nelubim tvaroh, nejem ho a hotovo, moznosti, ako si vyskladat pestru a zdravu stravu je dost. ak mam byt uplne konkretna, co jem, no slatinsky 100% celozrnny chlieb, nejake light maslo, sojove natierky, morcaciu sunku detsku, tuniak, vajicka, avokado, olivy, akakolvek zelenina, obcas ovocie nejake, horku 90% cokoladu, z mliecnych vyrobkov cottage cheese, bryndzu, syry, co sa tyka vareneho pripravovaneho jedla, co ja viem, losos, ryza, zemiacky, zelenina, obcas tofu, obcas kuracie maso.. uplne bezne veci, naucila som sa proste len pozriet na obal jedla a pozriet, co obsahuje a kolko ma kaloriii, ake nutricne hodnoty (prvorade je pre mna malo cukru).. clovek sa to postupne nauci, citam si zlozenie a ked nerozumiem dakemu krkolomnemu nazvu konzervantov alebo coho, vygooglim si, precitam si, co to je, ci to je neskodne atd.. idem do obchodu a vidim daku natierku, precitam si obal a ked mam pocit, ze mi to vyhovuje, vyskusam..

luzzia
2. jan 2017

ma tam byt netreba jest, co cloveku nechuti 😀

0silvia0
2. jan 2017

@lexilaracroft ja mám skúsenosť, že ženy nemajú disciplínu a pevnú vôľu. Roky chodím do fitka a stretla som kopu žien, ktoré prišli raz, dvakrát a vykašľali sa na to. Ženy sa nevedia poriadne namotivovať samé a potrebujú aby ich ťahala do cvičenia kamoška, aby chodili spolu atď. Je to vidieť aj na tvojom príspevku: veď motivujte ma. To je blbosť, pokiaľ nenájdeš silu a pevnú vôľu sama v sebe, márne ti tu budú ženy vypisovať motivačné reči...

blahowoman
2. jan 2017

@lexilaracroft ale ty mas len vyhovorky! Si ma normalne rozculila. Naco zakladas temu kde sa pytas ako schudnut ked potom vlastne povies,ze nemas chut. Tak sed doma na riti a nic nerob. Pytas sa aka motivacia. No hlavne ta ze CHCEM DOBRE VYZERAT. Deti daj muzovi a chod cvicit,co je na tom tazke. Potom ked budes chodit do roboty to uz vobec nebudes stihat.

maciatkolulu
2. jan 2017

@lexilaracroft moja zlata, kazdy sa ta pyta na decka, TERAZ, za par mesiacov-rokov sa ta uz nebudu pytat ako priberaju, ale zrazu si vsimnu, ze vyzeras ako strasiak...😂a potom ta to snad bude motivovat a mozno aj to, ked ta muz vymeni za model, ktory si bude vsimat aj sam seba a nie iba vahu deti😉a ver tomu, ze v takomto pripade vobec nevadi, ze aj muz pribral, najde sa nejaka, co sa mozno ulakomi aj na tlustaka, juuuuj, to bude ale motivacia ako svet😨

natalym
2. jan 2017

Nechápem....... Chceš abo nechceš?

eeffka
2. jan 2017

@natalym no chce ale sa jej nechce 🙂

natalym
2. jan 2017

@eeffka Alebo cíti, že by mala, mohla, ale nedá sa..........🙂

alicka850
4. jan 2017

@luzzia ja to mám tiež tak. Ale láka ma vyskúšať aj niektoré recepty z palea a raw, iba preto som sa pýtala, či nemáš nejaké tipy.

agi78
12. apr 2017
Používateľ agi78 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agi78.

Kvalitné prípravky podporujúce chudnutie ako aj rôzne Raw nápoje ponúka stránka www.naturazdravie.sk.

olivienka28
12. apr 2017

Ja som.pribrala 30kg pocas tehu a mam rocne dieta a uz mi do.schudnutia chyba len 3kg. Mam 48kg. Stale.mam brucho a aj ked mi dieta velmi nechce spat a muž chodi na 12 ky od prace aj tak si najdem hodinku na cvicenie lebo chcem!!! Takze ostatne vsetko su len vyhovorky

dorottka
12. apr 2017

Ja robim z domu, vacsiu cast casu som v teplakoch, tiez ked zacnem cvicit, moj pes to hned berie ako obrovsku zabavu a tym padom som skoncila :D Dalo by sa povedat, ze neni dovod ani sposob, ale je - cvicim minimalne 5 dni v tyzdni a robim to kvoli tomu, ze sa jednak citim omnoho lepsie, neviem ako ty, ale ja sa zvyknem aj rano upravit, lebo pohlad na usmudlanu seba s rozgajdanymi teplakmi, strapatu, s flekom na tricku a rozkysnutym celym telom - uz tak bolo a totalne som stracala k sebe uctu a tak som sa aj chovala. Su to mozno male veci, ale vplyv na sebavedomie (a aj tym padom chovanie ostatnych k tebe, vratane muza) maju dost znacny. Plus nicnerobenim sa ti len dodrbava drzanie tela, degenerativne procesy su s vacsou vahou omnoho rychlejsie a celkovo je pohyb nutny pre zdravie. Ja necvicim kvoli postave, nikdy som daky tucko ani nebola, ale proste rozdiel medzi mojou naladou a zmyslanim v casoch, ked sa hybem a cvicim a casom, kedy nie, je tak enormny, ze proste je to nutnost. Plus sedave zamestnanie, pocitac atd. si od isteho veku beru svoju dan extra rychlo, ked proti tomu nerobis nic

rawmamka
12. apr 2017

@jana_eyre Lepšie sa to napísať nedá 😉.

rawmamka
12. apr 2017

@luzzia 👍 👍 👍

biba12
12. apr 2017

@lexilaracroft tak potom načo píšeš, mi Ti tú motiváciu nenájdeme. Chceš radu,ale odmietaš prijať návrhy. Motivovať sa musíš len Ty sama.

Strana
z2