Som zúfalá z chudnutia
Ahojte zienky, ktore su take zufale z chudnutia ako ja ☹ uz sa o to snazim dobry rok a pol a nedari sa mi to dokonca som este aj cez vianoce 3kg pribrala ☹ tak som sa rozhodla, ze po vianociach zacnem odznova...Zacala som kazdy den cvicit 30 minut okrem vikendov a striedala som cardio cvicenie s brusakmi,cinkami,drepmi atd....zmenila som aj stravu, kupila som si nejake ryby,salaty,zeleninu,tvaroh,krevety,..no same zdrave potraviny...a cely januar som sa snazila takto vydrzat...sladkemu som sa vyhybala oblukom a na vahe ani gram zmena...ani na tele ziaden pocit zmeny ☹ ani na obleceni....proste na nicom ☹ som vazne zufala ..za ten rok aj pol som vyskusala vsetko mozne nic nezabera ☹ som z toho na nervy a kazdy den na to myslim...beriem antikoncepciu ale nepriberam z nej..to som si ista pretozeju beriem uz dlhsie ale moze to brzdit pri chudnuti???a jedine co mi pomohlo aj som schudla pocas toho 2kg bola tyzdnova dieta. Len som ju vzdy porusila a kila sa vratili...Ide aj o to, ze ma v chudnuti nikto nepodporuje skor sa mi smeju a to dokonca aj moja vlastna rodina....je to pre mna sklamanie, pretoze vzdy pocuvam, ze kila mame v rodine,ze sa mi nikdy nepodari schudnut,ze sa mam na to vykaslat,ze vzdy drzim nejake nezmyselne diety,ze to je tabletkami,nemam sa ani o tom s kym rozpravat..kazdy gula ocamilen co o tom zacnem...tak aspon tu pri tych zenach co maju ten isty problem chcem najst oporu a porozumenie a podporovat sa navzajom ak sa aj niektora z vas dala tiez na tu dietu alebo na iny druh chudnutia,...nechcem vycitky ,ze preco prave tyzdnova dieta alebo vobec nejaka dieta...hladam tu na fore len niekoho kto je na tom podobne...zacinam s nou od pondelka...mam 68 kg chcem ist na 60...aspon na zaciatok ....privitam aj rady aj skusenosti 🙂
@zinocka presne tak .. zdravú stravu nenahradí žiadna diéta.. po dieétne aj tak priberieš kilá s5 .. vyskúšaj prestať konzumovať sacharidy--- ryžu a zemiaky nahrať zeleninou a ak budeš mať chuť na sladké daj si oriešky, to ulmuje chuť na sladké.. veľa morských príšerok a mäsa... veeeľa bielkovín a radšej tuky ako sacharidy.. nekombinuj silový tréning s vytrvalostným ... silový tríning by si mala mať každý druhý deň, aby sa svaly stihli zregenerovať.. vytrvalostný môžeš kľudne každý deň... ale nekombnuj to počas jedného cvičenia.. pri silovom sa ti vyplavuje kyselina mliečna zo svalov a tá potom bráni v spaľovaní tukov ... takže ak aj potom pôjdeš behať alebo na rýchlu prechádzku tak sa spáli kyselina mliečna.. =) ... a nato aby si začala spaľovať tuky musíš prestať konzumovať sacharidy.. telo je naprogramované tak, že najprv spáli sacharidy a potom až ulpžené tuky...
@cynthiah 1. kilo tuku je rovnako tazke ako kilo svalu... cize ak cvicis pravidelne, vaha ti rapidne dolu nepojde, ale bude sa menit telo
2. Sval potrebuje 6 tyzdnov, aby sa zmenil
3. zdrave chudnutie je 3 kg za mesiac, 1 kg za tyzden... necakaj po mesiaci rozdiel vo vahe - 20 kg
4. Organizmus potrebujes nastartovat, aby zacal spalovat tuky , cize musis na tej zdravej strave vydrzat trochu dlhsie ako mesiac
5. Odporucam skontrolovat stitnu zlazu, ta velmi ovplyvnuje vahu
Drzim prsty🙂
@lucirella s tabatou a "naskocenim" metabolizmu mam podobne skusenosti tiez...

@cynthiah kalanetiku skus, vahu ignoruj ,menšie porcie viac piť čistu vodu z citronom