icon

Som zúfalá z obezity

nikiya1
31. mar 2025

Nerada píšem o tejto téme ale mám problém som obézna podľa BMI som v druhej kategórii, obvod pása mám 116cm. Snažila som sa schudnúť no neúspešne som už zúfalá, diéty nefungujú a jesť pravidelne vyvážené porcie nedokážem. Najem sa a som opäť hladná. Ako ste sa zmierili zo svojou váhou a dá sa naozaj schudnúť ja tomu už neverím som sklamaná, potrebujem sa len vyrozprávať. Máte niektorá podobný problém?

Strana
z6
hederamonstera
8. apr 2025

@anouschka5 zivot nie je ciernobiely, obezita je vacsinou prejavom psychickych problemov. Takze ano, preto je tak tazke schudnut, lebo vsetci hovoria len o jedle a cviceni ale uz nikto nepovie, ze sa ma clovek zamerat na hlbsie problemy. A urcite ti ludia nie su padavky. Ci aj inych zavislych ludi povazujes za padavky?

breznica
8. apr 2025

@hederamonstera každý závislý človek je padavka. A to ti hovorím ako človek, ktorý fajčí 24 rokov (okrem tehotenstva). Som slabá a nedokážem prestať. Rovnako je to s prejedanim

hederamonstera
8. apr 2025

@breznica tak to je smutne, co ti mam na to povedat?

bambulka224
11. apr 2025

@nikiya1 ahoj. Áno, aj ja mám s obezitou problém.
Skús si pozrieť na YouTube diely relácie "Jste to, čo jíte."
Veľa tam riešia aj pohyb, ale aj stravu. Ukazujú, že nie každá potravina, aj keď je zdravá, je diétna. Možno sa niečo nové nauciš, čo Ťa zaujme.
Ukazujú tam aj to, že veľa obéznych má psychické problémy a tie zajedaju.
Držím Ti palce!

otalia
11. apr 2025

Skus si precitat p. Mačingovú, za mňa velmi motivačné a povzbudzujúce čítanie a dobrý štart do chudnutia, aj s receptami.

vierka0
Autor odpoveď zmazal
vierka0
12. apr 2025

@nikiya1 myslim, ze najlepší zaciatok by bol stiahnut si kaloricke tabulky cez google play - skuste si len zapisovat co aktualne zjete a budete sokovana, kolko kalorii prijimate..KT vam v bezplatnej verzii vyhodnotia aj prijem základných makrozivin, cize zistite, coho jete malo a coho vela, z toho, co ste pisala si myslim, ze mate ohromny prijem tukov a sacharidov a velmi maly prijem proteinov, ktore vas dokazu nasytit..problem prijmu tukov nie je v samotnom tuku, ale jeho mnozstve, ma velke mnoztvo kalorii a nízky sytiaci efekt, skuste zacat prave tými tabulkami, aby ste videli, kde ste, co sa tyka stravy, lebo ta je zaklad
A este, uz to tu padlo, ale zopakujem, skuste ai na IG pozriet tuto slecnu, velmi prakticke rady na chudnutie
https://www.instagram.com/anna.marie.minus60kg?...

o_zuzka123456
12. apr 2025

@nikiya1 nájsť iného lekára, ktorý sa k tomu postaví rozumne a niečo o tom vie. Všetky co ste tu napísali nenavistny komentár typu si nenazrata prajem vám +100 kg dokonca roka. Obezita je diagnóza. Ja nejem lebo nemám chuť, mozog alebo telo u obéznych funguje inak. Veľa šťastia prajem, nevzdávaj sa, skus nájsť silu a nájsť pomoc odborníkov.

bambulka224
12. apr 2025

@zuzubb007 aká si múdra. Ona hľadá pomoc, nie mudrlantov. Môže mať zdravotný, alebo psychický problém. Veľa ľudí s obezitou nejedie ani tak veľa, ako zle zloženie potravín.

bambulka224
12. apr 2025

@o_zuzka123456 veľmi pekne povedané

Strana
z6