icon

Ako zvládnuť tehotenstvo pri vyššej váhe?

Včera o 11:22

Ahojte. Chcela by som sa poradiť. Chceme druhé dieťa a ja mám teraz BMI 34. Pri prvom som takú váhu nemala a trochu ma straší, či už nie je blbosť ísť do tehotenstva takto. Schudnúť chcem, ale mám 36 a nechcem zase rok čakať, kým dám dole neviem koľko kíl.
Boli ste niektorá tehotná aj s takýmto BMI? Riešil to gynekológ nejako viac?

anonym_2f06cb
Včera o 11:35

Obe tehotenstvá som mala s vysokým BMI. Výhra to teda nebola, ale našťastie neboli ani žiadne komplikácie. Tiež som si po prvom povedala, že rapídne schudnem, než budem zasa tehotná. Schudla som 7 kíl a otehotnela znova. Mala som v pláne schudnúť oveľa viac, ale tiež som kvôli veku nechcela dlho čakať. Gynekológ to neriešil, len ma upozorňoval, aby som v tehotenstve pribrala čo najmenej.

anonym_d41810
Včera o 11:45

@anonym_autor no ved necakaj rok, kym schudnes 🤦‍♀️. Otehotniet sa ti pravdepodobne aj tak nepodari skor ako po tom roku, co by si zatial mohla na sebe pracovat a urobit nieco nielen pre svoje zdravie, ale aj buduce babatko

domka222
Včera o 11:57

Tak nečakaj. Pozri gynekológ to nebude riešiť viac,pokiaľ nebudeš mať pridružené komplikácie počas tehotenstva. Možno si akurát tak pomyslí svoje,keď odídeš z ambulancie.

anonym_ba500e
Včera o 12:11

Vylučuje sa chudnutie a snaha o bábätko? Podľa mňa nie, v čase keď budeš tehotná, tak stopneš chudnutie, budeš jesť normálne - nemusíš sa prejedať, žiť zdravo sa dá aj v tehotenstve a po pôrode budeš vedieť na to ľahšie nabehnúť.

anonym_8a647d
Včera o 12:22

Mám podobne bmi. Pribrala som v tehotenstve 4 kg a mám 2 týždne do pôrodu. Zadarilo sa nám asi po pol roku, paradoxne keď som začala chudnúť. Takze pokračovať v chudnutí budem po pôrode. Ale tehotenstvo je ok, akurát teraz žacia tlak trochu haprovat.

anonym_df1eeb
Včera o 12:37

pri vyššom BMI budeš mať problém vôbec otehotnieť. Takže kľudne skúšajte a popri tom pracuj na svojej nižšej váhe.

pudinka
Včera o 12:54

Btw, obezita je jeden z najcastejsich dovodov neplodnosti.