Ako zvládnuť tehotenstvo pri vyššej váhe?
Ahojte. Chcela by som sa poradiť. Chceme druhé dieťa a ja mám teraz BMI 34. Pri prvom som takú váhu nemala a trochu ma straší, či už nie je blbosť ísť do tehotenstva takto. Schudnúť chcem, ale mám 36 a nechcem zase rok čakať, kým dám dole neviem koľko kíl.
Boli ste niektorá tehotná aj s takýmto BMI? Riešil to gynekológ nejako viac?
@anonym_autor no ved necakaj rok, kym schudnes 🤦♀️. Otehotniet sa ti pravdepodobne aj tak nepodari skor ako po tom roku, co by si zatial mohla na sebe pracovat a urobit nieco nielen pre svoje zdravie, ale aj buduce babatko
Tak nečakaj. Pozri gynekológ to nebude riešiť viac,pokiaľ nebudeš mať pridružené komplikácie počas tehotenstva. Možno si akurát tak pomyslí svoje,keď odídeš z ambulancie.
Vylučuje sa chudnutie a snaha o bábätko? Podľa mňa nie, v čase keď budeš tehotná, tak stopneš chudnutie, budeš jesť normálne - nemusíš sa prejedať, žiť zdravo sa dá aj v tehotenstve a po pôrode budeš vedieť na to ľahšie nabehnúť.
Mám podobne bmi. Pribrala som v tehotenstve 4 kg a mám 2 týždne do pôrodu. Zadarilo sa nám asi po pol roku, paradoxne keď som začala chudnúť. Takze pokračovať v chudnutí budem po pôrode. Ale tehotenstvo je ok, akurát teraz žacia tlak trochu haprovat.
pri vyššom BMI budeš mať problém vôbec otehotnieť. Takže kľudne skúšajte a popri tom pracuj na svojej nižšej váhe.

Obe tehotenstvá som mala s vysokým BMI. Výhra to teda nebola, ale našťastie neboli ani žiadne komplikácie. Tiež som si po prvom povedala, že rapídne schudnem, než budem zasa tehotná. Schudla som 7 kíl a otehotnela znova. Mala som v pláne schudnúť oveľa viac, ale tiež som kvôli veku nechcela dlho čakať. Gynekológ to neriešil, len ma upozorňoval, aby som v tehotenstve pribrala čo najmenej.