icon

Spalovače tukov

maminka4432
10. feb 2014

nehľadám rady o chudnutí.. zdravej strave, obmedzeniach, pohybe!!!!
ani zaručene tabletky na chudnute!
stravujem sa zdravo, cvičím... no moja vaha sa zastavila a.... chcem si objednať na podporu spalovač no nemám skúsenosť..
preto sa obraciam na Vás žienky o radu???
chcem ist o 8kg ešte dole! cvičím intervalový trening 5x v tyždni.. popri prechadzky a tak
poradte mi nejaky spalovač na podporu chudnutia. ďakujem
PS: nepíšte mi sem, že čo mam robiť aby som schudla.. to viem už som z vahou dosť klesla! a NEPOTREBUJEM rady tohto typu 😠

Strana
z2
maminka4432
autor
11. feb 2014

....

lili_mia
12. feb 2014

@maminka4432 Takže, v prvom rade si uvedom, že svaly vážia viac ako tuk. Zisti si, či u vás v meste sú fitká, kde robia kompletné meranie InBody. To je špeciálny prístroj, ktorý v Tebe všetko premeria, aj vnútorný tuk, ktorý obaľuje orgány a podľa týchto čísiel sa potom vieš orientovať, koľko ešte z tuku je vhodné dať preč.
Sleduj rozmery v cm, nie kg, čo ak máš ťažké kosti a Ty sa trápiš pre napr 3 kilá naviac, pritom potrebuješ iba spevniť telo?
Stravujem sa najmä podľa delenej stravy, ale je to také, asi "light". Pretože sa úplne neviem zbaviť kombinácie mäso a zemiaky. Chlebík, maslo a paradajka či paprika a podobne. Pečivo si kupuje celozrnné, pozor cereálnym nič neporiešiš, je to tiež obilnina ako pšenica, potrebuješ celozrnné.
Mäso jedávam teda so zemiakmi, ale tie mám na tanieri málo, kombinujem ho najmä so zeleninou.
Doma mám dve staršie kuchárky delenej stravy, jedna bola kedysi ako príloha k nejakému ženskému časopisu, taký formát ako A5. Prezerám si recepty z dukanovej diéty, kedže je to bielkovinová diéta, tam si hľadám inšpirácie, inak dukanku neodporúčam, odpáliš si obličky a nie je to hned poznať. Aj 90 dňová diéta má fajn recepty, len treba hľadať.
Do google si daj fitness recepty, je niekoľko stránok s týmto názvom, iste tam nájdeš niečo fajné na jedenie, aj podelené podľa toho, čo je vhodné ako hlavné jedlo a čo ako večera. Výborný je časopis Diéta, tam býva rozpis stravy na jeden týždeň a od toho si vieš prispôsobiť zvyšok mesiaca.
Pozor na detox. Telo vraj potrebuje max 3-4 dni, viac je len marketing, čiže Mačingová je blud. Na pár dní áno, ale nie na mesiac.
Knihy od bukovského si veľmi chvália. Jasné, že neriadiť sa tým do bodky, ale je to rozumne vysvetlené čo ako. Plus mám knihu Low Food Diet a tam je vysvetlený nízkotučný vs. plnotučný, nižšie popisujem o čo ide.
Papať by si mala každé 3-4 hodiny, kľudne aj o 20.00, nejaký tvaroh, jogurt, k tomu zelenina, ak nevadí, tak aj nejaké kuracie mäso na prírodno. To sa môže. Ak si ráno z takejto večere najedená, tak skúšaj, či dávať menej, alebo meň kombináciu.
Žiadne nízkotučné veci!!!!!!!!!! Odobratý tuk je nahradený cukrom a cukor v tele zvyšuje množstvo inzulínu a ten cukor sa aj tak zmení na tuk, čiže prijmeš viac tuku, ako keby si si dala plnotučný jogurt (sabi, zvolenský, hollandia, grécky). Navyše zvyšný inzulín vyvoláva pocit hladu, pričom si plná. To je efekt, ktorý vyvolávajú biele cestoviny. Kupuj si špaldové, alebo tie celozrnné cestoviny. Bio obchod, alebo DM, aj v Kauflande už majú tento sortiment, treba hľadať. Vhodný je aj kuskus, pšeno.
Bielkoviny získaš aj strukovinou a ked ju dáš naklíčiť, tak ich bude ešte viac. Postup tiež nájdeš na google.
Takže papaj aj o 20.00, aj o 23.00, ak ideš vtedy spať, niečo ľahké (nie light!!!), kľudne vajíčko, cottage cheese, ako bude chuť. Na taký čas odporúčajú aj proteínový nápoj, sama neviem ktorý je vhodný, musíš hľadať v pomere, čo najviac bielkovín oproti cukrom (sacharidom).
Samotná strava pred a po tréningu u mňa veľmi kýýýve. Jesť musíš v čase 45 až 60 minút po, aby si doplnila stratenú energiu, pozor, cez bielkoviny, nie cukry !!!! Bielkoviny budujú svalstvo, o to nám ide. Niektoré kamošky si v deň tréningu doprajú sladké, doobedu, pretože vedia, že budú potrebovať na cvičenie, ale mne to nedáva logiku, ked vieme, že cukor je krátkodobá energia a bielkoviny sú na budovanie svalstva.
Zabudni na mlieko po tréningu, to má viac sacharidov ako bielkovín, ja ho pijem polliter doobedu.

maminka4432
autor
12. feb 2014

@lili_mia super ďakujem ti!
veľa už viem,,,, kvázi light produkti nekupujem! podla mna je tam len nakydané množstvo skazy:( než padne na úžitok!
taktiež kupujem sebe celozrnne cestoviny,,,, pečivka sa ja asi nedokažem vzdať:( no snažim sa piecť doma zdravšie formy, kedže v dnešnej dobe kupiť kvalitne celozrnne pečivko je veda!
dokonca aj časak si sem tam kupujem.
z dukanom som mala 2x obličkovy zachvat takže nikdy viac žiadna bielkovinová dieta!!!!
normalne si ma nakopla idem si odkukať recepry inšpirovať sa a študovať... od zajtra makám!!!! 😎

lili_mia
12. feb 2014

@maminka4432 Medzi sladké zaraďuj aj ovocie, teda jedávať iba doobedu. A žiadne susšené ovocie, jedine doma robené.
Pozor na vyprážanie. Mnohí ľudia, že idú jesť viacej zeleniny a čo jedia? Vyprážaný karfiol. Bleeee, radšej ho napariť, popučiť, ochutiť, zmiešať s vajíčkom a dať zapiecť do rúry. Smotana by sa nemala dávať, ale ja občas dám, aj posypem strúhaným syrom. To je moje maškrtenie.
Oriešky, akékoľvek, sú tukové, takže aj na tie si dávať bacha, koľko ich zješ.

maminka4432
autor
12. feb 2014

@lili_mia tak ovocie jem iba do obedu, a zeleniku zo zasady nevypražam, ale pečiem v trube🙂 oriešky nejak nemusím🙂
len musím upraviť pravidelnosť, aby som sa vzdala tych návalov hladu!

mon1001
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2