Spoločné chudnutie
Ahojte niekto skim budem chudnut spolocne ? Mozme sa motivovat pridávať recepty cvicit 🙂 . Napiste koment napisem vam ♥️tesim sa 🙂 som zena na materskej 🙂
Ja som inak uz raz schudla cca 20 kg. Nesledovala som absolutne kalorie a priznam ze som ani tak nedodrziavala az stravu ako teraz. A schudla som super. Tak dufam ze sa podari aj teraz. Vahu som si drzala celkom dlho cca 4 roky.len teraz dosla korona,ocr,stale len doma a tu mam vysledok.
Bola by som statna ak by som mi za 3 mesiace podarilo dat dole 10 kg. Myslite,ze je to realne a hlavne zdrave?chcela by som sa v lete zmestit do mojich siat a nemusiet investovat zase do handier ☹️
@terina25 ano realne, ja som schudla po prvom tehu/32 rokov/ 12kg /3 mes pomocou delenej stravy - 90dnova dieta, aj teraz /40rokov/ som ju robila a schudla som 7kg, co sa mi mali, takze pokracujem, jem zdravo, mam pohyb, ide to pomaly ale je tam progres plus tiez mam satnik plny S, XS, takze je co robit
@terina25 ahoj, este k tym kaloriam, co pises, pod 1200kcal by sa nemalo ist, aby telo si nemyslelo, ze treba ukladat na horsie casy, tzn hladujes zbytocne a telo si uklada do rezervy, tym padom nechudnes. Ja som zo zaciatku merala cm, paradne to islo dole, takze ma to motivovalo viac ako vaha, preto sa len obcas vazim
@terina25 Ahoj, ja pouzivam KT, takto s tym kalorickym deficitom:
Nie je vobec dobre jest tak malo ako si sem dala tu fotku. V prvom rade si vypocitaj BMR - bazalny metabolizmus (je to pocet kalorii, ktore potrebujes na udrzanie chodu organizmu - na cinnost organov, dychanie...) podla mojich vedomosti toto cislo urcite nebudes mat nizsie ako 1200 kcal, zavisi to od tvojej sucasnej vysky, vahy, veku. Nikdy nechos pri chudnuti pod toto cislo, mozes si ublizit. 716 kcal je priiiserne maaaalo. Ja mam BMR okolo 1300 kcal (vyska 166, vaha 55.5, vek 33). Momentalne som schudla pri prijime 1600 kcal a kedze chcem nabrat svalstvo, zvysila som na 1700 kcal. Keby si dlhsiu dobu prijimala tak malo jedla spomalis si metabolizmus a nebudes chudnut uz ani keby si jedla dva kopceky ryze za den, nehovoriac o tom, ze nebudes vladat cvicit. Ked cvicis 5-6 krat tyzdenne musis prijat viac kalorii. Pokryt BMR je zaklad. Ked vypocitas toto cislo (zadaj do google "vypocet BMR") napis to sem a ak chces pomozem ti dopocitat ostatok, aby si vedela aspon priblizne kolko kcal mas prijat. Ja mam s tym skusenosti z poslednych mesiacov celkom dost (schudla som zo 64 na 55).
Co sa tyka tych kalorii, ktore ti Kaloricke tabulky odpocitavaju za aktivitu je to nepresne, ja si to napr. vobec nenahadzujem, nema to moc zmysel, lebo je to casto nadhodnotene. Nie je trening ako trening a tie spalene kalorie su casto mimo aj na vsetkych fitnaramkoch a smarthodinkach. Velmi dolezite pri zhadzovani tuku je co robis, ked prave necvicis - ci sedis napr. za PC alebo chodis alebo pracujes fyzicky...vstupuje do toho velmi vela faktorov.
@aahajnalka uz som pochopila tu tabulku.baby v tej skupine mi poradili. Dakujem aj tebe 👍
@scorpionflower1 uz mi baby v skupine pomohli si prestavit tu tabulku
@scorpionflower1 ja sedim 8 hodin za pc,cize tam pohyb nijaky. Ale cvicim 5,6x za tyzden hodinku
Inak netusila som,ze sa tam zadava aj olej ked na nom robim maso.
@terina25
Ja mam Kalor. tabulky nastavene na 180 sacharidov, 133 bielkovin, 46 tuky. Aby si si zachovala svalstvo, ked chudnes mala by si prijat cca 2g bielkovin na kg hmotnosti. To sa urcite snaz (bielkoviny su vajcia, maso, mliecne vyr., ryby, ja pouzivam aj protein. prasok napr. alebo tempeh a tofu)Ja mam bielkoviny vyssie lebo cvicim silovo a chcem ziskat svaly. Ak vazis tych 70 kg, co tam mas uvedenych tak by som urcite nesla pod tych 1500 kcal. Sice schudnes a rychlo, ale prides o svaly a ked budes mat tych 55 nebude to pekne, kedze si nezachovas svalstvo a o chvilu mas tuk naspät, lebo s takym nizkym kalorickym prijmom nevydrzis dlhodbo. A ake mas treningy? beh, bicykel, HIIT ci silove?
@scorpionflower1 ja cvicim len doma zatial. Trochu kardio a trochu silove. Ked sa bude dat, zacnem znovu aj behat.
@terina25 Je fajn, ze aj silovo cvicis. Ak budes chciet vyskusaj fitfabstrong.cz, su to videotreningy na kazdy den, je to zadarmo. Je ro cvicenie s vlastnou vahou (drepy, panky, vypady na 100 sposobov). Co sa tyka tych kalorickych tabuliek, tie kruzky co tam mas pri makrach (bielkoviny, tuky, sacharidy) sa snaz naplnit kazdy den, aby boli zelene. Ak chces pimozem ti nastavit kalorie aj makra, vypocitam ti to presnejsie. Mozes mi napisat vysku, vahu, vek do IP.
@jessicai predtym som nemala ani ziadnu aplikaciu na pocitanie kalorii.len som stravu trochu zmenila a zacala cvicit.a super mi to slo a aj vydrzalo. A teraz hroza. Len doma zavreta s detmi,alebo robota,deti.na seba nemam cas. Ale uz som sa prinutila,tak snad to pojde dole. Bud stastna keby sa mi podarilo tych 10 kg do konca maja
Inak este k tej vahe. Napr.dnes som sa vazila rano a mala som 68, ked sa odvazim vecer mam 70 😭nechce sa mi verit ,zeby som nic neschudla od min.tyzdna od pondelka. Podla mna aspon kilo by malo za tyzden ist dole. Tak neviem kedy sa vazit,ked rano je ine cislo a vecer ine. Viem,ze sa treba radsej merat,ale ja sa vazim zatial. Ci robim dobre to,co robim.
@terina25 Rano, na lacno. To ze vazis rano inak a vecer inak je normal. To je voda + obsah, ktory mas v zaludku a crevach. Ani s tym kazdotyzdennym vazenim to nie je take jednoduche. Mozno u chlapov. Zeny zadrziavaju vodu pri ovulacii aj pred a pocas menstruacie. Takze je uplne normalne, ze budes mozno vazit kazdy tyzden inak a nic sa z toho nedozvies, je to +- 2 kg. Prvy mesiac je dobre sa vazit kazdy den rano na lacno a zapisovat si vahu, aby si videla ako stupa a klesa.
@terina25 ahoj, nevaz sa tak casto, zbytocne ta to deprimuje, radsej si meraj cm, je to ovela lepsie, vacsia motivacia. Ked som s tym celym zacala, merala som si cm, skoro kazdy den a pekne som videla progres. Ja som zacala koncom novembra a do konca dec som dala dole 4,5kg, avsak 14cm z brucha a to som ani necvicila. Gro robi strava. Ked uz nevydrzis bez vahy, tak sa vaz rano 🙂 to, ze pocas dna kolise kilo hore dole je normalne, netreba sa az tak silno upriamit na vahu. Cas bezi a mesiac co mesiac budes lepsie vyzerat, uvidis. Inak ja som za januar dala dole iba 0,6kg skoro ma porazilo, ale isla som dalej a za febr 2kg. Celkovo od zaciatku -17cm brucho, takze je to vidno a uz nosim M nie XL.
@nutelka21 hellou, kde si devuska? 🙂 "davno" si nepisala, ako sa mas?
Ahojte zeny 🙂 vcera som spravila taku mnamku, neviem sa toho dojest 🙂 a predsa staci iba polka z nej. Avokado, banan, biely jogurt, kakao, med/trstinova stava/ agave sirup/ chia - rano som opat spravila a pridala som jahlove vlocky, uplne ako cokolada a tie vlocky su v tom take chrumkave, uzasne jedlo. Na obed vytuningujem kuracie stehno - spravim z neho gyros. Vcera svokra poslala jej echte domaci langos, tak som si pochutnala s jogurtom, cesnakom a syrom, 1000 rokov som nejedla uz langos, strasne dobre padol. Najma, ze uz par dni som rozmyslala ako ho spravit v zdravsej verzii a nech sa paci langos sam dosiel v klasickej verzii. Ideme sadit do zahrady. Od manzela som dostala sirotky na MDZ, take su peknucke...prajem vam pekny vikend 🙂
Dievčatá, aj ja sa rada pridam , chudnem ale potrebujem niekoho kto ma bude motivovat jedlom , cvicenim a tak . Viber mam 🙂
@tatianka0000 cauko, vitaj 🙂 ako si na tom? zacinas, pokracujes? 🙂
@aahajnalka ahoj,tu som😀sledujem vas dievcata😊 akurat nestiham odpisovat..
Dnes som sa rozjedla vo velkom,tusim uz mam naplnene kj na dneska😱😀..ranajky jak pre drevorubaca,obed tak 300g steak,no a vkuse by som dnes zrala...planujem si dat na olovrant tvaroh,med,arasidove maslo - moja nova zavislost🤩..
Inac posledne dva dni sport 0b,neratam doobedne prechadzky..
Makali sme posledne dni na zahrade,nosila som zamkovu dlazbu a tehly..tak mensia posilka..
Malemu som sa rozhodla kupit cyklosedacku,tak sa tesim ked pride a snad zacnem uz aj po vonku bajkovat..nebudem uplne odkazana na babysitting ked budem chciet si vybehnut..snad sa mu bude pacit a bude ma hecovat🤣
Baby uzivajte vikend a ziadne prezierackyy😀🤩
@compra tu sme 😇
@aahajnalka ahoj , zacinam uz dva tyzdne sa drzim , mas viber ? Mozme tam pisat ?
@tatianka0000 ahoj nepouzivam, mozme si tu pisat, ved nepiseme ziadne tajomstvá 🙂
Ahojte dievcata..
Ako vikendujete?🙂 Ake menucko mate?🙂
@nutelka21 Ja som dnes dala šošovicovy dhal. Neviem, ci viete, co to je ale je to strasne lahke a rychle jedlo - je to uvarena cervena sosovica + pasirovane paradajky + kari + cesnak. Doba pripravy cca 20 min. Ja som si dala k tomu este tofu, ale kludne moze byt aj kuracie/hovadzie maso. Cely moj obed 324 kcal. 27 bielkoviny, 43 sacharidy, 6 tuky. A velmi dobre zasyti.

@aahajnalka pozeram ten link co si dala a presne toto som si teraz citala