icon

Strava a cvičenie počas menštruácie. Ako to ovplyvňuje chudnutie?

22. mar 2025

Ahojte,

baby co chudnete... ako to mate pocas MS? Zjete viac kalórií? Ja si napríklad neviem predstaviť cvicit prvé 3-4 dni. Podla planu mi tam vychadza cvicenie, ale v ten moment chcem len ležať a oddychovať. Takisto si zapisujem KT a počas menstruacie sa neovladnem a zjem toho viac. Nestresujem sa z toho a potom nabehnem na pôvodny plán. Chudnem mozno len asi 3. mesiac. 🙂 Niekde som citala, ze vtedy telo viacej spáli. Ja si radsej uz doprajem, lebo som trosku psychicky labilnejsia a bojim sa si uz zakazovať, trestať a pod. Čiže velmi pomaličky na to idem. Nie som ani velmi pri sebe, skôr niečo také ako skinny fat a chcela by som proste len pár kíl dole. Mozno zo 4kg. Vy to máte ako?

lucia13022023
22. mar 2025

Cez ms je úplne normálne prijat o 200-300kcal viac. Telo si to pýta, je rozumné dat mu to.
Cvic tak, ako to vyhovuje tebe. Ja cvičím, ale nemám silnú ms, ani bolesti. Keby mam, necvicim.

muchotrafka298
22. mar 2025

Ja som minule niekde citala clanok o tom, ze ako sa ludske telo a zenske hlavne meni pocas jednotlivych faz mesiaca alebo aj menstruacneho cyklu. Ze proste niekedy su fazy ze hore, inokedy dole a ze treba tomu telu davat to, co potrebuje. Moja vykonnost napriklad pocas menstruacie vyrazne klesa.

oceanahory
22. mar 2025

Ja ani nie pocas MS, ale PMS mam otrasne 🥴. Takze vtedy si doprajem troska viacej, tak ako pisala aj
@lucia13022023. A teda pekne vaha isla rovnako dole, ked som bola v deficite. Mam pocit, ze vtedy moje telo jednoducho spali viacej, ale cvicenie mi ide v tomto obdobi velmi tazko, mam pocit, ze to v tychto dnoch aj tak viacej odflaknem...odcvicim si co treba, ale jednoducho to nasadenie a intenzita je ovela slabsia. Vcera son akurat takto bola cvicit s trenerkou a pri jednom cviku som mala pocit, ze sa rozplacem lebo mi to tak neslo a v podstate sa mi to ani vobec nechcelo robit 😅🙄. Co sa tyka cvicenia, cvicim aj pocas MS, spociatku som si myslela, ze budem toto obdobie vynechavat (mam velmi bolestivu a silnu menstruaciu), ale raz som sa prekonala a cvicenie mi vyrazne pomaha na menstruacne bolesti, takze sa z tohto hladiska citim ovela lepsie 👍.

brrunetkaa
22. mar 2025

Ja mám odsledovanu váhu, že počas MS mám + 2kg cca. Snažím sa nejesť viac al mám chuť na hlúposti - mekáč, čokoláda atd…ale ja sa snažím aj cvičiť počas MS. Keď necvičím pravidelne mávam silnejšie bolesti pri MS ako keď cvičím. Keďže sa cítim aj slabšie prvé dva dni, tak tomu aj prisposobujem intenzitu ale cvičiť sa snažím aj tak.

ss1908
22. mar 2025

ja praveze pocas MS niesom vobec hladna, strasne to je priamo pred nou. Co sa ale cvicenia tyka tak mam odpozorovane ze oooovela menej zvladnem. Cela sa citim taka tahsia a slabsia, mlandrava :D Cvicim a sportujem aj tak ale nedavam si nejake velke ciele. A vaha vzdy 2kg plus ako hodinky 4 dni pred MS

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
mandzula
22. mar 2025

Ja mam zravku pred (trva cca 2 dni) a co sa cvicenia tyka, je to ako kedy - ked mi ide rozdrapnut brucho a je mi na grcanie, do fitka by ma nedostalo ani 10 trenerov, ked som ok, idem. Myslim si, ze clovek by mal pocuvat, co mu telo hovori, a nevystupovat z komfortnej zony len preto, ze je to teraz in a ukazovat, aka som ja silna zenska.

cimage
22. mar 2025

Ja som raz skoro odpadla na treningu a najskor ma ani nenapadlo preco. Trenerka ma hned sprdla, ze som urcite nic nejedla. Mna az doma napadlo co je vo veci. Dovtedy som nemala ziadny problem, ale odvtedy si davam pozor. Ked mam chut cvicit, tak skor len take natahovacky, ziadne skakanie a tazke cviky. Samozrejme mam najvacsiu chut na sladke, ale dam si s mierou.

ladybarbora
22. mar 2025

Na chudnutie mate cely zivot. Urcite nechudnite zbrklo,ze do leta musim dat -10 kg ak nechcete po lete 25 kg spat. Cez menstruaciu tiez necvicim, max chodza light. Nie som masochista

ndrag
22. mar 2025

Nechudnem ale pocas menstruacie mi ide vykon hore, ale obcas mam neprijemne krce v podrbrusku pocas treningu, inak super, ziadne problemy. Cely cas trenujem normalne, dokonca aj tazsie treningy, je to ok. U mna osobne je PMS najhorsia cast mesiaca, tepovo idem hore, zle sa mi spi a vykon horsi tiez. Potom sa to zlomi cca 1-2 dni pre menstruaciou a je dobre. Ak sa citis dobre, kludne cvic pocas menstruacie, nic sa ti nestane.

carolynka
22. mar 2025

Prve 3-4 dni MS ziadne cvicenie,som rada, ze prezivam a dokazem ist vobec do prace. Ked sa zacnem citit lepsie, zvladam akurat tak restorativne oddychove cvicenia typu stretching. Jest nejem Vela lebo mam kazdy mesiac hnacku pocas prvych dni... Zranie ma chyta tyzden pred.
Mne zensky cyklus uplne naburava akukolvek konzistenciu v cviceni a chudnuti, som extra citliva na hormonalne zmeny

autor
22. mar 2025

@carolynka Sucitim. Ty to máš ešte horšie ako ja. Ja si tiež vravim, že mi narúša aj progres pri chudnutí aj v práci aj celkovo. Som minimálne 2 dni off. Citim sa akoby som mala vysokú teplotu, chce sa mi spať, bolia ma kríže a brucho. Tazko sa mi premýšľa. No ako choroba.

nelka93
22. mar 2025

Ja jem úplne rovnako ako bežne. Prvý deň necvicim, druhý väčšinou tiež nie a potom v pohode. A čo som zistila tak počas ms vážim najmenej 😅

autor
23. mar 2025

Este by som sa chcela spýtať... Pri MS sa vraj vaha posunie hore. Kedy viem vidieť uz posun dole? Presne keď skončí MS alebo este par dni?