icon

Strava, chudnutie a zápcha

9. mar 2025

Baby ktoré ste sa začali stravovať zdravšie v rámci chudnutia, nemali ste problém so zápchou? Mňa ide z toho poraziť. Prijímam dosť veľa vlákniny a snažím sa aj prijať dosť tekutín ale aj tak.. predtým som bola zvyknutá ísť na veľkú aj 2-3krát za deň. Teraz raz za 2 dni aj to s ťažkosťami..
Čo môžem urobiť aby sa to zlepšilo?
Díky

michaela329
9. mar 2025

Dopln magnézium. Ak máš dostatok pohybu, vlakniny, tekutya probiotiká - potom asi chýba minerál 😃

eternity24
9. mar 2025

Doplň probiotiká alebo si večer nanič do vody zoparkusov sušených sliviek, stačia 3-4 a rano toto nalačno zjedz a vypi.

nynia
9. mar 2025

Prave naopak od destva som trpela na zapchy pri zmene stravovania som uplne prestala. Niekedy paradoxne ako vlaknina ak je jej vela sposobuje zapchy aj ked primarne ma opacny ucinok. Sledujes si mnozstvo?

mariynka
9. mar 2025

Mna vlaknina zapeka🤦‍♀️hlavne akaciova🫤

autor
9. mar 2025

No vitamíny a minerály neužívam, momentálne iba lactobacilus gesseri, ale asi teda celkové skúsim rôzne kmene a teda magnézium
@michaela329

@nynia áno cez KT
Ale musím sa priznať že som predtým nikdy nejedla celozrnné výrobky ani nič čo by nejako výrazne obsahovalo vlákninu.. svoj jedálniček som úplne prekopala od základov tak neviem, necítim sa potom dobre, keď ma tlačí na potrebu ale proste nejde to alebo to ide len ťažko
Najprv som si myslela že si telo zvykne ale očividne nie

autor
9. mar 2025

@eternity24 dík skúsim aj slivky 😊

januska12323
9. mar 2025

Koľko vody piješ?

autor
9. mar 2025
veselo_neveselo
9. mar 2025

Aj na vela vlakniny si treba privyknut. Ked jej je vela a naraz, tak moze sposobit zapchu.

Skus jej docasne trochu ubrat, a pridavat postupne, aby si crevo zvyklo. Ak ju jedavas ako pridavok do stravy (rozne psyllium alebo ine prasky), tak prestan. Ak pijes proteinove shaky, tak tiez uber, aj z toho mozes.mat zapchu.

salamistka
9. mar 2025

Ja som obmedzila nezdravé jedlá a jedla som aj menšie množstvá, tým pádom sa potreba u mňa zredukovala z každého rána na každý druhý-tretí deň..mne osobne to nevadí.

blanblan
9. mar 2025

Mne čo pomáha je tá šťava zo sušených sliviek. Neviem či sa dá kúpiť aj na Slovensku hotová šťava (teda nie že namočiť slivky atď) ale ja si to kupujem. Tiež už neviem čo robím zle - dosť pohybu, veľa ovocia a zeleniny, vody sa snažím dosť...žeby veľa vlákniny, už fakt neviem...probiotiká mi nepomohli.

taktotedanie
9. mar 2025

Vela tekutin a mne pomohlo daily fibre prasok od gymbeam
Mam dost vlakniny- to nevies ci mas ci nie, vies presne kolko potrebujes? Ja som si to kontrolovala na KT kde to vraj nieje presne
Ze zjes nejaku zeleninovu prilohu za den a pod nestaci

cukroska
10. mar 2025

😮😮...že dva ,tri krát za deň..pfu to ja nepoznám..ja som rada ak raz za dva dni. Mne to vôbec nevadí a ni nikdy nevadilo. Ak keď mávam často zápchu ,ale u mňa vždy niečo smotanové či káva s mliekom zaberie.

pstrap
15. mar 2025

Odporúčam kvalitné probiotika, ja používam Probiotic 100 Ultimate. Určite to pomôže. Ja si dávam 30g vlakniny každý deň a nemám problém. Samozrejme treba mať aj dodržaný pitný režim.

ada288
15. mar 2025

co je s tazkostami?..mas bolesti?..i organizmus si potrebuje zvyknut na novu stravu, daj tomu cas..ak sa to nezmeni, zmen cosi ty v strave, asi ti nesedi

lucialucy43
3. apr 2025

Treba baby stravu upraviť viac vlakniny a pohyb samozrejme ono to je jedno z druhym a pevná vôľa 😁

jankasamulko
29. júl 2025

@anonym_autor Celý život sa trápim so zápchou, vyskúšala som hádam všetko z lekárne. Kombinovala v strave nekombinovateľné a nič. Pred dvoma týždňami mi šéfka dala na vyskúšanie "Panenské kapsule na chudnutie", Szustea a odvtedy sa to nedá ani porovnať. Snáď sa už pohne aj váha dole, keď už črevá nemám plné hádam aj dvojmesačnej stravy ako predtým.