Už som naozaj v koncoch - rozmýšľam nad liposukciou
Neviem kde začať,no rozmýšľam nad liposukciou-odobratím tuku.
Pýtate sa kde sa berie táto myšlienka ? Rada odpoviem,a vôbec pritom nezatínam prsty a zuby od nervov.
Začalo to pred 5 rokmi,keď som vysadila lieky na štítnu žľazu,začala som priberať doslova z pohľadu na čistú vodu.Chvíľu som to priberanie neriešila ale potom som to chcela zastaviť a nešlo to.
Pohyb,cvičenie,strava.. ani 1kg skoro nešlo dole po 2 mesiacoch.Robila som vtedy 12 hodinové smeny kde som bola cely čas na nohách a chodila.10 000 krokov každú smenu.
Vtedy prišlo zúfalstvo a objednala som sa na ročný program do Nutriaduptu.
Tam to bolo v pohode,tetušky mi povedali čo mám jesť a ja poslušná Natalka som tak robila.Cely program ma vyšiel 800€ v mesačných splátkach 78€.
Schudla som za trištvrte roka 6-7 kg lenže keď som program skončila začala som priberať naspäť,a som tam kde som nechcela byt.Nejem vôbec sladké,jem 4x za deň,pijem čistú vodu,cvičím každý druhý deň.Sem tam bicykel,beziaci pas.A nechudnem.
Treba isto spomenúť,že trpim úzkosťou a panickou poruchou čiže beriem nejaké lieky.Taktiež mám z otcovej strany predispozície byt pevnejšia,v tej rodine sa tiež nikdy nedarilo chudnúť.Nevyhováram sa,len sa snažím pátrať po príčine,chcem schudnúť a mám pocit že som skúsila všetko.
Nasúka sa dôležitá otázka : Je v mojom prípade liposukcia cesta ? Máte niekto skúsenosti? Je na liposukciu obmedzená váha ?
Prosím o vaše rady a skúsenosti.
@elizabet173 lebo zacnem jesť podľa vydajú a ide váha hore mesiac dva si nemôžem dovoliť mať 5-6kg viac pri nízkej postave skoro 80kg 😔
@elizabet173 štandardne som si tvorila jedálnicek kalorickych tabuliek na nete na tri dni vopred naplánovala vazenim potravin a vyrovnanie počtov gramov aby sa naplnil index tukov sacharidov bielkovín na 100% pred 2rokmi som mala aj vypracovaný výživovými poradcom aj tak sa nedarilo
@elizabet173 príjem primerane vydajú bol cca 5600
Tým, čo chcete schudnúť, skúste si prečítať knihu, čo som spomínala na predchádzajúcej strane Kód štíhlosti. Je tam vysvetlené, prečo zníženie príjmu kalórií nefunguje na chudnutie a čo je hlavným dôvodom nadváhy, pripadne obezity. Ide o hormonálnu nerovnováhu, kde kľúčovým faktorom je fungovanie hormónu inzulínu v tele. Recenzie v anglickom jazyku nájdete tu (kniha vyšla v angličtine pod názvom The Obesity code) : https://www.goodreads.com/book/show/24945404-th...
@naty_10 ake beries psychiatricke lieky?antidepresiva, antipsychotika? Mozes z liekov priberat.Liposukciu nezvazuj je to blbost ine by bolo, keby si chcela len dvojitu bradu ci brucho po porode odsat.Nieco robis zle prijem, vydaj mozno malo jes…kamaratka po 50 tke roky berie,neberie lieky na SZ teraz v prechode pribrala uplne zmenila stravu, lebo uz mala ak cholesterol zly a schudla. 15 kg tvoje telo je na pohyb v praco zvyknute musis nieco ine pridat
@elizabet173 mohli veď 3-4roky som ich skúšala, nebolo to nič pre mňa nrznale , na 76 som sa dostala po mesiaci držania diéty, počiatočná váha 70,v 152,sedavé zamestnanie,žiadny aktívny šport,vek 40r.
@elizabet173 ďakujem vyskúšam, zaujímavá stránka tam mi vyšli úplne iné čísla
Pozri FB profil Tomáš Hafera Osobný tréner...ak by som mala problém isto by som skúsila túto cestu. Má neskutočne premeny. Je to Topka 👍
@elizabet173 fitko ja teda nie ale denne mám cca 7500-9000 krokov takže po práci s deťmi nesedime na gauči , občas bicykel , víkendy turistika ...
To s těmi koncentračními tábory je velice neuctivý argument. Postrádající základní znalosti. Kéž by se přestal užívat. Ty tábory byly likvidační, jídlo se nedalo nazvat jídlem. ,,Chleba" byl plný pilin a ,, polévka" byla špinavá shnilá voda. Vězni dělali těžkou fyzickou, často bezúčelnou práci, která měla jediný cíl, aby zemřeli. Trpěli průjmy a tyfem. Absurdní takto hubnout. Navíc onemocnění štítné žlázy bylo v té době léčeno bídně, i mimo koncentrační tábor, kde léčba nebyla žádná. Vždyť v té době nebyly ani například antibiotika. Mezi projevy tohoto onemocnění patří i snížená výkonnost, únava....a tady jsme u toho, jakým způsobem byli vězni selektováni. Viditelně nemocní,. nevýkonní....nebo ti, kteří se v dobré víře sami přihlásili na ,, lehčí práci ", naložilo auto a odvezlo rovnou do plynu. Takže kdoví, kolik nemocných lidí reálně mohlo být mezi těmi v poslední fázi, vyhubnutých na kost.
To jen pro informaci.
Kamarádka byla na liposukci břicha, zaplatila za 40 tisíc, chvíli se cítila lépe, ale okem ta změna nebyla vůbec vidět. Navíc se to rychle vrátilo do původního stavu. Ne každému to pomůže a samo o sobě to zázrak není.
@nicicka Nie je. Aj vies, aky on nastavuje kaloricky prijem? Asi nevies. On nastavi 120 kg zene kludne 1300 kalorii, ide mu o to aby clovek rychlo schudol a nezaujima ho, ze po pol roku - roku priberie vsetko spat. Zo 100 ludi vydrzi povedzme 5 a potom si dava fotky na facebook aky je super trener.
@natalienka12 ono vždy keď človek schudne tak ak si nedáva pozor na to čo je a ako sa hybe tak priberie. Tréner je o krátkodobej spolupráci. Inak by človek asi skrachoval 😁. Ale súhlasím že nemusí to každému vyhovovať...
@elizabet173 áno, ale ak človek chce tak musí niečo obetovať. Ja tiež neznášam fitko ale ak už chce človek vyrysovat svaly, iná možnosť nie je....teraz hovorím všeobecne, nie konkrétne autorke...pohyb je fajn a je kopec možnosti, stačí si vybrať.
@nicicka Obezny clovek nepotrebuje “rysovat” svaly, obezny clovek potrebuje schudnut. Chudnutie je zmena (doživotná) životosprávy a trener ta ma naucit ako sa spravne stravovat do konca zivota, nie mesiac, pol roka, rok. Nechudne sa stylom, ze podseknem kalorie pod bazálny metabolizmus. A prave toto Hafera robi. Cisty biznis. A nie iba on, aj mnohi ini a nebudem ich menovať. Len nechapem preco mu robis reklamu. Chcem preto uviest na pravu mieru veci a vyviesť z omylu kazdu, ktora by to chcela skusit.
@elizabet173 Ano presne to robi. Kontaktovala som ho a viem, stacilo mi po prvom telefonáte. To iste robi Milan Valkovič, on ti urobi taky plan, ze pondelok a piatok post, teda len voda a kava, ostatne dni kuracie prsia so zeleninou a ved protein. A za 2 mesiace mas dolu 15 kg a potom sa tym chváli, ake ma uspechy.
@natalienka12 fu, tak ja viem že baba čo bola pri ňom, tak hej mala osekanu stravu ale normálne že vajíčka, bielkoviny atď. Nie až taký hardcore...
@natalienka12 nerobím reklamu. Len ho registrujem a uviedla som ho ako príklad. Ak si človek nevie sám poradiť, treba odborníka. Nemusí byť konkrétne on. Aj keď ako píšeš nie je odborník ako odbornik
@nicicka teraz myslis Hafera ci Valkoviča?