Už som naozaj v koncoch - rozmýšľam nad liposukciou
Neviem kde začať,no rozmýšľam nad liposukciou-odobratím tuku.
Pýtate sa kde sa berie táto myšlienka ? Rada odpoviem,a vôbec pritom nezatínam prsty a zuby od nervov.
Začalo to pred 5 rokmi,keď som vysadila lieky na štítnu žľazu,začala som priberať doslova z pohľadu na čistú vodu.Chvíľu som to priberanie neriešila ale potom som to chcela zastaviť a nešlo to.
Pohyb,cvičenie,strava.. ani 1kg skoro nešlo dole po 2 mesiacoch.Robila som vtedy 12 hodinové smeny kde som bola cely čas na nohách a chodila.10 000 krokov každú smenu.
Vtedy prišlo zúfalstvo a objednala som sa na ročný program do Nutriaduptu.
Tam to bolo v pohode,tetušky mi povedali čo mám jesť a ja poslušná Natalka som tak robila.Cely program ma vyšiel 800€ v mesačných splátkach 78€.
Schudla som za trištvrte roka 6-7 kg lenže keď som program skončila začala som priberať naspäť,a som tam kde som nechcela byt.Nejem vôbec sladké,jem 4x za deň,pijem čistú vodu,cvičím každý druhý deň.Sem tam bicykel,beziaci pas.A nechudnem.
Treba isto spomenúť,že trpim úzkosťou a panickou poruchou čiže beriem nejaké lieky.Taktiež mám z otcovej strany predispozície byt pevnejšia,v tej rodine sa tiež nikdy nedarilo chudnúť.Nevyhováram sa,len sa snažím pátrať po príčine,chcem schudnúť a mám pocit že som skúsila všetko.
Nasúka sa dôležitá otázka : Je v mojom prípade liposukcia cesta ? Máte niekto skúsenosti? Je na liposukciu obmedzená váha ?
Prosím o vaše rady a skúsenosti.
@krasaniejevsetko snažím sa to pomaly prijímať s čistým svedomím že som preto spravila maximum.Niekedy ma trápi,že v obchode mám problém kúpiť oblecenie,ani nie problém,ale nie všetko je vhodné pre pevnú postavu.Ale to sme my ženy 🤦♀️ Netúžim byt krásna,ale necítiť odpor voči sebe.
A vysadenie liekov Ti nariadil lekár?
@naty_10 myslím tu bude niekde problém so zdravím. Je to divné že hneď po vysadení liekov si začala priberať. Tak isto bola si na vyšetrenie hormónov?
V prvom riade mala by si urobiť vyšetrenia či máš všetko v poriadku .
@hermiona12 o vyšetrení hormónov som ešte nepočula,ďakujem za radu.
Doktora povedala,že po vysadení liekov začnem priberať,vraj je to normálne pri ochoreniach štítnej žľazy,ale takto rapídne a veľa som nečakala.
Myslím, že bude problém v tej štítnej žľaze. Nie som lekárka, ale ak po vysadení liekov rapídne priberáš, nebude to OK. Nerozumiem ani tomu, že nie je to v poriadku, ale ani na lieky. To ti nemôže dať slabšie/nižšiu dávku? Skúsila by som najprv zatlačiť na lekárku, nech rieši problém.
@naty_10 no moja mama ma problém zo štítnou žľazou tiež, bola na vyšetrenie hormónov , keď jej nastavili správnu liečbu dosť silno schudla a potom sa jej váha upravila.
A vysadila ti lieky lebo už ten problém so štítnou žľazou nemáš?
Lebo nakoľko viem ju ťažko vyliečiť alebo dokonca nemožné, moja mama už veľa rokov berie lieky a aj bude brať dokonca života , len tak ju má pod kontrolou.
@hermiona12 to je super,bodaj by to tak bolo aj u mna.Ja som začala mat problémy v puberte,v podstate som mladá 24-ročná žena,takze cca 10-12 rokov.Vtedy som tuším v 12tich za dva týždne rapídne schudla a bolo jasne že sa niečo deje.Odvtedy len priberam.Určite sa asi pozriem po tom vyšetrení hormónov.Ďakujem za tvoje rady a skúsenosti.
Liposukcia je iba lokalna!!!! Nefunguje to tak ze z teba vycucnu tuk a ty budes mat postavu modelky. A nie je trvala ak sa nezmeni zivotny styl. Za tie prachy si zaplat osobneho trenera a vyzivoveho poradcu ktory ma vzdelanie v odbore a nie iba rychlokurz a ponuta produkty nejakej značky. Ziadne jedlo zo sackov a tabletky ci napoje.
@naty_10 držím palce, verím že sa ti to upraví 😊
Ahoj, no, neviem, či si skúšala niekedy kalorické tabuľky aplikáciu, čo ti nastavi množstvo prijatých kalórií za deň, veľa ľudí z toho schudne, že príjmu len toľko, koľko potrebujú. Môžeš jest čokoľvek, ale nastaviť si kalórie na deň. Po druhé, vysadiť sóju, ktora narúša hladinu hormónov a spôsobuje problémy so štítnou žľazou. Nastaviť sa psychicky do pohody, stres teda nepomáha na chudnutie 🙂 a cvičenie, áno, netreba sa vzdávať, aj tí najtucnejsi ľudia schudli, len treba nájsť tu správnu cestu, ktorá je niekdy dlhá a ťažká. Držím palce.
@krasaniejevsetko to je nepravda co pises, zidia v koncentraku boli vsetci chudi, bez rozdielu, stitna-nestitna, aj zeny po porode aj neviem co este. Lebo NEJEDLI. Rozdiel je len v tom, ze niekomu spaluje rychlejsie a niekomu pomalsie. Autorka sama pise, ze v programe schudla a po jeho skonceni pribrala. Tu si treba vybrat, bud sa budem celozivotne obmedzovat a budem chudsia (ano, nebude mozno nikdy uplne chuda, skrz "genetiku") alebo budem jest ako doteraz a budem tlstejsia. Nic medzitym proste neexistuje, autorka na vyber ma a ako pise, schudla v programe a po nom zas nabrala. Bohuzial, tak to je. Ja sama ked som jedla "normalne", cize som sa neobmedzovala v nicom, tak som bola pribrata. A nechapala som ze ani dve kila nesli dole po zahajeni diety 🤣 Dieta mi vydrzala tak dva dni a vaha nesla dole ze vobec.... Az ked som uplne prekopala svoj zivot, navyky a nastavenie v hlave tak som schudla na vysnivanu vahu... samozrejme ze ked jem sladke a doprajem si napriklad pecivo a prestanem sa celkovo strazit, tak pat kil je nazad ani neviem ako... takze cesta je, ale vola musi byt silnejsia. A ano, boli to, je to o nekonecnej bolesti a odriekani, doslova hladovani... ale tak kocky na bruchu zadarmo nie su 🙂🙏
@naty_10 stiahni si kalorické tabuľky, poraď sa so skúseným výživovým poradcom. Na začiatku si budeš asi zapisovať koľko čoho si zjedla. Veľa sa hýbe, nemusí to byť fitko, kľudne aj dlhé prechádzky. Musíš mať menší príjem ako výdaj. Ale pozor, zas ten príjem nemôže byť úplne minimálny, preto sa najprv poraď s výživovým poradcom.
Ako radia baby, stiahni tie kaloricke tabulky…na zaciatku je to na dlhsie, kym zistis co a kolko jes, potom uz staci len tracking. 4 jedla za den ti nepovie nic, aj jedno nevyvazene jedlo dokaze urobit kaloricky nadbytok. Samozrejme popritom ries aj tu stitnu a hormonalny profil.
@barborachors nesúhlasím. Ak máš problémy so štítnou žľazou, môžeš jesť menej ako tvoja kamoška a ty budeš priberať a ona chudnúť. Takže v prvom rade by som jej odporučila vyšetrenie u dobrého endokrinológa a až potom jej kázala celoživotne sa obmedzovať na strave.
@naty_10 prvé, čo ma po prečítaní tvojho príspevku napadlo bolo, prečo si tie lieky vysadila. Ja mám zníženú činnosť štítnej žľazy a lieky budem brať doživotne. Keď mi raz doktor skúšobne znížil dávku o minimálnu hladinu, tak som bola stále unavená a za rok som pribrala 10 kg. A to som vtedy svoje stravovanie žiadno nezmenila a pohybu som mala tiež dosť.
Nečakam,že liposukcia so mňa spraví modelku,ale keď je človek zúfalý,napadne mu všetko možné.🤷♀️
Veľmi si vážim všetky vaše rady,a určite začnem krok za krokom skúšať čo mi radíte.A ďakujem aj za Váš čas,ktorý ste venovali tomuto príspevku. 🙏
Veľmi ťa chápem mám ten istý problém skúšala som kalorické tabuľky dva mesiace - prvy mesiac -cca 4 týždne išla hore zo 70 kg na 74 áno počuješ dobre začala som viac jesť ako zvyvucajme aj pribrala a asi by váha neskôr išla dole ale už som nevydržala hrozne som bola zúfalá. Skúsila som nutri poradcov všetky ketodiety , 1-2kg dole a po troch mesiacoch znovu naspäť ... Lieky od lipoxalov cez všetko možné aj nemožné ... Delená strava, spaľovanie kalórií pohybom rátanie krokov proste nič veľké nič. Nervy v kybli . Ináč zdravá všetky výsledky v poriadku . Takže keby som tú odvahu a peniaze mala na liposukciu idem hneď aspoň na brucho a ostatné zdravou stravou zvládnem pretože sa skutočne zdravo stravujem aj tak sa tie kg za xxxrokov nepohnú
Presne aj raz bol problém štítna váha je katastrofa aj keď by tónu teba teraz mohlo byť ok
To že nie si chudá neznamená že nemôžeš byť krásna. Ale chápem, ak sa necítis ok vo svojom tele treba pre to niečo robiť. Určite zdravotné problémy a genetická predispozícia ti to môže sťažovať. Ale pôjde to. Ako bolo písané, v koncentrákoch boli všetci chudí a len s vody nepriberies. Tým ale nechcem povedať aby si prestala jesť. Ja nemám určite nejakú extra dobru radu, po pôrodoch mi idú kilá z brucha ťažko. Ale viem že u mna fungoval len prísny režim a hlavne cvičiť.
@elizabet173 áno presne ako píšeš je to tak ...mikropotcie prevažne bielkoviny a zelenina . No náprava z tohto režimu zatiaľ neexistuje aby som sa pohla do normálu

@naty_10 chapem ta, ze si zufala. Bola by som rovnako. Zmier sa s tym ze stihla nikdy nebudes. Proste su ludia tucni a chudi. Nemôzeme byt vsetci krasni. Zivot je nespravodlivy.