icon

Váha a sebavedomie

5. aug 2023

Dobrý deň. Mám 26 rokov a 170cm a cca 86kg. Celé detstvo som mala nadváhu, jeden čas som si prešla anorektickými sklonmi potom som pribrala zas a tak hore dole. Hýbala som sa stále 65-90kg.. veľke skoky. Teraz mi to ide veľmi ťažko..jem málo, mám blok z jedla pár dní a potom sa prejem, chodím ale cvičiť, behať kondičku mám dobrú ale odkedy pracujem na TPP som vkuse vyčerpana z psychicky aj fyzicky náročnej práce.
Som nezadaná a mám trochu problem so sebavedomím a môj problem je, že aj keď sa zoznámim s nejakým mužom v mojom veku cez zoznamku, stále mi po stretku napíše že nie som jeho tip a už to nepokračuje. Väčšinou su to ale chlapci 25-27, čiže ešte decká a príde mi to že trochu nevyspelé (stalo sa mi to 2x).
Je mi jasné že najlepšie je schudnuť aj keď neviem byť v tomto stabilná a aj napriek snahe mám skoro nulové vysledky. Napr za 2mes 1kg na váhe a po tyždni choroby mám ešte navyše.
Je podľa vás moja váha tak strašná alebo sa stretavam iba so zakomplexovanymi deckami? Riešili vaši chlapi niečo také ako váhu alebo vzhľad pri zoznamovaní? Je to važne také doležite alebo skor vyžarovanie?

majlo1234
5. aug 2023

Ono je to velmi subjektivne, aj to, co zjes, aj to kolko sa hybes, aj to, aky mas metabolizmus. Nieco ocividne robis zle. Ale to vobec nemusi byt dovod, preco ta muzi odmietaju. Kazdy ma iny vkus. Treba sa naucit nezrat(a kedlom si nekompenzovat emocne vykyvy) a to hovorim rovnako tebe ako aj sebe😄 tiez som sa za posledne roky statocne vyzrala-momwntalne mam 75 kil na 165 cm, co je hadam aj 20 kil nadvahy, este nikdy som nebola takato tucna😒 ale mam slabu volu a ziadnu bytevalost momentalne a tiez sa len tocim v kruhu😒

maria1989
5. aug 2023

Najdi si muza, co ma rad tvary. Je ich dost, neboj nic. A pri takom, ak sa ti aj nepodari schudnut, budes spokojna. 😉

radanna11
5. aug 2023

@jj298 na foto mám 174cm a 83 kg,ani si autorku nevidela a hneď povieš,že je isto tučná.
Nehovorím ani ja ,že som stihla a,že nemám nadváhu a,že nieje pre zdravie a sebavedomie autorky potrebné schudnúť len má zaujalo ako dokážeš hneď napísať,že je určite tučná,môže byt len macatejsia,ubytejsia každé telo má inak rozložený tuk,svaly stavbu

sense
5. aug 2023

Nepíšes ako často a ako dlho cvičíš ale tým pádom nemôže byť na tebe vidno začínajúci obezitu max tak nadváhu.
A ešte k tomu ci je ta tvoja váha taka strašna, by bolo vhodné pridať foto, tvar môžeš zakryť alebo môžeš poslať aj do správy.... Keďže každý má tie kila rozložené inak

autor
5. aug 2023

@radanna11 ďakujem za podporu.. 🙂 keď som si pozrela staré fotky kde som mala cca 73kg som bola skoro ako anorektička a nikto by mi toľko netipoval..možno tak 60kg.. tskže je to všetko o to ..
ale citim sa celkom smutne lebo som dúfala uprimne že sa dočkam trošku podpory a citim sa ešte horšie ako predtým keď mi to ten chlapec povedal

jj298
Odpoveď bola odstránená
autor
5. aug 2023

Ja uz uprimne aj trošku ľutujem že som tu niečo písala

rozkvet1
5. aug 2023

Ja som chudá, neuskodilo by mi pribrať zo desať kíl, snáď sa raz podarí, ale z vlastnej skúsenosti viem že muž uprednostni radšej plnsiu ženu pred takou ako som ja. Hovoria tomu krv a mlieko

777januska777
5. aug 2023

Podpory si sa podľa mňa nedočkala, lebo aj tvoj príspevok bol napísaný ako bol napísaný. Hneď si začala odsudzovať tých chlapcov a potom si to dokončila, ze isto majú komplex zo svojej výšky a to podľa mňa bolo riadne hnusne, lebo oni za svoju výšku nemôžu, ty za svoju váhu môžeš. Podpora sa nehľadá v tom, ze ti povieme: "Áno máš pravdu, si chuda, oni sú hlúpi." To by ta možno potešilo a ukludnilo, ale nepomohlo by ti to. To sú také tie pokrytecke reči. Chudnutie je dlhodobý proces o celkovej zmene životného štýlu a hlavne to nie je rýchly proces. Dobre ti rádia nájdi si výživového poradcu a pracuj na zmene života. Nesnaž sa obchádzať zdravé chudnutie, tým, ze budeš hladovať, lebo to nejaký čas zvládneš, ale potom príde jojo efekt a všetky kila naberieš naspäť.

autor
5. aug 2023

@777januska777 stretla som sa totižto s nazorom že chcu byť dominantní a to pri tej výške je to ťažke. A nevedia byť “ochrancovia” či ako to povedať :D . preto som chcela zistiť či to berú všetci chlapi takto popr. Či tu niektorá žena ktorá mala nadvahu mala podobný problem so vzťahmi..

sense
5. aug 2023

Prečo by nemohli byť "ochrancovia" alebo chceli byť za každú cenu dominantný.
Moje partner ma o 2 cm menej ako ja. A vie byť aj ochrancom a nemá potrebu byť za každú cenu dominantny. Nie je ani submisivny ale ani dominantny.

autor
5. aug 2023

@sense taketo tvrdenie som počula.že si prirodzene hladaju nizšie a štihle ženy

sense
5. aug 2023

Nuž na rozpráva sa kadečo.... A ľudia aj kadečo u veria hlavne podľa toho ako im to vyhovuje,... Ale svet nie je len čierno biely... Ale taky ako sa chceš naň pozerať

janetinka27
5. aug 2023

Ahoj, ja som mala od puberty problem s vahou. Tvoja vaha mozno znie hrozne, ale nie je to tak. Je to cislo, ktore sa ovplyvnit da. Su zeny, ktore maju aj 120-130 kg a co by dali za to, keby vazili tolko co ty. Vies, co by urobili? Ziarili by, obliekali by sa do krasnych siat, nahodili by sa a vyzarovali by radost a spokojnost.
Ked som bola mladsia, hanbila som sa za svoje kila. Nosila som mikiny a somariny, teraz vazim este viac a obliekam sa pekne a myslim, ze vyzeram ovela lepsie ako vtedy. Nehovorim, ze som so svojou vahou spokojna, trpim nou cely zivot a nie iba samotnou vahou, ale hlavne hormonalnymi a inymi poruchami, liecim sa od puberty. Cize skor mato trapi zo zdravotnej stranky. Inak sa viem pekne obliect, mam dobreho a milujuceho manzela, rodinu, dobru pracu, dobrych ludi okolo seba atd. Proste mam pekny zivot, aj ked som buchta. Nauc sa vnimat svoju cenu, ktora nezavisi od tvojho vzhladu. Mne tucni ludia nepridu nepritazlivi. Nepritazlivi su ti, co su zahladeni do seba, sebci, ohovaracski, neznasanlivi abo namysleni ludia. Clovek, ktory sa vie usmiat, je prijemny, priatelsky, ma zaujem o druheho, moze vyzerat akokolvek - tucny, chudy, krivy ci telesne akokolvek postihnuty, ten je sympaticky.
Si mlada zena, zdrava, nie si o nic menej hodnotna ako ktorakolvek ina zena, trebars chuda, no ustipacna ci protivna. Vela veci je v nasej vlastnej hlave, si urcite krasna mlada zena. Straz si zdravie, miluj sa a never nikomu, kto tvrdi, ze nie si krasna. Medzi nami su aj blbi ludia a na tych sa vykasli

missviolet
5. aug 2023

daj si jozef toth kalkulacku. nezda sa mi ani ten bazal. musela by si mat fakt male percento tuku nan na tu vahu a to asi nemas ked mas problem s vyzorom. ja som mala bazal 1550 pri tvojej vahe a som vyssia, mam nadpriemerne vela svalov (merané odbornikmi), co, samozrejme, velmi oomaha, kedze svaly spaluju ivela viac ako tuj. zameraj sa na vela proteinov v strave, prioritizuj ich - kazde hlavne jedlo nech ma 30-40g proteinu. tie hodinky meraju od veci, notoricky nameraju viac. cca 10 000 krokov pri tvojej vahe je okolo 420kalorii plus minus spalenych. 2000kalorii som nespalila ani na 30km ture v horach. a to som mala tvoju vahu a mam 175cm

stanulienkat
5. aug 2023

Nebuď smutná, že ta tu dievčatá nepodporili stylom, aky si ocakavala. Určite by nebolo správne, keby ťa tlapkali po chrbte a hovorili ti aká si úžasná a že tá váha je v poriadku. Pretože nie je. Musíš si toto zobrať ako štart a výzvu na chudnutie a zmenu stylu. Podľa mňa je úžasné, že sa už s tým len zaoberáš a že si sa rozhodla s tým niečo robiť. Ber to ako pozitívum a hlavne si dať reálne ciele. Povedz si, že nabudúce leto budeš kočka v bikinách. Nechci všetko hneď a rýchlo, pretože práca chvatná- málo platná. Všetko sa dá, keď sa chce a povedz si, že máš iba obezitu, s ktorou sa dá niečo robiť. Keby si mala chorobu s ktorou nedokážeš urobiť nič, to by bolo oveľa horšie. Teraz máš šancu niečo urobiť. Troška po troške a určite sa ti to podarí. Držím ti palce.

autor
5. aug 2023

@janetinka27 ani nevieš ako dobre mi padlo prečítať si niečo také… ja som si tiež prešla extremami, miernou anorexiou, prehnaným cvičením, vážením, depkami, klamaním blizkych… teraz niekedy som važne v koncoch a už nevladzem začínať stále od začiatku keď si to neviem udržať a najsť si udržateľnú cestu 😢 a ano je moja chyba že som začala kydať na tých chlapcov zo zoznamky ale zaboleli ma niektoré prispevky.. tiež si myslim že keď som hoci bola chudšia nebola som šťastná stale som chcela viac a viac a trapila som sa kvôli tomu..taktiež som sa nevedela maľovať, obliekať.. naučila som sa lepšie komunikovat s ľuďmi a hovoria mi že som priateľský a sympatický človek s ktorým sa dá baviť..a to je dôležite.. jasné chcem makať aj dnes som bola v posilke ale potrebujem si byť istá sama sebou a mať sama so sebou dobrý vzťah aby som si vedela udržať motivaciu a zaroveň si nejak nastavit hlavu.. motivovaná som ale keď vidím vysledky čo som celu jar nevidela takže to je začarovany kruh :(

autor
5. aug 2023

@missviolet nahadzala som si to tam a vyšlo mi 1580 bazal..
No napr dnes som ráno bola v praci par hodin a podvečer fitko 1:45hod a predtým 10min kardio potom 7min schody a mam dokopy 2870 kcal :D aj s bazalom

autor
5. aug 2023

@stanulienkat ďakujem pekne za podporu.. asi do toho pôjdem a dufam že to pojde lepšie ako na jar

candii
5. aug 2023

Podľa čísel máš nadváhu. Ale zase záleží aj od typu postavy, možno to nie je také hrozne.
Musíš mať rada hlavne sama seba ak chces aby ťa niekto mal rád, upraviť si myslenie aj to je cesta k chudnutiu.

annamarin
5. aug 2023

Mas dobry spanok? Spis dostatočne? Necitis sa cez den unavená? Možno v tom môže byť problém.

autor
5. aug 2023

@annamarin ano cítim a veľmi.. vstávam o 6tej a je to pre mňa trapenie, pijem veľa kavy ale nie som ranné vtáča :D keďže mam naročnú pracu stále na nohach poobede som často kvalitne zničená

missviolet
6. aug 2023

2870 s bazalom ti verim, len si pisala, ze spalis 2000 pohybom plus bazal = 3600 kalorii a to je dost rozdiel oproti 2870 a krasne by vysvetlil, preconti vaha stoji ;)

autor
6. aug 2023

@missviolet zas ako sa to vezme… včera som bola sice v posilke ale v praci len 4hod a na konci dňa mi dokop bazal aj cvičenie ukazalo 3150 :D a to som poobede nebola ani veľmi aktivna

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
ivetz
6. aug 2023

Ja mám 166 cm a vždy som bola väčšia. A môžeš si byť istá, že chlapom sa nepáčia iba modelky. Takto to nefunguje. Pretože ani každej žene sa nepáči nízky -vysoky, štíhly -objemnejší, vlasatý-koleňák... Je to hlavne o životnom postoji. Ak pôsobíš ako zúfalkyňa, ktorá sa snaží uloviť chlapa, tak to chlapi vycítia. Kašli na zoznamky, sustreď sa na seba - nie na svoju váhu, spálené kalórie - začni sa mať rada... Ja som si našla muža o ktorého som stála, keď som mala cez 70 kg. Keď som išla to rodiť moja váha sa blížila k 100-ke. Potom som schudla, pribrala... Teraz som 4 mesiac na kalorickych tabuľkách a dala som dole 10 kg. Môj muž je štíhly, vysoký a za tých viac ako 20 rokov nášho šťastného manželstva mi na moju nadváhu nepovedal žiadnu pripomienku. Takže hlavu hore. Si mladá na to, aby si bola zúfalá. A nakoniec pozri okolo seba - koľko modeliek muž, frajer podvádza a koľko krát vymení za nie príliš ideálne krivky!

lius
6. aug 2023

Podla mna zahod tie hodinky, ved ti ukazuju ciste nezmysly. Zacni sa poriadne stravovat, nevynechavaj prilohy, hyb sa pre radost a pojdu kila pomaly dole. Zamerala by som sa aj na nove konicky, nech mam zo zivota radost. Drzim palce

annamarin
6. aug 2023

Noo ja som si pozerala veľa videí ohladom zdravého chudnutia a vo veľa z nich hovorili, že sa im váha zastavila aj keď cvičili a jedli správne množstvo kalórií. Väčšinou boli 2 chyby na ktoré odkazovali a to mastné/sladké jedlá a potom nesprávny spánok. Vraj ak potrebuješ z rána kávu alebo ak sa cítiš už poobede unavená, že by si si šla zdriemnuť, tak nemáš dobrý spánok. Spánok robi pri chudnutí veľa. Ty v posilke svaly len zničiš. Az v spanku sa ti vytvárajú nové a telo sa regeneruje. Čiže ja si myslím, že tvoj problém je v tom, že málo spíš alebo nemáš túto časť poriesenu spravne. Vtedy telo drží kilá. Najlepšie je aj nejest pred spaním, aby sa telo mohlo sústrediť na regeneraciu svalstva. Ja na sebe badam najväčší pokrok vždy ked mam kvalitný spánok. Inokedy mozem aj jest zdravo aj mat vela krokov, ale ked sa nevyspim, tak sa mi to v podstate ani nezapocita ako pokrok.

rozkvet1
6. aug 2023

@janetinka27 aj ja celý život trpím svojou váhou. Mám podvýživu a tie reči okolo toho ktoré počúvam až príliš často. Necítim sa ani dobre vo svojom tele, pribrať sa mi ale asi nepodarí keď sa nepodarilo dotetaz. Mám pocit že človek sa musí niekedy so svojou váhou zmieriť a prijať to. A ako som písala, z vlastnej skúsenostiach viem že muži uprednostnuju plnšie ženy pred až tak stihlymi ako som ja. Mňa tiež veľa mužov nechcelo kvôli postave a keď som videla s kým potom chodili - plnšia žena, väčšie boky, prsia- nič z toho ja nemám