Váha a sebavedomie
Dobrý deň. Mám 26 rokov a 170cm a cca 86kg. Celé detstvo som mala nadváhu, jeden čas som si prešla anorektickými sklonmi potom som pribrala zas a tak hore dole. Hýbala som sa stále 65-90kg.. veľke skoky. Teraz mi to ide veľmi ťažko..jem málo, mám blok z jedla pár dní a potom sa prejem, chodím ale cvičiť, behať kondičku mám dobrú ale odkedy pracujem na TPP som vkuse vyčerpana z psychicky aj fyzicky náročnej práce.
Som nezadaná a mám trochu problem so sebavedomím a môj problem je, že aj keď sa zoznámim s nejakým mužom v mojom veku cez zoznamku, stále mi po stretku napíše že nie som jeho tip a už to nepokračuje. Väčšinou su to ale chlapci 25-27, čiže ešte decká a príde mi to že trochu nevyspelé (stalo sa mi to 2x).
Je mi jasné že najlepšie je schudnuť aj keď neviem byť v tomto stabilná a aj napriek snahe mám skoro nulové vysledky. Napr za 2mes 1kg na váhe a po tyždni choroby mám ešte navyše.
Je podľa vás moja váha tak strašná alebo sa stretavam iba so zakomplexovanymi deckami? Riešili vaši chlapi niečo také ako váhu alebo vzhľad pri zoznamovaní? Je to važne také doležite alebo skor vyžarovanie?
@akvi 9 rokov riešim kcal a mám v tom prehlad a viem že sú to kcal :D to je dokopy za celý deň bazal + 9 hodín na nohach celý čas behať v robote + popr keď tak 2,5hodina posilka
Tak som ťa zle pochopila, som myslela, že 3000 len posilka.
@rozkvet1 ale plnšími ženami myslia, že majú veľký zadok, boky a prsia 😂 Nie nadváhu. Ja som teraz tehu, ale predtým som mala 180cm, 67/68kg a mala som zadok aj prsia, podľa mňa akurát. Aj mm sa páčia také ako vyššie opisujem a hovoril, že som akurát, aby som už nechudla. Keď som na strednej mala o 10kg cca viac, bola som už vyslovene tučná, to už vidno aj v tvári a bruchu. Ale určite sú aj chlapi, ktorým sa páčia vyslovene ženy pri tele, len ich je menej. Mne sa tiež nepáčia chudí chlapi, musí mať aspoň nejaké brucho, takže vždy sa nájde aj niekto, kto ocení práve tvoju postavu @autorka
Tie hodinky su somarina neriad sa nimi na 100 percent ono aj keď často hybes rukou tak vedia spraviť oveľa viac kcal viem mala som ich len skús proste na prázdno pretrepat rukou a hneď uvidíš 🙂
lenze ako sme tu uz viacere pisali, tie hodinky nadhodnocuju. ale ved ty sama vies, ci ti vaha ide dole, alebo nie. ja ked som prestala verit hodinkam a sla som cisto bazal, nasla hodnotu spalenia napr 90min chodza pri 4km/h rychlosti ked som v ten den sla na prechadzku a odpocitala 500kalorii na deficit (potrebne na 2kg mwsacne dole), vaha mi pada uz rok a pol 2-2,5kg mesacne.40+kg dole. kym som sa riadila hodinkami a ich spalenymi kaloriami tak nic. tak rob si, ako uznas za vhodne. ja uz mam normal BMI vdaka tejto jednoduchej rovnice
Príliš riešiš čísla...
Áno máš par kíl navyše ale nie je to tragédia...
Poznám plno mužov ktorým sa páčia skôr ženy s krivkami ako baba 90-60-90. Ide o to aké máš vyžarovanie. Ja kg navyse - a mam aj kamošku ta ma veľkú nadváhu A mužov mame dobrých a dovolím si povedať aj veľmi pritazlivych pre iné ženy. Aj casto stretávam pariky kde ma žena par kg navyše a muz vyšportovanu postavu - jedno majú tie ženy spoločne sú usmiate, casto ozaj pekne oblečené, vyžaruje z nich že sú spokojné a vedia tie kg nosiť.
Mam aj druhú kamošku vysokú ako ty oblečie velkost 34-36 - na strednej tiez mala par kg navyse potom schudla a ona chodila s magorom co jej hovoril ze ma najtucnejsie stehna zo všetkých jeho priateliek (tak ešte viac chudla) a nakoniec ju nechal po 10 rokoch kvôli susede.
Tým chcem povedať ze aj s kg navyše si vieš nájsť úžasného chlapa ktorý ťa bude milovať takú aká si a ostatne ti ho budú závidieť a ideálna váha nie je zárukou toho ze si nájdeš dobrého chlapa (už som tu par krat čítala diskusiu kde sa ženy po pôrode sťažujú ze im chlap povedal ze je tučna a nepaci sa mu.... no dik za takého chlapa co si mysli ze z porodnice sa mu domov vráti topmodelka - ja som po pôrode zadrziavala veľa vody čiže som vyzerala strašne a môj chlap mi nikdy nič také nepovedal aj keď som poukazovala ze už to vyzerá hrozne vzdy povedal "nerieš dôležité je ze ste obe zdrave, mne to nevadi")
Tak žena hlavu hore, kúp si na seba niečo pekné v com sa budeš sama sebe páčiť ( prip. Si urob novu foto na zoznamku kde bude vidiet ze si zena s krivkami,) a hor sa na rande. Uvidíš ze keď tam pôjdeš s tým ze si sebavedomá s pocitom "dnes vyzerám ozaj pekne" budeš mať z rande lepsi pocit a lepšie vyžarovanie ako keď tam chodíš s hlavou plnou kalorii a strachom ze ti niekde vidno faldik.
Keď sa budeš cítiť sebavedomo nebudeš sa sústrediť iba na cisla aj kg pôjdu ľahšie dole (vela zien ti tu komentarmi moc nepomohli ale ozaj skus sa na seba nepozerat tak velmi kriticky, najdi nieco pekne co vyzdvihnes a budes hrdo svetu ukazovat na obdiv - prsia, oci, vlasy....)

Kedze ficim teraz dost na hodinkach a mam prehlad, kolko ako spalujem, nechce sa mi verit, ze posilkou spalis 3000 kcal. Skor si myslim, ze spalis 3000 kilojoulov, nie kalorii.. to by tak sedelo.. 3000 kJ je zhruba 700kcal. To uz je realne spalit v posilke na jedno cvicenie.. Takze si pozri, v akych jednotkach ti to tie hodinky ukazuju..