icon

Váha pri výške 158 cm

12. júl 2023

Ahoj ženy ktoré máte cca takúto výšku koľko vážite....ja mam momentálne 56,5 kg....
Asi je to dosť na tak malú výšku...pri takejto výške by sa asi malo mať do 50 kg?dakujem

Strana
z2
nevenka
12. júl 2023

Ja mam 152 cm, 62 kg, som pol roka po 4.porode, nam 40 rokov. Idealna vaha, pri ktorej mi bolo vyborne, bola 49 kg, to som mala 9 mesiavov po prvom porode, no potom som sa dostala na tych 60 plus minus, otehotnela som, ked mal maly 12 mesiacov a uz to slo hore. Potom po druhom porode problem so stitnou zlazou, zrychlena cinnost, paradne som zacala chudnut a potom liecba a z toho som pribrala. No a uz som to nedala dole, stale sa pohybujem okolo tych 60. No asi prichadza bod zlomu, no len beriem teraz 2 lieky na tlak a pulz, Thyrozol, takze zase to nejde s tym liekom dole, choroba ma nuti "zrat", mam zachvaty vlcieho hladu. Snad mi to zaberie a stabilizujem sa a nebudem vyzierat hluposti a schudnem. Dufam, ze to psychicky dam teda. Podla mna to nemas tak hrozne. V pohode.

atinkaa
12. júl 2023

@alchemilkazltozelena zavisi od veku, ale uplne ti rozumiem, tiez neviem dat váhu dole lusknutim prsta, plus zavisi aj od veku, na 40 to uz ide tazsie

@petamich a ano Peti mas pravdu, ze aj BMI je orientacny ukazovatel, ja som to tu dala preto, aby sa ta idea 158-110= 48 kus upravila, lebo to rozpatie je razom ine ak ti poviem od 47 do 62 a stale ano je to len pre orientaciu kde som, nie kde musim byt.

Dnes sa vseobecne za normu považuje vaha na hranici porúch príjmu potravy a aj preto tolko mladých ludi s nimi konci, bohuzial.

nevenka
12. júl 2023

@monikamama netaraj, prosim Ta, keby som mala 42 kil, tak som jak troska. Mala som isteho casu 43 kg, to uz endokrinologicka zbystrila a pytala sa ma, ci este mam vobec menzes (mavala som dlhe cykly aj 40 dni), povedala mi, ze okolo 47-49 je pre mna ok.
Teraz mam 62 a ked by som sa dostala na 52, takby som bola happy uz.

Ale mozno moje prsia maju dokopy 5 kg len, mam obrovske prsia 🤪.

liusa82
12. júl 2023

@katarinaba podla mojich skúseností to netreba ani nikde rozprávať ked vážiš takto kde je 40 tka a nevidia ti postavu lebo povedia že si ako z koncentráku🙂 odkedy nehovorím čislo kolko vážim tak je to ok.Všetci mi potom povedia že ved si pekne,normálne chudá na svoju výšku.Niekolkokrát som povedala že mám 42 kg a nikto mi neveril že by som už musela byť len kosť a koža a tak som stúpla na váhu až potom uverili😀

nevenka
12. júl 2023

@alchemilkazltozelena nemusis sa trapit, ja mam aktualne 62 kg a 152 cm. A ako sa poznam, asi moc nepojdem dole.

filili
12. júl 2023

@elizabet173 To čo píšeš, je podľa mňa úplne jasná vec - ak autorka cvičí a má svalnatú postavu, tak samozrejme, môže to spraviť pár kg naviac na váhe. Jej príspevok som ale pochopila tak, že nie je spokojná so svojou postavou a nepredpokladám, že má nejaké pravidelné tréningy.

ivik4
12. júl 2023

Komenty necitam
Ja mam 30r,158cm a uz dobrych 12 rokov si drzim vahu 52kg s ktorou som maximalne spokojna. Aj ked,nejde o vahu . Kazdy pri tejto vahe vyzera inak. Ja mam velmi pekne boky, zadok a uzky pas. Menej by som fakt mat nechcela,pri tejto vyske by som sa citila ako male dieta ( totiz po porode som bola chudsia chvilku) . Len raz v zivote som mala 54kg a bola som ako vorvaň

katarinaba
12. júl 2023

@liusa82 Presne. Aj moj priatel - spoznali sme sa cez net, najskor sme si len pisali, prisla tema vyska a vaha, povedal, ze to je velmi malo, ze by som mala pribrat kludne aj 10 kg. Tak som mu poslala foto a ked som sa opytala, ci si stale mysli, ze mam pribrat, rychlo zaradil spiatocku. Sa na tom bavime stale 😀 Sa mu vyhrazam, nech ma nehneva, lebo priberiem tych jeho odporucanych 10 kg 😀 😀 😀

petamich
12. júl 2023

@atinkaa uplne suhlasim 🙂 BMI podla mna je este fajn, lebo je tam nejake rozpatie a ako orientacny vypocet (aj ked snad clocek sam najlepsie vie, ci sa citi spokojne alebo nie) to je podla mna fajn

ja teda s vahou cely zivot bojujem a som kralovna jojo efektov a dobre viem, ze vaha "je len cislo" kedysi som vazila tak ako teraz a vyzerala som uzasne, lebo som aktivne sportovala a behavala polmaratony, teraz proste vyzeram hrozne (sama pre seba) a pritom vaha rovnaka - preto len vravim, ze tieto vypocty vyska minus x a pod. sa nedaju pausalne pouzit, lebo niekto vyzera super, iny ze ma poruchu prijmu potravy a dalsi vyzera, ze by mohol zhodit a pritom vaha a vyska moze byt rovnaka

atinkaa
12. júl 2023

@petamich suhlasim

damia22
12. júl 2023

@doriiis ja som 48 kg mala hádam fakt len na prvom stupni ZŠ :D pod 50kg si nepamätám že by som sa navážila niekedy.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sovica
12. júl 2023

Som o dosť staršia ako Ty a mám 2 deti. Výška 158 a bola som sa teraz odvážiť - 46,5 kg. Pocitovo a aj to, čo vidím v zrkadle, by to chcelo ešte 1-2 kg dať dolu resp. viac vyformovať.
A ako napísala a pridala foto @elizabet173, proste spevnené - vyformované telo, aj keď jeho váha je vyššia, vyzerá úplne ináč, ako telo, s ktorým nič nerobíš. Sval je vždy ťažší ako tuk.

Strana
z2