icon

Váha stojí, aj napriek úsiliu

zafir01
24. apr 2023

ahojte dievčatá . Som na konovi dlho, ale nepotrebujem, aby rodina a susedky rozoberali tento moj " problem " , preto sa vopred ospraveldnujem za anonym.komunikaciu, ktoru nemam vo zvyku . neviem , ci je pre mna nejaka rada, alebo mozno len zistenie, ze v tomto nie som sama
v prvom rade... ano, viem, ze sa chudne tak, ze prijem musi byt nizzsi ako vydaj . ja mam vydaj celkom slusny a prijem, nie vysoky a aj tak nic .
som rok po stvrtom porode. 37 rokov . nikdy som nebola uplna modelka . pred detmi pri vyske 163 cm som mavala 53-55 kg ( bez cvicenia, bez sledovania stravy )
po prvom porode to slo do pol roka dolu, cvicila som, viac som sa venovala strave, kedze uz aj dietatu som chcela vediet vyzivnejsie varit . nasledne druhy porod, treti ... smrt dietata , branie antidepresiv , z vahy 55 som sa dostala na 70 ( uz po porode ) . pri kazdom z mojich 4 tehotenstiev, ktore neboli uplne easy , som pribrala 15-25 kg, hoci turistika, pohyb. v takej zdravej miere milujem . po tretom porode som zacala behavat 6 x tyzdenne , a vtedy som sa dostala na vahu 63kg , ale teda popri behu som este cvicila ( mala som kondicneho trenera , ktory mi pocas covicu posal treningy ) . tych 63 bolo super, vyzerala som lepsie, ako ked som mala 55 kg . pevne brucho, silne paze, stred tela, chrbtica bez problemov, silne nohy ( trochu silnejsie stehna a zadok, ale to mam odjakziva , avsak pevne )
teraz mam vela tuku aj na bruchu, ked sa ohnem vpred, previsne mi velka kozna riasa s tukom , ktorym chytim do ruky normalne ( mala som vzdy ozaj velke tehotenske brucho zakazdym ) .

ked pozriem na appku mojich sport hodin, a vidim, ze od januara kazdy mesiac travim 14 hodin z mesiaca posilnovanim , k tomu 4 hodiny jogy mesacne ( vecer si ju viam dat ako strecing ) . k tomu denne v priemere 10 tis krokov . a jedavala som podla kalorickych tabuliek 1600- 1800 kcal priblizne ( ako mi vsade v aklkulackach vyslo ) .
a vysledky velmi male. resp. vaha stoji, cm tiez . len na pohlad na fotke som videla zmeny, koza napnutejsia, a malo vytvarovanejsie..
jeden tyzden mam plochejsie brucho, a o tyzden nato zrazu, ako keby som v 6 mesiaci , citim to aj na rifliach . pijem denne 3 litre cistej vody, u nas sa sladke vody ani nekupuju .
fyzicky som na tom urcite lepsie ako ked som necvicila. odbehnem 5 km za 30 minut bez toho aby som kracala. viem urobit par muzskych klikov, inak klikujem damske v seriach . vypady... to som na vianoce urobila max 10 a uz sa mi nohy triasli teraz urobim napriklad 4 x 12 vypadov so zatazou v rukach, a pokracujem v drepoch . plank, taky ten skutocny, s poriadnou technikou, na vianoce ani 10 sekund. teraz vydrzim 40 sekund s kvalitnym plankom .. v dalsich seriach robim potom 30 sekund, potom si dam 20 sekund , kedze sa snazim dbat na techniku .

ale ta strava, uz som mala chvilku pocit, ze tie zabulky , vazenie, ze uz si to nezdravo sledujem a mam depky z toho, bala som sa , ze to prejde do nejakej poruchy prijimu . ja mam jedlo rada, netreba mi vysmazane, ani mastne . nemyslim si, ze jem nezdravo, v kosiku nemam smakociny, obcas ( tak 2 x tyzdenne ) si viem dat na kave na navsteve horalku k nesladenej ciernej kave . ale ok, aj to sa snazim vynechavat .

vyhybam sa foteniu, kde by mi bolo vidno celu postavu, teda vzdy sa snazim nejako schovat za deti ,
skusala som aj prerusovany post , neschudla som, ale citila som sa menej nafuknuta, ked som mala okno od 11 doobeda do 6 vecera, kedy som mohla jest , mimo tej doby som vobec nemala potrebu . a celkom mi vyhovoval, aj v mojom dennom rezime, ktory mam hektickejsi pri detoch, praci, povinnostiach na dome .
priznavam, ze som skusala aj herbalife, vlakninu hodnotim dobre, lebo som zacala mat stolicu pravidelnu ( tu mam aj teraz bez herbalife ) . ale nechcem stravit zvysok zivota na praskovych jedlach ... skusila som aj macingovu, kedze manzel si ju vypytal pocas 40 dnoveho potu na velku noc, . on schudol za mesiac 6 kil .. kazdy tyzden pekne 1,5 kila.. ja som vydrzala 2 tyzdne, a ani gram dolu , pritom on sedave zamestnanie, ja nonstop v pohybe . nejedla som nic viac co on, , a jemu to slo, a mne nie .

moze byt nieco, co moze blokovat chudnutie ? mate osobne skusenosti ? psychika, hormony , alebo zistili ste casom , kde robite chybu ?

ja uz mam pocit, ze to moje telo ma svoj mechanizmus, a ked nechce tak si proste ukladam vodu aj tuk na horsie casy, vidim to najma v dnoch, kedy menej spim , su narocnejsie , alebo riesim vela veci naraz .

tym, co tento roman precitali az dokonca tlieskam a dakujem za trpezlivost 😀

zafir01
autor
24. apr 2023

@lindusss2016 ja nie som ziaden joga znalec. napr v case menzesu, som teraz cvicila ozaj taku zensku jogu, mala som dost bolesti , inak sa len snazim trochu do jogy dostat , takze len podla videi , ale podarila sa mi pozicia vrany , rada aj skusam . skor mam jogu ako strecing , rotacie, mobilitu, stabilitu, na chrbticu . a ano vecer na zaver aj 5 minut relaxacie pred spankom , aby som mala ten pohyb vyvazeny . casom sa mozno prepracujem aj k nejakej astanga joge , teraz som zvladla len par zakladnych asan , aj to neviem, ci uplne spravne . to chce zrejme este vela casu a plynuly prechod. tak si super, ze takto si ju pekne ides .

diamondsspaces
24. apr 2023

Zrejme máte nastavený zlý jedálniček podľa živín, skúste ísť za dietologom nech vám z krvi zistí koľko % bielkovín, tuku a sacharidov má obsahovať jedna porcia jedla . Ja mám 25% bielkovín, 30% tuku a 45% sacharidov ale niektorí ľudia majú 20% bielkovín 20% tukov a 60% sacharidov alebo (30,15,55).. každé telo potrebuje ine zloženie . Ja som preto nechudla lebo nejedla zdravý tuk , ani tých 30g tuku ,čo musí telo prijať ako základ som neprímala . :

zafir01
autor
24. apr 2023

@kittykat22 a kde si na takom merani bola ? teraz tie boddy merace maju v kazdom fitku pomaly, staci to ?

akiana
24. apr 2023

@pribinak Dara nema inu fyziologiu a telesne funkcie, ako ostatne zeny. Ma mozno lepsi manazment okolo celkoveho vzhladu, ale to sa da pri troske snahy dosiahnut. Poznam kopec zien - ne-celebrit, ktore maju krasnu postavu aj vo vyssom veku. A takisto kopec rozkysnutych, obtlstlych celebrit. Treba len chciet.

pribinak
24. apr 2023

@akiana ja píšem že tato žena musí manažovať a starať sa o 4 deti, dara má 1 dieťa.
Toto je rozdiel, nepíšem že nemá kosti a iné blbosti

lindusss2016
24. apr 2023

@zafir01 ja jogu ucim, preto si mozem a zaroven musim 😃 dovolit travit nou niekolko hodin, je to moje zamestnanie. Ale tento rok som k tomu pridala aj capoeiru, tak to je dost velky energeticky vydaj 😊 Pred rokom som ukoncila kojenie po siestich rokoch 😃 a odvtedy mi hormony zblbli a rapidne som pribrala. Nie som baculka, ale tak vidim a citim to na sebe. Mne tych 51 -52 kg svalstva staci, vsetko nad je uz mimo moj komfort, takze este mam pred sebou aspon 6 kg cestu 😃 Nastastie uz zacina salatova sezona 😂 No len tym som chcela, ze mozu to byt aj hormony, aj stres, preco sa ti nedari chudnut

akiana
24. apr 2023

@pribinak Ani pocet deti nie je priamo umerny vahe, naopak pri 4 detoch sa clovek este aj viac nabeha ako pri jednom s fulltime opatrovatelkou.

pribinak
24. apr 2023

@akiana koľko času má na seba matka 4 malých deti a koľko matka 1 odrasteneho?
To je sakra rozdiel či to chceš vidieť alebo nie

zafir01
autor
24. apr 2023

@akiana
@pribinak ach ano, nie len Dara, ale aj vela inych, mam aj ja priatelku v 45 po troch detoch ma postavu ako lusk . stara sa o seba, a celkovo dakuje aj genetike , ze vzdy bola utla, a uz len svaly budovala .
ja sa nejdem vyhovarat na deti, na zahradu, dom, muza v zahranici . ono to su moje subjektivne prekazky, s ktorymi sa musim popasovat, ale vzdy sa da nejako, aspon trochu. mozno to trva dlhsie, cesta je tazsia, ale da sa to aspon ciastocne .
ale ano, ono vzdy vsetko ide na ukor niecoho ineho , nie vzdy mam perfektne upratane, radsej ideme na turistiku , ked maju deti viac uloh, nestiham navarit, co by som chcela , chce to lepsi time managment a denne si priority urcit .

ako poviem vam uprimne v piatok a sobotu sme sadili zemiaky aj svokrovi sme pomohli, lebo bol na to sam .. nikto ma ich nenuti sadit, mozem povedat muzovi, kaslem ti na to, idem si radsej zabehat, ale sme priemerna sk domacnost, s pozemkom, a rada si tu zeleninu nasadim , lebo potom zas viem, ze jeme nieco kvalitnejsie, rada si idem do sklenika zeleninu posadit

akiana
24. apr 2023

@pribinak Chudnutie nevyzaduje nejaky specificky cas na seba. 90% chudnutia je o stravovani, takze je len na tebe, ci pripravu vysokokalorickych jedal nahradis pripravou nizkokalorickych a vyzivnych jedal. A ked chces cvicit, tych 15-20 minut denne si najdes, aj keby si mala dvihat flase s vodou v obyvacke pred telkou. Deti su len vyhovorka.

juliet86
24. apr 2023

@zafir01 ja tiporadimdve veci. vysetrenie stitnej zlazy urcite si ho vyziadaj a porad sa s nazoj odbornickami na nehladu.cz drzim palce

luccija
24. apr 2023

@kittykat22 nespochybňujem tvoje slová, ale kamarátka chodila na TRX mala uzasne svaly na rukách, spevnela, ale vôbec nič neschudla a ešte aj o číslo väčšie nohavice si kupovala.Minuly rok si zaplatila trénera, ktory jej upravil stravu písala som tu aký mala detox na začiatku asi 2t baby to tu zhejtovali, že celé zle sacharidy...a schudla 8 kg za 3m a drží si to.Strasne je to individualne.

pribinak
24. apr 2023

@akiana ty si necitala môj úvodný príspevok, že?

akiana
24. apr 2023

@pribinak Praveze citala, tvrdis, ze v 37 rokoch (a 37 je uplne mlada baba, ziadna patdesiatnicka) sa neda ist naspat na 53 kg. Baby argumentovali, ze taka Dara je priklad, kedy ovela starsia baba moze mat skvelu postavu. Ty furt, ze sa neda, lebo vek, lebo deti, lebo toto a hento. Mas pravdu aj nie - objektivne sa absolutne da, na druhej strane s vyhovorkami sa naozaj neda.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
saxana000
24. apr 2023

@luccija v bezny den spravim 17 000 krokov ak idem cvicit mam aj 23 000 takze.podla mna mas aj toho obgcajneho pohybu dost malo.

akiana
24. apr 2023

@saxana000 17K? To co chodis kazdy den na hrebenovku vo Vysokych Tatrach? 😀 Ja mam na hodinkach okolo 10-12K ked cely den beham od rana do vecera.

zafir01
autor
24. apr 2023

@akiana 17K sa v pohode da. 2 roky dozadu bol moj denny prijem nad 20 K . mesacne som behavala 200km, teda tie mi urobili dost krokov, plus bezne chodenie . moje max bolo niekde 55k, ale to som mala len par krat

akiana
24. apr 2023

@zafir01 Teraz som si to prekonvertovala, 20K krokov je cca 17 km, teda asi ako pesi z Bratislavy do Malinova. 55K je okolo 44 km, teda pesi z Bratislavy kus za Malacky. Bud si vymyslas, alebo mas blbu appku. Toto denne neda fakt nikto, to by si 3-8 hodin z dna stravila len kracanim.

luccija
24. apr 2023

@akiana keď išla behať a potom pol dňa turistika je to realne

luccija
24. apr 2023

@kittykat22 detox v zmysle, že prvý deň mala len vodu, druhý zeleninove stavy, potom ovocné, potom len zeleninu dusenú, až po týždni kvázi normálne jedlo mäso dusenú zeleninu... on to nazval detox bolo to na naštartovanie metabolizmu.

akiana
24. apr 2023

@luccija No dobre, ale ona ze kazdy den

luccija
24. apr 2023

@akiana veď píšem, že ona je drak🙂ja si ju pamätám, keď písala ako beha po lesoch, s deťmi vo vozíku obdivovala som ju..ja mám 13 t krokov a bežný deň ona sa veľa hybe

saxana000
24. apr 2023

@akiana 7000 mam len v nedelu ked spim do 10 a naozaj chodim len z kuchyne do obyvacky. V robote sa dost nabeham odkedy mame znova terasu aj pocet krokov mi vyskocil.potom klasika do obchodu do skolky domov na zmrzlinu na ihrisko zase domov.vecer chodim na zumbu tam mi naskoci dalsich 6000 a inak ja mam strasne kratke nohy musim spravit veeeeela krokov kym niekam pridem muz spravi jeden a ja musim tri.🤣🤣🤣

zafir01
autor
24. apr 2023

@akiana krvácaním nie.... Ale behom. Vygugli co je to " ultrabeh".. Na ten som totižto aktívne trénovala. Mesačne som v horách nabehala 200 km.
A raz mesačne som si dala 30 - 33 km dlhý beh v kopcoch napríklad Čičmany a naspäť , ktiry mi trval 4, 5 hodiny (prevýšenie 1300m)

akiana
24. apr 2023

@zafir01 Takze denne davas streku Bratislava-Malinovo, hej? 😀

zafir01
autor
24. apr 2023

@akiana teraz nie. Pred 2 rokmi... Povedzme, že áno. Nemám potrebu sa obhajovať. Keď som v jeden deň zbehla 30 km tréning a k tomu ďalších odhadom 5 tis krokov po dome, nazbieras kroky ani nevieš.
Samozrejme nasledujúce 2,3, dní nemám 20k krokov. Mala som jeden deň možno len 8 tis, ďalší 10 tis... Mala som priamo tréningový plán.
Opýtaj sa aj tu na koňovi ultrabezkyn koľko mávajú krokov. Tie moje spred dvoch rokov im nesiaha ju ani po päty. A sú tu na koni baby, čo si raz za 3 mes zabehnú 100 km beh za 15 hodín ...a medzitým treningove 70 km dlhé behy...

zafir01
autor
24. apr 2023

@akiana toto sú moje kroky za posledný mesiac. Mam malú farmu doma, 3 deti. Bývam na dedine. Ani kočíkovat nemám čas tento mesiac. Starších do školy a škôlky vozím autom. Co sa týka krokov... Nepretrhnem sa. Ale áno, som cely deň na nohách. Keď som si našla čas na koňa, zvyčajne to robím popri inej činnosti (teraz večeriam). Ale príde deň, kedy mam len 5 tis krokov, kedy som úplne lenivá a unavená

tinka8512
24. apr 2023

@diaszoky prosim ta a mohla by si tak apisat ako si drzala ten perusovany? Koko si jedla a kolko nie, prosim

diaszoky
24. apr 2023

@tinka8512 jasne. Ja som musela jest ranajky napr cize nimi com zacinala od pol7 alebo o 7 a neskor posla togo ci som isla do prace alebo mala volno. Niekto ranajky vynechava. Potom som osem hodin mohla jest jasne ja som vela pila a jedla obed okolo pol12 nie neskor lebo potom uz som bola hladna ked som si ho dala napr o 13:00. Obedy som striedala raz lahsi napr salat ryby meso a kus polievky a o dva dni aj buchty na pare. Cize od 7-15:00 som mohla jest. Avsak ked som zjedla obed potom uz len kava alebo keksik banan uz ked hlad nepustil ziadne jedlo. Jasne raz za dwa tyzdne som zobla cosi na veceru ked vaha sla dole mohla som si to dovolit. A tak az jes zas o 7;00 ranajky..zo zaciatku ked som drzala striktne po 15:00 nic ale ze nic vaha sla sialene dole a comu som rada nebola som sialene hladna vecer ako predtym lahsi zaludok brusko pekne fakt toto namna JEDINE zabralo. Nepomohol ani svet zdravia kde som nechala 400€ ani beh splovace strava 5x denne. A kaloricke tabulky? Premna psycho blud a cvicenie je len ceresnicka na torte zaklad je strava