Vaše skúsenosti s úplným vyradením cukru?
Dobry večer . Chystám sa uplne z jedálničku vyradiť cukor je tu niekto kto vyradil uplne cukor ? Vela ľudí mi hovori ze po vyradení cukrík budem slabšia a budem malátna a mat pocit na odpadnutie a nebudem mat ziadnu energiu a dalsi mi zas hovoria ze budem mat dobry spánok,zdrave srdiečko a nehrozi mi cukrovka . Co si o tom myslite vy? Potrebujem schudnúť tak by som rada
@anouschka5 mne vibec med nechuti do kavy. a teda ak by som ho pouzila. musim ho asi dat viac a dost mozne,. ez by to amlo viac sacharidov,a ko ten obycajny cukor.
ked porovnam rovnaku hmotnost medu a cukru, med je an tom len o kusok lepsie, o malinko. no ak ho trba dat viac, tak sa to cukru uplne vyrovna. dokonca nielen kaloriami,a le aj obsahom jednoduchych cukrov. jednie plus je, ze obsahuje aj zdraviu prospesne zlozky okrem tuho cukru.
inak mi napadlo, ze som si kontrolovala, kolko vlastne mam zjest nejdnoduchych cukrov. mam len neplatenu verziu KT a tam mi cukor sice ukazuje, ale len pri jednotivych potravinach, nevidim kolko ho zjem spolu a teda neukazuje mi kolko je norma.
pri chudnuti je norma asi nizsia, ale normalne by sa nemaloi zjest viac ako 10%, aleuvadza sa, ze pridaneho jednoducheho cukru. cukor napr v ovoci nie je pridany, je prirodzeny, cize ten by sa do toho ratat nemal. a urcite sa najdu aj dalsie taketo potraviny. ovela lepsie je hranica 5% a to by sa mohlo povazovat aj za hranicu, ktoru nie je dobre prekracovat rpi chudnuti.

Namiesto cukru používam med ( aj do kávy )úplne som vylúčila cukor pred 7 rokmi do zákuskov síce dávam cukor ale nejem ich 😀