icon

Vážite si jedlo alebo len odhadujete gramáž?

13. feb 2025

Ahojte,

vážite si jedlo alebo zapisujete od oka do tabuliek?
Mate nejaky hack ako to mat v oku?

Napr.
Viete odhadnúť napr. kolko gramov je 10 piroh kupovaných?
Alebo by ste potrebovali si to dat na váhu.

Zapíšete ich surove alebo uvarene?

kavasmliekom
13. feb 2025

Zapisujem všetko v surovom stave. A zo začiatku som vážila, teraz už často od oka.

nataliik
13. feb 2025

Vážim, ale sú potraviny, ktoré jem pravidelne a tam už viem koľko g ma kus/porcia, to nevážim

majamat
13. feb 2025

ako kedy. ma vahu aj v robote, ale teda jedlo z obeda na vahu prekladat nebudem, vsak by na mna vsetci pozerali 😀
to ostatne, nieco uz mam v oku, chlieb kupujem celozrnny baleny a viem kolko vazi, kedmam napr sunku, mam cele balenie ktore zjem az sichtu, tak rovno nahodim cele bal.

doma tiez ako kedy. nieco vazim, nieco viem, nieco odhadujem.
skusila som si nadavkovat mlieko do kavy, mam urobeny recept na 100ml mlieka s neskou a steviou. no 100ml mlieka vazi viac ako 100g, neviem rpesne, mozno 105-110g, neviem presne. neriesim kazdy jeden gram. a teda naliala som si mlieko mimo vahu a odvazila. maximalne sa mi stalo, ze som dala 114g a minimalne 92g, cize ej to relativne v tom okruhu a menej.-

majamat
13. feb 2025

mala som aj foto, kde som mala odfotene, kolko je 100g zemiakov. a teda je toho dost malo.

btus
13. feb 2025

keď niečo robím prvý krát, alebo niečo jem prvý krát, tak vážim. Potom už mám odhad. Napr. jedna lyžička proteinu cca 5 g. 1 kopček ryže 50 g. .....

rachel36a
13. feb 2025

Vacsinou všetko vazim...aj sol, olej, cukor

taktotedanie
13. feb 2025

Zapisujem, vazim poctivo
Za necely polrok 22kg dole

majkakoc
14. feb 2025

Vážim všetko, čo zjem. Keď varím pre seba, zapisujem v surovom stave, ale väčšinou vždy varím pre celu rodinu, tak to si nahadzujem do KT ako hotové uvarené jedlo, čo tam nájdem (tých pár kcal +/- neriešim) za 2 mesiace som schudla 8kg a idem ďalej 😁