icon

Veľké brucho 3 roky po pôrode

28. aug 2023

Čaute, som tri roky po porode a napriek tomu, ze vaha mi pekne klesla, tak mavam strasne velke brucho stale, uplne take do bokov, do širky … po MS mavam najlepsie brucho, no potom sa to zhorsuje, je tu nejaka, co takuto dlhu dobu po porode ma to brucho tragicke 🙈🙈🙈 napriek tomu, ze vaha je taka ako bola? Ďakuje

mimi3008
•
28. aug 2023

Nemas diastazu?

autor
•
28. aug 2023

@mimi3008 ja neviem, nikto mi to nepovedal zatial, ani som to v tomto smere neskumala, ako to zistim? A to jedine cvičenim asi že potom upravit?

sara07
•
28. aug 2023

no vieš mudr tu na sk to neriešia žial neviem či nemajú čas nezaujíma ich to alebo proste dve slová sú nadbytočné
https://www.belenka.sk/blog/co-je-to-diastaza-a...

em4life
•
28. aug 2023

Odporucam fyzioterapeuta, kt. Ta vysetri a navrhne cviky. Diastazy mozu byt rozne velke a treba vediet, ako cvicit. Vacsinou su pricinou vypadnuteho brucha, kedze svaly poriadne nedrzia brusnu stenu.

kubkovamama
•
28. aug 2023

Ak sa ti brucho takto "pohybuje",máš oslabenú brušnú stenu a na 99% diastazu.Kedze o tom nič nevieš,ideálne info u gynekologicky(mnohé vedia odporučiť vhodné fyzioterapeutky alebo cvičiteľky), na cvičeniach sa naučíš čo a ako a keď už budeš mať istotu,stačí cvičiť doma.Plus asi aj stravu treba upraviť.

autor
•
28. aug 2023

@kubkovamama jasneee, no musim sa na to teda popytat, lebo ma to dost hneva, ze napriek tomu ze som na svojej vahe to brucho je tragicke uplne 🙈 a uz som premyslala, ze to neni normalne, sak vidim okolo seba zeny po porode, ale nepride mi, ze by mali tie brucha take

elviku11
•
28. aug 2023

ja som sa na jednej prehliadke pytala gynekologa, ci nemam diastazu. Kazal mi stiahnut bruchu, potom to prehmatal a povedal, ze nie. Ze som len prezrata... A pritom som nemala pocit, ze jem vela :/ Ale paradoxne som si vtedy vstupila do svedomia...

brezza
•
28. aug 2023

Lahni si na chrbat a zdvihni nohy trochu do vzduchu a sleduj ci sa ti na bruchu spravi strieska. Ak ano s velkou pravdepodobnostou mas diastazu.

nevenka
•
28. aug 2023

@elviku11 no tak takto sa to fakt nezistuje 🙄

nevenka
•
28. aug 2023

@brezza takto sa to zistuje

autor
•
28. aug 2023

@brezza ako myslite striešku???

brezza
•
28. aug 2023

Stred brucha ma taky tvar ako strecha. Ked to mas tak to zbadas.