icon

Vianočné priberanie

Dnes o 08:59

Este ani neboli sviatky uz som cez december pribrala 3kg. Tu jeden kolacik ku kave, tam jedna salonka...nic extra naozaj len takto...cez mesiac, 1punc na trhu, dcerka nam obcas dopriala ked otvorila svoj adventny kalendar..... ja neodkladam nic, jeme v priebe adventu aj medovniky, aj salonky.... ako dietatu sa mi nepacilo ze vsetko sa mohlo iba od 24 vecer, predtym mi vsetko zakazali lebo vraj to som uz kupil na sviatky, to som napiekla na vianoce.....a to som do silvestra vsetko papkala, lebo v novom roku som pocuvala naco som to upiekla?...naco som to kupil?....no proste klasicka rodina 😅 no ale vcera mi muz povedal trosku sa mi zda ze mas vacsie brusko, nepribrala si??...a ja som tvrdila ze nie 😂 a to vazne som pribrala 🙄🙄🙄. A to zvycajne cez sviaky aj tak priberiem 1-2kg. Normalne som mu povedala pokazil si mi sviatky, lebo teraz si cez ne nemozem dopriat. Smiali sme sa a povedal mi ze boze tak v januari si das pozor. Ale dnes mi to doslo. Otazka ziadna neni, len som sa vykecala a mozno cakam zazrak od vas 😂😂😂rozmyslala som akurat ze ako spravit majonezovy salat v light verzii 🙄😅

Strana
z2
autor
Dnes o 13:23
@liusa82

tiež nechápem jesť na sviatky piate cez deviate.Mne by to žalúdok nejak ani nepustil.Klasika jem obed,potom poobede slané sladke a každý deň veru.. a večeru potom si dám a to aj duplovane obedy alebo večere a nie zrovna zdravo kolkokrát.Ráno sice pijem iba kávu lebo iné mi nepustí a nepriberám od strednej.Ja neviem to sú tí ludia fakt takí hladní každú chvilku veď mne by ani nechutilo jesť trebars každu hodinu dve dávať dačo aj keď len malé a tlačiť do seba.Ani sa nečudujem že ludia vyzerajú ako vyzerajú sú rozožratí celkovo nie len na sviatky

@anonym_7032c2 to neni o tom ze by som sa vypapkala, alebo piekla o100sest... peciem linecke a medovnicky ani nezdobim, ani neplnim. A toze si doprajem ku kave kusok medovnicka este neni o vypapkani. Cely rok sa stravujem zdravo, a strazim si vahu.
@ajka10000 presne mas pravdu.

anonym_57f449
Dnes o 13:24

Tak s jedneho kolacika ku kave a jednej salonky denne 3kg nepriberies. Jedine zeby toho bolo omnoho viac ako pises.

My budeme majonezovy salat, ziadna light verzia. Lebo to uz nie je majonezovy salât, ale jogurtovy, smotanovy a neviem aky. Vianoce su len raz v roku rovnako ako aj ten salat
A AK ideš cely rok zdravo, tak ako prisli tie kils aj odidu, kedze je to zadrzana voda a nie tuk

ivik4
Dnes o 13:26

Autorka ak si len za 22 dni (December) pribrala uz 3kg,tak ano .. ,,vypapkala si sa" .. je to o vypapkani,zial. Lebo mnohe z nas mame po kazdom jedle celi rok sladke a nepriberame
Samozrejme ze musis jest ovela viac ked za rok nepriberies nic a teraz tolko naraz.

autor
Dnes o 13:27
@anonym_11a208

@anonym_39cadb robila som light verziu, nikto ho nechcel, už sa o to nebudem pokúšať
@anonym_autor my salónky ani iné čoko ozdoby na stromček nedávame, čiže nekupujeme, medovníkov som možno nejakých 10 už zjedla, ale za tri týždne to nie je veľa, iné koláčiky nemám, idem pircť teraz, ale len dva zákusky z polovičnej dávky a vianočku. Na Štedrý deň jeme striedmo, ráno kúsok vianočky a kávu, počas dňa voac menej len ovocie, takže nám ani kaloricky bohatá večera nemôže ublížiť. Na prvý sviatok si dáme to isté na obed, večeru už len niečo ľahšie, často šalát. Na druhý sviatok nemávame ani kačicu, ani rezne, či sviečkovú, ale niečo z kuracieho mäsa, takže nás Vianoce na váhe nemôžu ohroziť, aj so Silvestrom, kedy to tiež s jedlo nepreháňame, maximálne 1.2 kg plus, ale väčšinou nič.

@anonym_11a208 ja to doma ustrazim, ale zvycajne ideme na navstevy a preto som mavala 1-2 kg hore... doma aj my mame 24 kysnuty kakovy kolac na ranajky, na obed tresku a vecer vyprazany kapor, salat. Robila som medovnicky, linecke, kokosky. Nic viac. Nezdobim, neplnim. A salonky kupujem na cele obdobie adventu 2balenia, co sa deli medzi 5 osob. Netvrdim ze si nedam pistaciu, arasidy, kesu, ale cely rok nejem taketo veci iba cez vianoce... premna aj otom su vianoce ze si mozem dovolit viac. ...

anonym_ae32ee
Dnes o 13:36
@anonym_autor

@anonym_7032c2 to neni o tom ze by som sa vypapkala, alebo piekla o100sest... peciem linecke a medovnicky ani nezdobim, ani neplnim. A toze si doprajem ku kave kusok medovnicka este neni o vypapkani. Cely rok sa stravujem zdravo, a strazim si vahu.
@ajka10000 presne mas pravdu.

@anonym_autor tak z niečoho si tie 3 kg pribrala.Ja nezvyknem pribrať, ale každý deň som hodinu rýchlochodzu vonku.Tak potom schudnes, alebo dostaneš pribrata😉

anonym_11a208
Dnes o 13:39
@anonym_autor

@anonym_11a208 ja to doma ustrazim, ale zvycajne ideme na navstevy a preto som mavala 1-2 kg hore... doma aj my mame 24 kysnuty kakovy kolac na ranajky, na obed tresku a vecer vyprazany kapor, salat. Robila som medovnicky, linecke, kokosky. Nic viac. Nezdobim, neplnim. A salonky kupujem na cele obdobie adventu 2balenia, co sa deli medzi 5 osob. Netvrdim ze si nedam pistaciu, arasidy, kesu, ale cely rok nejem taketo veci iba cez vianoce... premna aj otom su vianoce ze si mozem dovolit viac. ...

@anonym_autor ja to takto nevnímam, nemám Vianoce spojené s tým, že sa prežeriem do prasknutia. Ja som si vždy myslela, že to tak majú starší ľudia, ktorí zažili nedostatok a mohli si dopriať ozaj len na tie sviatky, ale dnes si môžeš dopriač kedykolvek, aj 12. mája alebo 4. októbra, nemusí to byť zrovna na Vianoce. Ak sa mimo toho stravujem zdravo a hýbem sa, na váhe sa to neodrazí.

mirage
Dnes o 13:57
@oceanahory

@mirage Ok tak pardom...zle som sa vyjadrila v tom pripade skusim inak: "odsudili mna aj moju rodinu, skritizovali, urazili..." Princip je rovnaky, ale mozem este pohladat nejake ine synonyma, ak sa ani v tychto nenajdes. 🤷

@oceanahory no, prehanas, nebud na seba taka citliva. Internet je kruty.

Strana
z2