Ahojte, chcem sa poradit ohladom chudnutia idem z vahy 108kg, teraz som mala dlhsiu pauzu po operacii bedroveho klbu, a vlastne zostala som na 80kg, 2mesiace mam uz stiahnute kcal.tabulky a za dva mesiace som sla 1kg dole, vlastne nemam taku uplne idealnu stravu, som sama bez chlapa a moc si nemozem dovolit taku stravu drahsiu, jem to co vypestujem zo zahradky viac menej malo kedy mam maso a ak ano tak bravcove od rodicov, chcem sa opytat moze to byt tym ze mam malo bielkovim? Cca 20g denne.. najviac bohuzial sacharidov… vtedy ked som isla zo 108 robila som to iste co teraz… ale mozno to uz neoblbnem teda.. prosim vas nazor dakujem
ahoj, 20g bielkovin je skutocne malo, denne by si mala prijimat aspon 0.8 - 1g bielkovin na kg tvojej vahy. Bielkoviny ta aj najviac zasytia
Zdrava strava neznamena ze musi byt hned drahsia, bravcove maso je najhorsie co sa tyka pomer kalorie/ bielkoviny.
cim viac schudnes na vahe tym vacsi kaloricky deficit musis mat aby si chudla aj dalej.
vanička tvarohu stojí okolo 1€, grécky jogurt detto
To mi neprídu ako drahé potraviny
Strukoviny su tiez super zdtojom bielkovin, a lacnym. Aj vajicka a tofu.
@janai1 tu pozor na grécky jogurt - nie všetky sú ozaj grécke a bohaté na bielkoviny, autorka kukaj zloženie, malo by to obsahovať cca 10g bielkovín na 100g . Alebo kupuj skyr (izlandsky jogurt).
Síce drahšie, ale ak máš chuť na sladké, tak výborne sú bielkovinový pudingy od Zott - sú sladké a sú bez pridaného cukru, obsahujú 20g bielkovín 1 kelimok (200g) a minimum kalórií (tuším 80-90kcal na 100g).
môžeš si robiť aj zeleninové šťavy zo záhradky, prípadne ju jesť surovú, či pripravenú na pare, zelenina je celkovo bomba
Ano ja si vlastne robim zeleninu na pare mrkvu cviklu a niekedy ked mam tak si robim prsia.. ma zaujima ci mi moze stat vaha kvoli tym bielkovinam?
iste,keď sa napchávaš sacharidmi....
Najlepšie na chudnutie je prijem mäsa a redukcia sacharidov. Sacharidy a vysoko spracované potraviny (s takým zložením, že tomu ani nerozumieš, keď to čítaš) sú presne to, čo spôsobuje zápalový proces v tele a štartuje jednak civilizačné ochorenia a spôsobuje aj prebytočný tuk (napríklad na bruchu). Takže ideál nejedz sladkosti, pridaj viac mäsa, najlepšie je hovädzie (ale kľudne aj bravčové, tu vôbec nemusíš riešiť kalórie), vnútornosti ako pečeň a srdcia a zeleninu. Keď do toho zaradis veľa chôdze, budeš spaľovať tuk, nie svalstvo a pôjde to dole.
Bielkovin treba dostatok preto, aby si nechudla zo svalov. Svaly, okrem ineho, potrebuju viac energie a teda doalia viac kcal. Nehovoriac o tom, ake fokezite svalstvo celkove pre zdravie je. Hladaj sposoby, ako mnozstvo bielkovin navysis. Napr pridaj strukoviny k jedlu, tofu, vajcia.
Máš 20g bielkovín. A čo ostatné hodnoty?
Ja som vegetariánka a prijmem 90g kalórií denne bez snahy.. veď grécky jogurt, tvaroh, vajíčka, šošovica, fazula, cícer, quinoa, tofu, tempeh.. to nie sú drahé potraviny.
Ked aj schudnes bez bielkovin tak budeš taká "mľandravá"... a tiež budeš málo vládať. Radsej si kúp tvaroh v akcii a pod ako tu žienky radia.
@levandula7 daj priklad jedalnicka nejake recepty 🙂
Idealna strava je vyvazena strava, na to nepotrebujes vobec nejake extra peniaze… staci si vazit jedlo a prijimat dostatok bielkovin a vlakniny… na to peniaze nepotrebujes
20g bielkovin je velmi malo… kuracie prsia nie su az take drahe napriklad ked kupis v zlave. Naporcujes si, das do mraznicky a uz len pripravis. Samozrejme bielkoviny nie su len v mase