Vysoká škola chudnutia
Sledujem Adrianu Polakovu ako sa krasne mení a chudne. Občas pridá recept, a jej pravidelný pohyb je 15.000 krokov - krokovanie. Chudne za pomoci - Denisa Sihlovcova Chudni navždy bez diét. Vie niekto v čom spočíva chudnutie? Majú fasting, zo začiatku len bielkoviny? Ako napr.Whole30? Je okolo toho veľké ticho, prídu mi už ako sekta. Ale výsledky sú super. Viete niektora o tom niečo?

@anonym_autor no vidis prestala si sa vyvazene stravovat a je to spat.
ja co som pozrela u nej - vsetko pizza bez muky, konjak cestoviny konjak ryza, kolac bez muky.....zaradis to nazad a neudrzis vahu logicky.
@natalka13 ja som nepribrala všetko späť 🙏 mám +3,5 kg. Za 6 tyzdnov a ostala som bez pohybu. A to musí ist preč. Nechápem prečo sa tu číta medzi riadkami?
@anonym_autor no vidis prestala si sa vyvazene stravovat a je to spat.
ja co som pozrela u nej - vsetko pizza bez muky, konjak cestoviny konjak ryza, kolac bez muky.....zaradis to nazad a neudrzis vahu logicky.
@natalka13 a práveže som jedla všetko, biele pečivo nahradila celozrnným, cestoviny z tvrdej pšenice, zdravé tuky atd. Žiadnu keto. Asi sa ma zle pochopila. Áno pribrala som, pretože nevyvážená strava + sladkosti. Skratka teraz ma zaujalo ako Adriana a propaguje tu Denisu. To je celé. Chcem schudnúť som som pribrala a ešte pochudnut, celkovo aspoň 10 kg to by mohli byt možno i dve konfekcne velkosti.
@natalka13 a práveže som jedla všetko, biele pečivo nahradila celozrnným, cestoviny z tvrdej pšenice, zdravé tuky atd. Žiadnu keto. Asi sa ma zle pochopila. Áno pribrala som, pretože nevyvážená strava + sladkosti. Skratka teraz ma zaujalo ako Adriana a propaguje tu Denisu. To je celé. Chcem schudnúť som som pribrala a ešte pochudnut, celkovo aspoň 10 kg to by mohli byt možno i dve konfekcne velkosti.
@anonym_autor ty zle chapes, ja pisem ze ta vys.skola chudnutia ked skrolujem prispevky recepty vsetko bez sacharidov. ked ich zaradi hocikto kto takto schudne a nebude v kal.decifite nabere spat.
@anonym_autor Nechapes, ze mozes jest cokolvek, teoreticky sa cely den napchavat aj sladkostami (nevravim, ze by si mala), a ked budes v kalorickom deficite, budes chudnut. Ked budes v kalorickom surpluse, budes priberat. Vyradzovanie celych kategorii jedal je blbost.
1. Tu si vyrataj svoj kaloricky prijem a potrebny deficit na chudnutie: https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka
2. Zapisuj si podla obalu a gramaze kalorie na kazde jedlo za den (aj olej, dochucovadla a "snacky").
3. Ak toto budes dodrziavat, na 100% schudnes.
Tip, ked chces byt v deficite bez hladu a chuti: jedz vela proteinu z masa a strukovin
@anonym_autor je pre mňa nepochopiteľné, ak si už schudla toľko kg a teda vieš, ako na to a vieš aj kde je teraz problém - nevyvážená strava, sladkosti, na čo potrebuješ vyhadzovať peniaze a že sa vôbec chytíš na takúto reklamu ☹
@barka1 bud má riadne sebazapretie, lebo pri jej varení a pečení to chce mať. Ale schudla super. Hm no ktovie, ona asi jej reklamu robiť nemusí, možno ju to posuva a drží i stravu, verejne to ukazuje a to je taká jej psychická podpora.
@anonym_autor samozrejme, že jej robí reklamu.Adriana bola vždy stihla to, že sa opustila a pribrala je v jej veku bežne.Iba ona vie kde je pravda.Je na očiach musí dobre vyzerat
@anonym_autor ty zle chapes, ja pisem ze ta vys.skola chudnutia ked skrolujem prispevky recepty vsetko bez sacharidov. ked ich zaradi hocikto kto takto schudne a nebude v kal.decifite nabere spat.
@natalka13 Prepac už rozumiem
@anonym_autor je pre mňa nepochopiteľné, ak si už schudla toľko kg a teda vieš, ako na to a vieš aj kde je teraz problém - nevyvážená strava, sladkosti, na čo potrebuješ vyhadzovať peniaze a že sa vôbec chytíš na takúto reklamu ☹
@anonym_1b078a skôr som myslela, že nejaká podpora, pokec…keď príde blbe obdobie, zastavenie na váhe a taktiež i možno nové recepty. Pohybová aktivita, ale hlavne ta psych.podpora. Áno schudla som no vždy to nieje vono. Iné píšu za 6.mes.taka a taká premena. U mna to slo pomaličky a hups 3,5 kg je hore. No už som v režime
@anonym_1b078a skôr som myslela, že nejaká podpora, pokec…keď príde blbe obdobie, zastavenie na váhe a taktiež i možno nové recepty. Pohybová aktivita, ale hlavne ta psych.podpora. Áno schudla som no vždy to nieje vono. Iné píšu za 6.mes.taka a taká premena. U mna to slo pomaličky a hups 3,5 kg je hore. No už som v režime
@anonym_autor je normálne, že po schudnutí určitého množstva kg telo potrebuje prestávku, oddych a po pár týždňoch ideš ďalej. Skôr by som hľadala podporu v nejakej skupine žien, ktoré chudnú, napr. aj tu na MK - Cesta k mojej premene
@anonym_autor je normálne, že po schudnutí určitého množstva kg telo potrebuje prestávku, oddych a po pár týždňoch ideš ďalej. Skôr by som hľadala podporu v nejakej skupine žien, ktoré chudnú, napr. aj tu na MK - Cesta k mojej premene
@anonym_1b078a áno viem o tej skupine, ale tam sú niektoré baby úplne top, fitko. Kde to ja som úplne inde. Ale Dakujem 🙂
@anonym_1b078a áno viem o tej skupine, ale tam sú niektoré baby úplne top, fitko. Kde to ja som úplne inde. Ale Dakujem 🙂
@anonym_autor ale tie boli tiež niekedy tam, kde ty
@maminkadeticiek skôr myslím to, že za takú krátku dobu schudli tak veľa kíl. Je to nezdravé, pretože telo stráca najmä vodu a svaly, nie tuk. Spomaľuje to potom metabolizmus a vedie k jojo efektu. A potom sú tam ďalšie veci, čo extrémny úbytok váhy narúša.. To nie je zdravé a ani prirodzene. To, že klientky jedia všetko, ešte neznamená, že jedia dosť. Nie je podstatné, čo všetko človek je, ale koľko a ako vyvážené. Ak váha padá extrémne rýchlo, vždy to znamená, že telo trpí nedostatkom energie, aj keď to navonok vyzerá ako „zdravé nehladovanie“.
Aj čo som videla ten jedalnicek A. P., ten minimum tukov..pečeň a žlčník trpia, ovplyvňuje to hormóny, vstrebávanie vitamínov, mozgové funkcie, regeneráciu buniek a pokožky atď atď.. Tuky sú pre telo nevyhnutné. Ten obed čo postla je veľmi nevyvážený a i keď vyzerá ako „fit“, v skutočnosti je silne redukčný a z dlhodobého hľadiska neudržateľný. Príliš veľa bielkovín zaťažuje obličky a pečeň. Čiže aj keď tvrdí, že nejde o diétu, v skutočnosti to dieta je, len je maskovana vysokým obsahom bielkovín a minimom tukov. Čo síce spôsobí rýchly úbytok hmotnosti, ale je tam to Ale, čo som už vyššie písala..
Čo sa týka Denis nepoznám ju, no verím Ti. Verím, že je brutálny dric a športovec. Neutočim ani nechcem útočiť na jej osobu. Len konštatujem to rýchle chudnutie jej klientiek.
Sú niekde príspevky ako sú na tom jej klientky po pár rokoch? Nesledujem to, čiže neviem ani ako dlho toto jej know how trvá, ale zaujímalo by ma ako to majú po rokoch, či sa dostavil jojo efekt, či si držia váhu na akú schudli a ako sa vlastne teraz stravujú.
@anonym_1feb2e neviem ktory nevyvazeny obed mas na mysli, ale ja ju tiez sledujem a napriklad minule postla fasirky z morcacieho masa, varene zemiaky a kysle uhorky a to mi nepride ako nevyvazeny obed, ale taky uplne normalny bezny, len na zdravsi sposob, fasirky neboli plne tuku ani v tych zemiakoch nebolo kilo masla 🙂 nedavno som skusala ten jej chlieb z cervenej sosovice a je to vyborna a chutna nahrada za bezne pecivo. O jej cheescakoch ani nebudem pisat, su vyborne a je ich aj ona 🙂
@anonym_1feb2e neviem ktory nevyvazeny obed mas na mysli, ale ja ju tiez sledujem a napriklad minule postla fasirky z morcacieho masa, varene zemiaky a kysle uhorky a to mi nepride ako nevyvazeny obed, ale taky uplne normalny bezny, len na zdravsi sposob, fasirky neboli plne tuku ani v tych zemiakoch nebolo kilo masla 🙂 nedavno som skusala ten jej chlieb z cervenej sosovice a je to vyborna a chutna nahrada za bezne pecivo. O jej cheescakoch ani nebudem pisat, su vyborne a je ich aj ona 🙂
@janci27 zemiaky varene bez tuku su nizkokaloricke. Ked ju sledujes vidis ze sacharidy rapidne obmedzila.
Recepty vsetky su na IG davno sosov.chlieb, mrkvove wafle...
Cheescake ju vidavas jest parkrat do tyzdna?
Autorka ty môžeš jesť všetko čo chces pokiaľ ti to sedí do kalorického prijmu🙂 ja si dám aj bruger ale bez hranoliek a čudujem sa aké8chudnem
@janci27 zemiaky varene bez tuku su nizkokaloricke. Ked ju sledujes vidis ze sacharidy rapidne obmedzila.
Recepty vsetky su na IG davno sosov.chlieb, mrkvove wafle...
Cheescake ju vidavas jest parkrat do tyzdna?
@natalka13 no ved a co je zle na varenych zemiakoch bez tuku, daju sa ochutit aj inak nez len tukom, praveze je to zdravsi sposob pripravy a nie len pri chudnuti. A to ze obmedzila sacharidy (pozor, nie vylucila, to je rozdiel!), na tom nie je predsa tiez nic zle, a mnohe potraviny nahradila zdravsiou variantou.
Inak nechapem ako jej stravovanie mozu hodnotit ludia len na zaklade par prispevkov do tyzdna, ved ona tam netoci videa jej denneho jedalnicku, ale natoci zopar receptov pre inspiraciu, ved ale to robila odjakziva, len v poslednej dobe toci skor zdravsie recepty.
Akoze chapem, ze mnohi zavidia, ako dobre vyzera v takom veku, ja jej praveze fandim, lebo ide na to zdravou cestou a tie zhodene kila su vydrete, strava + cvicenie sa odzrkadlili na jej postave.
@anonym_autor ani ja nerozumiem prečo Adriana propaguje tento neprirodzený spôsob...
Ja som schudla 20 kg asi za 2 a pól mesiaca a ver že zdravo to teda naozaj nebolo čiže asi toľko k takému chudnutie. Neverila by som tomu
@anonym_6444a1 Poviete pravdu a to sa cení 😉
@natalka13 to znamená len jedno, opäť sa prihlásiť do VŠ chudnutia a zase platiť, to je ten marketing 🤣🤗
@anonym_autor ahoj, čo sa týka Fastingu, pokiaľ má byť pre ženu zdravý (v zmysle hormonálnej rovnováhy, a to sa netýka len pohlavných hormónov), tak sa s ním nedá schudnúť v takom rýchlom tempe. Čo sa týka potravín, určite nie len bielkoviny, pre zdravé ženské telo sú nevyhnutné aj zdravé tuky a prírodné sacharidy. Možno by stálo sa zamyslieť aj nad tým, že takéto diéty síce prinesú vysnívanú váhu, ale za akú cenu? Hormonálna rovnováha je jedna vec, totálne rozhádzaný mikrobióm druhá. To má potom vplyv aj na celkovú imunitu, stav kostí, svalov, pokožky, vlasov, ... ale aj na psychickú pohodu a mentálnu odolnosť, spánok, mozgovú hmlu, ... mohla by som pokračovať do nekonečna. A kombinovať fasting + kalorický deficit + také množstvo krokov je možno teraz cesta k rýchlemu schudnutiu, v dlhodobom horizonte to môže viesť ku kolapsu - pretože toto je tak enormný stres pre telo a mozog, plus do toho každodenný stres, že je len otázka času, kedy mozog začne postupne vypínať "menej potrebné" procesy, pretože bude "bojovať o život". Fasting dokáže byť neuveriteľný liek, ale pokiaľ sa zneužíva, môže to byť presne naopak.
@anonym_autor ahoj, čo sa týka Fastingu, pokiaľ má byť pre ženu zdravý (v zmysle hormonálnej rovnováhy, a to sa netýka len pohlavných hormónov), tak sa s ním nedá schudnúť v takom rýchlom tempe. Čo sa týka potravín, určite nie len bielkoviny, pre zdravé ženské telo sú nevyhnutné aj zdravé tuky a prírodné sacharidy. Možno by stálo sa zamyslieť aj nad tým, že takéto diéty síce prinesú vysnívanú váhu, ale za akú cenu? Hormonálna rovnováha je jedna vec, totálne rozhádzaný mikrobióm druhá. To má potom vplyv aj na celkovú imunitu, stav kostí, svalov, pokožky, vlasov, ... ale aj na psychickú pohodu a mentálnu odolnosť, spánok, mozgovú hmlu, ... mohla by som pokračovať do nekonečna. A kombinovať fasting + kalorický deficit + také množstvo krokov je možno teraz cesta k rýchlemu schudnutiu, v dlhodobom horizonte to môže viesť ku kolapsu - pretože toto je tak enormný stres pre telo a mozog, plus do toho každodenný stres, že je len otázka času, kedy mozog začne postupne vypínať "menej potrebné" procesy, pretože bude "bojovať o život". Fasting dokáže byť neuveriteľný liek, ale pokiaľ sa zneužíva, môže to byť presne naopak.
@z_petra podľa mňa dokonca ten fasting ani nie je pre kazdého, mne napríklad nevyhovuje. Ja potrebujem častejšie jesť, bola by som z totho nervózna a to nehovorím ako tým ľuďom zapácha z úst, čo nič nejedia a myslia si, že my sme to povinní trpieť 🤗. Sorry, ale fakt im páchne z úst alebo zo žalúdka. Najhoršie ráno 🤗🤗
@z_petra podľa mňa dokonca ten fasting ani nie je pre kazdého, mne napríklad nevyhovuje. Ja potrebujem častejšie jesť, bola by som z totho nervózna a to nehovorím ako tým ľuďom zapácha z úst, čo nič nejedia a myslia si, že my sme to povinní trpieť 🤗. Sorry, ale fakt im páchne z úst alebo zo žalúdka. Najhoršie ráno 🤗🤗
@bazmat podľa mňa je 🙂 s výnimkou určitých diagnóz, ale aj vtedy sa s tým dá pracovať, pokiaľ sa do toho človek chce naozaj pustiť. Problém ale je, že pre 90% ľudí fasting = 16/8 = chudnutie = jesť 1 max 2x za deň. Lenže to nie je fasting, to je rýchlodiéta (aj keď niekto povie, že ju drží roky). Je rozdiel, či fasting robí žena alebo muž, extrémne veľký rozdiel. Pri individuálne nastavenom fastingu dochádza k prečisťovaniu tela, udržiavaniu hormonálnej rovnováhy, je to výborná prevencia voči autoimunitným ochoreniam, zápalom všetkého možného druhu, Alzheimer, pcos, neplodnosť, cukrovka t.2, ... čo sa žiaľ veľmi podceňuje, je čas, kedy sa je. Ten čas je rovnako dôležitý, ako čas kedy sa neje. Nie v zmysle, že sa tam treba vytrestať a jesť 1-2x, ale v tom, že je to priestor na dostatočné vyživenie tela - ideálne rôznorodým a pestrým jedálničkom, ktorý je v harmónii so ženským cyklom. Ver mi, takýto fasting je úplne o inom 🙂
@bazmat podľa mňa je 🙂 s výnimkou určitých diagnóz, ale aj vtedy sa s tým dá pracovať, pokiaľ sa do toho človek chce naozaj pustiť. Problém ale je, že pre 90% ľudí fasting = 16/8 = chudnutie = jesť 1 max 2x za deň. Lenže to nie je fasting, to je rýchlodiéta (aj keď niekto povie, že ju drží roky). Je rozdiel, či fasting robí žena alebo muž, extrémne veľký rozdiel. Pri individuálne nastavenom fastingu dochádza k prečisťovaniu tela, udržiavaniu hormonálnej rovnováhy, je to výborná prevencia voči autoimunitným ochoreniam, zápalom všetkého možného druhu, Alzheimer, pcos, neplodnosť, cukrovka t.2, ... čo sa žiaľ veľmi podceňuje, je čas, kedy sa je. Ten čas je rovnako dôležitý, ako čas kedy sa neje. Nie v zmysle, že sa tam treba vytrestať a jesť 1-2x, ale v tom, že je to priestor na dostatočné vyživenie tela - ideálne rôznorodým a pestrým jedálničkom, ktorý je v harmónii so ženským cyklom. Ver mi, takýto fasting je úplne o inom 🙂
@z_petra tiež sa hlásim k tým, ktorým nevyhovuje jesť len v určitom časovom okne, ale mi vyhovuje jesť v malých dávkach 5-6 krát denne, Stravujem sa takto už roky, cítim sa výborne, na preventívke všetko ok a to už dávno nemám 30 ani 40. Ja skrátka nemôžem byť hladná, ak by som bola počas dňa pár hodín hladná, tak potom pojem piate cez deviate. Takto nie som ani hladná, ani prejedená, nemám ten pocit útlmu, únavy po väčšom jedle. Kedysi som skúšala nejesť do obeda, potom aspoň do 10,00, bola som nervózna a večer, ak som posledné jedlo mala o 17,00-18,00, tak som bola o 20,00 tak hladná, že som sa musela najesť. Bez ohľadu na to, čo som jedla cez deň. Každému vyhovuje niečo iné, podstatné je, aby si každý našiel pre neho ten správny systém, ktorý mu vyhovuje.
@z_petra tiež sa hlásim k tým, ktorým nevyhovuje jesť len v určitom časovom okne, ale mi vyhovuje jesť v malých dávkach 5-6 krát denne, Stravujem sa takto už roky, cítim sa výborne, na preventívke všetko ok a to už dávno nemám 30 ani 40. Ja skrátka nemôžem byť hladná, ak by som bola počas dňa pár hodín hladná, tak potom pojem piate cez deviate. Takto nie som ani hladná, ani prejedená, nemám ten pocit útlmu, únavy po väčšom jedle. Kedysi som skúšala nejesť do obeda, potom aspoň do 10,00, bola som nervózna a večer, ak som posledné jedlo mala o 17,00-18,00, tak som bola o 20,00 tak hladná, že som sa musela najesť. Bez ohľadu na to, čo som jedla cez deň. Každému vyhovuje niečo iné, podstatné je, aby si každý našiel pre neho ten správny systém, ktorý mu vyhovuje.
@anonym_1b078a to sa krásne číta, keď má človek svoj rytmus a rozumie svojmu telu, čo práve potrebuje. ja mám napríklad tiež dni, keď jem aj 5-6 krát denne a stále je to v poriadku aj s mojim fasting životným štýlom 🙂 ja sa hlavne snažím poukázať na to, že keď žena vie, ako správne fasting prispôsobiť svojmu telu a cyklu, môže mať z neho kopu benefitov prospešných pre telo aj mozog. Problém s fastingom je ten, že sa z neho stal veľký boom a to sa aktuálne zneužíva "v prospech" chudnutia, čo je pri fastingu dosť nesprávne pochopené. Prajem všetko dobré 🙂
@anonym_1b078a presne tak🙂, o tom som písala vyššie aj ja to tak mám 😃. A ja si myslím, že fasting nie je pre každého a určite viem, že nie je pre mňa. Hovorím za seba,mám to tak ako aj vy píšete 🙂. Každý pozná seba, svoje telo a vie čo je pre neho najlepšie a predsa mi nikto nebude odporúčať "nejesť určitý čas dňa" keď viem, že mne to nevyhovuje. Každý podľa svojej chuti 🙏😉
@anonym_1b078a
@z_petra Vidíte a predsa nie je 🙂, lebo ja viem hovoriť sama za seba a pre mňa určite nie je 😉. Čo jednému pasuje, nemusí inému... Ale keď vám niečo vyhovuje, držte sa toho. 🙂
@anonym_1b078a to sa krásne číta, keď má človek svoj rytmus a rozumie svojmu telu, čo práve potrebuje. ja mám napríklad tiež dni, keď jem aj 5-6 krát denne a stále je to v poriadku aj s mojim fasting životným štýlom 🙂 ja sa hlavne snažím poukázať na to, že keď žena vie, ako správne fasting prispôsobiť svojmu telu a cyklu, môže mať z neho kopu benefitov prospešných pre telo aj mozog. Problém s fastingom je ten, že sa z neho stal veľký boom a to sa aktuálne zneužíva "v prospech" chudnutia, čo je pri fastingu dosť nesprávne pochopené. Prajem všetko dobré 🙂
@z_petra ja to zase neberiem tak zúrivo, poznala som dôverne ženu, ktorá bola štíhla celý život, jej stravovanie bola číra katastrofa, top boli hranolky s kečupom a veterníky, okrem toho more ďalších sladkostí, pečená klobása okolo pol noci žiadny problém. Pitný režim nula bodov, to sme ju upozorňovali v horúčavách, aby sa aspoň sem tam napila. Do veľmi vysokého veku bola zdravá, aktívna, ešte aj zuby mala svoje. Dožila sa takmer stovky. Všetko dobré aj vám

@anonym_1b078a sposob je uplne jednoduchy - kaloricky deficit, nic ine ani nefunguje.
@anonym_ac1638 princíp je jednoduchý, súhlasím, len je rozdiel, či žena 85kg vážiaca a 165cm vysoká ide na príjme 7500kj alebo 5000kj. Rýchlokvasení poradcovia sa snažia tlačiť ľiúdí do čo najnižšieho príjmu, ich nezaujíma, že o rok, či dva budú mať všetko späť, alebo sa dostanú do začarovaného kruhu - už som schudol, začnem jesť zdravo, ale príjem adekvátny mojej výške a váhe, lenže priberám, tak opäť priľkrtím, ale dlho to nevydržím a tak dookola. Nenaučia ich správnym stravovacím návykom, ani ich nezaujíma, že pri názkom príjme je veľmi ťažké vyskladať jedálniček tak, aby telo malo všetko, čo potrebuje.