Zaberá vám chudnutie v ketóze?
2. apr 2021
Zaberá niekomu?
Predošlá
Strana
z2
@natalala čo si vôbec jedávala keď skoro všetko nemôžem
@jankajamka maso vsetky druhy, kvalitnu sunku nad 95% obsah masa, vajicia, orechy, zeleninu v salatoch alebo grilovanu pripadne parenu (karfiol, brokolica...) Ja som bola zvyknuta jest vela zeleniny, cize mne to az tak nevadilo. Iba som vynechala prilohy a pecivo, so sladkostami som bojovala, lebo na ranajky som bola zvyknuta na kava+kolacik. Konjakove cestoviny este napriklad, neskor som pridala nezrejuce syry ako napr mozzarela, feta, halloumi a tvaroh.
@natalala tuky su povine nie rastline ale poctive živočíšne
@kiki68 to nie je ketoza ale glukogeneza ked máš viac gramov bielkovin nez váhu premwnia sa na cukry a si mimo ketozy
Predošlá
Strana
z2

@jankajamka ide o obmedzenie prijmu sacharidov pod hranicu 50-30g na den. Neznamena to, ze nebudes jest iba sladkosti ale ani ziadne sacharidy/uhlohydraty cize ziadne pecivo, ryza, zemiaky, cestoviny, nic co obsahuje skroby, ziadne ovocie ani sladku zeleninu (napr mrkva, paradajky, kukurica, farebne papriky...) Idealne ziadne mliecne vyrobky ako mlieko, zrejuce a plesnive syry atd. Telo potom prestane na zisk energie palit cukry (kedze ich bude mat minimum) a mechanizmus ziskavanie energie sa zmeni tak, ze telo zacne cukor metabolizovat z tuku. Cize clovek chudne vyrazne. Je to narocne hlavne na zaciatku, kedze cukor je “droga” na kt je telo zvyknute a bude sa jej dozadovat. Ja som bola prvy tyzden mimo a potom to bolo ok. Ked dokojim este si to zopakujem na nejake 3 tyzdne max mesiac. Dlhodobo urcite do toho nechod, nech ti to neurobi viac sarapaty ako sohu. Ak jedavas vela sladkeho a micneho, tak by som zacala mozno nejaku dobu pomaly znizovat tento prijem a az potom sa vrhla na ketozu. Ak sa ti bude velmi ziadat nieco sladke siahla by som po xylitole ale stevii kt maju nizky glikemicky index a sprav si napriklad z toho citronadu.