Začíname chudnúť 7.1.2015
Kočky kto sa pridá? Ve dvou (a viac) se to lépe táhne🙂 Budeme sa podporovať, inšpirovať a tešiť z výsledkov. Mám 70 kg (výška 167 cm) a chcem 62 kg ... Hurá do toho🙂
ahojte, tak ja po dvoch týždňoch málo upravenej stravy a cvičení trikrát do týždňa mám kilo dole a v páse mínus 4 cm, no nie je to veľa..... 😒
baby, poradte prosim ci robim nieco zle...cvicim od 4.1., kazdy vecer upravenu Jillian, zo zaciatku som dala 15-20 min. teraz uz dam 35-40 min....strava: ranajky ovsena kasa s troskou medu a malinami, desiata - zelene smoothie, obed - niekedy trosku polievky plus vacsinou nieco salatove /niekedy bez polievky/...a niekedy na zmenu par kuskov sushi na obed...olovrant velmi nestiham, to som vacsinou vselikde len nie doma a ani v praci, aby som mohla nieco zjest...a vecer niekdy nic, niekdy nejaka mrkvicka, alebo nieco podobne ako na obed. Medzitým voda, bylinkovy nesladeny caj a nizkotucne acidko. Ked si neviem rady, ukludnim svoje chute trochou 70-80% horkej cokolady. Citim sa vyborne, mam peknu plet, nie som taka unavena ako som byvala...ale zatial nejako nechudnem. Poradite co mam zmenit? ...alebo este to chce trpezlivost?
@caffein - na kila neviem, vazila som sa prvy raz az dnes...no na obleceni zatial nic necitim. Inak musim povedat, ze som drzala pred dvoma rokmi aj Dukanovu dietu a tam mi to islo spolu s cvicenim rychlo dole, ale zasa ta strava - same bielkoviny, mi po case riadne liezli na nervy 😝 ...teraz nechcem ist tou cestou, a preto to asi bude trvat dlhsie 😒 ...zato vsetko co papam mi chutiii a absolutne nehladujem.
@lipicano problém je jednak v tom, ze nejvyšší prijem by mel byt na obed, co bych rekla, ze je s ohledem na to co pises snidane. Další problém je v tom, ze prijem tuku není vysoky, ale mas vysoky prijem sacharidu - musli, med, smoothie a ryze a minimalni prijem bilkovin. Zvysila bych prijem bilkovin - idealne na obed kureci maso, Cottage na snidani a pod.
Pokud telo hubne, jako první si bere energii ze sacharidu, kterých prijimas hodne. Takze to spaluje nejdříve, az nejsou, prechazi na prijem z tuku. pokud budes mit vysoky prijem sacharidu, telo bude mit minimalni moznost cerpat energii z tuku.
Zkus kousek chleba nebo peciva se sunkou, Cottage a zeleninka. Na dopoledni svacinu klidne ten smoothie nebo bily nizkotucny jogurt a na obed hodne bilkovin - nejake maso / ryby a malou prilohu a zustan u zeleniny.
tak ja som začala pred 2 týždňami. Nevážila som sa /nechcem vidieť to číslo/, ale cítim sa lepšie posunula som dierku na opasku a zdá sa mi že som konečne prepla aj v hlave. Pred 2 rokmi som dala dole 15 kg s 90 dňovkou. Totuto cestou už nechcem ísť. Bolo to ťažké a výsledok je, že mám všetko naspäť. Totižto bohužial patrím k tým, ktorí majú v jedle pôžitok. K cvičeniu mám odpor a to mám doma bežecký pás. Môj jedálniček vyzerá takto: Raňajky po zobudení 3 dcl citr.vody, nachystám deťom desiate a potom zjem buď 2 polyst. so šunkou a syrom, alebo praženica bez oleja na tef.panvici so zelen., alebo z večera namočené ovs.vločky v bielom jogurte s hrozienkami /chutá mi to/ a šťava s pomaranča. Desiatu nemám /nedá sa v práci/., ale obed cca o11.30 hod -zelen.šalát s rukolou, rajčinou, paprikou, uharkou /zelen.striedam/ a vždy buď s kur.mäsom, alebo rybou, alebo cottage. Mäso si robím na tefl.panvici s trochou oliv.oleja a sójovej omáčky. Na toto si dám domáci dressing z bieleho jogurtu a z horčice, alebo horčice a medu /množstvá sú minimálne/. Jednoducho kvôli chuti, alebo nastrúham syr. Olovrant biely jogurt alebo banán. Večera naneskôr 17.30 to isté ako na obed ale v menšom. Okolo 20.30 vypijem 2 dcl. nízkot.acidka alebo kysl. mlieka. Vraj nesmiem dopustiť byť hladná, treba oblbnúť mozog. Uvidíme do kedy vydržím. Prosím názor na jedílniček. Ešte sa dokopať na ten pás.... Aj s pitým režimom má problém, nie som smädná, pijem nasilu. Dnes som dala možno 1 liter.
@linee - diki, ma to hlavu a patu co pises. Este trochu upresnim: hned rano zacinam nejakami 4-5 dcl vody s citronom a pol hodinku na to, po ranajkach, hrncek bylinkoveho caju. Medzitym ta ovsena kasa /tristvrte vody a len sprt mlieka/, medu fakt stipku a maliny. Potom o tri hodky to zelene smoothie, a potom o tri hodky ten obed - vzdy maso z grilu alebo ryba so salatom z roznej zeleniny, vzdy s olivovym olejom, alebo davam aj avokado ako zdroj nejakych tych tukov. Teda nie je to len cista zelenina, ako sa mohlo zdat y prveho prispevku. To sushi max, jeden krat za 10 dni. Ale ked sa nad tym zamyslam, asi bude problem v tych ranajkach...mozem to skusit zmenit, ale 1. uspokoji to uplne moju potrebu po niecom sacharidovom na cely den, neviem ako to budem zvladat ked toto vylucim, obavam sa aby som neskor pocas dna nemala nervy ze mi sacharid chyba...a 2. uplne ma to zasyti na dlhsi cas, inak ma prepadal doslova vlci hlad a skrucanie zaludka...a okrem toho, viackrat som citala, ze ranajky maju byt najsilnejsie jedlo dna 😕
@podgora ahoj! určite musíš veľa piť, ak by bol pohyb, tak aj viacej smädí 🙂 a tie polystyrénové chlebíky vraj vôbec nie sú dobré na chudnutie, skôr sa z nich priberá, majú vysoký glykemický index a ak ješ tie kukuričné, tak kukuricou sa predsa vykrmuje 🙂 to už je lepší špaldový obyčajný chlieb, alebo aj ražný vraj a nehovoriac o tom, že sú chutnejšie
@lipicano urcite to vylucovat nemusíš, ale stridala bych to asi 60g celozrnného peciva, cootage nebo sunku a trochu zeleniny. Obcas samozrejme sladke na co si zvykla není problém, ale uz bych si nedala dopoledne to smoothie ale něco s nižší obsahem cukru. Nejsilnejsi rozhodne, ale porad vyvazene🙂
Zkus po obede na odpoledne třeba ještě nizkotucny tvaroh a pokud nejsi zvykla na veceri, zaradila bych mrkev, grep, pomelo a pod. Aby telo bylo taky zvykle na pravidelny prijem, protože tak dopoledne snis nejvíce a vecer uz skoro nic, tak telo ceka na další prijem dopoledne a udela si zásobu. Ale jiank to urcite delas dobře🙂
První výsledky se stejne ukazuji tak za 14 dni nejdříve, spise dej tomu mesic. Drzim moc palce!
baby, mám jeden vylepšovák, čo mám na sebe odskúšané a nikto o tom nehovorí: treba jesť pomaly!!! lebo ak jete pomaly ochvíľku sa dostaví pocit plnosti a nezjete tak veľa, ako keď to do seba nahltáte a žalúdok si nestihne všimnúť, že už je plný. 🙂 😉
@linee - diki, skusim to urobit tak, ze ked budem mat na ranajky ovsenu kasu, nebudem mat smoothie na desiatu, ale len ten cottage alebo acidko...a naopak, ked nebude na ranajky ovsena kasa, ale napr. vajecne bielko a sunka, na desiatu bude smoothie. Tiez som nad tym uvazovala, ze nieco nerobim dobre, podla pocitu nasytenia cele doobedie a nejedenia vecer tam boja jasna disproporcia. Este raz dakujem, nemam velke ocakavania radsej, ale musela som nieco zmenit v stravovani aj s ohladom na moje problemy s travenim. Bolel ma aj chrbat, zrejme ochabnute svalstvo. Snad sa toho vsetkeho zbavim, schudnem a uz sa k tomu stavu nevratim.
@lipicano
@daka122 holky, pokud chcete nejak zacit, doporucuji se podivat na internetu na 60 denní jídelníček podle Dr. Havlicka. Je to v CR znamy dietolog, mozna poznate z Primy porad "jste to co jite". Zadavala jsem si to jedlo do energetických vypoctu a vychazi mi opravdu vyvazena strava - je to delane na 5200 kcal - zena při sedavem zamestnani. Pokud jste uz nekdy diety drzely, doporucuje se snížit uvedene porce o 10-20 procent. Nauci vas to jist pravidelne, budete vedet odhadnout porce a skladbu jidla. A! usetrite za dietologa 😀 Je to pristupne volne na internetu.
@podgora mne tieto polystyrénové ani knäckerbroty vôbec nejdú dole krkom, takže ja to nejedávam, inak okrem držkovej a tlačenky mám rada všetko 🙂 🙂
včera som mala na raňajky: biely jogurt, obed: cestovinový (normálna biela cestovina) šálát s opečenou šunkou a hráškom, čerstvá paprika, paradajka, šalátová uhorka, večera: mozarella s paradajkou, oliv. olej, bazalka, 1 ražný viaczrnný chlieb
a k tomu: 20 min. bicykel, 20 min. posilňovňa, 15 min. eliptical, 10 min. na páse beh - chôzda,
tak dúfam, že sa to začne hýbať aj na váhe 😀 😀

@monique89 no z vody ešte viac vyhladne, hihi, to Ťa obdivujem, že vydržíš, ja sa zatiaľ musím najesť. Ale zasa je lepšie mať pohyb a jesť ako sedieť pri telke a žrať!! 🙂